Nakenfis!

Red ingen häst idag. Men klippte Mozart, han började bli så lurvig nu plus att jag tycker det är bättre att klippa dom innan dom har blivit som små björnar! Han är hur cool som helst att klippa Mozart - superskönt! Är ganska nöjd faktiskt! Trodde att jag skulle vara lite ringrostig och klippa lite hackigt osså men det gick hur bra som helst. :) Glömde ta före-bild, men kommer upp efter-bild imorron, hann inte ta nån för Josse, Melvin och Lena skulle rida iväg. Har nån liten småsak jag ska fixa till imorron. Lite på ena bak och ena fram. Men det kommer nog att gå fort! Tog inte så lång tid tror jag, två timmar kanske? (har ingen tidsupptattning så lita inte på mej!)

Här är markarbetet jag gjorde igår


Hoppas ni fattar ;) Beskriver mer imorron! Nu ska jag gå och sova ;)

grön, cavaletti
brun, kryss, volterna galopp


Jag började altså med att komma på de stora volterna längst ner. Blev typ 15m volter då, bra storlek tycker jag. Efter lite mera uppvärmning kom jag i dom små volterna och då måste man vara noga med att ha den böjd i kroppen men inte tappa yttersidan. Tycker det var en bra övning! Sen kan man varva lite med att hoppa det lilla krysset också, plus att om din häst/ponny inte kan byten kan du passa på att öva det! Om man vill då kan man ändra till bara en bom på marken.


Fredag, Lördag, Söndag

I fredags red jag Mozart. Vi markarbetade hemma och hoppade vattenmatta och vaxduk ;) Det va jätteläskigt tyckte Mozart men han hoppade dom i alla fall, fjantponny! Men det gick relativt bra, hoppade liten serie med först ett galoppsprång och sen tre till vattenmattan. Tyckte han skätte det bra!

på Lördagen fick han vila, det regnade jättemycket på em och på fm orkade jag inte x) haha bra va? Men han skulle faktiskt vila så det gjorde ju inget!

Igår åkte vi till Gark och markarbetade/dressyrade. Red barbacka, kom på att det var väldigt vänge sen jag gjorde det på honom. (Mozart då) Vi gjorde lite skänkelvikningar först och i början gick det väl kanske inte så värst bra, har slarvat med det så han har blivit sämre på det nu.. :S Men efter en liten stund gick det bättre och i galoppen var det ganska bra i ena varvet :) Helt Ok i andra, men han rann iväg lite.
Sen gjorde vi en liten markarbets övning med 1 bom i varje "hörn" som vi la en volt runt, det var inga problem så gjorde inte det så mycket ;) Sen hoppade vi ett litet kryss på mitten oxå och då rann han lätt iväg när han landade i högergalopp, så det fick bli lite jobb men det gick finfint med med sen :)


Mozart i skogen

Red ut Mozart en sväng i skogen med Lena och Mowitz, Josse och Houdini :)
Galopperade och förökte få han att jobba, inte det jättaste när både M&H är med ;) men men, gick väl helt OK :)

Mowitz-GOS!

Hade orgentering idag i skolan på em. Va ganska kul faktiskt ;) Men jag har verkligen noll kondis!! + fel muskler för löpning ;) Men jag Becca och Olivia sprang i alla fall på 29 blankt, och på fm (9 B o E) hade snabbaste sprungit på samma som oss så vi måste ha varit ganska bra! ;)  Men måste börja springa lite till den "riktiga" orgenteringen lite senare, tror det är på vt tillochmed! Och då måste man ju va snabb! haha ;D

Mozart fick i alla fall vila idag, har varit sånt pissväder hela dagen :P Usch! Men red ut en liten sväng på Mowitzen :) Red bara ut och hade det lite mysigt i skogen och regnet hihi! Han smög fram när vi skrittad hemmifrån men när vi galopperade gick det undan! <33


Nosegos!! <33


Hoppträning!

Va superkul att träna igen! 
Vi va lite sega i början båda två ;) hihi! men när jag fick lite tryck i han gick det mycket bättre! Hoppade linje, kombination serie och vatenmatta. Första gången vi hoppade linjen, skulle vara 3 imellan, men vi fick fyra på sista :P men när jag skärpte till mej tog han dom på tre allihopa :) Linjen gick bra, men vi kom lite långt till kombinationen. Vattenmattan var ju såklart jätteläskig! Fjanthäst! Stoppade ordentligt första gången, vi kom lite fel men i alla fall. Andra gången stannade han och försökte springa på sidan, men det fick han inte. Så på tredje försöket hoppade han - dumma ponny <3 Hoppade allt på slutet och allt gick jättebra, förutom vattenmattan då ;)

Igår, fösta skoldagen :P

USCH! Jättetråkigt :/ Tycker inte om skolan xD Men jaja, överlever nog ett år till ;)

Red ut på Mozart och tog det lite lugnt bara. hade martingal på honom och då jobbade han mychet bättre! Ska nog ha den på när vi rider ut i fortsättningen :)

Ikväll ska vi i alla fall åka och träna, jag och Mozart. I Gnösjö för Sandra C :) Ska bli superskojj!! :D

Galopp och skritt, eller tvärtom

Började med att skritta ut på Mozart med Josse, Houdini och Mowitz :) Men vi skrittade inte så länge för Mowitz hade en tapp idag igen! :( (vet onte om jag har skrivit men han hade en tapp häromdagen) Så han va lite öm i foten, stackarn! :(

Sen på em red jag ut och galopperade på Mozart. tog ganska långa galopper och försökte få det lugnt och fint. Gick lite sisådär. :/ Han jobbade inte riktigt som jag ville men jag kom inte på vad jag gjorde för fel - väldigt irreterande! Men på slutet gick det i alla fall lite bättre :) Sen travade i igenom en vattenpöl som va lite läskig. vill gräav nåt dike någonstans så att vi kan träna vatten! Men vet inte var :S

Imorron är det skola igen!!! :'( Skittråkigt, men men är i alla fall sista året på grunskolan! SKÖNT!! :D

Bollebygd

Idag var ju Josse och tävlade med Mowitz, LD+5. Efteranmälde henne så hon startade först av C-ponnyerna. Underlaget va hemskt!! Överst var det bara sladdig lera och under det var det stenhårt! :O Så Josse lät moiwtz gå på lugnt och fick en dubbelnolla. Men det gick såklart inte så snabbt. Men hon låg tvåa tills de två sista starterna och dom slog henne såklart! (va tolv starter alltså tre plac.) Skittråkigt! Men om det hade varit en till start hade det varit fyra plac. och då hade Josse blivit placerad! Men Josse red i alla falll tusen gånger bättre än trean och tvåan! Trean höll på att gå ikull och hon som kom tvåa hade ingan balans alls! plus att hennes ponny var för liten :/ Den höll på att springa rätt in i Josse när hon 'skrittade' runt bland transporterna! Mamma sa att Josse kunde ju hjälpa henne men hon bara väste att hon "inte behövde nån hjälp!" Det tror jag visst att hon gjorde! Hon kunde inte ens göra en förhållning rätt! Usch! Tycker faktiskt det är tråkigt att det ser ut så! :(

Men Josse och Mowitz gjorde en fin runda! :) Synd bara att det inte räckte till plac! (måste tillägga att sista start (som vann) red jättefint och hennes ponny var verkligen fin och lyhörd!)

Stor DISS
Till Bollebyggd blir det i alla fall! Banan var verkligen inte bra! Dom hade förresten ett ridhus som det va framhoppning och framridning i! - Varför inte flytta in det? Det visade på alla väder at det skulle regna i prensip hela dan! :(


Varför tävlar du bara när det ska regna, Josse? hihi! ;D


Tävla!

Nu ska vi åka och tävla om typ en timme :) Eller ja, det är bara Josse och Mowitz som ska tävla men jag ska ju följa med ;D Vi måste åka typ vid halv sju för det tar typ en och en halv timme dit :/ Men aja! ;)


19/8 Hoppning

Åkte och hoppade på Gark idag. han va jättefin på framridningen och jobbade på superfint i fin form, spec i galoppen blev han väldigt rund och fin :)

När vi började hoppa va han lite av och jag red inte som ska skulle. Så det gick inte så värst bra i början. :S Men efter lite tjat från mamma o skärpning från min sida gick det riktigt bra :) övade lite omhoppning och han hoppade finfint på slutet! :) Här är övningen som mamma hittade och som va jättebra :)


Det är Svante Johanssons övning ;)
(bildlänk)

Satte en hög 'hink' under högra hindret och framför vänstra, som vi gjorde till en oxer, satte vi dynor ;) Läskigt tyckte Mozart, spec när vi kom lite nära när jag inte satt stilla :/ dom va väl runt 1m och han hoppade inte riktigt upp sej, altså han hoppade inte med ryggen ;)

Mitt 'att tänka på'
• Sitta stilla, sätta galoppen och sen vänta ut hindern.
• Inte överhoppa mej själv ;)
• Ta om det om det blir fel och inte bli så frustrerad över att det inte funkar.

Tror det var allt!

Mozart *2

Har inte suttit vid datan på två dagar så här kommer vad Mozart har gjort ;D

Tisdag Åkte till ridhuset och red dressyr/markarbete. I början satte jag han ltie för kort så han kom inte upp med ryggen och jobbade inte alls bra. Men när jag bestämde mej för att rida ordentligt (hehe.. ;) ) så gick det superbra! Han jobbade på jättebra och hade fina och runda gångarter. Sen hoppade vi "huset" och det gjorde han ganant. Det enda som han missade på var att när vi hoppade skorstenen landade han i vänstergalopp några gånger, vi skulle till höger, men gjorde om det nån gång och då landade han i rätt. :) Är supernöjd med han!

Onsdag Red ut en sväng med Houdini och Lena i skogen. Vi tog det lite lugnt men i galoppen ville Mozart gå om Houdini hela tiden 8han skulle gå sist så att Houdini skulle vara lugn) Så det va lite jobbigt, men men lite byten och serpentiner kom han under sej och jobbade fint, även fast det blev lite dragkamp i början. :/

Idag åker vi till Gark igen och hoppar. Ska tävla på söndag (nästan helt säkert) så vi ska väl öva lite väger osså tror jag, har inte bestämt mej än! ;)

Huset är förresten en väldigt bra övning om man vill öva vägar osså!


SjuanHär är filmen :) Vad tycker ni? Jag är lite stel och pushar henne till hindret, men det är för att jag är van vid Moiwtz som man måste driva ganska mycket på x) Men visst hoppar hon fint? :) <3

D-ponnyn...

.. som vi var och provred förra veckan (klicka för att komma till inlägget) åkte vi till idag igen, Josse ville rida henne lite nu oxå ;) och jag kan väl bara säga att jag tycker mer och mer om henne!! :D <33 Fick med oss kameran idag oxå så det kommer nog en film nån dag ;) Ni får se lite bilder från filmen så länge ;) Har hästarna imorron så måste väl gå och lägga mej snart oxå ;)

     
(klickbara bilder ;)

Galoppintervaller

Lena var här idag och red Mowitz - hon och Melvin åkte och red i ridhuset :)

Sen red jag och Josse ut på kvällen och körde hårda intervaller på Mozart och mozart ;) Dom va jättepigga och Mozart ville inte alls att Mowitz skulle komma före honom. Så det fick bli så att Mowitz fick gå efter honom! ;)

Imorron ska Mozart vila :) och han fäller som tusan nu! Är nog dax att klippa han tror jag ;)


Skritt idag

Idag har Lena varit här ;D Hon red Houdini i skogen och sen skrittade vi ut på Mowitz och mozart barbacka i 1ochenhalv timme - Lena tyckte det va lång tid xD haha! ;) Sen har vi fixat stallet och så - håller på att göra iordning det som ska bli det 'riktiga' stallet nu ;) kommer bli skitfint tror jag! :D

Hoppning

Idag åkte vi till GARK och hoppade:)

Eller ja, vi började med dressyr och det gick väl inte så bra :P jag spände mej lite överallt och det gjorde att Mozart också blev stum och spänd... så den delen gick väl inte så värst bra.. Men helt OK med tanke på omständigheterna. I galoppen gick det dock ganska bra på slutet.

Vi började hoppa studs med trav in. Det gick bra men vi var lite ofokuserade - jag var det och då blev Mozart det med... Det som va lite 'problem' var att när vi kom till väggen och skulle svänga (hindrerna var på medelinjen) studsade mozart runt lite. Men efter några omgångar (på hindret då altså - missupfatta mej inte ;)) Kom han bra och jag red igenom svängen bra.

Sen ändrade vi så att det blev 5ochenhalvan ist. Han va lite ofokuserad fortfarande och jag blev lite paff över att jag såg hindrerna x) jag såg tillochmed över hindret! :o Hihi! Jag hade min nya hjälm om jag är lite otydlig ;) i min gamla såg jag typ inte xD man vi skärpte till oss och hoppade 1,25 på slutet :) Superkul och sista språnget hoppade han hur fint som helst!! <3 gulleplutt. :)

Mitt 'att tänka på'
Jag ska börja utvärdera mej själv efter ridpassen så att jag måste tänka efter vad som gick bra och vad som gick dåligt. Idag var det min vänsterskänkel som inte riktigt villle som jag ;) När jag hoppar åker den lite bak och i markarbetet är den inte lika stadig som höger. så det måste jag tänka på - för när jag gör det blir det bättre, rent av bra!

Sen är det ju tummerna som ska upp oxå ;)

Bloggtorka

Jag värsta bloggtorkan just nu.. :( Men här kommer i alla fall en bild från provridningen ;) Hon va fin men hon va inte riktigt det jag letade efter.


Vilodag - igår

Igår blev det vilodag för alla hästarna. Houdini och Mozart skulle vila. Men jag trodde att Josse skulle rida Mowitz när dom kom hem men så blev det inte. :P men nu rider hon honom innan vi åker till en annan häst ;) Ska komma ihåg att ta med kameran idag :$ hihi...!


Idag ska vi kanske åka och hoppa! :) hoppaas det, det va skitlänge sen jog hoppade Mozart :'( och Mowitz för den delen <33

Ny hjälm!

igår när vi åkte hem från provridningen gick vi in på Charlies en snabbis och kollade lite på jhälm till mej. jag har ju velat ha en Charles owen AYR8 jättelänge. Men igår provade jag en Lamicell master också och kunde inte bestämma mej för vilken jag ville ha. Eftersom AYR8 kostar nästan 500 mer än Lamicellen när man inporterar den tyckte jag det va vettigare att köpa Lamicellen. Så nu har jag en hjälm jag ser i! xD Tycker den är supersnygg! här är en bild från nätet, kan ta lite fler på den själv sen ;)


Vad tycker ni - HISS eller DISS?
För mej är det helt klart HISS!

*FILM* provrider D-ponny sto

Hon är som sagt superfin och hoppar som en gud!! 8D I'm sold!  <33


Det är jag som rider de två första klippen. Det blev bara jättekort för mobilen kunde inte filma längre :P Men det språnget som inte kom med hoppade hon superfint! Hon va lite trött på slutet men pigg och glad i alla fall! Den andra som rider är stallskötaren som btw är 1,75! Vad tycker ni? Man ser inte så mycket men men ;) Hon är inte så mycket dressyrriden och inte tävlad men har hoppat bana på 1,10 och hon har kapasitet för mycket mer! :D

Lördag, Söndag

Lördag
Lena var här och red :) Vi började med Mowitz som hon red ut på. Jag cyklade med. Dom fick galoppera mycket och det verkade  ganska uppskattat! Vi red ner till Glörjekälla och stannade till och drack lite också - mums!
Sen på em red hon Houdini i paddocken - det gick skitbra! Vi började med att vara på volten och öva lite skritt och travövergångar. Han gick jättefint men lite långsamt, så det fick Lena jobba lite med ;) Det såg superfint ut men Lena måste tänka på att trampa ner-fram hälen och ha tummarna upp ;) Annars är det superbra! :D

På kvällen markarbetade jag Mozart i paddocken. Jobbade mest i galopp, förvänd och att han ska byta när jag säger till han att byta. Det gick jättebra, men han vill gjärna byta från vänstergaloppen (tror jag att det blir). Så det fick vi jobba lite med. Sen gjorde vi lite markarbete - kan lägga upp övningen sen. Han va jättefin och jobbade på bra hela tiden :)

Söndag
Red ut Mozart på morronen idag. Han va pigg och glad o vi galopperade mycket, fortsatte att jobba videre på byten och förvänd. Det gick bra förutom att han ville byta lite hela tiden om han själv fick välja, men när jag tog upp han i en kortare form höll han sej i rätt ;) Sen vägrade han att gå över en bro!! Jättesur blev jag på honom för jag va tvungen att hoppa av och backa han över den läskiga bron... HM! När Josse kommer hem får hon följa med på Mowitz och så får vi öva på det!

Dom andra har vilat idag för vi har varit och provridit en ponny idag!! :D Hon va skitmysig och hoppade hur mjukt och fint som helst! Glömde ju såklart kameran med det blev nån liten snutt med mammas mobil - filmen kommer strax! :D

*FILM* lena & houdini

Här kommer ett litet filmklipp på Lena och Houdini från igår! :)


Visst är dom duktiga!? Blev fel galopp lite men dom bytte sen ;)

Fredag

Ja, idag är det som sagt fredag om det är någon som har missat det ;D

I morse red jag dressyr på Mozart i paddocken. Han gick bra - riktigt bra i traven. Sen gick han fint i galoppen efter lite jobb oxå.Kände bara lite på han och han va mjuk och fin, lite loj men han fäller nu. :S Sen red jag ett dressyrprogram också, tror det va LB:1.. Det är nämligen dressyrtävling i Vaggeryd imorron som jag hade tänkt vara med på, men jag kunde inte rida han igår så det skulle kanske blivit lite kort varsel eller vad man ska säga ;) hade jag kunnat rida han igår hade jag lungt varit med! Han gick nämligen jättefint! Spec i traven här oxå ;) Det var att man skulle ha ökad galopp på diagonalen och då ville Mozart bara byta, men det var det enda som var nåt problem! Han är ju trots allt hopp-ponny så det är förståeligt ;D

Sen longerade jag Delighten oxå :) hade gjorden och gummiband på henne och det gick bra :) Men hon ville bara trava hela tiden :P Så det tog ett tag innan hon ville skritta ;) när jag var klar skrittade jag ut barbacka på henne en liten sväng - jättemysigt :) <3

Sen kom Becca och dom andra i familjen och hämtade henne :'( Så nu är hon hemma igen :) Becca - du får ringa om du vill ha mera hjälp! :D ;)

Sen har Lena varit här och vi red ut på Houdini och Mowitz. Hon skulle ha ridit Houdini men hon ville helldre rida Mowitz så det fick hon ;) Dom va pigga båda två och Houdini sparkade ordentligt en gång när Mowitz började galoppera innan honom - bushäst! <3 När jag gick hem blev jag föressten jättetrött! ? Fattar inte har inte gjort nåt spec idag men ända trött! :/ konstigt!

Här är en superfin bild på Delighten som mamma tog!


Sötishäst!! Kommer sakna dej!! <33

Sagoponnyn

Film från igår - SKRIVER MER SEN!Skrev ju inget igår så gör det lite snabbt nu!
Red Mowitz lite ute i skogen - kulkul! Men han va lite slö, han fäller han med...
Sen kom grannens barnbarn och red Mowitz lite i skogen :) Hon är bara 7 år och har ridit 1 på på Gark och jag tyckete hon va jätteduktig :) Vi travade och srittade "Lilla rundan" i skogen och det tyckte hon va jättekul. Mamma följde med och gick med Houdini.

Longerade Houdini i paddocken med gummibandet - han gick jättebra! Finns inte så mycket att tillägga ;)

Sen på kvällen skulle vio åka till Gark med Delighten och Mozart. Men precis när jag bara skulle springa lite snabbt till bilen och lämna lite grejjor - när hästarna är helt klara - hör jag att dom skriar och då springer jag tillbaka in till stallet. Då har Delighten dragit loss ena grimskaftet och sprakat Mozart på bakbenet! Såg inte så trevligt ut då men det va ingen fara. men vi spolade det iaf och kollade om han va halt - det var han inte. Men han fick vila då för säkerhetsskull. Då sa jag till mamma att "Nu ska hon få jobba ordentligt för att hon sparkae Mozart!" Och det fick hon ;)

Till filmen och ridpasset m Delighten Hoppade lite och det va superskojj!! :D Som ni kanske ser älskar hon att hoppa och suget tag i hindret ordentligt! = SUPERKUL!! :D Hon va jättearbetsvillig och fick upp ryggen på en gång. Jättenöjd med henne - framridningen va super!

Sen när vi hoppade blev hon lite piggare ;) Men det va bara skitkul! :D  vi kom lite nära ibland men det va trots allt första gången jag hoppade henne ;) så är jättenöjd! Hon är verkligen hur kul som helt att rida! :)

En sak som va lite kul var att när vi skulle åka hade jag flätat hennes svans. Hon va lite märrig och stod och slog med den och så vips, slog hon till sej själv! x) Hon blev lite förvånad eler vad man ska säga men lite sur oxå för hon fortsatte vifta med svansen ännu hårdare - det lät! hihi! Det tyckte jag va lite kul ;) hon blev verkligen sur oxå, sto som hon är ;) tror itne hon fattade att det var hon själv som slog. Hihi! <3

*FILM* från igår m DelightenHär är en liten galoppfilm från igår :) Visst är hon fin!? :D Hon är superrolig att rida! :D <3

3 hästar + Lena

Idag åkte Josse och dom andra STHLM:are upp till sthlm igen ;) Men innan det red Josse Delighten i paddocken lite så att mamma kunde filma och ta lite kort på dom innan dom åker båda två. Sen red Pelle på Mowitz i paddocken :) Han hade westerntyglar och gjorde lite "westerngrejjor" eller vad man ska kalla det xD Han tyckte i alla fall att det va kul och dom galopperade till och med! :O :D Jätteduktig vad han, Pelle har typ bara ridit 5 ggr lite utspritt när han har varit här nere hos oss så jag tyckte han va superduktig!! :D

I slutet när Pelle red kom Lena. Vi red ut på en gång med Houdini och Mowitz, Lena på M och jag på H. Vi red och hoppade några små hinder i skogen och det tyckte vi alla va kul ;D Houdini va inte så arbetsvillig men han har vilat i två dar så kanske lite förstårligt ;) men han gick i alla fall i form efter lite jobb! ;)

Sen vilade jag och Lena lite ;) Och gjorde iordning stallet.

Efter maten gick vi ut för jag skulle rida Delighten i padocken. Hade tredelade idag igen och hon gick ännu finare idag än igår! Jobbade lite grunder och lösgörande och shit va duktig hon är på öppna!! Hon bara flöt fram i både trav och galopp! jättefin var hon! Så jag är supernöjd idag oxå ;D Imorron åker vi till ridhuset och hoppar lite :) Ska bli skitskojj!

Sen red Lena Mowitz i paddocken lite granna bara medan jag gjorde iordning Mozart. När jag var klar följde mamma och Lena med ut och vi tog en liten galopp för att få igång dom lite, båda va jättesega!! xD sen red Lena hem m mamma och jag fortsatte slaggvägen och järnvägen hem. Travade och galopperade typ hela tiden och då blev han lite piggare. Men dom har redan börjat sätta päls nu alla pållarna så det kan ju vara därför!

Här är bilder från idag!

Såhär söt är hon! :)Visst gick hon fint? Kommer nog nån liten film sen ;)

Är det nån som är interresterad
finns hennes annons HÄR

Delighten

Igår och idag har jag ridit Delighten! :D

Igår red vi ut i skogen med Mowitz. Jag hade pelham på henne och det gick bra :) Han är jättepigg så det är superkul att rida henne! :D Men hon blev kanske lite för överexalterad när Mowitz oxå fick fnatt ;) Men hon va jätterolig! Tog inte riktigt stöd på bettet, men annars gick det bra!

Idag red jag henna i paddocken och hon gick jättebra! i början jobbade jag bara med att få henne att jobba med ryggen, få henne mjuk&föjlsam och försöka få det lite lugnare ;) Hon blev verkligen fin! Tyckte det gick jättebra! Det är ju trots allt bara andra gången jag rider henne ;) Gjorde mycket volter o serpentiner osså så att hon skulle bli lösgjord ordentligt + att när hon är ställd springer hon inte riktigt lika fort ;) Men hon får gå lite fortare så länge hon jobbar med ryggen, hon är inte fullt musklad i ryggen så det blir lite jobbigt för henne. ;) Efter framridningen gick hon fint nästan hela tiden och jobbade jättebra. Jobbade mest i trav och galopp och i galoppen blev hon jättefin i hörnen men på långsidan drog hon iväg lite, men efter lite mera jobb fortsatte hon att gå lugnt och fint :)

Sen hoppade vi ett litet kryss och en planka och det gick jättebra det med :) Hon satsar verkligen även fast det bara är pyttehinder! Sååååå kul! :D hade btw tredelat idag och tyckte hon gick mycket bättre på det! Hon tar ett bra stöd på det :) Så är verkligen jättenöjd över idag :D

Imorron åker mormor, Pelle, Björn och Josse up till stockholm och då får jag alla hästarna för mej själv! Jippie!!! :D

Ridningen sen jag kom hem

Igår åkte vi till Gark på kvällen och red - jag hade Mowitz.
Han va jättefin på framridningen, men han va lite stel i vänster och tog inte för sej lika bra med det frambenet som med dom andra benen. Han gick i en fin och jämn form och jobbade bra med rygg och bak i alla fall. I galopperna blev han ännu bättre, dock visade sej sletheten mera och han drog innåt lite på kortsidorna, men med mycket inner så gick det ganska bra.

Sen hoppade vi lite också. i början gick han inte alls bra, gick emot och va jättestum i fram. Men efter några språng hoppade han mycket bättre! Hoppade väl typ 90 när han hoppade bra. Men jag måste tänka på att inte slänga mej över honom över hindren! En gång va ja jättemycket före så jag typ flög jättemycket i nerhoppet! Stackars lilla Mowitz!

Idag har jag ridit M&M. Först red jag Mowitz med josse och Delighten, Beccas c-ponny som är hemma hos oss när dom är i trukiet. Hon är btw hur söt som helt och alla våra pojkar är helt kära i henne ;)
Det gick ganska bra - men fort ;) Mowitz ville springa förbi Delighten hala tiden och pullade som skutton! Men det gick helt OK!  Han va fortfarande lite stel och det va lite svårare i galoppen, som vanligt ;)

Nu på kvällen red jag mozart i skogen också! Va flera veckor sen jag red han! Han skulle precis sättas igång efter två veckors vila när jag åkte... Men nu red jag han igen! Han va inte så pigg, men jättefin i övrigt! Red bara en sväng i skogen men men... Imorron får han vila!

Houdini har också mortioneras idag, Melvin red han tillsammans med Pelle och Mowitz. jag va inte med när dom red, men dom hade travat i alla fall! :) Lena var här och red Mowitz en liten sväng i skogen också, jag cyklade med ;)

Har inga nya fina bilder, men ska försöka fixa det till imorron!

Hemma igen!

Nu är jag hemma ifrån mormor och Stockholm! :) Har varit superkul :) Red Mowitz igår. vi åkte till gark och hoppade lite :) Men nu ska vi ut och rida igen ;) sen komer Lena och ska skritta mowitz, sen ska kusin och melvin rida :)