Eric!

Hihi! Gulligt namn va? :D <3 Han är en fyraåring då. Vet inte så mycket mer faktiskt men fin var han! :D Plus var ju att jag fick se första gången han hoppade under ryttare oxå. ;D Hihi! Kommer inte ihåg stammen, och blup funkar inte! :( Upd. Stammen är Hayd-Ellen-Marco Mitras. :) Tack! till ägare Stefan Birgersson som kommenterade! :D Glömde kolla det. ;) Har sett mamma Ellen flera gånger på träning och tävling och hon är fin! :D

Här kommer en film på han! (från igår) ;)

Hittade en bild på Eric's pappa - Haydn! :) Jättegullig!


Mowitz <3

Va i ridhuset igår igen med Mowitz och det gick jättebra då med! :) <3

Först red jag fram lite osså och sen kom Pernilla och Eric, Emma och Emelie och då va jag ju tvungen att titta lite på Eric! :D Han va fyraåring och till salu! ;) hihi! Vi hade plockat fram lite bommar osså och då va ju Pernilla tvungen att hoppa lite oxå. ;) Så vi fick se första gången han hoppade! (under ryttare) :D Han va verkligen jätteduktig. :D Mamma filmade så lägger upp film på det snart. ;)

Så det blev lite paus för mig och Mowitz men sen kom vi igång igen. Han va lite jobbig igår, lite stark osså men tror ändå han va mjukare än sist. Gjorde ungefär samma som föra gången, flytta rumpan, trava och fatta galopp på volt, böja igenom, kontraställa osv. :) Efter lite till framrigning va han jättefin :) Som ni ser här nedan. ;) Men han blev lite trött på dressyrfilmen som ni kanse ser. ;)
Hade tredelat eggbett på han och det funkar han jättebra på nu. :) Så det känns verkligen jättebra. Han har fått tillbaka jättemycket muskler i ryggen nu oxå. :) Det är verkligen jättebra att rida barbacka och longera, tömmköra och va ute och skritta för att bygga upp ryggmusklerna igen.

Här är två filmklipp, ett när vi jobbar trav-galopp och ett på ett litet hopp! :D <33


Provridning - igen!

Ett sto -06 e. For Feeling.
Söt o supertrevlig!
Gillar henne jättemkt! ...skriver mer imorron...
Kameran ville inte :( så det blev ingen film fr när jag hoppade henne. Typiskt.
Så det blir en liten film fr framridningen o sen den andra är när tjejen som rider henne hoppar något språng.

Tycker som sagt jättemycket om henne och hon va mysig att rida, men shit! Jag blev helt trött efter första traven! Haha! Red ju Mowitz barbacka dagen innan och han har ju inte sånt väldans bra steg. ;) Så blev lite överväldigad av hennes trav om man säger så. ;) Hon va hur go som helst at thålla på med i stallet och stod o tyckte det va jättemysigt. Pussades och gosade hela tiden! :D Hihi!

Hon va jättetrevlig att rida men hon kanske är lite för, jag vet inte riktigt vad man ska säga... "stor" på nåt vis för mej ? Det va lixom lite att man fick sitta och aktivera henne hala tiden. Fattar ni vad jag menar? Är lite svårt att förklara men tror att det syns ganska bra på filmen. ;)

Vad tkr ni? :D


Mycke att skriva om..!

Har ju ridit en hel den nu! ;D I förrgår red jag faktiskt både Mowitz och Mozart i ridhuset! :D Superkul va det och dom va duktiga båda två!

Mozart var först ut och han skötte sig, som sagt, bra. ;) Jobbade det at få upp han så att han inte skulle traska runt på bogarna och det gick super. Sen skulle jag flytta han lite i bak- och framdelsvändningar lite, åt vänster(tror jag att det var) gick det bra men han surade ihop lite när han skulle flytta åt andra hållet. Men med lite övertalning gick det med. :)
I vänster galoppen va han jättefin och det känndes som att det bara var att åka med. :) I höger var det lite värre för han ville bara springa med rumpan in helta tiden. På han är det viktigt att tänka "öppna" hela tiden man galopperar, det blir bättrekvalité på gallopen då, men det känns som att Mozart har missupfattatat det lite. ;) Men efter lite skrittjobb och fattningar var han ialla fall rak.

Mowitz va jättejobbig i början. Jag hade väl inte tänkt göra nåt spec. så jag hoppasde upp och skulle börja trava fram han lite (mamma longerade han medan jag red Mozart). Då lullade han såklart iväg men han va väldans stark i vänster. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, hehe, mamma sa nåt om att lulla runt kan han och att jag skulle (?) rida han lite nu.
Så vi började jobba på som skutton men Mowitz tyckte att han lika gärna kunde springa ifrån energin istället för att använda den till bakbensaktivitet. Hehe! Men även det är ett stort kliv frammåt, jag menar, Mowitz - springa iväg i ett ridhus? :D Är ju jättebra det med! :) Men gjorde lite övergångar och jobbade jättemycket med att få in bak och få han att mjukna i fram.Det gick hur bra som helst!! han blev hur fin som helst! Skojjar inte! Väldens finaste lilla c-ponny :) <33 Jag jobbade på och Mowitz jobbade på och det känndes som at vi kunde hålla på i evigheter! :D <3 Gulle-gulle-gullegris! Shit va glad jag var. Men kunde inte hålla på föör vänge, han är inte i så bra form nu efter lite vila, hehe ;)
Men han var verkligen hur fin som helst! Gick precis i rätt form, jobbade på med bak och va lät i fram. :) Hur stolt som hels över han! Min fina lilla gris! <3
Jättesynd att vi inte hade kameran med oss. :'( Men men! :)


Va och provred en häst igår oxå, men det skriver jag mer om sen. ;)

HAHAHA!! XD

Håller på att skratta ihjäl mej!! xD Såååå jävla roligt!!! HAHAHAHAHA!! X'DVill nån se mej när jag trillar av på en provridning? Just då va det inte så kul men i efterhand är det superkul!! xD

Mowitz är duktig

Red Mowitz i ridhuset idag! :) <3

Red (såklart) ;) barbacka och provade även att rida med vanligt rakt bett med fasta ringar idag. :) Det gick över förväntan. Han jobbade jättebra med ryggen på en gång jag tog tyglarna och va inte alls stel eller stark i sidorna. :) Jobbade mest i trav men gjorde lite fattningar oxå. I vänster gick han jättefint och jobbade på men höger va lite värre. Vi fick jobba på ordentligt båda två. ;) Gick iaf helt okej. :)

Glömde skriva igår att vi åkte och longerade han då oxå. ;) Hade (som vanligt) rakt med gummiband fäst i sidan på longeringsgjorden. Han va jättefin då också och gick i en superbra form. :) <3 Bärde sig helt rätt och jobbade på fin med bak, även fast jag glömde linda som jag brukar ha bakom rumpan för att göra det lättare för han att komma in under sig.
Det funkar jättebra (med lindan då) och man hjälper då hästen att komma under sig även om man inte kan driva från ryggen. ;) Det är ju det man vill med ridningen (förhoppningsvis ;) att drivningen och påskjutet ska komma bakifrån. :D

Hehe, släppte han i ridhuset när jag var klar så att han skulle få röra lite på sig utan mig på ryggen oå. Det gick ju bra. x) Gullegrisen kom bara fram och tiggde hela tiden. <3 Men med hjälp av mamma (hehe) rörde han i alla fall lite på sig. ;)


vet att jag har haft denna innan men tycker den är så gullig!! :D <3

Provridning Lady

Två småklipp på den andra hästen jag provade igår. :)

Denna va oxå supertrevlig i all hantering och ridning, :) men hon blev för stark för mig. Sen valde hon höger galopp hela tiden, sen va hon stark så det tog ett tag innan jag kunde bryta av och fatta ny. :/ Så det va inte så bra... Men dom hade bara haft henne i en vecka och det va redan jättestor skillnad på henne, så jag tror absolut att det går att fixa till. :) Denna va fem och inport Tyskland, för lite drygt en vecka sedan då. ;)
Så denhär är inte så intressant. Men tror absolut att hon kan bli fin. :)

Alla hästarna där ( va på ett försäljningsstall) va supergosiga! :D Jättetrevliga och stod och gosade hela tiden. :) Hihi!

Hon känndes mycket äldre än vad hon är. :) Trots allt bara fem, det syns knappt? ;)

Provridning - Lillen! *FILM* x2

Här kommer filmerna på "Lillen"!


Först ett jättekort klipp på 25 sekunder (f er som inte orkar kolla så länge ;) 
sen kommer en lite längre film som tyvärr blev jättedålig kvalitet på... (laddar)
Behöver ny filmkamera!!

Han är en svenskfödd valack för -07, så nybliven fyraåring. :) -Bebis!
e. Pomme Royal - Pilot
Supertrevlig i all hanterig vad det verkar! ;) Hur gosig som helt att hålla på med och supermysig att rida. Känslig och lätt i munnen men man måste endå driva på han - precis som jag vill ha det!! :D <33 Han har inte gjort så mycket men verkar ha superbra inställning till hinder och arbete, snäll att rida ut på oxå sa dom. 

Tycker jättemycket om han!!!! :D Känns som att han är helt perfekt. :) Men mamma är lite skeptisk - en fyra åring? Vad tycker ni? Är fyra för ungt, eller tror ni det blir bra? Han verkar inte ha några som helst grejjor för sig, blir inte stark, busar inte. Han stannar ibland när han blir trött men så gör ju unghästar när dom tycker det blir lite för jobbitg. ;) Lyssnar bra för skänkeln och är uppmärksam. Det var bara en tjej som ridit han de senaste halvåret, förutom mej nu då. ;) Så han uppförde sig väldigt bra tycker jag. :) Sen va vi ganska många i ridhuset ibland men det a inte några problem, han blev lite piggare bara. :) 

Blev nåt fel med ljudet på den andra filmen. :P Ska se om det går att fixa! :)
Nu ska den funka!


Provridning!

Va och provred två storhästar idag! :D

 

Jens clinic

Har varit Jens clinic på Gark lördag-söndag och vi har varit där och kollat & hjälpt till. :)
Jag va på banan och hjälpte till mest idag och igår va det läktarn som gällde. ;) Lääängtar till jag kan vara med!! :D


Bild på Jens och Lunatic i Göteborg. Fotograf: Jag! :D

Provrider D-ponnyn för andra gången

Var ju o provred ponnyn en gång till. Gillar!!!Kunde inte låta bli att lägga på musik denna gång, får se om det funkar... :/


*BILDER!* på ponnyn

Här kommer några bilder. :)       

La bilderna i ett eget inlägg. ;)

Ponnyn igen :)

Va och provade ponnyn idag igen. :) Men idag va det bara dressyr. ;) Gick nästan precis som jag väntat mig. - Fast han va piggare än förväntat. Dom sa att han tyckte dresyr va jättetråkigt och att man inte kunde ha sporrar på han för att han inte gillade det. Hehe? ;) <3 Hade sporrar iaf och det gick superbra, han va inte så känslig för skönkeln förra gången jag red i markarbetet då. Men idag lyssnade han jättebra utan att vara irreterad eller så. Dock så brukade dom rida med ett dressyrspö, hade det i början men det blev han irriterad av. Han kickade tllochmed åt det några gånger, så tog bort det - tycket att det mest var ivägen. ;)

Film kommer nog sedan. :) Vill inte berätta mera ingående innan vi bestämt oss och så, men jag tycker som sagt, & fortfarande, väldigt mycket om honom. :) <3 Han verkar vara en supertrevlig individ som ställer upp - Ja almänt bra helt enkelt! ;D <3

Kommer nån bild snart, håller på att ladda in dom! ;)

Tråkigt väder!!

Usch! Tycker verkligen illa om snön och isen och allt med vintern just nu! :P Man kan inte rida någonstans och det är kallt och elendigt. ;)

Gick ut med dom så hästarna idag, igen. Här kan man bara gå fram och tillbaka på vägen, och Mozart halkade iaf!  Usch igen ;)

Hittade en skitkul sak på Pontus och Eriks blogg! x)Haha! Skitkul ju! xD Snacka att ponnysarna här hemma skulle bli superfeta om dom fick krafft varje gång dom skulle resa sig!! xD HAHA!

Kopior

Vad har alla emot kopior?

Asså jag fattar inte riktigt varför alla tycker så illa om dom. Själv tycker jag att det inte spelar så stor roll. ;) Vet att det är ju många som bara tänker på utseendet och då spelar det ju ingen roll om det rä märke eller inte - eller? Sen finns det ju märkesnördar som bara följer märken och mode. hehe ;) Och sen finns det odm som tänker på passformen och hållbarhet. Så det beror ju såklart på hur man tänker och vad man prioeterar med tycker jag har läst på nästan alla bloggar som tycker illa om kopior.

Själv vet jag att om jag fick välja skulle jag oxå ha märkessaker, hehe, men tycker samtidigt att det är lite löjligt. ;) Men det som är viktigast är ju att det är bra kvalite och passform!!

Köpte ett ländtäcke, kopia rambo, på Ge-Kås och det verkar inte vara något fel på det. ;) Hehe - men det kanske är någon som stör sig på det iaf?

   


Mowitzgos

Gick ut en sväng nu ikväll med Mowitz. Men det blev inte så länge för der är fortfarande jättehalt överallt! :(
Hehe, en liten rolig sak va att jag trillade xD Haha! Kollade om det va halt lite med foten och det verkade helt OK, men sen när jag gick halkade jag på en gång! Hehe, tror inte at jag ska gå och messa samtidigt x)

Stod och gosade lite med Houdini i stallet när jag hade kommit tillbaka. Sen skulle jag massera och fixa lite med Mowitz. :) Han såg jättetjurig ut när jag vände mig till honom och skulle gå in till han. Fattade inte varför först, trög som jag är, men kom ju på att det var för att han är avis! :) Gullegrisen! Tycker inte alls om att man håller på med någon annan än han själv. <3 Så tyck stå och smöra lite för han innan han blev glad igen. ;) Sen va han ju såklart tvungen att hytta lite åt dom andra oxå. ;)HAHA! Vilken stil man har haft då x) Va bara tvungen att visa er den! Kan bara säga en sak - tur att man utvecklas!!


Pannband

En sak som jag har tänkt på är att det är lite olika vad man har för pannband beroende på vad för diciplin man håller på med. Har ni tänkt på det?

Ett ganska bra exempel som jag tycker är att man har GG till hoppning och swarovski till dressyren. Så skulle jag vilja ha - tycker det passar jättebra till de olika diciplinerna, swarovskit ska vara svängt också. ;)

Hur har ni? Olika till olika dicipliner eller samma?

 


Drömponnyn?

Va ju och provred en ponny i helgen. :)

Tycker väldigt mycket om honom. Han hoppade superfint och tände verkligen till på hinder.
Men han var samtidigt lyhörd och blev inte alls stark eller dragande. Precis så som jag gillar! :D Hihi! Sen tyckte han att markarbetet va ganska tråkigt, men jag tror det blir bra om jag får sporrar på han. ;)

Han känndes lite som Mowitz att rida, det är possitivt enligt mig för jag tycker väldigt mycket om honom. :') Dock är han ju inte korrekt byggd och det är jättesynd. :/ Men det är ju denhär så det blir som en stor Mowitz med rätt förutsättningar. :)

Jag är ju om sagt jättekär i han men mamma och Josse tycker att jag är lite lång på han.. :/ Vad tycker ni? Han känndes jättebra att rida och han växte jättemycket när man fått igång han lite så att han kom upp med ryggen. :)

Han är van vid att gå med en längre ryttare. För att förtydliga lite tycker dom inte att jag är för lång för att rida han eller så, men att köpa en ponny som man är så pass lång på. Det är ju en sak att växa ifrån ponnyn men inte att köpa en ponny så - hoppas ni förstår vad jag menar! Sen växer jag inte mera längre heller. ;) Vi har kontrollmätt mig lite och jag har väl växt en halv cm eller så. x)

Skulle som sagt vara  kul att höra lite vad ni tycker om längd och så. Så dela gärna med er av era åsikter! :)


Svar till Jennifer:
Kortade han nån gång och då lyssnade han bra och hoppade mera upp än framåt. :) Men jag är lite ringrostig så det blev mest lite åka framför hindren. ;)
Han känns lite som en stor Mowitz att rida! :D


Promenad

Gick med Mowitz och Houdini idag.

Det är superhalt ute i skogen där dom har plogat och där det inte är plogat är det ju såklart skare. :P Så det finns ingenstans att rida längre. :( Så det blev en liten promenad på vägen.

Sen har vi inte ens försökt komma ut med transporten, är jättehalt där med och mamma höll knappt på att komma loss med bara bilden för ett par dagar sen! :o Men vi får väl försöka igen. ;)

Ska ut lite senare och rykta och massera Mowitz oxå så att han blir mjuk och fin. :)Tävling hos Warnmark

Är med och tävlar om ett jättegulligt pälsglans från Eskadron Nici. :)[klicka på bilden för att komma till tävlingen!]Hiss el. Diss?


Vad tycker ni om dom här outfits-arna? ;)

Jag ska i alla fall köpa lite grejjor av det, fick ganska mykt pengar i julklapp. :)


      

Skola :P

Första skoldagen 2011 är avklarad.
Jättesegt var det men vi hade i alla fall sovmorron till tio. ;D Nice!
Sen slutar vi halv två imorron oxå så det är bra det med.  Trots att det är segt med själva skolan är det ändå lite kul att träffa alla igen :) eller? ;)

Idag ska jag inte rida eller så... men jag tror att jag går ut till Mowitz i kväll och checkar till honom så att allt är bra osså. Ska nog massera han lite och fixa lite. :)

Hade tänkt att jag skulle longerat han idag eller imorron, men det är skare och jättehalt på vägarna så det blir nog inte så bra...

En sak till som jag kom att tänka på nu när jag tittar ut genom fönstret är att det är kolsvart! :( Så om man ska hinna rida innan det blir mörkt kommer det bli väldigt stressigt - altså inte riktigt min stil! x)


Haha! Mer Sabbbi och Mowitz stile! ;D

Ny layout

Har fixat lite här på bloggen så att det blir lite mer "vintrigt" eller vad man ska kalla det. ;)
Vad tyx?

Provrider sista ponnyn

- nånsin.Sätt på musiken oxå!Blir det inte den här så blir det ingen annan ponny.
Då är det häst som gäller. :P
Vad tyx?

Mozart goes wild in the woods!

Red Mozart i skogen idag, gjorde övergångar och galoppfattningar.

I början gick det över förväntan och han jobbade på fin-fint och va väldigt uppmärksam. Stort + för det ;)
Men sen efter första galoppen blev han väldigt pigg och bockade som tusan när jag bytte! Hehe, drog ned huvudet och blev väldans stark, så jag fortsatte med mina övergångar och när jag kortade tyglarna så att jga gick i hoppform ist gick det mycket bättre! Hur fin som hels var han och jobbade på som skutton under mig! Superkul! :) Släppte ner han liite i traven och då fick vi till jättefina travökningar. :) Kanske kan bli en dressyrponny av han..? Hehe, vi får väl se om det....


Funderar på att byta blogg? Isf till "sabinazander.blogg.se" men vet inte om jag ska vänta tills min häst dyker upp?

Imorron åker vi förresten och provrider en ponny. :) Den låter jättebra så vi får väl se hur det blir. ;) Kommer nog bli lite intressant oxå, jag har ju varken hoppat eller ridit ordentlig dressyr på jag vet inte hur länge!! :o men vi får väl hoppas att det fortfarande sitter i ;D

 ponny jag provred i höstas

Börja blogga igen?

Som de flesta av er vet så har jag ingen häst (fortfarande). :( Men rider Mowiktz ganska mycket nu för tiden, haha och mamma har vaknat lite ur sin dvala så vi kopmmer provrida lite nu igen! :D Så jag tänkte att jag skulle pröva att börja blogga lite mer nu igen! :)

Idag longerade jag Mowit lite hemma i paddocken. Bara en liten stund men han gick jättefint! Hade rakt eggbett och spände in han med gummiband och hade en fleeclinda runt rumpan. Han gick som sagt fint och jobbade på bra i en naturlig och fin form. Men han va såklart lite busig och sprang iväg och bockade lite ibland. <3 Är det bara jag som tycker det är lite halv-charmigt när dom gör så? Visst kanske inte unghästar osså men sådana "individer" som i vanliga fall tar det lite för lugnt?

I falla fall. Masserade och ryktade han ordentligt idag oxå. Det tycker han om, gosegrisen! :)


Ska ut och fota imorron så ni får lite nya fina bilder! :)  Men det här är jag och Mozart som pussas i solnedgången. hihi! <3