Tävling V.28

Japp! Då har jag anmält till Ljungby den 14/7 :) det är sommarcupen omg. 2. Så det är LC och LC+5, samtidigt är det storhäst oxå, så det är ponny LC, häst 1m, ponny LC+5 och sen häst 1,05. Så det blir lite väntetid ;) Men det är max 125 ekipage så det kommer inte vara så stora klasser. Än så länge är det sex d-ponnys i båda klasserna om man räknar med mej och Mozart. Och typ 74 som har anmält, med det är typ en vecka kvar tills anmälningen går ut som det kommer nog bli 'maxat'! :)

Och veckan efter det är det Krabbhoppet!! :D Ett meetign som går i LC, LB och final LB :) Kommer vara perfekt för mej och Mozart :) Så det blir bra träning med en LC+5 och sen LB veckan efter ;)
 ljunbys logga ;)

PS! ljungby är på onsdagen v28 och meetinget börjar på fredagen veckan efter så det blir lite drygt en vecka emellan ;)

Längtar!!! :D

Gått ganska mycke

Ja, kom nyss på att jag har gått ganska mycke idag ;) Först på morronen (07,45) så red vi till veterinären, jag hade Houdini så jag gick ganska mycket där. Sen nu ikväll gick jag med Mozart oxå, inte ända till krossen som jag skulle ;) men gick iaf i en halvtimme. Det tog typ 45min att gå samma väg med Houdini, så jag och Mozart går mycket fortare x) Men jag orkade inte cykla nåt idag, har varit så tråkigt väder! Visst jättebra att rida i men inte vara ute och göra saker. :/

Alex va ju här idag oxå och idag fick hon med sej USB:t ;) Kommer lite bilder imorron men sålänge får ni en lite kul bild på mej och josse x)


HAHA! xD

Roger Yves Bost

Det är flera bloggar som har tagit upp han men håller inte riktigt med dom...

Alla kommentarer...
tex: "Usch! Det var det fulaste jag sätt!", "Aj? Hela hans hållning, sits och just hur han håller i tyglarna ser för mig väldigt oprofessionellt ut.", "...Rycker båda innan och påväg ner för hidret.. uschh ;ss", "han har ju ingen balans alls!"

Som jag inte tycker stämmer! Visst han är ingen stilryttare MEN han har en väldigt effektiv ridstil. Har sett flera av hans rundor och dom går för det mesta nolla! Hur kan det komma sej om han är helt värdelös? Det kan ju vara för att han inte är det? Eller vad tror ni själva? Visst tar han i hästen men på filmerna på Rosannas blogg så tar han ju i den för att komma rätt till hindret. Vilken ryttare gör inte det? Han bara inte gör det lika diskret som andra ryttare, men han rider på ett annat sätt än vad vi är vana vid, och det funkar för honom! och hans hästar för den delen.

Kan man jämföra?
Jag vet inte riktigt om man kan jämföra Roger med andra ryttare. Han rider inte snyggt, men det verkar ju inte som att han stör hästen så mycket över hindrena. Har kollat på ganskamånga bilder på han och hästarna har nästan alltig grönen fram! Vi är som sagt inte vana vid att se den stilen på så hög nivå. sp jag tror att det är lite svårt att jämföra.

Tagit upp de flesta av sina hästar
Har läst att han har tagit upp de flesta av sina hästar i klasserna själv. Så hästarna verkar tycka att det är helt OK att han hoppar dom i de högsta klasserna. ;)

Man får självklart ha olika åsikter!

Men tycker att det är orättvist mot honom att dissa honom helt och hållet för att han är lite ivig med armar och ben. Kan säga att nästan alla hoppryttare tar för mycket i sina hästar, det är bara frågan och i vilken grad och hur mycket det syns. ;)
Skulle vara jättekul att höra vad ni har för åsikter! :D

Kort sammanfattning om mina egna tankar
Jag tycker att både han och hans hästar är helt otroliga! han är en riktig fighter och kämpar på o får hästarna att göra som han vill! Det tycker jag är jättebra! :) Sen att han inte är en stilryttare tycker jag spelar mindre roll, om han hade skadat hästarna på nåt vis skulle dom säga ifrån!


Här till exempel tycker jag att han rider som vilken annan ryttare som helst :) Och detta är ändå hans andra häst om jag har fattat rätt ;)

På de flesta bilder ser hästarna oxå nöjda ut ;)

       

[källa:google]

Nu tycker jag att ni ska skriva vad ni tycker om han! Så kommentera på!

Titthinder-träning

Red Mozart på banan idag och gjorde lite lydnad och hoppade lite tittiga hinder. Ex; grind som stog lutad så att den blev lite annnorlunda, vattenmatta med vatten i & vit planka över, vattenmatta med hinkar på. Bara markarbete då.

Han skötte sej jättebra! :) Hoppade allt på första men tittade lite, spec på grinden ;)
Att han höll på att dumma sej i förrgår var för att jag inte red och att jag gick fram och visade han hindrena (gjorde inte det idag). Först hade vi inte vatten i vattenmattan och då brydde han sej inte om den, men när vi hade vatten i den blev den plötsligt läskig! Så det är själva vattnet han är 'rädd' för det är ju bra det - då är det bara att bygga en vattengrav! ;D

Här kommer lite bilder. :)

Här hoppar vi grinden ;)


Och här oxå ;) Samma min på båda bilderna x)

Josse har redigerat ihop bilder på hindrerna oxå så tar dom från henne ;)


grinden, nu kanske ni fattar lite mer vad jag menar med att den lutar ;)


Vattnet med hinkar på, glömde ju skriva att vi hade infångare oxå!


och vattenmattan, vi ställde två traktorer på så att den int skulle blåsa iväg x)

Då ska vi se hur mycket jag har kvar att göra idag då... :S

• städa mitt rum :P
• rida till Anderstorp och vaccinera Mowitz (magnus ska ha transporten så vi får rida dit ist. Då ska jag rida Houdini och Josse Mowitz, blir såklar bara skritt.
• passa minstingbror när mamma och stora lillebror är hos tandläkaren
• Matilda ska komma och få pellets och ett marsvin :)
• Alex ska komma och rida med Josse, dom får ta Mowitz och Houdini. det blir bara skritt då med - Mowitz vaccination.
• Rida Mozart. Troligtvis i paddocken lite lydnad.
• bygga en vattengrav i hagen! Tycker att han måste öva lite på det - jag med för den delen ;) - tror det blir nån annan dag ;)
• Gå till krossen (GLÖM EJ KAMERAN!! ;)) Ni vill väl ha lite kort? ;)
• Cykla lite kanske lillebror vill följa med?
• hoppa lite själv och om hunden är snäll får kanske han oxå vara med ;)

Såpp! Inteså mycket kvar tycker jag inte! :D Det Är ju bara mitt rum och som kommer vara tråkigt :P

*BILDER* från CR

Här kommer lite bilder från Cr igår, blev några jättesöta på Houdini och hans små ryttare ;) <3

   

   

 

Visst är dom söta? :D
Jag ser inte klok ut xD men Mozart passar in bland dom andra ;) <3

Nu ska jag ut och rida Mozart :) Ska trimma lite i paddocken och prova om Mowitz kimbelwick passar, kan ju vara bra tt veta. Tror att jag behöver nåt lite skarpare om vi ska rida fälttävlan nån gång ;)

Nu har jag ätit!

HAHA! xD Nää! men Josse och mamma satt och fixade med en ny header så bilderna kommer när vi är hemma igan ;)

Mycket på G!

Idag har jag gjort en massa! ;)

• att badat alla våra marsvin och klippte klorna på dom. Sen städade vi alla burarna oxå.
• Städat klart transporten, josse och Melvin hade redan börjat men den va inte klar ;)
• passat småbrorsorna. Gick inte så bra ;) Trode dom skulle ha ihjäl varran x)
• bakat smaskig rabarber&jordgubbs paj som vi ska fika på nu ;)
• åkt till granngården och köpt lite smått och gott ;) kan lägga ut bilder imorron så det blir lite kuligare :)
• gått 1h med Mozart, Josse och Houdini.

Tycker att jag har varit rätt duktig ;) Blev ju inga bilder :( Hmm! Red ju inte idag heller ju! Åhh! :/ Men imorron ska jag rida både Houdini (xD) och Mozart. :) Så det blir skojj. :)

Gick ju med dom idag iaf ;) vi gick nästan ner till krossen , tar en timme fram och tillbaka. men int eända ner för vi hörde en lastbil där nere och då kanske dom kör runt med en massa grus o grejjor - kan ju vara lite läskigt ;) Så vi slapp den västa backen x) Haha! Ska nog gå där imorron så ska jag ta lite kort oxå ;)

Imorron är det oxå ganska mycket som ska göras:
• städa mitt rum :P
• rida till Anderstorp och vaccinera Mowitz (magnus ska ha transporten så vi får rida dit ist. Då ska jag rida Houdini och Josse Mowitz, blir såklar bara skritt.
• passa minstingbror när mamma och stora lillebror är hos tandläkaren
• Matilda ska komma och få pellets och ett marsvin :)
• Alex ska komma och rida med Josse, dom får ta Mowitz och Houdini. det blir bara skritt då med - Mowitz vaccination.
• Rida Mozart. Troligtvis i paddocken lite lydnad.
• bygga en vattengrav i hagen! Tycker att han måste öva lite på det - jag med för den delen ;)
• Gå till krossen (GLÖM EJ KAMERAN!! ;)) Ni vill väl ha lite kort? ;)
• Cykla lite kanske lillebror vill följa med?
• hoppa lite själv och om hunden är snäll får kanske han oxå vara med ;)

Ojoj vad mycket det ser ut när man listar upp det x) har ni nåt speciellt ni ska göra? :)
Har laddat in korten från igår oxå, blev inte så många men men ;) Lägger in dom efter fikat! ;D


Hmm, kanske ska börja med karate ist? xD

Vattenmatta = scary!

Ja, det gick inge vidare på cr för os idag xP På framhoppningen gick det väl OK, men han lyssnade inte riktigt på mej. När vi gick in på banan blev det ännu värre. jag mesred och gick fram och försökte visa han vattenmattan, men det gick inte så bra :P Det va väl min första mis, sen gick det inge bra resten heller. Så jag utgick. Men efteråt gick jag in på banan igen och skulle hoppa vattengraven o lite så, han kan ju inte fjanta runt bara. Hindrena gick bra men när vi kom till vattengraven tog det stopp! Han vägrade at gå fram till den överhuvudtaget! :o Det va tur att Pernilla (Josefsson, jätteduktig hoppryttare!)kom och hjälpte mej. Tack så jättemycket!! Vet inte hur det hade gått annars. :s  först fick jag galoppera fram en bit och sen bryta av till skritt på en gång, sritta fram så långt jag kunde, vända komma tillbaka och börja om. det funkade inte, han bara nitade när vi kom i galopp igen. Så då försökte vi med att hon gick med han och lite så, men det ville han inte heller. Så efter typ en halvtimme (mer?) så frågade hon om det spelade nån roll vem av mej och Josse som red. Men josse sa att hon inte trodde det. x) haha, skulle nog jag oxå sagt xD Men då satt Pernilla upp ist - tack så jättemycket igen!!! <333 Men Mozart fortsatte ju såklart med att dumma sej! :( Usch! Hon fick hålla på i över en timme och vi fick ta bort först det lilla staketet framför vattnet och sen vattenmattan så att det bara va buskarna vid sidan och lite vatten som hade runnit ur mattan. Han ville inte äns hoppa över bara det!! :o Men tillslut gick det och efter mycket om och men så hoppade han hela vattnet med henne :) Efter det va han helt slut, genomsvett från öronen och över hela kroppen! rätt åt han x) Korkade häst <3

Att tänka på/att göra:
- inte gå fram till hindrena, utan bara gå förbi så att han vet att det inte är farligt, jag visar att jag inte igentligen bryr mej.
- att tävla mycket (!!), inte hoppa hemma utan åka ut mycket så att han lär sej, typ två tävlingar, en vila, två trävlingar, en vila. Så att han får komma ut och vi får mer rutin på det hela.
- få han att lyssna, lita och respektera mej (o Josse). = tilit.
- jag som ryttare mer bestämd och inte låta han slippa undan.

Blev lite mycket här då, men det va så kort jag fick det x) För Cassandra och Melvin gick det superbra!!! :D Båda två va nolls och det såg jättefint ut! <33
Lena va där och tittade oxå - visst ångrade du lite att du inte tävlade du med? ;) jaja, det kommer fler tävlingar :D
bilder osså kommer imorron!


TACK än en gång Pernilla! :D Vet inte hur det hade slutat om inte du varit där <33

Badade hästar - Check!

Idag har jag o Josse badat alla hästarna med ett jättebra flugschampo! Det är verkligen hur bra som helst, det är knappt några flyg som är på hstarna då :) (hade vanligt fyraess schampo oxå). Alla hästarna va coola (som vanligt ;)) men vi spolade bara Mowitz, dom andra hade vi svamp och hinkar till.

Nu ska vi snart dra iväg till Garks CR. Lena ville inte vara med :( Jaja, nästa gång ska hon inte få slippa undan så lätt ;D haha!

Tar med kameran så vi får förhoppningsvis lite nya fina hoppbilder så mej och Mozart :) Har inga utehoppbilder på honom :( (med mej ;)) så vi får hoppas att det blir några bra!

Duktig häst!

Idag har det varit superfint väder!! ;) Så på dagen gjorde jag typ ingenting x) Men nu på kvällen åkte vi till Gark och byggde bana till CR imorron. Vi tog med oss Lena som ska va med imorron i bomklassen med Mowitz :) Melvin ska oxå vara med i den och Cassandra oxå :) melvin och cassandra på Houdini ;) Och jag ska ju oxå va med ;) Har anmält mej till 1m får se om jag efteranmäler mej till nåt högre, har ju inte hoppat han på ganska länge...

Men idag va han iaf superfin! :) Red dressyr här hemma och han va jättemjuk och fin och lyssnade hur bra som helst :) <3 Så det känns jättebra inför imorron. Får se om han vill hoppa vattenmattan eller inte ;)

Jag och Josse hoppade lite idag oxå, jag har kanske inte världens bästa hoppteknik x)

   
Hehe, på första bilden skriker jag och på andra 'kämpar jag' för att hålla tyst xD Josse ser kanske liiiiite proffsigare ut än jag xD Tycker att vi hoppar ganska högt iaf! :D Trodde att jag bara kunde hoppa typ 70 xD men detta är ju ganska högt ;)

lugn dag igen

Bidde ingen uppdate igår men vi skrittade ut på alla hästarna på kvällen. Hade tänkt rida dressyr hemma men det va så mycket knott så det knappt gick att va ute. Så det blev skogen med dom andra pållarna ist :)

Idag kommer nog Lena och ska rida Mowitz, då ska nog Melvin rida samtidigt tror jag. ;) Jag och josse ska nog rida ut oxå, tror vi rider travinteravller, och lite galoppinter. oxå, Mozart behöver få galoppera lite ;D


missade ju hela Global champions tour igår :'( såg på Rosannas blogg att Bernardo Alves, hade vunnit och Rolf-Göran kommit femma. Nån som vet de andra resultaten?

Kondition

Hoppas alla har haft en bra midsommar :)

Red Mozart ikäll och idag blev det konditionsträning :) Red på järnvägen där det är jättebra att träna kondition! Det är rakt och bra underlag.
Började med intervaller i trav men det va lite tråkigt tckte jag x) Så efter en liten stund gjorde vi galoppintervaller ist. La upp en ganska låg form och övade på fälttävlans-galopp. Han är skitsnabb! Om vi har den galoppen på en P70, eller P80 kommer vi nog att vara för snabba ;) Men han blev iaf svettig och trött och gick finfint hela tiden :) Ska rida mycket kondition på han nu och hade tänkt rida han lite varranan dag. Altså varranan dag kondition (intervaller) och varranan dag lugna ridpass med mycket skritt eller dressyr. Så imorron blir det altså lite lugnare ;) Tror det blir dressyr, va ett tag sen jag red ordentligt dressyr på han, men han har kännts så bra ute så tror det går bra :P


JO! Hoppade ju Houdini lite för hand i paddocken oxå och han gick fint tycker jag :)

hihi! Tycker denna bild är så gullig ;)


VARNING för hööks Westernsadel Junior!

Mamma har kollat lite på westernsadel till Houdini (lättare att sitta i för Melvin) och tittade lite på Hööks westernsadel junior. Den är ju billig och vi känner en som har den.

Men sen när vi har kollat upp den lite så har vi märkt att alla inte tycker om dom, man kan ju förstå varför... 


     


Så det blir en annan sadel! Fattar inte hur man kan köpa en sån här!!! :o Usch! Så tipsar alla att hålla er borta från denna sadeln.

Bildlänk
__________________________________________________________________________________________

Asså, dom har öppnat den så att man ser bommen.


Solig dag!

Idag har det varit jättesoligt och fint väder! :D Så jag och Melvin har haft vattenkrig ;) hihi, han va jättegullig Melvin men ville inte riktigt sluta ;) Sen målade vi staketet på gården oxå, men vi 'glömde' baksida (in mot hagen) så det får vi ta imorron.

Eftersom att det va så varmt idag så red jag och Josse ut en sväng nu på kvällen. Melvin skulle ju ha följt med men det blev lite sent, han blev jätteledsen! :( Stackarn! Men vi tog med Houdini som handhäst ist. Red jättelugnt med mest skritt och lite trav och sen galopperade vi upp för en backe. Dom va pigga och glada allihopa men Houdini galopperade väldigt långsamt, hehe, Josse va nästan på väg att tappa han. Jag red först med Mozart men sen red jag bakom så att Houdini skulle skynda sej lite ;)

Imorron blir det kondition för Mozart. och sen kommer mormor och Björn :) Sen är det ju midsommarfirande här i byn oxå ;)
dom har blivit lite bättre kompisar sen Mozart kom ;) <3 hihi


Två små kossor...


Tävling hos KristinaWarg!

Kristina lottar ut ett supersnyggt och bra JW flugtäcke!! :D Är såklart med ;)


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Hon säljer lite grejjor oxå klicka HÄR för att komma dit.


Alex och hästarna

Idag va som sagt Alex här och red :)

Gick bra och hon red alla hästarna litegranna ;) Men mest Mowitz. Vi red ner till 'hoppslingan' som för tillfället är tre små hinder ;) Men det gick bra. Hoppade Mozart lite oxå och han hoppade fint, lite slarvig men det är förstårlite på dom höjderna, eller vad man ska säga ;) Han va pigg idag oxå men inte samma som igår- ganska skönt! men jag ska byta tillbaka till det tredelade, han la tungan över lite idag och drog lite onödigt mycket tycker jag.

Imorron ska vi nog rida ut med Melvin och Houdini :) Josse ska nog ha han som handhäst på Mowitz och jag rider Mozart. Så det blir lite lugnare då. Tror det blir ganska bra med en lite lugnare dag nu, och sen ska vi träna mycket kondition. Han blev lite svettig idag - och anfådd! Men han hämtade sej väldigt fort, men iaf!


Alex tog lite bilder på dom i hagen oxå! :) Tor dom blev jättefina, nästa gång hon kommer hit, eller så, så ska hon ta med sej ett USB, mycket enklare! Nästa gång hon kommer tror jag vi tar med kameran när vi rider så vi kan ta lite hoppbilder oxå ;)


Lika som bär...

.. det är inte bara jag och Josse som ser likadana ut i familjen.. xD


Bus-Mozart

Vi kom hem från Stefan, tidigare känd som hovis ;) vid åtta tiden och dom blev jättefina både Mowitz och Mozart :) Iaf, när vi kom hem red jag ut på Mozart i skogen, skulle jobba han lite i galopp.

Han va ganska duktig med hur pigg och busig som helst! Bockade och sprakade o dorg o va helt vild. ;) men det gick ganska bra iaf. Han blev ganska stark så jobbade lite med fattningar och på slutet gick han upp ganska lungt och fint upp i galopp från både skritt och trav. Så är ganska nöjd med han iaf ;)

När jag kom hem hade Josse och mamma börjat löshoppa Houdini och Mowitz och shit! Dom va oxå pigga kan jag ju säga ;) Mowitz såg ut som värsta hingsetn och gick ovh kromade sej och va jättefin :) Houdini som inte är så bra på att hoppa, hoppade faktiskt riktigt fint :) Öppnade upp riktigt fint i bak och fick en fin språngkurva.  Övar vi lite bara så kommer han nog lära sej ;)

Imorron kommer Alex och ska rida :) Tror hon prövar alla lite. Ska se om hon kan ta med sej sin systemkamera! :D Då kanske det blir lite fina bilder oxå? ;)


Jag vet inte riktigt... Josses stil kanske behöver finslipas lite?


Borta hela dagen

Idag har vi varit och handlat o lite så hela dagen så har inte hunnit rida än ;) Och snart ska vi till hovis och sko så det blir ridning sen. Jag ska rida Mozart i skogen och jobba lite med galoppen, han blev lite lång och låg igår, vill se hur det blir om jag jobbar upp han. Sen ska jag longera Houdini lite oxå så att han får jobba sin galopp lite han med. Efter det ska jag nog springa lite med han och hoppa lite kryss, han är inte så bra på att hoppa så han behöver träning ;)


nyfiken liten mozart igår ;)

Hopp och iväg!

Mozart va jättepigg idag! :) Han bockade och sparkade bakut som skutton i första gloppen och tyckte det va skitkul! :) Men han skötte sej och va mjuk och följsam. Plåten va jätteläskig idag igen ;) hehe, men jag tror det blir bättre - idag sprang han bara, inget bockande. Så det borde väl vara ett bra tecken x)

När vi hade ridit åkte vi med Melvin och Houdini till Gark. Melvin och Cassandra skulle rida Houdini och jag o Josse skulle vara funktionärer på Garks CR. :)
Melvin hade tydligen varit jättetuff och ridit som skutton! Sen efter CR red Cassandra Houdini oxå och det gick jättebra! :) Hon vågade släppa han och på en gång hon satt upp syntes det att dom passade :) <3 Va jätteroligt att se! Kommer film imorron ;)

Imorron ska vi till hovis oxå. Denna gången är det Mowitz och Mozarts tur att få nya skor :) Och på onsdag kommer Alex och ska rida, vet inte riktigt vem men hon får väl prova alla om hon vill ;)


Mowitz som rullar sej. bild från några dagar sen ;)

imorron kommer bilder från idag! :)

Bild

Bild från idag <33 älsklingsponny! :D Kommer fler bilder ikväll ;) Men nu ska vi ut och rida! :) idag får Mozart ridas som vanligt igen oxå :)


Veckansblogg hos Hästdiggaren

Är med och tävlar om att bli veckansblogg på Rosannas blogg - Va med du oxå! :)


klicka för att komma till tävlingen

Idag oxå ;)

hehe :) Men vi skrittade ut idag oxå, jag på Mozart och Josse på Mowitz med Houdini som handhäst. idag höll dom sej lugna allihopa i regnet :P Sen har vi varit på Gark och byggt bana oxå, och imorron ska vi dit och vara funktionärer :) Jag ska vara inne på banan.  ;)

Har fixat länkarna oxå :) Har bara bildlänkar nu som ni kanske märker ;) dom bloggarna rekomenderas varmt! :D Jättebra och läsvärda! :)


Längtar tills min och Mozarts nästa tävling <33

Ridningen igår

Igår skrittade vi ut på hästarna på kvällen. Eller, Josse gick med Houdini och Mowitz o jag red barbacka på Mozart. :) Skrittade bara men när vi kom till ett gammalt hus (eller vad man ska kalla det) hade det blåst ner plåt från taket som va jätteläskig! ;) Först galopperade han iväg en bit, jag va inte riktigt beredd, satt ju på långa tyglar osså, så det tog några meter innan jag samlade ihop tyglarna ordentligt och när jag hade fått det så började han bocka som skutton! x) haha! men efter en stund slutade han och ställde sej och tittade botr mot Josse, hästarna och plåten. HAHA! Tokhäst! ;) <3


Tävlingen igår

Ja, det gick bra, mn som vanligt för josse hade dom marginalerna på fel sida... :s DOm va jätteduktiga båda två i både LD och LC. :)

Men i LD:n såg dom inget för det hällregnade!! :O Till LC:n hade det slutat regna och dom va jätteduktiga Mowitz hoppade hur fint som helst! :D Men det räckte tyvärr inte till plac... :/ Men det va en jätteliten tävling med bara fyra c-ponnys i LC:n!!

Här är en bild från LC:n


Ett litet plank :) banan va btw övermaxad, detta va typ minsta hindret och det ser ut att vara 80 (maxad).

Melvin har fått en blogg!

Lillebror har fått en egen blogg! :) Eller ja, han krävde en egen blogg, jag har ju en kategori som heter 'lillebror Melvin' men det bugde inte x) Så nu har han en egen blogg! ;) Den är jättegullig :) Har en bildlänk till han oxå ;)


Här är hans header ;) <3 (klickbar)


StilstudieSåhär såg det ut när Melvin hoppade själv i trav igår ;) Houdini va helt vild och hoppade som skutton! :D Kanske ett blivande hoppekipage?  ;)

*BILDER*

Idag har jag inte gort nåt vettigt alls x) hehe, jaja. Åkte iaf till Gark med Mevlin och Houdini :) Dom va jätteduktiga i blåsten båda två och hoppade bank och grejjor ;) Måste gå och lägga mej nu, Josse ska tävla imorron och vi ska åka vid sju tiden så det är dax att gå och lägga sej nu tror jag ;) Så det kommer lite bilder från idag :)


"Så! Nu var vi framme på Gark, bara att börja göra iordning då!"


tar av boots och benskydd...


Här är mitt fina skrapsår på kinden oxå :PSyns inte så bra som tur är ;)


det går ju fortare att ta båda bakfötterna från samma håll än att gå runt ;) Sabbi får underhålla Houdini sålänge x) <3


Under ridpasset


Han hoppade som tusan lilla Houdini, Melvin va superduktig som satt kvar! :D


Två sötnosar efter ett ansträngande pass i paddocken


Melvin blev klippt idag oxå! Han blev jättesöt, rakad i nacken och lugg :) Jättegullig :D

Vem har sagt att ridning är en farlig sport?

Haha! Har cyklat på min enhjuling idag och det gick bra! Men när jag trillade en gång så fick jag ena pedalen på smalbenet och fick ett nyss sår :P Jättefint! Ser ut som att jag har varit i slagsmål - hehe! ;)

Skrittade Mozart idag :D <3  Barbacka i skogen med Josse, Mowitz och Houdini. Han va ganska lugn och skötte sej ;) Va med Houdini hos hovslagaren idag oxå så att han blev verkad och fin :) Så imorron kanske jag rider han en sväng - får se! Annars så skulle kanske Melvin åka till Gark med han...

Jo! Glömde nästan att jag badade Houdini oxå. ;) han va mycke duktigare den här gången med att bli blöt än han har varit dom andra gångerna. :) Han börjar säkert att bli gammal och erfaren nu! haha x)


Klant

Idag har jag klantat till det ordentligt x) hehe, kan ju ta det från början.
Jag, Josse och Melvin skulle cykla en sväng på Melvins småcyklar, bara en sväng runt i byn. Så vi cyklade ner för en ganska brant backe och min lilla cykel lyssnade inte riktigt på mej, ja, den bromsade inte... Så jag åkte ner i en liten grop i vägen, fick sladd och trillade pladask rätt på mage och skrapade upp lite överallt. :s Snacka om korkad!!! HAHA, jaja får väl skylla mej själv antar jag. Men jag ser inte klock ut, hehe skrapade upp:
på fotknölen, knät, vid höften, axeln, armbågen knogen vid lillfingret kinden och lite på magen och urringningen. hehe, så jag ser lite kul ut ;) Allt är på vänster sidan så jag antar att jag landade på den sidan.  så jag tror att jag tar det lite lugnare ner för den backen nästa gång ;)

Jaja, nog om mina klantigheter ;) och över till hästarna :)
Red Mowitz i paddocken idag, gick väl lite sisådär, övade på neck-reining och det gick jättebra. Men det blev väl mest runt lunkande. Jaja, imorron ska jag gå med Mozart och springa en sväng med Houdini. Melvin red förresten samtidigt som jag och han hoppade lite granna :) Sötunge, men han va lite jobbig oxå ;)

Natts inlägg ;)

hihi! Har tittat på Avatar nu ikväll så blir ett ganska sent inlägg idag ;)

Har iaf varit i Värnamo idag o lite så...
I hästväg har jag bara skrittat ut Mowitz barbacka med Houdini som handhäst :) gick bra, eller vad man ska säga ;) skrittade bara på långa tyglar men men ;) Imorron (idag) ska jag rida Mowitz :D och skritta ut Mozart, gå då ;) Och om inte Melvin ska rida så ska jag nog rida Houdini :) Och gå med han som vanligt ;)


Bildsbrist? Jaja, ska  ta lite kort på dom i hagen imorron men sålänge får ni se en bild från prisutdelningen när jag och mowitz fick våran första placering! :D <33

Melvin & Houdini *FILM*


Blev musik på filmen eftersom kameran inte ville filma m ljud (?!)
En av Melvins egna favvolåtar som han brukar sjunga på! :)

Förresten - f er som inte vet så är Melvin och Houdini faktiskt bara 10år TILLSAMMANS!
Houdini är en busig ungponny på 6år o lillbrorsan Melvin har inte fyllt 5 än!
Visst är de duktiga! <3

Melvin + Houdini = SANT!

När vi kom hem från CR så skulle Melvin rida Houdini så jag hann inte gå med han.

Melvin är sååå duktig nu! han har börjat rida på riktigt och Houdini lyssnar jättebra på honom :) Är jättekul att se att han vågar rida Dini ordentligt nu :) "Mitt mål" med dom är att dom ska galoppera själva innan Melvin blir fem. (dom galopperar när mamma springer bredvid och håller i ett grimskaft, väldigt löst, bara så att hon finns där) ;) Har några veckor kvar, han fyller den 6:e juli så typ 20 dagar - 20 ridpass ;D Så det ska nog inte vara några problem. :) om inte mamma blir för feg x) haha! Filmade lite men orkar inte ladda upp dom så det blir två bilder ist.


Trava går fin-fint!


Stolt Melvin efter att han har travat över bommar och galopperat :)

Får se om jag laddar upp nån liten film sen eller imorron.

Igår och idag...

"Hann" inte uppdatera igår ;) vi gjorde om hagen och sen på kvällen åkte vi ner till GARK och byggde bana till CR idag. :) Ska btw dit nu vid halv sex och va funktionär :)

Lena va här igår oxå och red mowitz, Melvin va såklart med och red Houdini. Det gick bra och Melvin hade varit jättetuff och galopperat massa x) haha! <3 När vi hade byggt banan kom vi inte hem förren typ åtta-halv nio tiden och då va jag skithungrig! så jag åt och sen fastnade jag inne ;) haha, men till slut masade jag mej ut och gjorde stallet och longerade Houdini lite, gick bra och han va lyhörd. så det blev inget gående igår... :/ va ju verkligen bra på att följa det - NOT! x)

Men idag har jag typ inte gjort någonting! mamma och jag gick ner på fm och fixade en till grind till hagen och sen tog det ett bra tag innan jag gjorde nåt mer vettigt! ;) Men nu har jag iaf gått en sväng med Houdini och ska gå lite till när vi kommer hem från Gark. :) Imorron ska jag gå lie med Mozart oxå och köra lite Horseman ship i paddocken :)

Måste passa på att säga grattis till Becka och Florran som kom 4:a i LBn på VBR igår :) Och tvåa i MHPC! :D Grattis! <3


Kan det inte vara sånt här väder nu ist??! Vad har ni för väder hos er? :)


Houdini

Håller på för fullt för att få Houdini fit for fight ;) Tycker redan han har blivit liiite smalare! :) Och från och med idag har jag bestämt att vi ska börja gå mera! Nu ikväll gick vi (jag och houdini) fram och tillbaka till stora vägen. det tog ungefär 40 min så den "rundan" ska vi börja gå nu två gånger om dagen :) (kanske inte blir två gånger om dan varje dag men så gott det går ;)

Då tror jag att han kommer bli jättefin :) + att han får annan motion oxå såklart! Då blir det ju mindre ätar-tid oxå så det blir två flugor i en smäll x) hihi.

idag har jag altså jobbat Houdini lite från marken i paddocken, håller på att lära han att hoow betyder stanna och lite så. Han var ganska duktig ;) Sen gick jag med han nu ikväll oxå.

När vi gick iväg så gick vi förbi en tom hage, och när vi kom tillbaka så var det två hästar där, :) jättstora var dom när jag kom där med lille Houdini ;) Men en av hästarnas grimma hade åkt över ena örat på den så jag försökte rätta till det, men det gick inte så bra med en liten nyfiken ponny på ena sidan staketet och två stora nyfikna hästar på andra sidan ;) så jag fick gå och binda fast Dini i en stolpe så att jag skulle kunna rätta till grimman. Då gick det bättre :) ( om ni undrar varför jag gick fram och rättade till grimman var för att den satt så dåligt att om hästen skulle klia sej eller nåt skulle den nog ha fastnat) Så jag kände att jag gjorde nåt bra idag! haha! x)


Lima

Alex - tänker på er!
RIP Lima... <33

Igår...

Kom Lena hit och red Mowitz :) Hon och Melvin red ut i skogen och det är jättenyttigt för henne! :) Hon spänner sej lätt och då är det jättebra att rida ut i skogen så att hon lär sej lita på hästen.
Nästa gång hon kommer blir på söndag, ska nog rida i paddocken om det har torkat upp ;)

Så det blev ingen ridning för mej, men idag ska jag antingen rida lillkillen eller så ska jag tömma han lite, lutar åt ridnings-hållet  ;) + att jag ska gå med han och Mozart. :)

Mozart har vilat i en vecka nu men det känns som en halv evighet! :o hehe, men han verkar trivas med sina veckor som pensionär x)

Bilder kommer sen ;)

Lill-Sill

Här är min lilla katt <33 Lill-Sill heter hon och är hur söt som helst! :D         

Seeeg!

Usch! Är jättetrött och seg. :s Men det spelar ju ingen roll nu när det är sommarlov! :D Men red iaf Houdini idag igen :) Han är jättepigg och jättetjorck ;) Men men, nu ska han bli smal! :D Mozart vilar ju  fortfarande men snart är han igång oxå! Då blir jag nog piggare oxå ;) Ska kolla runt lite på tävlingar nu så blir jag nog piggare ;) haha! Tycker det är segt att inte ha nåt att se fram emot utan bara lunka runt i skogen. Men det kan ju vara skönt ibland det men, men inte nu ;D hehe.
Ska ladda in lite kort på kissebebisen så får ni se underverket ;)

igår

Var det skolavslutning!! :D Nu är jag ledig till den 23 aug! :D Jippie! Firade med att longera Houdini och få en liten kisseunge :) <3 Hur söt som helst är hon och lillebror leker med henne hela tiden. Men nu är han ltie rädd för henne för att hon rev han ;) hihi!

Houdini

Igå red jag ut Houdini i skogen :) Han va jättepigg och travade typ hela tiden :P men men ;) Red alla gångarter och gjorde lite flytt undan för skänkeln och det gick bra :) 

 Idag börjar vi inte skolan förrens tio! Och sen slutar vi!! :D Sommarlov here I come!!! :D

Tävling!


Vill ju ha orange på Mozart så det är ju perfekt! :D

No ride

Red inte idag. Eftersom Mozart inte riktigt har kännts som han brukar så bestämde jag och mamma att han ska få vila i två veckor nu. Så det blir ingen tävling på lördag nu då ;) Ska gå lite med han men annars ska han få ta det lungt.

Så ist ska jag lägga lite tid på Houdini :) Han är skittjock och behövs verkligen tränas! Ska ta lite kort på han imorron och sen efter nån vecka så får vi se lite skillnad ;)

Ridit!

Idag har jag ridit igen!! :D Har inte ridit efter i tisdags, har haft hur ont i halsen som helst o har hostat osså... Men nu är jag typ frisk :) Så idag red jag ut på Mozart och kände lite på han. Han va väldigt stark och hård i munnen o kändes inge bra... Han har ju inte blivit riden sen i tisdags så det var ju inte så konstigt...

Så det blir ingen tävling för oss imorron.. Vill inte att han ska behöva hoppa om han inte är fräch, och det är ju tävling nästa helg oxå, i värnamo och då har jaghunnit jobba han och så är vi helt friska och pigga oxå ;) Så jag tycker att det blir bäst så! även fast det suger att vi inte får tävla :P ;)


Min söta lille gris <33

Sjuk...

Jag är sjuk !! :( Blev det i tisdags så det var därför det inte gick bra på hoppträningen.. :s  Men nu har jag jäteont i halsen och huvudet och det suger! Jag ska ju tävla på söndag och då måste jag vaa frisk! :'( Var hemma från skolan igår och jag är hemma idag igen... det är inte så kul att gå dit när man har så ont i halsen att man inte kan prata och har ont i huvudet... tur att vi inte har nåt viktigt ;)

Så igår skrittade jag bara ut en sväng på Mozart barbacka i skogen, hade Houdini som handhäst lite oxå och det gick jättebra :D
Idag får vi se hur det blir... :/


Hoppträning

Igår var det hoppträning för Sandra :) Men det gick inge bra :s Jag var lite seg och så + att jag hade jätteont i halsen! så det blev inge bra. Fick inte igång han så det var inge bra, hoppas jag kvicknar till lite tills tävlingen på söndag! Annars går det ju inte så bra...

Albin travar!

Igår red min lillebror som är två och ett halvt år på Houdini :D han tyckte att det va superkul att trava ;D Det var typ första gången han travade så jag tycker att han va jätteduktig ;) Houdini blev lite busig bara men det tyckte Albin bara va roligt verkade det som ;) hihi  sötnosar <3

Nu ska vi snart åka och hoppträna för Sandra :D men först ska jag rida Mowitz ;)