Mowitz <3 dressyr, hopp & tolka!

Kan ju skriva lite här när jag har nåt att skriva om! ;)

Denhär veckan har jag haft hand om Mowitz ganska mycket. :) Red dressyr två dagar, i rad, sen va jag med på hoppträningen med han i onsdags, igår tolkade jag och Josse och idag har jag Mowitz igen! :D

En dag red jag dressyr barbacka, åkte till ridhuset och jobbade loss han lite och han gick riktigt bra! (tror det va förra onsdagen) I början va han lite stel och lojj men i första galoppen piggnade han till ordentligt och efter det blev han mycket mer framåt och arbetsvillig. :) Jättekul va det och jag tycker vi skötte oss ganska bra båda två, med tanke på att ingen av oss har tränat ordentligt på ett tag. ;)

Sen förra lördgen tror jag att det va, åkte vi till Gark igen för att pröva en sadel på Mowitz som jag och mamma hade hämtat dagen innan. Och det passade! Jippie!! :D Så nu har Mowitz en sadel igen ;)
Då passade jag såklart på att rida han ordentligt igan och shit va fin han va!! Blev helt paff och mamma undrade om jag inte skulle tävla lite dressyr på han,, hehe! vet inte riktigt det. ;) men vi får väl se vad som händer i vår! :) Fick hoppa en liten kombination oxå, och det var jag kanske aningens sämre på ;) va före han och lite så men det kanske är förlåtligt? ;)

Hoppningen då! Mamma fick ett återbud på hoppträningen (man ska ringa till henne eller Ann om man inte kan komma) och då kom jag på direkt att jag ville vara med på Mowitz!! :D hehe! Det gick faktiskt bra och jag va skitglad. Hoppade lite bana men jag och Mowitz hoppade inte så högt ;) Men Ann tyckte vi va dukktiga och sa inte så mycket när jag red. Tränade ju Mowitz för henne innan oxå så hon vet vem han är ;)

Men det kändes verkligen som jag och min gamla ponny när vi hoppade :) <33 Jag fattade galopp och han svarade och gjorde som han skulle men inte mer. ;) <33 Det va verkligen en jättemysig känsla! :) Sa det till mamma sen och det hade tydligen sett ut som det med ;) Jag väntade på han innan sprången då oxå ;D <33 Gulle-plutt! Tyvärr var det ju ingen av oss som tänkte på att ta med kameran :(
Tack Jossan i stallet oxå! Hade ju såklart glömt senskydd till Mowitz men fick låna det! - Tack så jättemycket!! :D


Igår tolkade vi ju oxå! :D Va meningen att Lena skulle varit med men hon kunde inte, - så jag och Josse tolkade själva! :D Det va verkligen superkul och Josse va skitdålig!! xD Hon trillade till och med innan vi hade börjat att ens trava. HAHA! Jag va ju värsta proffset om man jämför. ;) Tog det ganska lugnt igår så vi kanske kan tolka idag igen?  Det är verkligen superkul!! :D Kan kanske få nån att ta lite dåliga kort på oss med gammelkameran ;) En systemkamera står ganska högt uppe på önskelistan! ;)


Förra sommaren,,, man kan knappt tro att det kommer att se ut så igen om man tittar ut genom fönstret nu! x)

Vad jag gör nu

Ja, som ni kanske har märkt har det blivit dålig uppdatering här. :S

Och det är för att jag inte har någon häst att rida. Josse har fått ta över Mozart helt och hållet, om jag har tur får jag kanske rida han en sväng i skogen. ;)
Houdini är jag för stor för - mamma säger att jag väger för mycket och jag fattar verkligen inte hur hon kan säga så till mej?! ;) <3

Mowitz då? Jo, han har fått en ny ryttare. Om ni kommer ihåg så var det en liten tjej och red Mowitz hos oss i sommras. Men han bor kvar här hemma så det är superbra! :D

Så just nu har jag inte så mycket att rida på :P Jättetråkigt är det men vi letar. Mamma leter tappert hela kvällarna på annonser. <33
Så om ni har nån ponny/häst jag kan rida kan ni ju säga till! :) Jag tar nästan vad som helst! x) hihi!

                   
                        

Mowitz dressyr!

Red idag! :D (skriver ett inlägg lite mer utförligt sen!)

Josse skulle träna för Ann på Gark idag så jag och Mowitz hängde oxå med. :)
Red ett rent dressyrpass efter Josses träning och det gick ganska bra med tanke på omständigheterna ;D
Jag har inte ridigt ordentligt på jag vet inte hur länge och Mowitz har väl inte heller blivit genomkörd på ett tag. ;)

Men han var ganska arbetsvillig och med lite jobb var han ganska jämn i sidorna oxå. Så det finns väl inget negativt som jag kan peka ut på oss direkt. ;) Men jag kännde att jag tippade fram lite i galoppen, men det kan jag förlåta mig själv för! ;)


Mörkt vid halv fem-tiden!

Det blev mörkt jättetidigt idag! Vi kommer hem vid fyra och då kommer man typ inte hinna rida i ljus. :( Jättetråkitg - men just nu är inte jag så värst påverkad. Men iaf! Enda gången i veckan vi kommer kunna rida i dagsljus är på tisdagar. Slutar halv två då. :) Sen kommer det bli lite svårt... :/ Det är ju inte säkert att man rider ut på helgen heller om det är tävling osså.
Jaja! Klarade mej ganska bra förra vintern så det ska nog gå denna också! :)Men mörkt kommer det bli. :/


Skola imorron

Usch! Nu är lovet slut :P Alderles för kort med 1 vecka! :o Som tur är har vi sovmorron imorron!mark från idag ;)

Kort från imorse

Gick ut och tog lite kort imorse när det va så fint väder! :) men våran kamera är inte så bra så det blev inte lika fina "färger" som på riktigt. :P Vill ha en systemkamera! :D

   
Fint med solen! :)                                          Hehe! han tyckte inte om att bli
                                                                    pussad! x)


Kommer lite fler senare idag! + på hans klippning.


Klippt klart Mowitz

Klippte klart Mowitz idag. Tycker det blev ganska bra! Kommer bild imorron tror jag!Mowitz klippning förra året. Nästan likadant nu - men mindre klippt!

Fina bilder?

Tycker det är jätteviktigt att affärer har fina bilder på sina produkter! Som tex Hööks, dom har jämt fina bilder. Så även om det kanske inte är något som man är intereserad av så blir man 'köpsugen' när man tittar på deras hemsida och katalog. Jättesnyggt!

     
                                  


Mowitz idag

Red Mowitz ute i skogen idag. Han va jättefin! I början va han lite jobbig men efter första galoppen släppte allt och han blev helt mjuk och jättefin i munnen! <3 Jobbade på galoppen, fick inget riktigt stöd i handen utan han krånglade ihop sig ibland så fick driva på han ordentligt! Men när han tog för sig lite fick jag ett bra stöd och han kom in i en bra galopp!
Fick dock lite långa tyglar och händerna i knät men tummen upp iaf ;D när jag böjde handen gick Mowitz upp med huvudet och fick en struttitg galopp. :/ Vet inte riktigt varför han gjode så men jag kanske blev lite stel eller nåt.. eller så är han bara lite ovan vid att jobba ordentligt nu för tiden. hehe! ;)

Rykande färsk bild från hagen idag! :) <3


Visst är han grymt söt i sin nya grimma! :) <3

Bruna träns!

Eftersom att jag vill ha ett brunt GG pannband med mässingsfärgade detaljer måste jag ju ha ett snyggt brunt träns, helst med mässing! Har ni några förslag på något snyggt? 

Dom här dyra och fina tränsen tycker jag om! Alla är inte med mässing men tycker inte det är hela värden - bara man har mässingsfärgat bett!Dyón Working Collection - kombinerad nosgrimman
1 199:- hos Ale Ridsport
Jättefint men tycker inte som nosgrimman... men den är ju helt vanlig så det är väl inget man tänker på direkt.
Dyón Working Collection - slät nosgimma
1 199:- hos Boda Hästsport

Tycker nog bättre om detta! Har alltid tyckt om de släta nosgrimmorna och att knäpperna på sidostyckerna. Sen är det mässingsspännen också - heller ser jag fel? Hittat inte att det står det någonstans.
HUBERTUS Classic -08
998:- hos
Hästbiten

Hade ett sånt här till Mowitz innan och tycket jättemycket om det! Men det är pullback på nosgrimman och det tycker jag inte om. Det är jättetråkigt + att det inte finns med mässingspännen.
Ska såklart vara brunt då!Dyón English Collection
2 550:- hos Ridsportbutiken

Älskar nosgrimman! Gillar att det inte är nån ring på sidan. Men den finns inte heller med mässing och väldigt dyr!
Dyón Collection
2 840:- hos
s.e.g company

Riktigt snyggt! Väldigt snyggt på nosgrimman när den är lite tjockare på mitten med vit söm, bli ännu bättre med smala remar på sidostycken mm!

Har ni några fler ni tycker? Gjärna lite billigare också! ;)

Glengordon Classic pannband

Är helt såld på detta supersnygga pannband från GG!
Dock han jag ju ingen häst nu så jag kan ju inte beställa än. Men jag vill iaf ha ett brunt med mässing. Men mor min tycker att då måste det vara en valack - för ston kan faktiskt inta ha det. Bla bla! Tycker inte det spelar någon roll! Vad tycker ni? Håller ni med mig eller mamma?


Tyvärr är det ganska dyrt, billigaste jag har hittat är 269:- på HEP annars kostar dem 299.