NF-SM och hoppning!

Idag bar det iväg till Vetlanda igen och J&M hoppade LC, LB. Orkar inte skriva så mycket men det gick bra. :) Resultatmässigt var det inte topp men för deras utveckling var det ett extremt stort steg frammåt! I LC kom dom fel på sista hindret i grunden och det var så halt så han gled rätt in i det! :( Hade Josse tagit i tyglarna tror jag nästan att han hade gått runt! :( Men dom klarade sig och hoppade sista hindret i mål. Dock gjorde dom något fel med tiden. :P Annars hade dom defenitivt blivit plac på 4fel i grunden! var inte så många nollor som ni kanske förstår... :/
Jaja! i LB:n var dom lite slitna båda två men Mozart var inte alls fjantig, fegade lite men förstårligt eftersom han är känslig och krachade i ett hinder klassen innan. :( <3
Vil bara säga GRATTIS till Matilda och Isabella Bus som VANN LC kat D!! :D Första riktiga hopptävlingen och dom vann. :) Hur kul som helst! GRATTIS!
 
Matilda och Bella, Josse och Mozart

Prego hoppade idag
Utrustning:
tredelat m bettplattor, pullarnosgrimma
sadel hoppschabrak
martingal
Skrittade och travade fram ute och sedan var vi i paddocken. :)
han var fin i framridningen, lite stark och på men det blev bra när jag koncentrerade mig lite och red mer med sätet och skänklarna. :)
Han busade lite också, eller ja, rättare sagt protesterade. Jag skulle sätta han på plats för han älgade iväg lite och då hoppade han rätt up i luften två gånger. Efter det gick han jättefint. :) Det var inget farligt så men han börjar få lite mer vilja nu. ;)
Red över galopp bommar och travbommar och hoppade fram på ett litet kryss, första gången tror jag. :) Ohc vattenmatta och ett litet räcke. Gick bra och sedan höjde vi lite och så. Höll på ganska länge men Prego har förvånansvärt bra kondis måste jag säga, hoppade väl 95cm tror jag att Joss och mamma sa. :) Hihi! Kulkul!
Han var duktig och ställer upp så fint så. :) <3
- Tänka på! -
Noga med att få med ytter i "svängarna". Låta han gå i galoppen och galoppera. Rida med sätet, skänkalarna och vikten. Tänka på att han inte ska gå i en för kort form.
Fram med axlarna över hindren. Vinkla bäckenet.
Så det är en del jag behöver jobba med kan jag villigt erkänna. ;) Men sedan får jag inte glömma att tänka på att det var ett bra tag sedan varken jag eller Prego hoppade så vi är lite ringrostiga. Men vi behöver absolut träna för någon! Tror att jag ska ta och ringa Ann i veckan. :) Men det blir troligtvis inte hopp/markarbetsträning förren nästa vecka. :/ Här är en preleminär planering för veckan som kommer:
måndag: Vila/promenad
tisdag: löshoppning
onsdag: Skogen lösgörande kort pass
torsdag: CR i Hylte
fredag: VILA
lördag/söndag: skritt/ galopparbete i skogen
Så det är ganska mycket hoppning redan. Men frå planera in något följande vecka iaf. :D

Lite bilder fr dagens ridpass. :)

travbommar är han hur fin som helst på


galoppen är fortfarande lite svagare men den är också på G. :)


hopp! :) här ser man att jag skulle behöva ge han lite mer eftergift. :/
blev inga kort när vi hoppade högre, filmade ist. men kan ladda upp någon liten film, eller bilder fr filmerna? :) Vad tycker ni? säger ni inget bestämmer jag själv. ;)

Bommar

Utrustning:
tredelat m  bettplattor, pullarnosgrimma

sadel, magplatta, hoppschabrak.

Red först ut en sväng i skogen och red fram P ordentligt. Han var pigg och stark i galoppen. Delvis för att vi red hemifrån med Houdini men dom svängde av till paddocken så han var lite väl fjantig. ;) Gick att joba honom i alla fall så det var ju bra. ;)

Sedan gick även vi in i paddocken och jobbade lite över bommar. Föstar gången sedan sommarvilan. :) Så det var kul, lite väl kul tyckte Prego men han skötte sig i alla fall någorlunda. Travade över lite travbommar och en vit planka om vi red över i både trav och galopp utan några problem, vi ville bara kolla så att han inte hade glömt bort att man kan gå emellan hinderstöden och det hade han inte.
Red över lite galoppbommar också och det gick bra. Lite väl snabbt ibland men han löste det fint. :)

När vi travade av hade hanm lugnat sig lite och jobbade jätefint. :) Passade faktiskt på att trava över lite till bommar. Vi kom in väldigt lugnt och samlat och han var duktig och längde sig själv över bommarna. :) Ena gången gick det lite sämre, vi kom in likadant men utan energi. Helt mitt fel men P verkade inte bry sig så mycket om att vi fick med oss plankan. ;)

mobil-bilder fr idag. :) bilden nedan travar jag av honom och är precis på väg att gå in på en serpentinbåge,  därför handen inte är 100. ;)Imorgon blir det markarbete/hoppning när vi kommer hem fr Vetlanda och NFSM. :) J&M hoppar bara LC, LB. Vore ju fasen om han inte kan sköta sig. ;) <3 nu har han ju varit på banan så han borde ha förstått att den inte är värre än andra banor. :) Så håll tummarna för dom! :D


Idag - Fredag

Gick upp tidigt idag och sedan bar det iväg till Vetlanda och NF-SM. :)
Det var CR idag, både i dressyr och hoppning, men Joosse&Mozart var bara med i hoppningen. Meningen var att dom skulle ha hoppat 90 - 1m men det var bara upp till 95cm. :P Lite konsitg med det var ju skit samma. ;)

Tar det lite kort, J får skriva mer om det själv sedan. :) I första klassen var M jättedum och larvade runt. :/ Men dom kom runt i alla fall vilket var det viktiga. :)
I andra klassen försökte han dumma sig lite igen men Josse redde ut det jättebra så han smet bara iväg en  liten sväng. ;) Noll fel på hinder, men domaren tyckte att det såg ut som att Mozart backade. :S 
Speakern sa nämligen efter ritten att det blev 4 fel, vi tyckte att det var konstigt alla tre. :S Så jag gick upp och frågade dommaren, och då sa hon att hon/dom tyckte att han backade lite. Håller inte med :P dommarfel men det är ju skit samma när det bara är en CR.

När vi kom hem var vi aningens trötta allihopa, jag gick och la mig en stund faktiskt. ;)
Men nu ikväll tog vi med alla hästarna ut på en liten kvällspromenad. :) jag tog P och H och Josse tog M. Så dom fick röra lite på sig idag i alla fall. :)

tog som vanligt lite bilder men orkar inte riktigt redigera dom nu. ;) men här kommer iaf en bild från framhoppningen till 95. :)


Fina eller hur? :)

VILA

Prego stod helt idag. Imorgon blir det NFSM med Josse och Mozart, så är borta med dom hela förmiddagen, vet inte när vi kommer hem. ;)
Men Prego ska gå ett lätt pass imorgon. Blir kanske en skrittrunda när vi kommer hem från en heldag i Vetlanda. :)

innan sommarvilan

RAMBO MICKLEM MULTIBRIDLE

Det här tränset skulle inte sita fel! Har tittat på det innan, till gamla ponnyn men nu när vi var hos tandläkaren kom jag att tänka på det igen. :) Det är tyvärr ganska dyrt, såklart. :P Jag har hittat det för  lite drygt 1 400kr.

produkt info


Det ultimata tränset. Utformat för hästens välbefinnande, inga tryck på känsliga nervbanor eller hästens framträdande molar tänder i ovankäken.

Tre användningsområden:
1.Träns Med bett och de speciella clipsen som håller bettet på plats och ökar bekvämligheten hos hästen.
2.Longerings Kapson Fäst longeringslinan i nosgrimmans ring .
3.Bettlöst Träns, Det finns tre bettlösa alternativ. Från mild till stark så du kan alltid hitta ett alternativ som passar just din häst. När du vill använda det som en grimma tar du bara av bettet.

Finns i storlekarna : Ponny, Liten häst/Cob, SH Standard Häst, LH Large Häst.
Färg: Brunt, Svart

här är lite bilder på tränset. :)

    


Klättring

Utrusting:
rakt gummibett m bettplattor
sadel, hoppschabrak

Red ut ensam och klättrade idag.
Skrittade upp en gång och sedan galopperade vi upp två gånger, en gång i varje galopp och fortsatte galoppera tills det började gå nedåt och bli lite sämre väg.
Han tyckte att det var lite jobbigt så jag lät han galoppera uppför i en ganska fri form, men när det blev rakare tog jag ihop hna lite igen. :)

Skulle behöva ett vanligt rakt eggbett till Prego. och ev ett fullcheek, isf ett rakt i gummi. :)
   


Dagarna som gått

Vi har bla varit hos tandläkaren med Mozart. :) mer om det får ni läsa om på josses bogg.

Sedan har jag såklart ridit Prego. :) Igår red vi ut i skogen, Josse föjlde med på cykeln för mamma ville inte att jag skulle ta första galoppen efter vilan ute själv. ;) hade raka betet utan nosgrimma och han gick bra, var lite pigg och ofocuserad, spec i galoppen. ;) Han försöke dra ner huvudet och han blev lite stark. haha! Ett tag trodde jag nästan att han skulle galoppera över Josse. x) Men jag kunde hålla honom och det gick bra. :) Han var som sagt lite spänd och jobbade inte igenom helt med överlinjen, men bakbenen var som vanligt med även om han blev aningens lång fram. ;)

Dagen innan det vilade han. Jag tog in och pysslade lite med honom, klippte svansen och ryckte manen och ryktade honom ordentligt, så nu är han lika blank och stöv-fri som innan vilan! Tränade lite horemanship också. Bara grunderna at han ska gå undan, backa och följa mig, vilken sida jag än vill att han ska gå på. ;) Han tyckte nämligen att jag var lite konstig som ville att han skulle gå på "fel" sida om mig. <3


Helgens första ridpass

Red Prego idag. :)
Han har vilat nu i två dagar för jag har varit så trött efter tävlingarna. Men idag red jag i alla fall ut med J&M en sväng i skogen. Skrittade och travade och tog tillochmed en pytteliten galopp. :) Han har verkligen växt till sig i kroppen och är hur fin och stadig som helst! :D Tror att han kommer bli riktigt fin när han blir stor. ;)

Tillbaka till tävlingarna på GARK. Han ju jobbat hela helgen, banbyggnad torsdag, banan fredag, lördag och söndag. Så jag har varit, och är, lite trött. Men det var kul att se alla fina hästarna. :) Sista klasen idag var en 140 med omhoppning på 145. :) Kan ni gissa vem som vann?! Det var såklart Sandra Carlsson!! :D Med Tom Jones! Hur kul som helst och det var verkligen en klockren omhoppning! Hur fint som helst. :)


Sandra och Spike Jones i Falsterbo. :) Tror det var 2010, eller -09.

Gark och vila

Åkte till GARK imorse till våra sommartävlingar och har varit där hela dagen, vi kom väl hem efter arton någongång. Men jag och Josse fuskade lite och åkte innan dom var klara med ombyggnaden till första banan imorgon. :/ Hm! Josses fel faktiskt som ringde efter Magnus för tidigt. :P

Stod på banan - vilket jag tycker är roligast. :) hihi! Jag hade tyvärr lite för varma kläder på mig, trodde att det skulle regna hela dagen men det var som tur var fel. :) Men det blev aningens varmt i långärmad polotröja och stövlar! Men jag överlevde i vilket fall som helst!
Imorgon skulle det visst bli dåligt väder igen... Får väl se hur det blir med den saken, tror i vilket fall som helst att jag tar T-shirt på mig. ;) och gympaskor.

Eftersom jag hade gummistövlar på hela dagen hade jag ganska ont i fötterna när jag kom hem.. plus att jag ver helt slut! kommer ju att vara död när helgen är slut! Men då kom jag i vilket fall fram till att Prego lika väl kunde vila idag. :) Har ju varit ute med han varje dag den här veckan, bara skritt (och promenad dag 1) för visso men men. :)

Imorgon skulle det i alla fall inte vara lika mycket starter som idg, och på söndag var det mycket mindre så det blir nog bra, om det inte börjar ösregna förstos! Skulle regna 30mm i natt! :o Usch! Så hästarna står inne inatt. :) Jag, eller vi i familjen ;) vill inte att dom ska vara ute när det ska regna eller är mycket knott och sådant skit. :P Då tycker hästarna bättre om att vara inne där det inte är knott eller regnar. :)
Banbygge and Mozart

Åkte till Gark vid 4 och hjälpte till och byggde första banan till helgen. :) Vi har meeting nu från fre-sön ... i regnet.. :( Men det ska förhoppningsvis bli bra. :)
Sedan var vi duktiga och gick tilloch med hem. x) haha!

Nu har vi ridit ut i skogen och jag tog Mozart så att Josse fick pröva Prego som omväxling. :) Skrittade ju typ bara men tog två små travsnuttar också faktiskt och vilan har gjort Prego gott. :) Han var jättefin och börjar få lite nacke nu också! :D Kommer nog inte djöla länge tills han är ordenligt musklad nu när vi ska köra stenhårt efter vilan!

Så kommer nog inte bli varken mycket bloggande eller ridande om man får stå ute i regnet tre dagar i rad! :/ Hoppas fortfarande på att det inte ska regna så  mycket men prognosen säger emot...


hehe! tänk att jag tävlade den här lille plutten förra hösten tilloch med!! hihi! inte klokt ju. Trivs så mycket bättre på häst. :) <3 spec Prego!

Klättring

Skrittade ut och klättrade i skritt på fm idag med Josse&Mozart som planerat. :)
Han var fin och jobbade på bra med hela överlinjen. :) Imorgon ska vi nog klättra igen... i en lite brantare backe så att han får ta i ordentligt! :)
mamma tog lite bilder på mig och Prego när vi kom hem fr turen imorse. :)


fina Prego <3 fast lite väl lång man kanske xD Haha! Han ser ju ut som en travare. :P

Sedan åkte J&M och hopptränade för Sandra privatlektion på Sörsjö. :o Sååå avis kan jag säga! Sa det när hon stod och pratade med oss (mig och mamma) efter träningen och hon sa att jag skulle göra det! :D Hihi! Så det ska vi förhoppningsvis göra när Prego är igång igen hoppas jag på. :) Josse&Mozart ska i alla fall dit igen då det inte var några problem att vi kunde komma och hon kunde hålla privatlektioner. :) Jättesmidigt och superbra! hon hjälpte Josse jättemycket och sa till om precis rätt saker. :) Blir ju en helt annan sak att träna själv jämfört med att träna i grupp! Så det tycker jag att verkligen att dom ska göra i vilket fall som helst. :)

När Josse hade ridit klart åkte jag och mamma och hämtade 6st hinderstöd! :D och tre bommar till. :) Superbra! Dom tog upp hela transporten så vi åkte till Magnus/pappas jobb och lämnade dom där, så han tar hem dom imorgon. :) Men när vi var på väg ut från parkeringen stod det att motorn var överhettad!! :o Så vi stannade där och fick vänta på att Magnus skulle komma och hämta oss med den andra bilen! Vi var kvar i Värnamo så det tog väl en halvtimme innan han kom. :/
Så det var ganska segt om man säger så + att det började regna!
Sedan åkte vi tillbaka till Sörsjö och hämtade upp stackars Josse och Mozat, dom hade väl hunnit vara där i nästan två timmar... :( Men vi kom hem till slut i alla fall! ;)

lite bilder...

hehe! så fint blev det när vi flyttade bilen efter drygt ½ regn
fina hinderstöd :) lite smutsiga men hur fina som helst! :D
regnet inifrån bilen. ;)

Ikväll passade jag och sis småbröderna för mammaochmagnus var och hämtade ett agrigat till nya hagen. :)


Så charmig ponny!

HAHAHA! Har ju glömt bort denhär videon! xD Första gången jag såg den höll jag på at skratta ihjäl mig! Så gullig ponny ju!


Samma skrittrunda som igår

Fast barbacka idag. :)
Han är så mysig min lille häst! Imorgon ska Josse träna för Sandra Carlsson i Värnamo med Mozart vid 16 tror jag, man hoppas på att dom vill föjla med oss ut och klättra lite i skritt innan dess. :)


Josse&Mozart      jag&Prego

Igår..

Var vi och skodde Prego.
Satte bara på skor fam, är ingen brådska med att få på han skor bak än. Plus att Stefan inte tyckte att han egentligen inte behövde skor bak. Så det får vänta lite till. :)

Prego var i alla fall hur duktig som helst! Satte på han de obehagliga transportskydden och han lyfte bakbenen ända upp till skapet men gick rätt in i transporten på en gång. :) Så det verkar som att vi inte har några som helst lastningsproblem kvar nu! Det känns verkligen jättebra. Jag var lite fundersam när jag gjorde iordninga han hur han skulle bete sig, vilket visade sig vara helt i onödan. Tror faktiskt att lillebror kan lasa honom snart. ;) Då är han verkligen helt säker!

Han fick stå igår men idag ska vi skritta ut i skogen igen. :)
Ska klippa Mozart idag också, han har jättetjock sommarpäls! :o Så det är lika bra att klippa han nu innan NFSM. :)


Jag, Prego och mamma på första CR. :) lika lugn som vanligt.

Skritt

Skrittade uppsuttet på Prego idag. :D Han kändes lite stor precis när jag hoppade upp, red ju Josses ponny igår. ;) hihi! Hade sadel ifall att han skulle tycka att det var väldigt roligt att komma ut i skogen igen med Mozart men han var sitt vanliga lugna jag. :) Så det blev en mysig skogsritt. :) Imorgon får vi se hur det blir... Ska til hovslagaren - hoppas jag! Och sko han runt om! :D (han har bara haft skor fam innan) Så det ska bli kul, men jag skrittar isf ut efter det. Han har tappat en sko och han var lite öm i den foten. :( han var inte halt eller oren på något vis men han tyckte att det var lite hårt på asfalten och grusvägen, så jag ska vänta att rida/gå med han tills han får på sig skor igen. :) vilket förhoppningsvis blir imorgon.

Vi har gjort ett litet upplägg så att vi kommer igång nu ordentligt. :)
v.29 Skritt
v.30 Skogen
v.31 Träning
v.32 Hoppning

Han har vilat fr v.26 och varvade ner v.25

Tror att det kommer bli jättebra. och det dröjer nog inte länge tills innan ni ser oss ute på banorna! :D
Vet dock inte än om jag ska vara med på 4-års championatet. Det går i 1m och 1,05. Sedan går finalen i 1,10.
Vi ska kvala men vi har inte bestämt oss om vi ska vara med i championatet än. Det får vi se helt enkelt. :) Visst skulle det vara skikul att vara med, men vi får se. :) Vill inte stressa honom, han ska ju hålla hela livet så det är ingen brådska. :)


min ängel!! <3

Jippie!

Promenad med PREGO idag!!! :D
Nu ska vi äntligen komma igång igen!!! :D Jippie! Imorgon ska Josse följa med ut på Mozart och då ska jag skritta uppsuttet! :D Hur kul som helst!! :) Nu ska vi komma igång ordentligt så att vi han ut och tävla!

Sedan bad Josse mig rida hennes lille plutt ponny! x) hihi! Han skulle markarbetas och då tackar man inte precis nej. ;) så det blev ett väldigt roligt ridpass på Mozart idag. :) Han var lite jobbig i början och jag spände mig i axlarna men det släppte efter en liten stund och då gick det ganska bra tror jag. ;) hehe! Är såååå ovant att rida ponny, man har ingenting framför sig (jämfört med häst) och ändå är Mozart ganska stor så för att vara ponny. Själva hoppningen gick bra, hae lite svårt för att sätta han och få en bra galopp men det gick det med tillslut. ;) Haha! Var kanske lite väl larvig och vi kom ganska ordentligt fel på en liten grind ibland men han var så udktig så den lille ponnyn så det gick bra. :)
Jag tyckte det var väldigt roligt att rida igen men jag vet inte om Mozart höll med mig tyvärr. ;) hihi! Stackars lille plutt. <3

Josse tog lite bilder men har inte laddat in dom än, kommer nog imorgon. :)


Morgonmys med plutt-Prego

hihi! Gick ut och bytte från flyweil till flughuva i "morse" och då låg han ner! <3 Sattë på flyghuvan och satte mig och gosade lite med honom och då kom sis ut och tog lite kort på oss. :) hihi! kom på att vi kunde ju ta av huvan på slutet.. hehe! ;)


Haha! Jag är osminkad och trött men Prego är hur söt som helst! <33 Älskar dig plutten. :) <3

Min bebis <3

SAKNAR att rida min lille bebis!! <33 även om det inte ens har gått två veckor än!! :o Känns mer som en evighet... Sedan är det ju jättelänge kvar till han ska skrittas igång igen... Gör det v.30 då har han stått i fyra veckor. Sedan är vi Fit for fight!! :D Har redan lite tävlingar som jag har planerat in. :)

10 augusti Clear Round i Svenjunga
24 augusti Clear Round i Svenjunga
4 september Lokal i Svenjunga

Det var min rara syster som hittade lite tävlingar i Svenjunga som jag absolut har tänkt att vi ska åka på! :D Blir ju jättebra att åka dit flera gånger så att han känner till stället ordentligt, för det är ju alltid lite mera "stimm" när det är lokala än CR och klubbhoppnigar så det blir hur bra som helst! :D
Längtar redan..!

Älskar dig över allt annat älsklingshästen! <3


*BILDER!*

detförsta raden med bilder är från förra veckan och de andra är från igår. :)

sötis Houdini, korkade Mozart <3 och mitt "nya" fina equliline schabrak. köpt begagnat


Helt sjukt hur fina bilder man kan ta med Xperia Ark! :o har inte redigerat bilderna någonting! Bättre än våran kamera ju. x) Som btw fortfarande är trasig så alla bilderna är tagna med den. ;)
första bilden är på J&Ms nya looptyglar, andra på Ms öga ;) och sista nya pannbandet. :)


ser ut som att han har underhals :P annars tycker jag att bilden är jättegulig. :) Han tittar på Mozart och Josse när dom skrittar iväg. :) <3


Tillbaka!

Samma kväll som Melvin fyllde år (6/7) åkte vi och hoppade en Pay and Jump med Josse och Mozart. :) Dom hoppade 1m och 1,10 och det gick bra. :) I första klassen var det lite lojjt och i andra klassen blev Josse lite för taggad men Mozart var jätteduktig och hoppade hur fint som helst! :D Skitkul! Så snart är dom nog ute och hoppar LA. :) Mozart ska bara sluta larva sig och så lite mer rutin på det hela så är det nog inga problem. :)

Melvin och tårta, jättefina tårtan! halva jag och Mozart, Josse och Mozart

Sedan packade vi till FALSTERBO på torsdagen!! Och sedan åkte vi er dit på torsdags kvällen, i husbil! Riktigt mysigt. :) Stannade till löradg kväll men det var lite tråkigt för biljetterna till hoppläktarna var slutsålda både på fredagen och lördagen! :( till lördagen var det slut redan på ferdagen så det var skittråkigt! :( Jag tycker att det är soligast att titta på tävlingarna och framhoppningen. :) Jätteintressant och inpirationsgivande. Visst kan det vara roligt att gå på mässan, hittade lite fint som jag skver med om sedan, men tycker helt klart att det är mycket roligare att titta på hästarna! Men vi kunde stå vid insläppet precis vid banan och där såg vi jättebra. :) hade skärmen rakt fram också så det var superbra! :D Räddade helgen. :)
Tittade på så mycket som möjligt mn missade första omgången av nations cup. :( Men sverige kom iaf delad tvåa med Frankrike och vann gjorde såklart tyskarna. ;)
På lördagen kom våran hästvakt ner till Falsterbo också. :) Tack igen Jenny Nilsson för att du ville titta till hästarna när vi var borta! :D
Så då gick vi med henne oxå och hon fick åka med oss hem, eller ja, hon hade sin bil i Torup så vi släppte vi av Henne och mig så åkte vi hem i hennes bil. :)


Här kommer lite bilder på det jag köpte/fick. ;)

fr. vänster pustgrimma, extragrimma(var lite stor:P), hoppspö, stigläder, träns - orginal pannbandet ligger bredvid


Bara nödvändiga saker. :D Och allt var extrapris på så det var superbra. :)
Fick ett superfint pullarträns fr GG! :D Bytte pannbandet till mitt som jag har haft ett tag nu utan att kunna använda det.. Men nu kommer det att användas flitigt när jag sätter igång Prego igen! :D
Sedan fick jag med mig en extra-grimma fr Hansbo. Den var dock i största laget... men han kan nog ha den som extragrimma. :/
Sedan blev det en ordentlig poutsgrimma. :) den var inte fodrad men väldigt mjuk, ävne innan jag ljade in det så det ska nog inte vara några problem. :)
Ett till hoppspö. :) har bara ett jag använder på Prego så det känndes som att jag behövde ett till. Vanligt svart, tror att jag hittade det på Börjes.
Sedan ett par skitfina stigläder! komer inte ihåg just nu vad för märke det var då dem men dom var hur fina som helst och dom fick precis samma färg som min sadel när jag hade oljat in dom. :)
Är väldigt nöjd med mina fina nya saker. :) Sedan är jag ganska stolt över att jag och Jenny hittade en långärmad tävlingsskjorta åt Josse nrä vi gick och tittade för ett jättebra pris. :) En fr Jacson och bara 120:-! :) Ganska stolt över det faktiskt. ;)

Kom på att jag inte har lagt in någon bra bild på min sadel!! :o Skriver om den imorgon och lägger upp lite fler bilder som är tagna idag. :) Eller ja, igår blir det ju nu.. :P Vi säger fr den 10 juli. ;D

Det är iaf en Linnea från Equipe och jag och Prego tycker jättemycket om den. :)


MELVIN fyller år idag! =D

GRATTIS lillebror som blir hela 6 år idag!! :D  Grattis plutten! :D <3

Igår var vi (jag, mamma och Melvin) på Ge-kås och handlade lite, bla födelsedagspresenter till Melvin och lite smått till hästarna. Prego fick en ny hlughuva eftersom han har tagit sönder sin och går bara med flyweil nu. :/ Inte det optimala tkr jag! Den passade men var lite för stor där man knäpper, vid ganasherna. Så Jag ska sy in det lite och då kommer det bli hur bra som helst! :) Skulle ha gjort det igår men hann inte. :P

Nu blir det att fira lillebror! :D


liten Melvin för ett par år sedan <3

Longerat Houdini

Longerade Houdini idag. :) Följde med Josse&Mozart till paddocken först men det var så hårt där + att H blev verkad idag också. Så vi gick hem och fortsatte hemma i gräspaddocken i stället. Tog fram en planka som han fick hoppa över också och det gick ganska bra. Han landade i fel i början (för att balansera upp sig, han är inte så stark i galoppen) men sedan landade han i rätt och vi avslutade innan han blev för trött för då skulle han ha börjat landa i fel igen för att han inte orkar bära sig igen. :P


Ridit!

Har ridit idag!! :D
Fick låna Mozart av Josse och red ut han i skogen och körde lite galoppintervaller. han var duktig men först lite seg, sedan lite springing men i intervallerna jobbade han på bra. :) Galopperade väldigt långsamt i så låg form som möjligt och det gick ganska bra. :) Så jag är nöjd med lille ponnyn. x) Tur att jag inte köpte ponny! Känner mig ganska stor på Josses lille (maxade) D-ponny. hihi!

Gick en promenad med Houdini också. Klättrade lite, vet inte vem det var som tyckte att det var jobbigast, han eller jag? ;) Hehe!


Gammal bild på mig och Mozart från förra sommaren. :)

Hag-bygge

Har fixat med sommarhagen idag, jättetrist men men. Mamma höll som vanligt på längst så jag ska inte klaga. ;) <3

Efter det har jag inte gjort något vettigt, he he. Men nu på kvällen åkte iaf jag, mamma och lillebror Albin och handlade lite godis. :)
och nu kom jag precis in från att ha gett hästarna mat och flugmedlat dom. Prego är jättefjantig så får ta och lära honom ordentligt hur han ska bete sig. :P

Så imorgon blir det "vatten-spray träning" med Prego och promenad med Houdini. :) Glömde helt bort den lillesackarn :( så vi får gå och klättra imorgon. :)


Haha! x) Jag och Josse måste hoppa någon dag iår igen. xD HAHA! Måste ju bli tradition tkr jag!! :D

Fredag

Idag är det Fredag :D ... och jag har ... Ja, vet inte riktigt :S men jag har i alla fall tömkört Houdini. :) Han var ganska duktig, men han har svårt för vänstergaloppen så det ska vi jobba mycket på. :) Men jag tror att det blir bra till slut. ;)

Spolade av honom efter också och han var jätteduktig. Lite tveksam i början och kickade lite när jag spolade han i skapet men det slutade han med och då var han jätteduktig spolade han på huvudet oxå. x) hihi! Han blev lite förvånad men stod fortfarande stilla. :)
Roligt att han rullade sig jättelänge precis när jag släppte ut han oxå. :P Jaja, sådant är livet.. Imorgon tror jag att Melvin ska rida han, annars gör jag något med H. Hade tänkt att han skulle komma i lite bättre form nu!

Jo! Dom gick ute i natt också! :D Jätteskönt, typ första gången sedan vi tömde boxarna så det var trevligt. :) Vill ju inte att dom ska vara ute när det är massa knott och skit. :PJuli =)

Nu är det alltså juli och snart dax för Falsterbo. :) + lillebrors födelsedag den 6. :D <3 måste bara komma på nåt att ge min lille bror, som börjar bli ganska stor nu måste jag säga! Hela 6 år! :o Ojoj!

Fullt upp här hemma idag igen. ;) Smörjde klart alla lädersaker, kom precis på att jag har glömt sadelgjorden! :O Typiskt. :/ Får ta den imorgon... Sedan har vi röjt nere i nya hagen så att hästarna ska kunna gå där nere snart, vi blev dock inte klara för att Josse och Melvin gemensamt slarvade bort nyckeln till fyrhjulingen så vi letade väl efter den i typ 45min eller något sådant. :P Hittade den i alla fall tillslut och då körde jag och mamma och tömde kärran. btw - jag är GRYM på att backa!! :D Haha, var bara tvungen att säga det. ;)

Klippte gräset i värmen också. :) men det skulle bli sämre väder imorgon igen.. :( hoppas att värmen stannar i alla fall!

Har badat igen. :) Var mycket varmare idag än förra gången vi var och badade. :) mys, lite tråkigt att småbröderna aldrig vill gå upp bara! :P Menmen det var lite trevligt. :)

När vi kom hem åt vi pizza! :D hihi! Sedan fortsatte och mamma med hagen och fyllde en till kärra så nu är det intå så mycket kvar innan hästarna kan gå där nere. :)


Pregos favoritplats en varm dag. :) under stora trädet vid albin och melvins "koja", jättespännande tycker P. ;) <3
Nu har han vilat i nästan exakt en vecka och harn börjar bli en liten tjockis måste jag ju säga. ;)