6 månader med älsklingsbebisen! <3

Tänk vad tiden har gått fort!
På ett sätt käns det som att du kom igår, men på samma gång som att du alltid har varit min!
Kan inte tänka mig någon mysigare eller finare häst än dig älskingsplutt!
Jag längtar tills vi får galoppera ute i skogen igen, du och jag världens finaste!
Du är det finaste som jag vet och du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! <3
Älskar dig överallt annat och kan inte tänka mig ett liv utan dig!


idag har vi varit tillsammans i 6 månader! <3
känns som att du alltid har varit min och bott här hemma hos mig <3
älskar dig över allt annat! min egna lilla bebis! <3

Hovis

Var och skodde Prego idag. :) Kom dit med en sko och kom hem med fyra. :) Haha! Första gången han är skoddes bak och det gick hur bra som helst. :)
Tömmar honom troligtvis imorgon. :) Hoppas bara att det blir bätre väder så att jag slipper gå runt där i regnat. :( Usch!

fina pojken! <3

Tapp :P

Plutthästen hade en tapp idag. :P Hade tänkt att jag skulle ha tömmat honom i paddocken men det fick bli en promenad ist.
Det lustiga var att Mozart hade en lös sko idag så sis och mamma är iväg och fixar det nu. DOm ska ju tävla imorgon så det var lite bråtom. ;) Men erkänn att det var lite underligt?

Promenad igen

Gick med Plutt idag igen i en halvtimme. :)
Slutade tidigare idag så jag hann med tre-bussen. :) Men åkte till Värnamo för att titta när Josse tränade för Sandra. :) Gick jättebra med tanke på att hon inte har ridit så mycket nu när hon har varit sjuk. :( Men dom var som sagt duktiga. :)

  
- älsklingen stod och väntade på mig när jag kom hem. :) eller kan det ha varit Mozart han väntade på..?
- två dressyrbilder från när jag red Mozart härom dagen. :)

Promenad

Gick en promenad med Prego ikväll när jag kom hem fr skolan. :) Josse tog med sig Houdini och föjlde med. :)
Mina dagar är ganska långa... :P Åker till skolan fr Anderstorp halv 7 och kommer tillbaka till A-torp halv 7 igen. x) Haha!
Sedan är själva skolan från 8.10 till 16.00, men vi brukade tydligen få sluta lite tidigare. Spelar dock ingen roll för min del. :P Min busss går endå inte hem förren vid 5. Men det kommer nog inte bli några problem. :) Är några fr klassen som åker med min första buss och sedan den som tar lång tid åker Anni med. :) Jätteskojj!

plutten Houdini <3

Dressyr på Mozart

Red dressyr på plutt-Mozart i paddocken idag. :)
Gick jättebra! Jag är hur nöjd som helst! :D Gjorde en liten övning som jag tyckte var jättebra, kommer skiss på den någon dag. ;) Fick ihop han i både galoppen och trav och han längde jättefint. Red inte så länge men när vi var på väg hem kom sis med kameran så då var vi ju tvungna att vända tillbaka igen. ;)
Gick inte riktigt lika bra precis när vi kom tillbaka till paddocken, Mozart tyckte att vi var klara. ;) Men när han hade protesterat klart gick han jättefint! Travade mest och var ganska mycket på volt, gjode lite skänkelvikningar och någon ökning. Allt gick hur fint som helst! Enda problemet är att jag är svagare i höger så jag lutar lite när jag inte tänker mig för... :P Måste gå till någon kiropraktor men det tar emot... Någon av er läsare som går till någon kiropraktor som är bra? :)

hittar inte sladden till mobilen så fil kommer imorgon får vi hoppas på. :)

Mozart igår

blev något fel på inlägget jag skrev igår. :P så här kommer det igen!


Helklippte Mozart igår. :) Han blev jättefin!!
Efter det red jag honom igen, Josse mådde/mår fortfarande inte bra så jag fick galoppera ute i skogen på honom. :)
Han var helt galen! x) ibörjan gick det bra men sedan blev han bara piggar och piggare och starkare. Hm, jaja det var roligt att få rida iaf. :)

Idag har jag börjat på gymnasiet! ;) Haha! Blev tillslut NB i Svenljunga inriktning häst. :) Verkar jättebra, kommer att bli långa dagar men jag tror att jag klarar mig. ;)
Red iaf idag. Fick en liten jobbig häst, men vi kämpade på. Den var stel och hade ingen överlinje men med lite jobb gick det fint. :)


första gången vi helklippte Mozart. Både jag och Josse tyckte att det var jättecoolt! ;)
När man tittar på såhär gamla bilder ser man hur mycket finare han är nu. :) Tycker att han är hur fin som helst!

Markarbete och DM

Var på DM idag igen. :) stod vid in/utsläpp och var inne på banan. Kom dock intr förren C-ponnyerna hoppade A-final så missade lite. ;) Menmen!
Roligt att det gick bra för flesta idag oxå. :) Både Lina och Ronja nollade finalen (a-final kat D) och blev placerade! :D Grattis! :)
Både Sandra och Dennis hade ett ner i finalen men slutade på delad 4:de plats iaf. :) Måste tillägga att jag älskar Dennis häst!! :D Tycker jättemycket om den, som förövrigt heter Et Toi HH. :) Hur fin som helst! hittade dock ingen så bra bild...
Vill ni se resultaten klicka här!

Sedan åkte vi hem och Josse mådde sämre igen.. Känns som att alla är sjuka här hemma nu. :( krya på er familjen! <3
Så jag fick rida Mozart om jag ville. :) Så då gjorde jag såklart det och var jättesugen på att hoppa, men eftersom han ska hopptränas för Sandra på torsdag och tävla på lördag/söndag fick jag bara markarbeta lite. :P Var jättekul men jag fick ingen riktigt bra galopp på honom. Antingen gick nästan lite på bogarna och något undertempo eller så fick jag inte tag på han så han galopperade iväg för mig. x) hehe, stackars Josse som fick se enändet. ;)
Så jag kan inte påstå att det var ett så värst bra pass, men roligt var det och på slutet gick han jättefint. :) travade av jättefint och var helt avslappand i överlinjen och jobbade med ryggen. :) plutt!Hoppas jag får rida han lite mer i veckan eller så nu när jag inte har någon att rida.. :/

haha! tiden då jag red och tävlarde Mozart. ;D GullMozart, jag vet jag dock inte vad jag håller på med!? ser ju livrädd ut. x)

DM på GARK

Idag har jag varit funktionär på GARK hela dagen. Var på banan hela tiden förutom sista klassen för seniorerna, då stod jag vid in/utsläpp. :)
Roligt att se så många som det går bra för. :)
Vill säga Grattis till alla som hoppade idag som läser min blogg. ;)
Ska bli kul att se imorgon när det är final också, hoppas dock att det inte tar lika lång tid imorgon. x) Sandra Carlsson var med med två hästar! jätteroligt och hon blev nolla med båda hästarna i båda kvalen. :D


juniorerna hoppar bara 110, 115 i kvalen och 120 i a-finalen och 110 i b-finalen,
så nästa år ska jag och Prego vara med! :D

Så gulligt <3

Såg det här på Ronjas blogg igår! Gud vilken gullig hund!!


Måste ju även passa på att säga lycka till till Ronja och Isac som är med på DM idag! :D

Inget hästigt idag

Har bara varit ute och gosat lite med plutten idag, och bytt hage på han. Jätttetråkigt att jag inte har någon häst att rida nu. :( frågade sis om jag fick rida ut på Mozart, men det skulle hon göra så det sket sig. :P dock mår hon fortfarande inte bra så han fick vila iaf... :/ Hm!
Nu ikväll kommer mormor och kusin från Stockholm. :) Men det är DM i helgen hemma på GARK så jag och mamma ska iaf dit. Men får väl hoppas att vi inte behövs hela helgen. ;) Josse är ju inte riktigt pigg så hon får väl vara hemma imorgon iaf.. :P Så det blir inget DM för J&M. Dom åker nästa helg till Jönköping ist och helgen efter det är der reg i Vaggeryd. :) Kommer att bli superbra tror jag. :D


Min gulliga mormor :D <3

"ami-cell"


Går till min Lami-cell-hjälm!! Jag har den "nya" modellen och jag hade väl haft den i ett par månader och då en dag när vi är på GARK och tränar frågar Cassandra (en liten tjej som red Houdini et par gånger förra sommaren), vad det står på min hjälm och säger -"ami-cell.." Jag tror att hon inte fattar att det står "Lami-cell" så jag sitter där och säger flera gånger att det står Lami-cell och hon envisas med att säga att det står ami-cell. Så jag tar av mig hjälmen och då har L-et trillat av!! :o
Usch vad sur jag var! Jag tycker fortfarande att det är lite irriterande men det finns inte så mycket att göra åt. Jo jag kan ju maila till dom och klaga men det orkar jag inte. x)


Fint eller hur? *suck!*

J&M träning för Björn Carlsson

Idag har Josse och Mozart varit och tränat för Björne. :)

Jag red dock Mozart lite i paddocken här hemma innan, han har vilat/gåt lugnt i två-tre dagar så han behövde ridas lite innan träningen. ;) Så jag fick äran att lösgöra han lite. :) hihi!
Utrustning:
novabett med bettlyftare
dressyrspö
Gick faktiske bra. :) Red mycket i skritt och flyttade fram och bak, red i öppnor och sluta och skänkelvikning. Gick superbra! Sedan travade jag bara lite, tycker inte om att trava på honom, spec inte barbacka. x) haha! Han känns jätteliten. <3 Plutt!
Gjorde iaf lite mjuka serpentiner och flyttade han i bågarna.
Sedan gick vi över till galopparbetet och det gick finfint, tänkte på att driva fram han ordentligt innan jag samalde ihop han. Han var jättefin på volterna och jobbade jättefint. Jobbade lite i öppnor i galoppen oxå, gick inte så värst bra. Vet inte om det var jag som satt emot eller att han bara inte ville men det gick inte så bra i början. Jobbade vidare och efter lite mera jobb gick hanhyfsat. :) Gick bättre i vänster varv men höger var okej det med. :)

Var iaf roligt att rida Mozart igen och han var jättefin, jobbade på bra med ryggen och bakbenen och försökte göra rätt. Protesterade lite i öppnorna med lite små skutt, haha! :)


Sedan bar det vidare till Värnamo och Josse och Mozart tränade för Björn Carlsson, A-tränare i hoppning, för första gången och dom fick jättebra hjälp! :D Björn är Sandra Carlssons pappa och dom ser samma saker och ger samma hjälp. Som passar jättebra för J&M :) Hur roligt som helst,
kan ju säga att jag var aningens avis.. :P


hehe <3 gulleMozart :)

Martha Ridwear REA!

Hästbiten har REA på lite MW saker. :D deras ridbyxor kostar "bara" lite knappt 900:-
Personligen skulle jag ju inte säga nej till dom, spec eftersom dom kostar över 1.7 i vanliga fall...


Klicka på bilen för att komma till MW rean. :)

Tävlingsoutfit

Man behöver ju inte ha vita ridbyxor och färg på skjortan/kavajen. ;)
Riktigt snyggt med vita stövlar och blåa ridbyxor ist!

gersemi ridbyxa
antares hjälm
animo skjorta
mountain horse stövlar
rasesafeväst