Mowitz tävlingar 2009

tänkte visa er hur mowitz tävlingsår har sett ut!  :) Det är bara hoppning för vi har bara varit med på klubbdressyr detta året så dom struntade jag i

Ser ni va duktig han är?? :D Rosett med hem typ varje gång! :) När vi har fått sadel är det dax att anvancera lite tycker jag! :)

Men nu ska jag nog gå ut till hästarna snart, Mowitz var livrädd för raketerna förra året, Houdini brydde sej knappt och mozart vet vi ju inte än. :S men vi har gjort jättesmidiga öronproppar som josse har skrivit om, jättesmidiga är dom! men jag tror inte att det är nån som kommer att skuta här i byn men i samhället är det ju folk som skuter ganska ordentligt så det kan bli lite interresant! 

Hoppas ni får ett jättebra slut på året och att 2010 börjar jättebra
Ska skriva lite mål imorron eller så för 2010. 
Dagens Repotage  har jag gjort men den blev lite för lång så fixar en ny tills imorron! :)

Gott nytt år!!!!

Gott nytt år!

Nu är det snart 2010 och då tänkte jag passa på att byta till blogg.se ist för bloggsida.se. Där är min gamla blogg men den är ofta nerlagd så jag byter till denna ist! :)
Vad tycker ni om blogg.se?
Jag tycker den verkar jättebra!
Håller på att föra över gamla inlägg till denna bloggen så att ni får lite "hum" om vad som har hänt innan. Tills dess kan ni läsa gamla inlägg på min gamla blogg som finns under "länkar" och heter "min gamla blogg" ;) Men den är som sagt nerlagd ganska mycket så det får ta den tid det tar! Men så snåningom så ska allt viktigt vara överfört!

Gott nytt år önskar jag och mina hästar!! :D

 Här är jag och Mowitzen! :)


30 december 2009 - Idag tömkörning: upplägg - mål - utvärdering

Skrittade ut Mozart i 1½h, han va pigg men kunde hålla sej på backen Sen på kvällen longerade jag Houdini och han skötte sej jättebra, bara det att han inte ville göra halt, från trav till skritt gick jättebra men inte att stanna

Har tänkt att tömköra han lite nu om jag hittar de korta tömmarna, våran gjord är för stor för han. Jag tror att jag tömkör Moiwtz lite oxå nu på fm. Så nu är det bäst att jag sätterigång! Ses!

Upplägg: Mowitz; tänkte jobba han på stora volter och serpentiner i början och sen kräva lite mer av han, Sen om det går bra ska jag försöka att backa och flytta. Han kan backa men det är lite jobbigt att komma igån!

Houdini; Har inte jobbat han på töm innan så jag ska bara känna lite på han.

Mål: Mowitz;  Att få han lös i sidorna och jobba med ryggen bra!

Houdini; Få han att vara trygg och lyssna.

När jag kommer in igen ska jag utvärdera hur det gick!

Glömde ju att skriva att jag kommer att göra ”Dagens Repotage” Nu när det är jullov!


Utvärdering: 

Börjar med Mowitz:

Gick inte alls som jag tänkt mej, han gick emot och gick in med rumpan och grejade, så det gick inte alls bra. När vi var på GARK gick han superbra så det va lite tråkigt att han inte alls ville idag.

Houdini:  hittade inte de korta tömmarna så jag och josse red ut på Mozart och Houdini en sväng i skogen. Vi skrittade bara men det blev väl ca 45min, jag gick typ halva så att lillkillen slipper bära mej hela tiden.

Nu har jag hittat de korta tömmarna så jag ska tömköra Houdini imorron och sen vet jag inte hur de blir med dom andra två. Det är ju nyårsafton imorron och Mowitz är jätterädd för raketerna och Mozart vet vi ju inte än, så det blir nog inte så kul imorron kväll. :/ Men jag tror att jag ska gå med mowitz på dagen iaf så att han får röra på sej lite! Om det inte hade varit så halt och isigt överallt så hade man ju kunnat rida ut och tränat så att dom kommer iform men det går ju inte nu Måste ju åka till ridhuset för att man överhuvudtaget ska kunna galoppera … Tråkigttråkigt är det. Men jag hoppas att det blir bättre snart för jag vill kunna börja jobba ordentligt nu!


29 december 2009 - Lite saker jag behöver…

Så nu är äntligen bloppisen ute! Hoppas ni hittar nåt ni vill ha.

Sen undrar jag om ni kanske har nåt som jag behöver?!

En svart sadelgjord st. 110cm-120. Den ska vara i läder, ha resor på båda sidor, anatomiskt och i bra skick.

En svart magplatta st. 110-120cm. den ska oxå vara i läder och inte för bred platta.

Hansbotäcke st.135cm. Färg spelar ingen roll bara den är i fint skick.

Skulle bli jätteglad om ni hörde av er! Om ni har nåt eller om ni vet nån som har det. ett annat + är om vi kan byta sakerna! Hör gärna av er till sabinazander@hotmail.com

Efterlyses!!

Om ni vet nån som har:

Amerigo DJ/Vega jump, 17″ +2-2½ lr ev. Rodrigo Pessoa 16.5 xw”.

Även interreserad av att prova en Prestige Paris (eller Meredith) 37-38 i bommen 17″.

Så är jag jättetacksam om ni vill höra av er! Då det är dom sadlarna som Mowitz kan ha.


29 december 2009 - Bloppis

Nu kommer äntligen bloppisen! 

schabrak-fyrkanterFörst ut är ett blått ponny-schabrak med rutor på båda sidor.  

Jättefint skick, knappt använd. SÅLD!

 

 

 

bakbensskydd_ponny

Jättefina ljusblå bakskydd i st. ponny. Dom är knappt använda då dom är för små för våra hästar. passar b-ponny.

 Finns samma senskydd ute på hästnet men i st M. SÅLD!

 

 

Sprenger KK ultra 11,5cm  895ny

Sprenger KK ultra 11,5cm. Använt men i bra skick. Bettet är vridet så att det ska ligga bättre i munnen. Nypris c:a 895kr.

 

 

 

prestigegjord03

Brun prestigegjord 120cm. Nyskick! Men resor i ena änden. Nypris 1595kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ponnygrimma-marin

NYmarinblå ponnygrimma från Domani Helt ny med stora och snygga silverspännen. SÅLD!

 

passierdressyr

 

Vi har en Passier dressyrsadel som är ute och åker på sadelprovnignar med HorseFarm. Fin men gammal sadel. Kontakta mej för mer info.

 

nosludd

 

Stort nosludd! Drygt 10cm vilket gör att man kan ha den på bl a förbygeln eller liknande. Ny! SÅLD!!

 

 

 

 

husar-jul01

Husar alround sadel. Fint skick men gammal. Inklusive sadelgjord, stigbyglar och stigläder. Maila för mer info!

 

 

 

 

globustomkorningsgjord  1595ny

Globus tömkörningsgjord. NY!! Passar från C-ponny upp till storhäst. Liten gjord och stor gjord som gör att den passar många olika hästar. Nypris 1595kr.

 

globus 11,5cm

Rakt globusbett i fint skick med löpande ringar. 11.5cm.

 

 

 

 

 

 

globus10,5cm

Nytt globusbett. 10.5cm rakt eggbett. Dålig bild.

 

 

 

 

 

 

flughuva-full

Fin huva st full. grå med gul-grått band runtom.

 

 

 

 

 

 

flughuva_ponny

Fin ponnyluva ljusblå matchar de ljusbåla bakskydden.  Fint skick men lagad i sömmen på ena sidan.

 

 

 

 

applemouth 11,5cm

Applemouth bett. 11.5cm fint skick, dock lite tuggat på.

 

 

 

 

 

 

westernhuvudlag Treadstone

Fint utställnings-/westernträns. Märke Tredstone.

Så! Det var det. Hoppas ni hittar nåt ni vill ha. och maila mej på sabinazander@hotmail.com.


28 december 2009 - Woops!

Nu har jag varit ute hela dagen och skrittat Mowitz. Gick ut typ 1 och kom hem nu typ kl 5! Men det va jättemysigt jag på Mowitz och mamma på Dyssan. först när jag och Mowitz red till Klo gick han jätteförsiktigt och lungt. men sen när vi nästan var framme så var det en jätteläskig skogsmaskin som stog mitt i vägen. När vi stog där och väntade på mamma så gick det jättebra men när vi skulle gå därifrån så exploderade han och flög iväg på isiga vägen. Han brydde sej verkligen inte om vad jag gjorde och när jag satt och drog i ena tygeln så vips! så va jag på backen! hihi, va lite kul faktiskt.

sen när han såg Dyssan blev han som värsta hingsten! Jättekul var det han va jättefin och visade upp sej o grejade, men det som var roligast va att Dyssan bara jäspade!! xD hahaha! när vi hade ridigt klart och vi skulle gå hemmåt o mamma&Dyssan skulle gå hem till Klo igen blev mowitz helt förvirrad, han visste inte om han skulle följa med henne eller om han skulle gå hem igen. Stackarn! Han var verkligtn helt förvirrad.

Skrittade som sagt mest och travade bara lite, fast Dyssan töltade och + den där galoppen

Här kommer lite bilder!

mowitz-281209

mowitz-281209-2

och så Dyssan! :) och så Dyssan!

 


28 december 2009 - Dyssan

idag ska jag och mowitz rida till Klo o hämta mamma och Dyssan! dyssan är isisen vi klippte för ett tag sen som jag har skrivit om innan. Kameran för följa med så att ni får se hur hon ser ut! Ska skritta till Klo och sen rida lite med mamam och sen skritta hem så att han får skritta ordentligt!

 

Fick en fråga oxå: Kan inte du lägga ut en bild på din hästs klippning? Jag tänkte klippa min så men vill se mer hur det ser ut

Jo visst kan jag göra det, men jag har ingen bra bild nu så jag får gå ut och ta ett kort på han.

Mowitz är spårklippt och det ser ut såhär:

Men Mowitz är klippt lite mer än den på bilden.

 

 

Mozart har en filt klippning nu som ser ut såhär:

Men när han har kommit igåmg ordentligt igen hade jag tänkt helklippa han, men lämna nedre delen på benen och så är han bara klippt på ganascherna, tycker inte att det finns nån anledninga att klippa hela benen eller huvudet. -Men jag tycker att det är snyggare om man klipper hela benen men det finns ju ingen funktion så det är onödigt!

Hoppas du fick lite svar! Ska som sagt gå ut och ta kort på dom så att du får se hur dom ser ut iverkligheten!


27 december 2009 - Tömkörning

Åkte till ridhuset och tömkörde Mowitz idag. jag har inte tömkört så mycket så jag är jättenöjd med resultatet! Mowitz var verkligen jättefin och ville göra rätt och jobbade på jättebra med ryggen och gick i en bra form.

Jag hade inga speciella krav på oss när vi åkte dit, var inte så motiverad och ville helst gå in och lägga mej men det var bara att försöka tänka bort det och fokusera på mowitz istället. Och när det gick så pass bra så blev jag mycket mer motiverad och det kändes jättebra! Så det va jättekul, om det inte hade gått så bra så vet jag inte, hade väl inte varit så jätteglad när jag kom hem. Men det känndes superbra och det är jättebra för Mowitz att få jobba upp ryggen ordentligt utan tyngd på ryggen! Och så ser jag oxå hur han går och jobbar.

På slutet galopperade vi tillochmed och han va ganska duktig då oxå, men han blev lite pigg och bockade lite, buspojken! Vi ställde fram en sockerbit och en bom som han fick hoppa över och det va jättekul tyckte han, men sen blev det lite jobbigt och då ville han springa iväg! Busponny igen!

Så jag är jättenöjd och ska filma nästa gång så att ni får se!


26 december 2009 - Fotografering

Nu har jag o Mozart varit ute och blivit fotade av Josse och det blev några fina blider tycker jag!

mozart-jag261209-04

mozart-jag261209-03

mozart-jag261209-02

mozart-jag261209

mozart-jag261209-05

Tycker att dom är jättefina!
vad tycker ni?


24 december 2009 - God Jul!

God Jul alla läsare!

Hoppas att ni får en jättebra jul med presenter, julmat och massa godis!!!

God jul! :) God jul!

 


22 december 2009 - Tävling!

Är med och tävlar om en ridhjälm på Stockholmjennas blogg!

hjälm


21 december 2009 - idag

… fick hästarna vila. Finns inte mycket mer att skriva mer än att vi slutar imorron!! ! Jippie! + att Lollo fyller år idag! Grattisgrattis!!! <333

Min lille gris som är supersööt! :) <33 (PS! vill ha en systemkamera! DS) ;) Min lille gris som är supersööt! <33 (PS! vill ha en systemkamera! DS)

 


20 december 2009 - Dagen

Skrittade ut en lite längre sväng idag, jag på Mozart och Josse på Mowitz.

Det har varit typ -7 hela dagen och jag tycker det är skit kallt! Men vi hade mycke kläder på oss så när vi va ute frös (iaf jag) bara i ansiktet!

Hittade en bild på Mowitz i sommras när han ligger och solar! <3

mowitz_sommar


19 december 2009 - Dagen

Skrittade ut på Mowitz o Mozart en sväng ute i kylan och snön! Men ville inte frysa fingrarna av mej så det bidde inga kort Imorron ska vi ut på en lite längre runda och då måste jag ta lite kort!

Favorit i repris! Min lilla ängel! <333<333 puss! :) Favorit i repris! Min lilla ängel! <333<333 puss!

 

 

 

[youtube _1vJuL6MTLo&feature]

Shit!! Varför tar det så lång tid innan nån tar hästarna?? :S En höll ju på gå ikull på asfalten! Men bra att det var nån som tog tag i dom till slut!

 

[youtube bqo9IVqAnWk&feature]

Haha! xD Tycker det är skitkul!! Höll på att skratta ihjäl mej första gången jag såg den. haha! xD


26 november 2009 - Veckan som gått

Har varit lite hängig hela veckan och har ganska mycket i skolan så jag har inte hunnit blogga.

Måndag Alla hästarna vilade.

Tidsag Josse och Mozart tränade för Sandra, Kolla in Syrrans blogg för film och info.

Jag red ut på Mowitz. Vi red på järnvägen (gammal järnväg där dom har tagit bort järnvägs rälsarna och bara han sand kvar) och gjorde fattningar och lite tempoväxningar. Gick ganska så bra och han va pigg och rörde sej bra!

Jo! Vi tog ”gris-sprutan” oxå, känndes inget alls men nu efteråt så är man lite öm i armen, men inget så att man inte kan rida eller så.

Onsdag (igår) Åkte vi till GARK allihopa och red dressyr. Josse på Mowitz och jag på Mozart. Tittade inte så mycket på Josse men mamma och Josse sa att det såg och känndes bra så då tror vi det.

Mozart var lite stel och hängande i munnen, tror att det var för att han va lite sliten i kroppen ifrån hoppträningen. Så jag gjorde ganska mycket lösgörande och då känndes han lite bättre. =)

Idag jag har varit hemma idag, har ont i huvudet och mådde lite illa innan men nu börjar det att släppa som tur är! Måste plugga till SO-provet imorron och så måste jag ju rida! =)


23 november 2009 - Gårdagen

Hann inte blogga igår men vi red galoppintervaller på järnvägen.

Dom va superpigga båda två och det va superroligt! Det märks att dom får mera havre nu  Jag red Mozart och att han var så pigg gjorde att jag va tvungen att höja handen och korta tyglarna och då gick han jättebra, det är mera sån ridning som både han och jag behöver och då sparkade han inte lika mycke bakut som han brukar heller – så allt var positivt!

Idag vilar dom som vanligt och jag ska gå ut och göra iordning i stallet o lite så..

Imorron ska Josse träna för Sandra på Mozart och jag ska rida ut på Mowitz en sväng i skogen, får bli på järnvägen igen och göra lite fattningar ur skänkelvikning och lite så…

JO! Hästen vi klippte igår blev jättefin så vi ska nog klippa den sen igen när pälsen har vuxit ut igen Hon va jättesnäll så det va jättekul! Glömde ju såklart att ta något kort! jaja, om det blir nån mera gång så ska jag ta kort!


21 november 2009 - Dagens ridpass

Idag red vi ut på långtur på hästarna!

Vi red mot Klo och så klättrade vi där, va jättebranta backar så det va lite jobbigt för dom men roligt. Två backar va så branta så att jag trodde att jag skulle glida fram över halsen på Mowitz, har ju ingen sadel till han  så det va lite småkul! Sen när vi red uppåt tog han i jättemycket och det känndes jättrkul, speciellt barbacka – det rekomenderar jag verkligen! att klättra barbacka, men se till att du försöker stå så mycker som möjligt och håll i manen!

Dom blev ganska trötta men tyckte att de va kul, och Mowitz va piggare än vanligt! ett stort + för det!


november 2009 - Lite galopp *film*

Har inte hunnit blogga denna veckan det är bara snälla mamma som har lagt upp en film från Ann-träningen i tisdags.   tack tack! <33

Lika bra att lägga upp en veckoöversikt eller vad  vi nu ska kalla det Här kommer den iaf!

V47

Söndag vet jag inte riktigt hur det blir med men jag tror att vi galopperar i skogen.

Ska skriva lite kort om hur det har gått i veckan;

tisdag, skrittade Josse ut i skogen på Mowitz. Och jag o Mozart hopptränade för Ann. Gick bra och den sista gången satte jag mej upp ordentligt och höjde handen och drev mera med sätet och då blev det mycket bättre! Är jättenöjd och det känns som att det går bättre och bättre för varje träning! Vad tycker ni?

onsdag, vi åkte till GARK alla fyra och gjorde samma övning som vi gjorde på Ann-träningen, fast barbacka och mera som markarbete. Jag red Mowitz och Josse Mozart. Mamma filmade lite så jag lägger upp filmen här;


YouTube Direkt

Vad tycker ni? Tycker att Mowitz är superfin när det är blått på filmen, det va nån konstig inställning på kameran. Men kameran dampade lite (ursäkta språket men men ) så mamma kunde inte filma den bästa gången men han ser OK ut här oxå!

Josse red Mozart då oxå barbacka och det såg jättekul ut ! haha! han är ju liiite skumpigare än Mowitz så det är väl inte så konstigt

Idag, åkte vi till GARK igen och red dressyr. Jag på Mozart och Josse o Mowitz. tycker att vi hittar varrandra mer och mer och det är jättekul! Idag var jag inte lika spänd i överkroppen som jag brukar vara så den biten var bra, men istället så drog jag upp underskänkeln lite, vilket syns på filmsnutten som mamma filmade idag. Men sen sa hon till mej och då känndes det och såg mycket bättre ut! Ska se om vi kan lägga upp den idag annars så får det bli imorron.

 

Japp, nu bidde det ett finfint inlägg!! Och en sak till som är skiiiitkul är att biljetterna har kommit!!! Jiihooooo! Ska bli såååå kul!! Har till hoppningen på söndagen oxå men den har inte kommit än, glöm inte att komma fram och hälsa!!


Och här är filmen från idag:
[youtube 4o7JE&featur]


17 november 2009 - Hoppträning *FILM*

[youtube 8dgTWesrBFU&feature]


15 november 2009 - Dagens ridpass

Idag hade jag tänkt att lägga in en videoblogg! …men filmen blev inte så bra så får spara på det lite

Red Mowitz idag på järnvägen och körde galoppintervaller. Gick bra men han känndes lite tung och lång, det brukar han göra men inte lika mycket som idag, var nog bara att han va lite trött efter igår tror jag. Nu ikväll gick jag med Houdini oxå…

Skulle ju ha klippt färdigt Mozart idag men ja blev tvingad att plugga till HK-provet imorron istället! :S Jaja, kommer väl säkert tacka mamma en dag men nu känns det som bortkastad tid! Jaja, imorron ska hästarna vila så då har jag tid att klippa! Om vi inte får en massa läxor förstås! Börjar med Kemi imorron oxå, ska bli kul hoppas jag men vi kommer säkert att få läxa till onsdag! :/ Jaja, känns som att jag mest babblar på nu hehe! Ja, men skriver mera imorron!


12 november 2009 - Hiss&Diss

En hiss&diss måste vi ju ha iaf! sabina_hissar

♥ Mozarts nya supersnygga pullarnosgrimma!! Märke: Hubertus, supersnygg är den, ska se till att fixa nån bra bild på den!

♥ Att jag äntligen börjar hitta Mozart! Känns jättebra!

♥ Min supersnälla mamma som ställer upp och fixar och donar hela tiden! <333

♥ Pannlampor! Superbra när det är så mörkt att man inte ser två meter framför sej om man inte har dom på sej.

♥ Mamma har vunnit biljetter till STOCKHOLM HORSE SHOW!!!! Jippie!

♥ Våran nya klippmaskin!

sabina_dissar

• Mörkret!!! :S Är mörkt när man går till skolan och mörkt när man kommer hem, supertråkigt!!!

• Hela November! Allt är bara mörkt och tråkigt och man (jag iaf) vill inte göra något!!  Supertråkigt… :S

• Nu börjar det så smått att komma blötsnö!!!! Hästarna får klackar och det är halt överrallt.

• Stela västar :S Obehagligt. :/

Ja, en liten hiss&diss!

Som ni ser så ska vi till GLOBEN!!!!! Jippie!!!!! Sååååå kul! har aldrig varit där så det ska bli superkul! Eller jo, en gång har jag varit där när jag va liten och tittade på ToyStory on ice men det räknas nästan inte!

Har vi varit där??


12 november 2009 - Dagens ridpass

Men fört vill jag tacka Sabina och Moa för det fina kommentarerna på filmen! Alltid lika kul att få beröm! både till sej själv och till hästen! <3

Igar red jag och Josse ut i skogen på Mowitz och Houdini! hihi! Jag red Houdini och det va superlängesen jag red han och han va jättepigg och glad! Vi tog det ganska lungt för han har typ ingen kondis, är för tjock och såklart att jag är allderles förstor för han! Men det är ganska kul att rida han iaf! Bockar och har sej typ hela tiden! haha! bra at träma balansen på!

Nu ikväll ska Josse och Mozart och mamma åka till GARK och träna… tror att hon ska rida dressyr men vet inte säkert. Får se om jag följer med annars är jag hemma och gör lite läxa och sen göra  klart i nstallet!

Blir ingen blid idag heller…. :S kännder att jag måste fixa nåt interresant snart!! Typ frågestund eller nåt..? Så skluue jag ju ha en bloppis oxå! Hmm, fixar nåt i helgen eller tidigare!


11 november 2009 - veckan

Har varit superdålig uppdatering denna vecka vet jag men jag  har inte haft ork eller tid att blogga, men nu är det för hoppningsvis lite lungnare!

Igår var det hoppträning för Sandra för josses och Mozarts del och jag red ut i skogen på Mowitz <33 Gjorde mycket fattningar och tempovexlingar och det gick bra! Mozart var oxå dukktig på hoppträningen!

Idag red vi ut i mörkret med pannlampor så vi såg ganska bra iaf, men vi gjorde mest fattningar och galopperade ingen lång sträcka för vi såg inte helt bra!

Kommer mera ingående imorron för nu måste jag sova, har BI-prov imorron, Önska mej lycka till!

nattinatti!


9 november 2009 - Dagens ridpass

Idag har jag som sagt varit hemma…. Men va ju tvungen att rida iaf!

Lotteträningen blev ju inställd så mamma körde mej och Mozart till ridhuset idag istället! Så jag red dressyr idag och han kändes jättefin! Han va lite stum om man säger i ja… va blir det nu… ? jaja, i nån sida var han lite stum men inget farligt. Samtidigt som jag red va Josse där och tömkörde Houdini och mamma tittade på. Och hon sa att det såg jättefin ut!! Blir så glad när man hör sånt, även fast man känner att det går bra så känns det jättebra om nån annan säger att det ser fint ut, är nog ganska viktigt att komma ihåg. Och att han va lite stum kändes lixom inte lika viktigt längre. Så tänk på det! att säga nåt om någon annans häst kan kännas hårt om man säger nåt taskigt men oxå väldigt bra om man säger att det ser fint ut eller ”fin ponny” eller nåt sånt!

Va väl inte så mycket om själva ridningen idag men men!

Här kommer en gammal bild! Har inte varit ute och tagit några mera!

Jo! Josse ska träna för Sandra Carlsson imorron igen!

längtar!!!! <3<3<3<3333 längtar!!!! <3<3<3<3333

 


31 oktober 2009 - Dagens ridpass

Hej hej!
Idag red jag, Josse, Mozart och Mowitz runt Klo igen. Fast idag med galopp och trav oxå. Gick jättebra och det känns som att jag verkligen är på väg att hitta knapparna på han nu! Superbra känns det! Men en sak som är tråkig är att Lotte-träningen är inställd!! Jättetråkigt! hade verkligen sett fram emot det!! Men Mowitz ska snart till kiropraktorn igen, som är Lottes man så då kan hon kanske fråga om Lotte kan hålla lektion för mej hemma hos dom istället i veckan. Men det blir iaf träning nästa söndag! men det är ju ganska långt.. en vecka + en dag= låång tid!
Jaja, sen åkte vi till GARK och jag red Millini en sista gång, från och med imorron är vi inte längre fodervärdar på han… Då är det Matilda som tar över och jag tror att det kommer att bli bra! Har ridit i samma ridgrupp som henne en gång i tiden!
Eftersom vi ändå skulle till GARK så passade vi på att ta med oss Houdini så att Josse fick prova att tömköra han i ridhus och det gick jättebra! Han börjar bli så fin nu när Josse kan jobba han ordentligt, så han får mycket bättre tramp med bak! Det kommer att bli jättekul att få se hur han utvecklas, det är ju meningen att vi ska köra in han såsmåning om Och det ser lovande ut!

Imorron är det löshoppning på GARK och jag tror att Mowitz ska dit och hoppas lite ska bli jätteskojj, tror inte att vi har löshoppat han nån gång faktiskt… så det blir spännande!!
Har inte fixat filmen idag heller… men hoppas att den kommer upp snart!


30 oktober 2009 - Dagens ridpass

Idag fick Mowitz och Mozart ta det lite lungt eftersom att dom gick ganska hårt igår. Så det blev en skrittrunda runt klo barbacka och det va supermysigt! <33 Medan vi skrittade passade jag på att ställa Mozart lite och få han i form istället för att bara sitta på länga tyglar hela tiden och han gick jättefint! <3 han är så mjuk och fin och det känndes  verkligen som att jag hittade han! Kännder super, på söndag är det Lotteträning och då är det min och mozarts tur! Då får vi se om jag hittar han ordentligt och inte minst att jag hittar mej själv.  Annnars så är det ju inte så lätt att få han att gå fint.

Sen på em tömmkörde Josse Houdini och jag gick brevid med han i delta, hon körde ute och han har bara varit ute en gång innan idag så är ju inte så lämpligt att hon kör han helt själv då! Men det gick iaf jättebra han är superduktig! Ska filma dom nån dag när dom är i paddocken.


30 oktober 2009 - Banan

Hej hej! Här kommer banan som vi hoppade på GARK igår.

hoppV44-GARK

Hittade lite ideér på Mikaelas blogg med travbommar och cavaletti efter varrandra och det var en jättebra övning som vi la in i våran bana. 

Den börjar med ett räcke med en galoppbom innan och en galoppbom efter, OBS! komihåg att bommen bakom måste ligga längre bak än frambommen, kan inte avtånden i huvudet men om jag kommer ihåg så kan jag lägga upp det nån gång! Efter räcket saktar man av och kommer på fem o enhalvan, tänk på att ha koll på ytterbog så att hästen inte flyter ut och kommer snett in. Om du vet att din häst har lätt för att flyta ut så rider man bara längre ner i ridhuset så att man får mera tid på sej att få in bogen igen innan man är framme vid hindret. Sne om man vill så kan man oxå ändra fem o enhalvan till en kombination, det gjorde nån gång och då är det ännu viktigare att man håller koll på ytterbog etersom den vanligtvis flyter ut ännumera i galoppen. Efter det saktar man av till trav och lägger en volt innan man kommer på travbommarna. Nu är det superviktigt att du förbereder hästen på att den ska galoppera nästan på en gång efter bommarna, men stressa den inte! då får ni ingen bra balans över travbommarna. om du har en häst som antingen är lite loj eller kastar sej iväg så kan det vara bra att lägga en volt i galopp och sen komma på studsen. Till sist lägger du en till volt i trav och hoppar fem o enhalvan, eller om du har ändrat till en kombination så kan du lägga en volt i galopp eller komma direkt på.

En övning så absolut är värd att testa! Passar alla hästar, både heta och lite mera slöa hästar, eller en som är lagom pigg övar på att lyssna och ta förhållningar! Hoppas ni får nytta av den!

Vad tycker ni förresten om att jag lägger ut lite olika öningar ibland?? Har inte lagt ut så mycke dressyr men kan jag göra om ni vill? Säg bara till så ska jag se vad jag kan ändra på!


Jippie! Äntligen hoppning på Mowitz!!!! <33<3 Barbacka men det spelar ingen roll!

Vi hoppade lite studs och ett räcke med markbommar bakom och framför sen så hoppade vi oxå femoenhalvan. Och på slutet så gjorde vi en liten bana, och då fick Josse och Mozart vara lite draghjälp

När vi hoppade femoenhalvan så hoppade jag och Mowitz 1.15 barbacka!!! Haha! Va jättekul! Men vi skulle ha breddat den lite oxå, fick ingen ”flygkänsla” om man säger. Men shit vad han hoppar fint! <33 Om vi kan hoppa 1.15 oxer i snigelfart barbacka så borde vi oxå kunna hoppa bana en meter?! Visst?! Snacka om att de va kul!!! Det va ju sååå länge sen jag hoppade han som jag skrev tidigare i veckan och så nu fick vi göra det!! Känns som att jag komer att leva på det här resten av veckan! hihi! lite löjligt kanske men men!

Jo! Glömde nästan! jag trillade av! HAHA!!! xD Mamma fick det på film och det ser sååå kul ut!! haha! Jag och Josse höll typ på att dö av skratt! Så om ni vill så lägger jag ut filmen imorron? haha! så att om ni känner er nere och ledsen eller så för att det inte har gått så bra på ett ridpass eller liknande så kan ni alltid titta på den och så får ni se att ni inte är så dåliga som det kanske känns som just då! haha! Jag ser verkligen inte klok ut, och MOwitz undrar vad F*n jag håller på med! hihi! min lille gosepöjk! <3<33<3

Jaja, här kommer iaf en bild från idag!

Japp, inte nån stil bild men vi hoppar iaf 1.15! :) Min lille pöjk som står ut med mej! haha! men så dåligt är det väl inte? :) Japp, inte nån stil bild men vi hoppar iaf 1.15! Min lille pöjk som står ut med mej! haha! men så dåligt är det väl inte?

 


29 oktober 2009 - BILDER!

Hej hej!

Gick upp och tog lite kort på hästarna imorse när det fortfarande var frost! Men kunde inte ta så många bilder för kameran var full :S Jaja, här kommer några bilder iaf!

102909_frost3

102909_frost

102909_frost2

Mowitz min söööta pojke!!!! <33<33<3 ♥♥♥♥♥ love!

102909_frost2

102909_frost

lillpöjk va lite föör nyfiken så det var bara denna som man ser hela huvudet ;) lillpöjk va lite föör nyfiken så det var bara denna som man ser hela huvudet

 

Så, va tyx? Dom blev inte så skarpa men men.


Nu kommer det mera bilder från idag!

puss Mowitz! <3<33 puss Mowitz! <3<33

 

MOwitz spuerfina och gosiga mule! :) Mowitz spuerfina och gosiga mule!

 

Mowitz får superfin färg på vintern! Ljusbruna ringar runt ögon och nos! <33 Mowitz får superfin färg på vintern! Ljusbruna ringar runt ögon och nos! <33 Men såå tråkigt att min hand syns!!!! :/

 

 

MOzart ser ut som en liten fölis!!! <33 Men öronen kom inte med! :S Mozart ser ut som en liten fölis!!! <33 Men öronen kom inte med! :S

 

Japp, det var lite mera bilder! Är jättenöjd med Mowitz öga! men det var ju inte så bra att min vante, lite av min jacka och kameran kom med och speglade sej! :S Men det är kanske inget man stör sej på?? :/ Jag tycker iaf att det är jätteirreterande! suck! Men annars är den jttefin!


28 oktober 2009 - Dagen Klippmaskin

Nu har jag laddat upp bilderna jag tog när vi red ute i mörkret!

Här är Josse och Mozart med reflexväst, reflexskrittäcke och rexlexbenskydd, det är inga riktiga skydd men dom får heta så iaf. Här är Josse och Mozart med reflexväst, reflexskrittäcke och benreflexer.

 

Japp här är dom utrustade med reflexer och klockan är ungefär halv sex. Sen bad jag Josse att ta av alla reflexerna och så tog jag den här bilden:

102809-ej-reflex

Här har dom altså inga reflexer på sej. Ser ni dom bra? Måste tillägga att jag har ljusat bilden, innan såg man inget alls. Så innan ni rider ut utan reflexer så tänk på att man inte ser än så bra… inget alls faktiskt..Här är våran nya klippmaskin! Fin va? Produktinfo:

Moser Avalon 80 watt

En batterimaskin som är på hela 80 watt. Du har batteriet i en liten väska runt midjan vilket resulterar i att maskinen inte är så tung. 1 meter lång ”telefon” sladd från batteriet till maskinen. Den har en klipptid på 2,5 tim och laddar på 2,5 tim. Samma skärfästning som Oster A5 och MoserMax 45.

Har tänkt att ha en bloppis här snart, så håll utkik här så kommer den inom kort!


27 oktober 2009 Banan

Här är en liten skiss, denna blev bättre än förra gången iaf! Så som nr står hoppade dom sista gången. Innan så vände dom på den så att dom hoppade allt baklänges.

SandratraningV43
Hej hej! Nu har vi kommit hem från träningen det va Josse som red. Dom hoppade lite olika linjer och en serie och på slutet en ganska låg bana. Ska försöka göra en liten ritning på den snart. Det gick iaf bra men Josse måste tänka på att höja handen så att han kommer upp lite mera. Annars så var dom jätteduktiga! Jo nu har vi haft Mozart i exakt 6 veckor! Känns som att vi har haft han mycket längre på ett vis men på ett annat så känns det som att han kom igår inte riktigt men ungefär i 6 veckor hihi! Nu ska jag göra banan, sen ska jag äta tårta som jag gjorde innan! mums! Sen innan jag går och lägger mej ska jag städa marsvinsburar… Tråååkigt! hehe, men måste göras oturligt nog.

bild från i sommras, saknar verkligen att hoppa Mowitz igen! <33 bild från i sommras, saknar verkligen att hoppa Mowitz igen! <33

 
Nu har jag och Josse varit ute och skrittat Mowitz och Mozart barbacka en sväng i skogen. Här är en bild från idag och hallon!

102709

hallon-2

hallon-1

Jo just det! Jag har namnsdag! Grattis mej! hihi!


26 oktober 2009 - lugn dag

Idag gick vi bara med hästarna för dom gick ju hårt igår på hårt underlag så dom fick gå och ta det lungt utan nån på ryggen.

Imorron ska Josse och Mozart träna för Sandra Carlsson igen hoss A-C. Men på förmiddagen ska vi skritta ut på dom. Mowitz vet jag inte riktigt vad han ska göra. Han ska i vilket fall som helst följa med på skrittrunda imorron. Sen får vi se vad vi gör, kanske bara ett lungt pass i skogen på mjukt.

Sitter vid fel data igen så kommer ingen bild nu häller. Om det är fint väder imorron så kanske jag tar med mej Josse och hästarna ut på fotografering! Va ett tag sen jag fotade nu. På tal om att fota, vill ha en systemkamera!! Man kan ta sååå mycket finare bilder än med en vanlig digitalkamera, men men. Jag får nöja mej med den ett tag till!


25 oktober 2009 - Övning

ovning-hopp

Jättebra övning som jag gjorde i torsdags. de blåa motsvarar sockerbits hginder och det gula 1 meters hindret, men jag började hoppa alla sockerbits höga men ville hoppa ett hinder oxå. detta kan man ju såklart variera så att men hoppar det som pasar en själv men detta var en bra markarbesesövning för oss! De svarta ”prickarna”  är ett exempel på vilken väg man kan rida över dom men man kan såklart göra på många olika sätt.

 Hoppas ni gillar den och jag ber om ursäkt för att jag inte är så bra på photoshop. hehe!

Jo måste ju skirva lite kort om dagen oxå!

Först så var det CR på GARK som jag skrev innan.

Sen skulle Mowitz och Houdini ridas och vi red på järnvägen och galopperade. När vi skulle vända saktade vi av och skrittade så att Houdini inte skulle bli så trött. Vi skrittade väl i 5-10min så ringde mamma och sa att Magnus hade släppt ut Mozart när han skulle öppna till sommarhagen! (eller inte släppt ut, man hade smitit) Snacka om att det blev fart på oss! Jag och Mowitz typ dundrade fram på järnvägen för att komma fram så fort som möjligt och josse som red bakom mej på Houdini bara sa ”Rid fortare” och vi nästan skenade fram i skogen! hehe, tur att det är bra väg där iaf! Jag och Mowitz drog ju ifrån Houdini och när vi kom nästan till vägen så travade jag på vägkanten och josse hoppade av Houdini och sprang efter oss och så red jag och Mowitz upp den vanliga rundan som vi brukar reda och Josse och mamma och Houdini vet jag inte riktigt var dom letade men efter typ två min så ringde dom och sa att dom hade fångat in han, shit! Stackars Mowitz han va helt slut efter att ha galopperat som en tok! men han blev rätt nöjd med att få en massa morötter! Så man kan säga att det har varit en ganska händelserik deg idag! hehe. Så imorron får vi skritta och ta det lungt så att dom inte sträcker sej eller nåt!

Jo om det är interresant så rd jag barbacka! haha! Va bra träning för både mej och Mowitz!


20 oktober 2009 Dagens ridpass

Hej hej!

Idag red jag och Josse ut på Mozart och Mowitz, jag på Mowitz och josse på Mozart. Gick jättebra och vi red o klättrade, två ggr uppochner i branta backen i galopp och båda hästarna va ganska tagna efter det! hihi!

Josse prövade hacket på Mozart och på vägen dit märkte iaf inte jag någon skillnad men på vägen hem hängde han sej jättemycket!! xD haha! Såg såååå kul ut! Kanske inte en så bra idé att rida han på hack om man ska galoppera hem?? Haha! see you!


19 oktober 2009 lotteträning mm

Haha, kom inte på nån så bra rubrik, men men.

Blev inget bloggande igår men jag varken orkade eller hann blogga men då var det iaf Lotteträning

Det va Josses tur att rida Men snart är det jag igen! Mozart skötte sej och dom jobbade med att få upp ryggen på han och få han att ta ”större kliv” med frambenen, han blir lätt lite lufsig om man inte får han i ett bra grundtempo. Sen jobbade dom med att Jossse skulle bil rak oxå. Hon sitter typ bara på höger (tror jag att det var) sittben hela tiden och då jobbar hon emot han hela tiden så det jobbade som ganska mycket med. Sen på slutet jobbade dom lite i förvänd galopp oxå. Mozart byter jättelätt så det var lite jobb men tillslut förstog han att han inte skulle byta hela tiden och då såg det bra ut!

Jag red lite western på Mowitz. Eller inte så mycket men vi öppnade en trailgrind och joggade och galopperade på långa-tyglar i en låg form och ganska långsamt och det är vi superbra på!! haha! Sen på slutet övade vi på lite enkla byten så men Mowitz tyckte att det var mycket bättre att gallopera jättelångsamt istället för att bryta av och ta ett travsteg och komma i rätt galopp, haha bushäst! <33

Idag Fick Mowitz vila och jag red ut och galopperade Mozart framochtillbaka på järnvägen och gjorde lite skänkelvikningar i galopp över vägen och sen byte och så flytt för andra skänkeln. Det gick jättebra med tanke på att jag inte har ridit ut själv på han än och at vi inte jobbat skänkelvikning i galopp. Gjorde mycket tempoväxlingar oxå och han kom upp i en kortare och högre form än vad han brukar ha så den övningen var väldigt lyckad!

Nu ska jag gå ut och natta hästarna! Ses!! <3


18 oktober 2009 dagsens ridpass 1 o 2

Hej hej!

Idag har jag ridnit Millini. Ett dressyrpass med lite markarbete.  Han skötte sej jättebra och var piggare och mera arbetsvillig än i vanliga fall. Vi gjorde som vanligt mycket övergångar och han gjorde det jättebra och denna övning gör oxå att han blir mycket piggare! Sen var det travbommar framme och två sockerbitar med ett galoppsprång imellan, lite långt var det men den stog på kortsidan så jag kunde ju välja om jag ville att det skulle vara långt eller lite kortare. Hoppade det på en volt och han gick på fram jättebra!

Sen red jag Mowitz. Skulle ha ridit dressyr på AIF men det blev lite sent, tänkte inte på att vi skulle till GARK så vi galopperade järnvägen fram och tillbaka. Klockan var ungefär sju så jag tror inte att dom jagade men för säkerhetsskull sjön jag ”va du ä söt min kära lilla ponny…” hela vägen så att dom skulle höra att vi inte va nån älg. Sen på vägen hem sjön jag ”va du är snabb min kära lilla ponny” istället. För det gick ganska snabbt hemåt.


29 september 2009 CR med Millini *FILM* + Mowitz LC Ätsan - 5:a! :D
september 2009

text


september 2009

text


Mozart

Syster-yster har tagit över han helt och hållet nu. :) Länk till hennes blogg!

Vi fick Mozart den 15 septembet 2009. Han är NF-ponny precis som Mowitz fast en maxad D ist! född -00 så han blir 10 iår. Han är tävlad LA hopp och i dressyr är han tävlad LB som ungponny med förra ryttaren. Vi fick han ganska sent på tävlingssäsongen och vi ville ju inte ut och tävla på en gång så vi hann bara med en Cr var jag o josse. Och vi nollade alla klasser har jag för mej.
Så nu håller vi på att få han i fin form så att vi är i form nu när tävlingarna snart börjar igen!


september 2009

text


september 2009

text


september 2009

text


2009 - Brämhultshoppet!

Först ut är Joees en LD CR- 0fel! :)sen är det jag och Mowitz LC och vi blev 6:a!!! :D Våran första plac! <33


september 2009

text


september 2009

text


september 2009

text


augusti 2009

text


augusti 2009

text


augusti 2009

text


augusti 2009

text


augusti 2009

text


augusti 2009

text


augusti 2009

text


augusti 2009

text


augusti 2009

text


juli 2009

text


juli 2009

text


juli 2009

text


juli 2009

text


juli 2009

text


juli 2009

text


juli 2009

text


juli 2009

text


juli 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


juni 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


maj 2009

text


april 2009

text


april 2009

text


april 2009

text


april 2009

text


april 2009

text


april 2009

text


april 2009

text


april 2009

text


april 2009

text


mars 2009

text


mars 2009

text


mars 2009

text


mars 2009

text


mars 2009

text


mars 2009

text


mars 2009

text


mars 2009

text


mars 2009

text


februari 2009

text


februari 2009

text


februari 2009

text


februari 2009

text


februari 2009

text


februari 2009

text


februari 2009

text


januari 2009

text


MowitzEn mindre tjej har tagit över honom nu men vi håller koll på han och rider han någon gång i veckan. Han står även kvar här hemma hos oss! Älsklingsgris. <33

Mowitz är såld och flyttade till sitt nya hem förra sommaren efter tre år hos oss


Han är min första egna ponny som jag och min syster fick den 1/5-08 då han oxå fyllde 13 år! 
Mowitz är en C-ponny född 1/5-95 och är den snällaste och gosigaste häst jag mött! Sötisen är New Forest och är en ganska typisk NF oxå! :) Men han har finare huvuden än vad de flesta brukar ha. Och det är ju bara uppskattat iaf av mej! Han var inte i så bra skick när vi fick han så först fick han ta det lungt och äta upp sej, men han var ganska snart igång igen och vi har tävlat i både hopp och dressyr, hopp på klubb LB och på lokal LC+5. Men han har kapasitet för mer! Han tycker bara inte att det är kul att hoppa inomhus, det är mycket roligare att hoppa ute i terrängen och vi har startat debutant fälttävlan tillsammans. Både jag och Mowitz tycker det är jättekul att hoppa i terrängen!

Dressyr då, vi har bl a varit med i ponnyallsvenskan div 3 -08, inget att skryta med med bara LC program men iaf! ;) Han är duktig på dressyr men är ju allmänt lite loj så man måste få igång han först!


Houdini

Är lillpojken här hemma. Han är 6 år och shettiskorsning, så han är mellan B-ponny. Vi lånar han bara av en tjej i Skåne, hans uppfödare, hon hade inte tid med honom men vill inte sälja han, så vi får nog ha han så länge vi vill tror jag! Han är supertrevlig och gosig men jag tror att det är han som försör alla Mozarts täcken :S

Just nu håller vi på att få han i fin form och josse tömkör han, så snart kanske han kan dra? Men när vi fick han så var han jättebakskygg men det är bort nu. Så denna lille sork kommer ni oxå att kunna läsa om här på bloggen.


januari 2009

Tänkte skriva lite om mej själv här!

Jag är 14 år, 15 i september och jag har ridit regelbundet sen jag var 3 år. Då började jag på rid lekis och när jag blev 7 år började jag på ridskola. Där red jag till jag va 13 år. Den 1/5-08 fick jag min första egna ponny, Mowitz! En jättesnäll c-ponny som jag fortfarande har kvar och han är jättegosig och gillar att vara ute i skogen och hoppa terräng!
Den 15/9-09 var det dax för en till ponny! Mowitz börar bli lite liten så vi köpte en maxad D som heter Mozart! Han är oxå jättego o hoppar jättebra så han har jag stora förhoppningar på i både hoppning och fälttävlan.

Vi har en liten b-ponny hemma oxå som vi lånar. Han är lillebrors ponny men vi jobbar han med töm och rider litegrann ibland.

Det jag är mest interreserad av är banhoppning och fälttävlan. Än så länge har jag bara tävlat i banhoppning (LC-LB) och dressyr, bl a ponnyallsvenskan div3 -08. Men nu 2010 så är det meningen att jag ska börja med fälttävlan på båda ponnysarna. Jag ska bara ta fälttävlanskortet sen är det klart!

Lite om min familj:
Jag har en tvillingsyster som jag delar alla hästarna med, lite jobbigt men det är bra oxå!  ;) Sen har jag två småbröder, 2 och 4 år. En mamma och en pappa. Sen får vi ju inte glöma hunden, katten, några marsvin och såklart Hästarna!

Kontakta mej?
Om ni undrar någonting så kan ni maila mej på sabinazander@hotmail.com.

Välkommen till min blogg! :)


Välkommen till min nya blogg!