Göteborg Horse Show!!

Äntligen uppdatering!!
Har ingen tillgång till data, men om jag är snäll får jag låna josses mini-laptop (rosa såklart ;))

Det är superfint här på hotellet, vi hsr tillochmed badkar (har inget hemma ;) ) ViBor på samma hotell som alla ryttarna och sitter och äter frukost med dom på morroinen!! :D

Kan ju börja med torsdagen:
Jag, Josse och mamma åkte ner och tittade på tävlingarna hela dagen, gick inte på mässan nåt alls.Resultat mm får ni läsa på Josses blogg. :)

Idag:
Mamma åkte hem på em. och vi gick lite påmässan innan hon åkte hem och tittade lite, hittade ett nytt dressyrspö till mej, sporrar till Mozart (mera om dom kommer när vi är hemma) och ett longeringsspö till alla :) Sen har vi inte köpt mer än men på listan står:
- fram o bakskydd till Mozart
- svarta sporrar till mej
- ledade plaststigbyglar
- hela gummiboots till M&M
- tredelat bett till Mozart

SÅ! Det är vad vi ska hålla utsik eter - vad hoppas du hitta på mässan? :)

Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorron  till Krafft cupen :) och mässan såklart ;)

Annträning V.8 Mowitz *FILM!*


Igår och idag

Hejhej! :)
Igår va vi och red i ridhuset på Gark.
Jag hade Mozart och vi gjorde en markarbets-bana med titthinder.

Värmde upp i skritt, trav o galopp på lite längre tyglar i låg form. Sen öppnor och slutor i samtliga gångarter, bak och framdelsvändningar (i lite mer 'normal' form), tempoväxlingar o vända med ytterhjälper, och sist i framridningen böjning och ställning för inner + skänkelvikningar. Framridningen funkade jättebra och jag tycker att vi la upp en bra planering för den.

Som framridning gjorde vi en övning från Jump Clubs träningsbok, här kommer en skiss:

Klickbar bild!

Mer kommer imorron! :)

Sen hoppade vi en bana, orkar inte lägga upp banskissen nu eller skriva mer om det, men det gick iaf jättebra! :D Josse trillade av mozart men det gick jättebra för mej ;) Hoppade omhoppning oxå och jag hade Mowitz en gång och vi va skitsnabba! 8 hinder (bana 20*60m) på 29sek!! :D


Måndag:
Red ut i skogen på Mozart. Lugnt pass med mest skritt och lite trav, red barbacka och det gick bra! :D Han hade jättefint steg i djupsnön ;) Josse och Mowitz red med oss

idag:
Red ut i skogen idag igen - barbacka. Skulle ha varit Sandraträning idag som jag oxh Mozart skulle ha varit med på men den blev inställd pga rasrisk :( Tråkigt!!
Men vi red iaf lite kondition där det inte va så mycket snö, hade hacket på idag oxå! han gick bra på det, tror att jag ska pröva att hoppa med det nån dag :)
Det låg en gran på vägen som vi hoppade och han hoppade upp superfint med ryggen! :) Jättefin va han :)

Imorron blir det Annträning för mej och Mozart i storhästgruppen :) Josse ska vara med på Mowitz i våran grupp så då ska jag och Mozart va i storhästgruppen :)

Det blir sista ridningen för mej denhär veckan för den åker vi till - GÖTEBORG!!! :D Ska bli skitskojj, kommer mobilblogga och kanske blogga från en vanlig data oxå, om jag får låna josses laptop ;) (har ingen egen, hon får låna rån VIP grejen ;))

Så vi ses i göteborg!! :D

Longering med Houdini!

Gick ut och longerade Houdini i paddocken nu på kvällen oxå. Snön gick till magen på han. hihi! Men han jobbade på bra och fick upp flåset ganska bra :)

Vi sprang ett varv runt paddocken oxå. Kan bara säga en en sak - Shit va jobbigt!!! Ojoj! Snön gick upp till knän på mej = typ 50cm!!! jobbigt-jobbigt. kallt va det oxå men men! Både lillputt och jag måste få bätre styrka (och kondis), så det va ju bra ;)


två lillputtisar sommaren -08 (?) :) <3

CR inställd!

Jättetråkigt :( Hade verkligen sett fram emot att tävla igen! Sen är de regonala på VBR inställda hela helgen oxå, skittråkigt att det blir inställt hela tiden, men det är som tur va bara två veckor kvar till Tranemo :)

Ska nog åka till Gark imorron iaf och bygga en egen markarbetsbana och öva på lite olika vägar :)

Idag red vi ut, jag hade Mowitz och snön gick nästan till magen på han! Han jobbade på jättebra med jättefint steg!! :D OJ va längesen det va att rida ut på Mowitz i sadel som man kan stå i ;) Känndes iaf jättebra.


Ser att jag har glömt...

..bort min träning!! :O Detta får ju bara inte hända ;) Men fick ett ryck igår och cyklade i 40min 20km i h. :) Va skitkul faktiskt, fatta inte varför jag inte tränar mer utanför ridningen? Det är ju kul när man väl kommer igång, el är det bara jag som tycker det?

Sen gjorde jag lite armhävningar och situps oxå.

Men det är ganska mycket snöstorm idag oxå! :( Men vi ska bara arbeta dom för hand i paddocken idag. Så det gör väl inte så mycket. :/


Ingen ridning idag :(

Det är värsta snöstorman här så det blir ingen ridning idag :( Imorse va det ganska fint, så josse hann gå en sväng med Mowitz - som sprang hem!!! Jätteläskigt! Josse ringde och sa att han hade sprungit hem, på is-vägen :( man blir ju skiträdd att det ska komma bilar el nåt eller att han ska halka!! :( Men det gjorde han inte som tur va, han kom galopperandes på vägen när jag sprang ut för att hämta han. Busponny som ska skrämma livet ur matte bara för att det är lunchdax! hmm!

så det blir vila idag... TRÅKIGT! Ville rida ut i skogen och galoppera lite idag.


Veckans övning - Timglaset

Hade tänkt att börja med "veckans övning", oftast kommer det att bli markarbetes/hoppövningar men kommer även att lägga in bra dressyrövningar. kommer att hämta de flesta övningarna från Jump Clubs träningsbok. Den är skriven av Lotta Björe och Sylve Söderstrand.
 Min bok.

Föstra övningen är;

Timglaset, Sylves lydnandsövning

(M, medelsvår övning)

Du behöver ha en lydig häst när du kommer in på tävlingsbanan. Det här är en hoppövning där du framförallt övar hästens lydnad. Du tränar också på att få din häst att byta galopp när du behöver.

Mål: Lydnandsövning som kontrolerar att ryttaren kan få hästen att vända, byta galopp och hoppa utan att tappa rytmen.

Svårighetsgrad: Den här är en medelsvår övning som passar bäst till rutinerade hästar som är reglerbara och kan byta galopp. Övningen rids i ridhus eller på ridbana med måten 20 x 60 m. Hinder höjden kan varieras mellan 0,60 och 1,00 m.

Hinderuppställning:
Hinder nr 1 och 2: Rättuppstående hinder.

Hinder nr 3: Trekombination med ca 6.50 m mellan hindren. (OBS! Måtten är för storhäst)

Såhär rider du övningen:
Börja i vänster varv och hoppa hinder nr 1 och därefter 3, vänd till höger och byt galopp över den första av de tre cavalettiblocken. Fortsätt i galopp över den andra cavalettiblocken, byt galopp igen över den tredje cavalettin och hoppa tillbaka hinder nr 3 (kombinationen från  andra hållet). Avsluta med att hoppa hinder nr 2. Hoppa övnigen flera varv efter varandra.

Rid i lugn rytm genom hala övningen och känn efter att du ha kontroll på hästen både framför, över och efter hindren. Var noga med att hästen går kvar i samma lugna rytm och "sitter ihop" både under vändningarna, under galoppombyterna och över hindren så att hästen formar sej i sidorna. Var noga med att följa vägen och titta dit du ska.

Tänk på:
Även om bytet misslyckas är det viktigt att du följer den planerade vägen. Var noga med att föjla vägen. Rider du slarvigt blir rytmen dålig. Om bytet misslycks flera gånger kan det däremot vara lämpligt at lägga en extra volt. låt hindren "komma till dig" istället för att göra alltförstor affär av dem.

Källa: Handbok för din vardagsträning, Sylve Söderstrand

Tröttis!!

Haha! Igår när jag satt vid TV:n och väntade på att datorn skulle bli ledig somnade jag!! xD haha, vaknade typ halv 5 imorse, hihi. ;) Så jag skrev inget igår om vad vi gjorde . ;)

Började med att rida Houdini. Försökte få han att jobba med ryggen i alla gångarter och det gick bra, spec i höger galoppen! :D är jätteglad, man bar sej fint med huvudet lågt utan att hänga sej el liknande och jobbade på jättebra. Sen i vänstergaloppen va det lite värre, han vill knappt fatta den galoppen men när han gjorde det gick han OK i den galoppen oxå. Blev ett kort (som vanligt) men hårt pass så han blev liet svettig osså. men han va pigg och glad hela tiden och bockade inget alls, så han börjar på lite bättre kondis nu :)


Sen longerade jag Mowitz här hemma i paddocken. Hade selen på. När vi skulle börja trava började han bocka jävlar och springa runt runt! haha - busponny! först trodde jag att nåt va fel, det är inte så likt han att springa runt och slösa energi på att bocka x) men det visade sej att han bara va pigg och glad, man riktigt såg glimten i ögonen på han <33

Josse longerade Mozart när jag red så jag vet inte hur det gick, bra antar jag - emn snabbt om jag känner Mozart rätt ;)

iga vet jag inte riktigt hur det blir.. Står ju vila på Schemat men jag vet inte riktigt .... hmm :/


Har fixat lite meden ny header som kommer upp när snön försvinner ;) Vad tycker ni? Hiss el Diss?
På tal om hiss och diss måste det ju komma en sån snart! Men min är blå så jag får ändra den lite först ;)

Köpas på Göteborg


Slängde ihop ett litet kollage på saker jag ska ha i göteborg :)
-tredelat med fasta ringar till Mozart
- fram och bak skydd till Mozart (hels dom på bilden)
- engelsk nosgrimma till Mozart.

Sen har jag sett ett pas sporrar som verkar bra, ska lägga upp en bild på dom sej oxå, som jag vill ha ;)
Sen vill jag ha nya stigbyglar oxå men det är ju inte "nödvändigt", ett till schabrak skulle inte sitta fel heller :) Så det är en del som jag vill ha :)

Vad ska ni köpa i Göteborg?


Mini-tävling!

Ser ni skillnad på mej och sis? :)


Vinnaren får en länkning här på bloggen, ev att jag kan göra en header ist :)

Ska kanske inte lägga upp dom jag känner om dom gissar?? :/ (bilden är från -08.)

Fråga

Men tävlar inte du för IRK?

(klicka för att komma till inlägget)

Svar: Nej, det gör jag inte längre. Vi har mycket längre till IRK än till GARK och så har vi våra hopp och dressyrträningar här, så det är anledningen :) Vi 'hör mer till' dethär området oxå om man säger ;) IRK ligger typ i Hestra och där bor vi inte. ;) Så vi har våra träningar där o manegekortet. :) Tar typ 10min i det här vädret att åka till GARK och 40till irk, så det är lite skillnad. Hoppas du fick svar på frågan!


Huset

Framridningen som vi gjorde när vi hoppade i tisdags.


 Man kan rida olika ridvägar och öva på ridvägarna. Jättebra övning, har bara gjort den en gång men den är bra som framridning. :) Man har som ni ser fem bomma som man lägger som ett hus, med en bom över taket. Sen får man passa så att man kan rida en rak väg till "taken", altså så att inte väggarna ligger ivägen.


Fel i planeringen!

Har vänt lite på planeringen så idag ska Mozart longeras och Mowitz ska ridas dressyr på :) Så! Nu stämmer allt ;)

Längtar till den 6 mars!! :D Då är det första lokala för iår som går i Tranemo. Är det nån mer än jag som ska dit? :) Jag ska ha Mozart vet jag, sen vet jag inte vilken höjd det blirän, men det är ju några veckor kvar så det hinnar vi nog komma på ;) tror bara att det är LD-LC-LB... hmmm, hade velat att det skulle varit LC+5 oxå, men nu är det inte det så då får man väl anpassa sej!

Ett tips är att det är lokal här hemma på GARK den 20 mars oxå! Vi ska dit oxå och hoppa, klasserna för ponny är LD-LC-L+5-LB! :)


Liten bild på Becca och hennes ponny Amazing Delight som btw är till salu.


Bloglovin'?

Har ni sett att ni kan följa mej på bloglovin'? :)


Visst blev den fin som vi satt och fixade ihop här hemma :D

Banan igår

Här kommer banskissen på banan vi hoppade igår.


klickbar bild

Första hindret i kombinationen va bara ett kryss o sista ett "riktigt" hinder - som Mowitz hoppade bäst på! :)
Jättebra "komma igång övning" som man kan variera svårihetsgrad på lätt, vi gjorde den ganska lätt ;)

De olika studsen vi hoppade var:


De gula va lite jobbigare; trav in - kryss - litet räcke - räcke, sen hade vi galoppbom efter.
Den blå-röda va sockerbitar som bara va en liten studs, 30-40cm.

Imorron lägger jag upp en bild på "huset" + en liten tävling ;)

Dagens ridning - kondition

Red kondition på Mowitz idag, dvs trav i över 1h. Red barbacka och hade hacket vilket är bra, man ska ju variera, emn han sprang iväg med mej haha! Fort gick det första 45min men sen lungnade han sej lite och gick ganska fint :) Jag kan inte hålla i han på hacket så man får sitta och ta och lätta/släppa imellanåt så att han inte hänger sej på och ökar. ;) Han blev lite trött men va pigg och glad hela tiden :)

Nu på kvällen har Josse varit och tränat på gark för Ann med Mozart. gick bra! Såg inte så mycket. Jag fick vara film-man ;) men igenom kameran såg det bra ut :)

Glömde lite bort stackars Houdini så han fick vila idag :(


Josse och Mowitz i herrljunga förra året. :) Sommar-sommar kom nu x)

*FILM* från hoppningen igår

Här kommer äntligen filmen! :)


Tycker han va jätteduktig för att vara första hoppningen på ett halvår (?) :D Jag är lite snabb med överlivet på sissa ställen, måste jobba bort det! Sen låter jag han bli för lång oxå, det gör ju såklart att han inte kan hoppa lika bra. Men största skillnaden nu är att han svarar framåt och blir tillochmed stark och sen trampar han av, inte som innan att han lägger in ett exta strång hela tiden -

vad tycker ni?


Markarbete - invigning

Blev lite sent igår, men ser ni att jag har ändrat lite? :)

VI åkte iaf till gark och red markarbete som det stog på planeringen. Eller, det blev lite hoppning oxå ;) Jag invigde den nya sadeln!! :D Den va jätteskön, jag har ju provat sadeln innan men inte ridigt. Man kan ha mycket kortare läder i den oxå än vad man kan i Mozarts globussadel. ;) Som framridning gjorde vi en övning med sockerbitar, man vänder runt sockerbiten med ytterhjälperna - inte böjer och ställer den innåt. Sen gjorde vi en övning med bommar som kallas Huset. bommarna ligger som ett hus (kan måla den sen) som man kunde trava och galoppera egenom och öva på oliga rigvägar. Jättebra övning :) Sen hoppade vi två olika studsar, en vanlig med sockerbitar och en lite jobbigare som va högre och lite längre. Och trava in - samma som vi gjorde sist på Annträningen, och det tyckte Mowitz va lite jobbigt, man han va duktig och ansträngde sej och blev lite stark tillochmed!! :D <3 Sen avslutade vi med en bana, föst sockerbitshinder snett igenom med hus under, sen två studs, sen på medellinjen en kombination med ett galoppsprång emellan, räcke på diagonalen och sen avsluta med räcket med huset under. Mowitz jobbade på jättebra och hoppade jättefint med ryggen. :) några språng va jättefina, han hoppade bärs på B-kombinationen, det va den som va högst oxå c:a 1m. Känns jättebra inför söndag, men jag ska bara hoppa 70cm tror jag, så att han tycker det är kul och inte behöver bli trött på första tävlingen på ett halvår!

Film och bilder kommer sen :)

Gårdagens fotografering!

Tog lite kort igår :) Fotograf:jag! va ganska dåligt ljus men ni får iaf se hur dom är klippta nu.          


en bild på varje sida och en huvudbild :) Mina söta små hästar! <3 vad tycker ni om klippningen? Mowitz är välldigt fjantig när man klipper, spec vid halsen och upp emot ösonen *suck!* tur att mozart är lugn som en ko när man klipper x)  Skulle varit jobbit med två hispiga ponnys


dom gillar iaf varandra nu :) <33

Veckoplanering v.7 *NY!*

Har gjort en ny veckoplanering som passar lite bättre :) vad tyx? Samma mall som innan bara annan färg ;)Har inte gjort nån planering till Houdini än men kommer upp lite senare i veckan tror jag.

Longering

igår kväll funkade inte blogg.se att logga in på :( Men jag longerade hondini i padicken, i bara grimma och han gick ganska bra :) Gjorde lite 'vänd'. åt ena hållet va han jätteduktig men åt andra hållet ville han inte alls :/ så jag slutade när han gjorde rätt och efter han hade fått lite mortion oxå såklart ;)


minsta lillebror oxh Houdini sommaren -08

Vilodag

Idag har hästarna vilat. Ska göra nåt med houdin, tror att det blir tömkörning el longering. Nu ska jag och Josse ut och fota :) (om josse vill dvs) ;)  har fixat lite bilder osså så ikväll ska jag och mamma fixa lite till :) hoppas jag ;)

sötis mowitz i ätran - 5:a blev vi i LC här. :) <3

Mina tränare

Sen ett tag tillbaka har jag tränat för Ann Hellström i hoppning och Lotte (Ann-Charlotte) Larsson i dressyr. Josse tränar även för Sandra Carlsson i hoppning.

Lotte - dressyrtränare och sadelutprovare av Amerigo sadlarna
Jag har tränat för Lotte i en termin tror jag att det är nu. Kommer jätteväl ihåg första träningspasset jag red för henne. Jag kom till träningen med en jätteovillig Mowitz och gamla prestige sadeln som "passade" enligt de andra sadelprovare vi varit hos, men så va inte fallet. Mowitz hade en av sina absolut värsta dagar och gick o jobbade emot och segade fram, så jag fick ta av sadeln nästan på en gång och red utan sadel, Lotte satt upp lite oxå och kände att man måste göra nåt åt dethär innan jag kan få resultat. Så det blev inte så mycket ridning men vi fick en massa hjälp allihopa! Vi knde att hon verkligen brydde sej o oss så det va ingen tvekan om att vi skulle fortsätta träna för henne! :) är jätteglad att vi började träna för henne, inte bara för att hon är en jättebra dressyrtränare oxå för att hennes man, Svante Larsson, är våran kiropraktor och att hon är sadelutprovare av amreigo sadlar. Och det är ju en sån sadel som vi har nu så det är jättebra! :)


hittade ingen jättebra bild men här är hon på en NF kille - Precious Boy
Klicka på bilden för att komma till Lottes och Svantes hemsida!

Ann - hopptränare
Tror att hon är stildomare i hoppning oxå, men är inte säker.
Ann är c-tränare och utbildar sej till B-tränare just nu!
Har tränat för Ann i lite mer än en termin, bara på Mozart då Mowitz inte har haft nån sadel. Tycker att hon är jättebra och vi får hoppa mycket styrka, snabbhet och smidighet, sen är sits&position viktig bra vägar och en bra grunddrivning - det är det vi övar mest på. Vi brukar ine få hoppa så högt, det är väl det som är en liten "miss". Nu menar inte jag att man ska hoppa 130 varje träning men man vill ju hoppa upp sej lite ibland, inte bara köra lydnad på 50cm. ;) Men träningarna har bra upplägg och är lagom avancerade för alla i gruppen.

(hittar ingen bild på henne)

Sandra - hopptränare och tävlingsryttare
Vi har tränat för Sandra lika länge som för Ann. Hon är C-tränare och tävlar själv upp till 155cm i banhoppning. Nu är det bara Josse som tränar för henne men jag har oxå gjort det, hon har jättebra träningar och dom hoppar mycket banor som kräver lydnad och sånt. Hos henne får man 'hoppa upp sej' oxå, vilket jag tycker är bra! Sandra tävlar ju som sagt själv upp till 150 med sina hästar och hon va bla med i falsterbo -09. HOn har superbra träningar och ser vad som är fel osånt så hon är skitbra.

sandra i falsterbo - foto;Jag


Det är våra tränare idag! Alla är jätteduktiga och har bra träningar och övnignar :)
Hur mycket tränar ni/vecka för tränare?


Arab-SM

Har ju glömt att skriva hur det blev med Possan och Arab-SM!
Tyvärr blir det inget, Lollo ska inte dit med Nowa så då ska inte jag dit med Possan heller. Det är ju egentligen bra! Nu kan jag ju tävla mina egna hästar mer än vad jag hade kunnat om jag skulle ha Possan oxå. :) önskar Lollo o Nowa lycka till i  nåt western-SM ist! <3 :D Och så ska ju jag va med på Mowitz/mozart i NF-SM! :D


Årets första Lotteträning - 'Är han fem..?'

Haha! Lotte trodde att Mozart va 5 år! hihi, va ju lite pinsamt, han är ju dubbelt men vinglig och ostabil så LOtte trodde att han va fem. :( hihi, men träningen va jättebra! Vi gjorde skänkelvikningar och öppnor och jag fick öva på att få Mozart att ta bra stöd på bettet och inte lägga sej på höger tygel och skuta ut vänster bog. va jättebra lektion och jag fick jättebra hjälp att hitta han och få han att ansträna sej, lite iaf ;)

Så det va jättebra! :D är verkligen jättenöjd. Lotte sa att han hade utvecklats sen sist och det är ju jättebra! :) Så vi är på rätt spår iaf :) Sen finns det ju såklart mycket att jobba med men att se resultat är ju en bra start :)

Filmade lite men det blev inga bra filmer, så dom kommer nog inte ut.

Klippte mowitz idag oxå! Han blev jättefin :) Kommer blider imorron. Hittade inte kameran innan jag hade klippt så det blir bara efter bild ;) Klippte till Mozarts ben oxå, nu har han bara päls under knäna, tycker inte det är snällt att klippa hala benen när det är så mycket snö ute :( änven fast jag egentligen skulle vilja klippa hela ;)

Kommer veckoplanering ikväll el imorron oxå :) JUST DET!Vi ha SportLOV!! :D Jippie! :D

Ny design!!

Ser att jättesnälla mamma la in min nya design igår när jag hade gått och lagt mej! TACK! <33

Vad tycker ni? :)

Dressyr

Igår kväll när jag skulle uppdatera så funkade ju såklart inte internet!! :@ Blir galen!! :(


Red iaf Houdini i padocken med gummibandet för första gången och han va jättefin! man kände hur han arbetade och gick i en fin och låg form. Började rida utan men i travan sprang han bara men huvudet i huften och va inte alls arbetsvillig som han brukar, så  jag prövade med gummibandet och då gick han genast mycket bättre!! Gjorde lite skänkelvikningar och han börjar bli ganska bra på det nu :) Gör bara i skritt men han tvärar lite iaf! :)


Sen åkte familjen och hämtade hö, men jag och minstingen va hemma och tittade på Nalle Puh! ;)
Sen va ju Josse och jag tvungna att lasta ut alla balarna för att vi skulle kunna åka till GARK och rida dressyr, men det va inte så jobbigt när man bara behöver bära dom i c:a 10m ;)

Jag red Mozart och skulle jobba mycket med min sits och ha bra händer och släppa ner benen ordentligt. Och såklart att få Mozart i en fin form. Gick riktigt bra faktiskt! Jag tyckta at han blev lite hängande och lite lång men mamma sa att han gick fint och efter en stund kände jag det oxå :) Gjorde mycket bak- och framdelsvändningar, sluta, öppna och skänkelvikningar.
Han flyttar så fint, han bara flyter fram, i skritt och trav gick det superbra men i galoppen gick det oxå bra! Har inte gjort så mycket i galopp, jag vill gärna att det ska gå skibra innan jag gör nåt svårare så jag brukar fastna lite, men igår tänkte jag på det hela tiden och tyckte inte att jag fastnande :)

idag är det Lotteträning!! Ska bli skitkul! jag ska ha Mozart och hoppas att vi får bra hjälp, vet inte vad jag vill öva på riktigt, men min sits och hans form är nr 1! :)

Skriver mer sen!!

Mowitz nya sadel!! DJ hopp

Måste lägga in ett helt eget inlägg till denna händelse!!! Jag är skitglad - äntligen har Mowitz en egen sadel som passar skitbra!! :D Är superglad.

Nu kanske ni undrar vad vi ska göra med dressyrsadeln? men den är ju som sagt min tränares sadels så den fick vi bara låna i c:a 2v, det har verkligen varit superbra, men den kan man ju inte alls hoppa i ;) markarbete går ju bra men inte hoppning, och det är ju det vi vill hålla på med så det är ju egentligen en sån vi ska ha - och nu har vi det!! :D Har inte ridit i den än men ska snart inviga den :) Här kommer en blid på underverket:

Va lite stökig bakgrund så jag tog bort det lite slarvigt :p

Har smörjt den ganska mycket och det va inget bra ljus när jag fotade den, kommer bättre bild nån annan dag ;) Men visst är den fin?? :D

Ridpass och tömkörning

Internet hade lite damp igår kväll så då hann jag inte blogga :P

Igår red jag iaf Mowitz kondition ute i skogen, trav i c:a 1½ h. Han va pigg och hade öronen framåt hela tiden och jobbade på bra med bak. Så det blev ett ordentligt kontitionspass för han igår! :)

Josse longerade Houdini igår och Mozart fick vila.

Idag tömkörde jag Mowitz hemma i padocken, i skritt och trav. Backade och gjorde skänkelvikningar (!) han va jätteduktig och backade med lågt huvud och flyttade undran bra. Höll inte på så länge typ 20min, men han va duktig så jag nöjde mej med det! :)

Josse har longerat Mozart och Houdini fick vila.

Lite kortfattat, om jag har lite flyt kommer ny design upp idag! :) Håll tummarna!Sötis Mozart <3

Banskissen

Här kommer banskissen!


Vi börjar från vänster.
Studs med låg-hög med sockerbit under-låg. Detta gick ut på att hästarna skulle bli kvicka och snabba i fötterna
Studs med lågt hinder sockerbits hinder och sen ett räcke! har målat fel! och sen avslutas det med en makbom. Det va denhär övningen som vi hade svårast emd och sen är ju lite jobbit oxå, man travhoppar in och sen ska man ju galoppera ;)
Oxer med markbom  och sen korner under. man skulle bara lägga in hästen och sen låta den sköta resten själv.

JÄttebra snabb och styrkeövningar! :)

Världens mest positiva tränare!? *FILM!*

hehe! Sista gången jag hoppar är det inget ljud så om ni tycker det är lite tråkigt att titta på så spola fram den lite. Övningen i mitten tyckte Mozart va jobbig och blev lite vinglig så den ska vi göra hemma oxå. Sen har jag lite långa läder så vi får göra lite mer hål i stiglädrerna.

Anns kommentarer:
- det synns skillnad från varje gång
- han måste få mer rumpmuskler och
överlinje (jobbar ju på det)
- han gör det han måste utan så mycket krav på sej, men om jag sätter lite krav blir det mycket bättre!
- jag måste fixa till manen lite mer x)
- en bra övning att göra är att man skrittar in och gör en bakdelsvändning och sen fattar galopp (gör vi redan oxå ;))

Utvärdering av mej:
Tyckte han skötte sej bra! Han lyssnade och va ganska kvick i benen,
men jag måste säta mera press på han så att han anstränger sej lite mer.
+ att jag ska ha lite kortare läder ;)
Så deet sitter lite i mej kan man ju säga! Jag måste rida mer spec. med sätet! Glöm ej. ;)


Hur tycker ni det ser ut? deet är altid bra att på kritik! :) (den possitiva menar jag då! xD haha!)

Dagens ridning - Houdini och Annträning

Gick upp på morronen och red Houdini på åkern :) Red barbacka och tog det ganska lungt, men han ville inte fatta vänster galopp så det tog lite tid att få han att få rätt galopp, men sen gick det och han va fin. Red bara i c:a en halvtimma som vanligt och imorron ska han longeras/tömköras tror jag :)

Sen va det jobbig skoldag med bara 5min raster hela förmiddagen och sen bara 30min lunch! Ush! Jobbigt :( Men magnus kom och hämtade oss så att jag skulle hinna hem till träningen. :)

Vi hoppade olika styrke och snabbhetsövningar och Mozart va duktig och jobbade bra. Men jag red mer och satte lite mer press på han och då blir det mycket bättre! :D lägger in en banskiss oxå ;) Men den kommer upp imorron - nu vill jag gå och sova så att jag kommer upp imorron oxå :)

Håller på för fullt med en ny header - den blir superfin ;)  Hoppas ni gillar den när den blir klar :)

OBS!! Filmen kommer imorron tror jag ;) Sålänge får ni titta på en bild.
Dagens ridning

Idag red jag ut på Mozart i skogen med Josse och Mowitz. han va pigg men vi tog det ganska lungt, ska ju hoppträna imorron och det är ju inte bra att gå styrka hela tiden

Lite kort inlägg idag ;) Ska rida Houdini på morronen imorron med joees och Mowitz. Annars får dom vila och Moiwtz vilade ju i tisdags så han ska inte vila redan. Så det blir till att gå upp tidigt! :)

Grattis sis!

Gissa vem som blev VIP-bloggare 2010?
Min SYSTER!!! GRATTIS JOSSE!!!!! :D
Hon vann två biljetter till GÖTEBORG HORSE SHOW (och jag ska följa med!!!! :D) resa mat och dryck ingår :)
sen ett par rosa hunterstövlar, specialdesignat schabrak (värde ca 900kr), en årsförbrukning av libress och eftersom hon är vip får hon gå i stallarna + får en rundvandring! :)

GRATTIS IGEN!


Fint läder med rätt produkter

Vi som håller på med hästar har ju mycket lädersaker som måste tas hand om. Och för att få ett bra resultat så måste man såklart ha rätt produkter - så här kommer en liten 'guide' om hur du får ditt läder mjukt, rent och fint.

Grunden
- Först behöver du standard produkter som lädertvål och läderbalsam. Det är dem här två jag använder på mit läder till träns och sadel mm. till stövlarna använder jag oxå skoputs för att så dom blankare.

Vilka produkter ska man ha? o Hur vet man om produkten är bra?
Vi kan börja med läderbalsamet.
Jag använder effax leder-balsam. Det fungerar jättebra och gör lädret lite mjukare och blankare. Anledningen till att jag använder denna bara innehåller djurfetter (djurfett) i just denna är det bara ullfett. Sadelmakare brukar säga att det bästa man kan ha på lädret är fett som kommer från djur och , man får altså inte använda mineralfetter/oljor. Det som sadelmakare då tycker är bäst att smörja med är ullfett, minkolja och klövolja. Läder är kohud och det är ganska logiskt att det bäst tar upp det som är likast altså djur- och växtfetter.

Bivax är väldigt vanligt i spec. läderbalsam och det är jättebra!
i bl.a Prestiges läderoljor är det avokadoolja i för att det inte ska bli mörkt. Detta tycker jag låter lite konstigt men det borde ju funka då.


effax läderbalsam

Vi går vidare till lädertvålen
Som lädertvål har jag EKOL-tvål.
Det är den vanligaste lädertvålen som har funnits i mer än 100 år. EKOLs läderbalsam är inte alls bra, den inehåller mineraloljor och sånt. Men tvålen är jättebra och innehåller bara vegetabiliska- och animaliska fetter och 11% glyserin. Den gör rent jättebra och gör lädret blankt oxå, det beror på att det innehåller så pass mycket fett,  så om man vill ha blankt läder till tex. en tävling behöver man inte ha balsamet på efteråt. Men annars har jag alltid balsam efter att jag har tvättat det för att det inte ska torka ut. 
Om tvättning
Vissa säger att man inte ska blöta ner lädret för att det ruttnar, detta är fel! om lädret skulle ruttna om det blev blött skulle det ju inte gå att rida ute i regnet. Men det är föstås inte bra att låte ett blött träns hänga utan att ta hand om det, då ruttnra det/el möglar.
När ja tvättar har jag jummet vatten och mycket tvål! Gnuggar in med en tvättsvamp och efteråt sköljer jag av det ordentligt och torkar med nån gammal tygbit. När det har torkat smörjer jag in med läderbalsamet.


min lädertvål


Till mina stövlar har jag skoputs oxå
Detta är för att de ska bli blankare. Tar det bara på utsidan för att det inte ska färga på sadeln. Men först ska stövlarna vara rena.
En skoputs jag tycker är bra är Boston Shoe Cream den funkar jättebra och gör lädret svartare och blankare utan att göra att det mjukt.
Köpte ett annat oxå men det va inte alls bra! Varken för lädret men det syntes ingen skillnad alls heller - så rekomenderar inte den.

 
bra skokräm                dålig skokräm


Läderolja
Om man har nytt läder eller torrt läder är det bra med läderolja oxå. Jag använder ett som har funkat jättebra och lädret suger verkligen ut sej det om det är torrt verkligen att rekomendera!


min läderolja


Sandraträning

Idag har Josse och Mozart varit och tränat för Sandra, det gick bra. Inget att anmärka tycker jag :) Mowitz fick vila idag, hinner inte rida han innan vi ska och träna, men imorron blir det skogen + att jag ska klippa han oxå. Före och efter bild kommer denna gången ;)

Friserade Mozart lite oxå, nu ser man att han har fått bättre överlinje oxå :) är inte helt klar, så josse får nog fixa det imorron när jag klipper Mowitz :)

Håller på att fixa med en ny "design" eller ingen design utan bara ny färg och ny header. Hade tänkt lite grönakti bakgrund och lite, fortfarande, vintrig bakgrund eftersom att det fortfarande är snö ute ;) Vad tycker ni om det?


Mowitz - min westernhäst?Från igår när vi va i ridhuset och "lekte" lite :) han va jätteduktig och kunde tillochmed backa utan grimma el nåt :) Duktig gris! har ju grimma men kunde inte reglera el så, men va bara ett litet fusk ;) Red utan sen oxå, men filmade inte då. :)

Helgens tävlingar i Hamre

Det är nationell hoppning nu hela helgen i Hamre och bloggerskorna Mikaela Zimdahl, Kristina Warg och Astrid Skogh är där och tävlar.

i fredags
130cm bed A
Kristina Warg, Zeta - felfri! Grattis!

130cm bed A:0
Mikaela Zimdahl, Ture - Placerad, 22:a - Grattis!
Kristina Warg, Quidam - felfri! Grattis! Red för en nolla.

lördags
130cm bed A
Kristina Warg, Zeta - 4fel - la en volt efter första för att komma bra mot hindret, jättefin runda!

135cm bad A:0/A:0
Astrid Skogh, Levinio  16fel - har inte sett den, men hoppas det går bättre idag!
Kristina Warg, Quidam  - 0/4fel, 32:a av 77 - ett ner i fas 2 men nu är dom kvalade t 140 och debuterar idag!

140cm bed A:0
Mikaela Zimdahl, Ture - utesluten - tråkigt! men bara ett missförstånd som gjorde att Mikaela trillade av.

Så här har det sett ut hitils och idag är det:
130 för Kristina och Zeta
140 debut för Kristina och Quidam,
135 för Mikaela och Ture
ev. 140 f Mikaela och Ture
135 för Astrid och Levinito

tror inte jag har glömt nån ;)

Idag
130cm bed A
kristina Warg, Zeta - felfri! Grattis!

135cm bed A:0/A:0
Astrid Skogh, Levinito - 4fel i grunden, ser ut som att det är ett pet på resultatet
Mikaela Zimdahl, Ture - 4fel i grunden här oxå. Ser ut som ett pet detta med

140cm bed A1:A
Kristina Warg, Quidam - 4fel i grunden, jättebra debut med andra ord! :) Kan ju säga att det bara var 3 av alla som blev dubbelnolla
Mikaela Zimdahl, Ture - 13fel i grunden, verkar som at det ble ett stopp idag igen? Tråkigt...

   
hittar ingen bild  från igår så ingen på Astrid :P

Följ tävligarna du oxå! Klicka HÄR!
Bildena kommer härifrån.

Mowitz kondition

Idag red vi ut på en långtur där det va plogat och körde kondition med, till största delen, tarv och lite skritt så att dom fick återhämta sej. Mowitz tycket att det va jättejobbigt och blev flåsig och svettig. Vilket vad vad vi ville oxå så det va bra. :)

Nån ska longera Houdini idag oxå, hans vecka har sett ut - ridas-vila-ridas-vila inte så bra, men jag har inte hunnit göra nåt med han. Kan ju tillägga att jag inte är så aktiv som jag skulle behöva ;)

Lotteträningen är inställd imorron igen! :( Dom hade typ inte pratat med Lotte innan dom bestämde el nåt tror jag. Men nästa vecka hoppas jag verkligen att det blir nåt!

Ryggövningar

Lätt träning

• Bomarbete -  Trav, c:a 1m för häst, -10cm för varje kat. och galopp, c:a 2.5m ponny, 3m häst,
• Galopparbete - variera tempo, vägar, underlag och språnglängd.
• Tömkörning/longering - träning utan tyngd på ryggen är alltid bra.

Medelhård träning

• Cavalettiarbete, samma avstånd som ovan
• Tömkörning/longering - över bommar och cavalettiserier
• Gymnastikhoppning, tex. studs, c:a 2,5m ponny 3m häst, även två- och trekombinationer.
• Klättring i skritt el galopp. I trav "fuskar" en del hästar genom att "dra sej upp" med frambenen ist för att jobba med ryggen.


Hård träning

Brant klättring. De bästa backar är korta och branta, samma "regler" gäller som ovan.
• Ryggning uppför backe. Detta är en riktigt hård träning som kräver en vältränad häst. EJ med hästar som har ryggproblem el ryggont.Samtliga övningar förutsätter att hästen rör sej i rätt form i utförandet av övningen eftersom den då använder ryggen samt är i balans.

Ryggen arbetar som bäst när bekbenen är som längst under hästen. Detta gör att bakbensaktiviteten alltid är viktig.
"Rätt" muskler på hästen orkar bara arbeta c:a 15 min i taget, sen behöver de en paus för att förhindra att kästen kopplar in kompensationsmuskler ist för dem som är uttröttade.
Även en timme aktiv skritt är bra. Det jämnar ut muskelaturen samt stärker leder och senor.


Dagens ridning 1 & 2

Började med att rida Houdini. Red på en väg där det inte va  så mycket snö och gjorde fattningar och övade på slutor. Han va ganska duktig på det, men måste såklart öva mera på det. Men jag är nöjd med det.

Sen red jag Mowitz i paddocken hemma med massa snö. Han va lite hängande i handen men han hade bra steg osså. antar att han hade lite mjöljsyra kvar från igår.

Imorron ska vi rida ut på FM och leta efter nån stans där det inte är så mycket snö så att vi kan köra lite kondition, blir nästan bara styrka nu :/

mys-mule <3

Markarbete

Blev lite sent igår och jag va skittrött så det blev ingen uppdatering igår.

Red bara Mozart i ridhuset, markarbete. Det började inte så bra, jag jobbar för mycket med handen och driver för lite. Sen fastnar jag i samma övning hela tiden så det måste jag jobba bort - båda två!

Men på slutet gick det bra och jag ville rida mera osså men efter ridningen va jag helt slut. haha, har varit trött hela veckan nu och det är inte kul :(

Hoppas det blir bättre snart :) Ska lägga in vad jag måste träna på sen när jag kommer hem oxå.

Idag

Idag hade vi friluftsdag i skolan och vi skulle åka skidor! Haha, har har åkt tre gånger så jag är inte så bra kan man ju inte påstå ;) Men det va kul. :)

Houdini:
Red han i skogen. Va jättemycket snö, typ upp  till knäna så det blev styrka för han :) Red som vanligt inte så länge men han jobbar på jättebra. Travade mest idag och på ditvägen va han jättefin, sen blev han lite springig på vägen hem.

Mowitz:
Sen tömkörde jag Mowitz-gos i paddocken. Är skitmycket snö!! Så jag fick upp flåset ganska snabbt om man säger så, haha x) Så efter ett tag gick jag in på volt och jobbade han på volten och han va jättefin :) hade selen på han och vanliga bettet uten norgrimma, och han gick bra med det. Kul att han jobbar bra på vanligt bett oxå :) Nu lät det som att han typ inte kan gå på vanligt tredelat men har inte ridit på det så mycket nu, men snart ska det bli kul att prova igen :)

Mozart:
Han va sist idag och blev longerad med selen han med i paddocken. Han jobbade superbra i vänstervarv, jobbade mest i trav. Sen i högervarvet gick han oxå fint men vänster va klart bäst! :)

Vill ni att jag lägger upp deras planering el funkar det att följa utan?
Jag lägger mest upp den för min egen del så att jag kan titta tillbaka och se vad jag har gjort lite snabbt så det är ett tips :)


Possan

Idag va jag hos Lollo och red Possan :)
Hon va jättepigg, men vi red inte så länge (hon hade gått hårt dagen innan) så jag jobbade mycket med tempoväxlingar och lite volter. Mest i skritt och galopp och hon jobbade jättefint :) Ska se om det blir jag el Malin som ska ha henne på Arab-SM (egentligen hette det Sportcupen men skit samma ;) Sm låter bättre :D) men om det är jag så ska vi kanske åka till ridhuset nästa eller nästnästa vecka och hoppa lite! Ska bli skojj och se om hon kan hoppa ;)


Bild på Possan i sommras när hon gick på bete :) Men hon är tjockare nu xD

Mina fynd

Det här köpte vi i söndags när vi va i Ullared.         
Jättesköna Ropingridbyxor 99:-/st kostarde dom bara!! :) FYND! :D   
Den bruna ska bli men tränings-jacka. Den gråa långa ska jag ha hemma i stallet och den gröna tröjan är superskön!! :)

Jag är ingen så bra fotomodell ;)

 
Socka och vante - båda supersköna

Sen lite smått och gott till hästarna


      

Fårskinnvojlock till Mowitz, mineraler och saltsten. Två hönät, en ny sadelgjord till Houdini. Sen ska jag ta bild på nya täcket! :) Sen köpte vi två Santa Cruze stigläder som va jättebilliga!! :)

Idag ska jag till Lollo och rida Possan och Josse ska rida hästarna här hemma. Kankse uppdaterar ikväll men det vet jag inte ;)

Houdinis utbildning

Mowitz och Mozart vilade idag men jag red Houdini.

Först gjorde jag skänkelvikningar åt båda hållen och han va jätteduktig :) Sen mycket fattningar, skritt-galopp-skritt-galopp osv, det va han oxå jättebra på! :) Han brukar annars bli lite stark i munnen och slängtrava iväg efter att man har galopperat men idag lyssnade han superbra :)

Tänkte skriva lite kort om varför vi egentligen har Houdini. Orkar inte skriva om han utan det får ni läsa HÄR.
Men det är tänkt att vi ska utbilda han och få han i bra form och jag hade tänkt att skriva om han varje dag och fortsätta att hålla igång han nu när han börjar komma igång ordentligt.

Mina mål med han kan ni läsa HÄR. Sen vill jag att han ska gå i form iaf traven oxå.

idag var han ju som sagt jätteduktig och i fattningarna gjorde jag varannan högergalopp varannan vänster och då gick han ner i form i fattningen några gånger Jättebra! :)

Nu ska jag gå och göra iordning i stallet och ta in hästarna, sen ska jag ta lite kort på grejerna vi köpte på Ge-kås  :)


Hur bra är du?

Haha! Liten kul sak som jag hittade ;)

DU HAR:
1.5-15 rostter [x]
2.15-30 rosetter [x]
3.30-50 rosetter [x]
4.50-100 rosetter [x]
5.Fler än 100 [ ]
6.Fler än 10 blå/gula rosetter [ ]
7.Fler än 30 blå/gula rosetter [ ]
8.Egen ponny [x]
9.Egen häst [ ]
10.Tävlat Lokalt [x]
11.Tävlat Regionalt [ ] 
12.Tävlat Nationellt [ ]
13.Vart på meeting [ ]
14. Ridit med martingal [x]
15.Ridit med pessoa-bett[x] (tråkigt nog)
16. Ridit på kandar [ ]
17. Ridit med graman [ ]
18. Ridit på en äng[x]
19.Ridit i skogen [x]
20. Ridit på en strand [x]
Totalt: 11 av 20

HOPPNING:
1.Du kan hoppa en bana på 70 [x]
2. Du kan hoppa en bana på 90 [x]
3. Du kan hoppa en bana på 110 [x]
4.Du kan hoppa en bana på 130 [ ] (kan jag nog men har inte gjort)
5.Du har hoppat oxer [x]
6.Du har hoppat räcke [x]
7.Du har hoppat mur [x]
8.Du har hoppat vattenmatta [x]
9.Du har hoppat trippelbar [x]
10.Du har hoppat kombination [x]
11. Du har placering i hoppning [x]
12.Du har ridit EM [ ]
13.Du har ridit NM [ ]
14.Du har ridit SM [ ]
15.Du har ridit DM/skol-DM [ ]
17.Du har placering i någon av ovanstående [ ]
18. Du har hoppat 110 [x]
19. Du har hoppat 130 [ ]
20. Du har hoppat 150 [ ]
TOTALT: 11 av 20

DRESSYR:
1.Skulle klara att rida ett LC program [x]
2.Skulle klara att rida ett LB program [x]
3.Skulle klara att rida ett LA program [x]
4.Skulle klara att rida ett FEI program [ ]
5.Du har gjort en öppna [x]
6.Du har gjort en sluta [x]
7.Du har gjort en skänklevikning [x]
8.Du har gjort ett enkelt byte [x]
9.Du har gjort ett byte i språnget [x]
10.Du har gjort piaff/passage [ ]
11.Har placeringar i dressyr []
12.Du har ridit EM [ ]
13.Du har ridit NM [ ]
14.Du har ridit SM [ ]
15.Du har ridit DM/skol-DM [ ]
16.Du har ridit i allsvenskan [x]
17.Du har placering i någon av ovanstående []
18.Du har ridit på över 60% [x]
19.Du har ridit på över 70% [ ]
20.Du har ridit på över 80% [ ]
Totalt: 10 av 20

UTRUSTNING:
1.Hjälm [x]
2.Kavaj [x]
3.Frack [ ]
4.Säkerhetsväst [x]
5.Säkerhets stigbyglar [x]
6.Spö [x]
7.Sporrar [x]
8.Fler än 5 träns [x]
9.Fler än 5 täcken [x]
10.Minst ett segertäcke [ ]
11.Gummityglar [x]
12.Lädertyglar [x]
13.Vanligt bett [x]
14. Annat bett [x]
15.Boggi trailer [x]
16.Lastbil [ ]
17.Senskydd [x]
18.Lindor [x]
19.Personlig tränare [x]
20. Ridstövlar [x]
TOTALT: 17 av 20

DU HAR RIDIT:
1.Sto [x]
2.Valack [x]
3.Hingst [x]
4.A-ponny [x]
5.B-ponny [x]
6.C-ponny [x]
7.D-ponny [x]
8.Storhäst [x]
9.Skimmel [x]
10.Fux [x]
11.Brun [x]
12.Skäck [x]
13.I ridhus [x]
14.I paddock [x]
15.På gräsbana [x]
16. 0-2 år [x]
17.2-4 år [x]
18.4-6 år [x]
19.6-8 år [x]
20.Hela livet [x] (sen jag va 3)
TOTALT:  20 av 20

TOTALT : 69


0-20p Du har inte ridit så länge och är kanske inte redo för att tävla i dagsläget.

20-40p Du håller på att lära dej, det är bara att kämpa vidare!

40-60p Du är en riktig hästtjej som brinner för att lära dej mera. Ta vara på alla tillfällen att lära dej något nytt!

60-80p Du är en duktig tävlingsryttare som bara är i början av karriären, fortsätt som du gör och du kan komma riktigt långt.

80-100p OS nästa

Kul-kul! :) Har ju en liten bit kvar till OS då x)

Dålig update + fel på blogg o dator!

Hann inte uppdatera igår, va på GE-KÅS (!!!!) hela dagen och sen åkte vi till GARK och red.

I Lördags
Red vi ut i skogen ett lite lugnare pass. Mozart va superpigg och bockade och hade sej hela tiden. Han brukar mest bocka uppåt men en gång bockade han framåt uppåt, vilket jag inte va med på så då va det lite nära att jag hoppade av ist ;)

Igår
Va vi på Ge-Kås och köpte en massa kul! Skriver om det senare. ;)
Åkte som sagt till ridhuset och red dressyr, jag hade Mozart. Det gick skitdåligt, mer vill jag inte säga om det... :(

 

Såhär såg det ut hela dan i Lördags! :/