Piggelin

har varit och jobbat på Gark nu idag o igår, ska dit imorron oxå ;)

igår gick vi bara med dom i regnet. Men idag hann vi rida! Red ut på Mowitz m Josse och Houdini och han va väldigt pigg! :) Sprang på som skutton och bockade o sparkade bakut tillochmed!! :D Hihi! det har han typ aldrig gjort innan men nu gjorde han det :) Superskojj när man har en ponny som aldrig gör nåt i vanliga fall ;)

Imorron får vi se hur det blir. Sen på måndag åker jag upp till stockholm och mormor så då blir det ingen uppdate!

Hästarna idag

Red Houdini idag igen x) Han är så grymt rolig att rida. ;) Red ut med Josse och Mowitz, han skötte sej bra men va lite piggare idag än iförrgår.

har ökat Mozarts promenader nu också, till 20min på morronen och kvällen och 10min mitt på dagen. På måndag ska han sättas igång igen! :D Men då ska inte jag vara hemma :P åker till mormor och stockholm på mån eller sön. :) Så Josse får sköta dom första dagarna. :P

Okidoki!!!

Är död!!! :'( Usch! Kan verkligne inte fatta det.... har alltid tyckt att han var nånting extra o han och Albert var som skapta för varran! :( Dom bara flög över hindren och galopper däremellan var nästan ännu bättre!

Enligt ridsport dog han av blogförgiftning. Han hade landat snett i Global Champions Tour med nya ryttaren José Larocca och haltade ut på tre ben. Erick van der Vleuten sa att han hade pratat med Larocca som sa att det va en snskada. Han hade återhämtat sej bra men igår blev det komplikationer. Dom åkte till klinik med han men han dog där... :'( tycker det är så sorligt!! Stackars Zoer!! han körde tillochmed mer Okidoki till José när han såldes...

Albert Zoer och Okidoki ingick i Hollands guldlag vid EM 2007 och VM 2006. Ekipaget hade också flera segrar och placeringar i Grand Prix.

Albert och Okidoki har alltid kämpat över alla hinder tillsammans, men aldrig mera nu.. :'(


Snygga ridbyxor fr Mountain Horse

Är helt kär i dom här snygga ridbrallorna! 8D


Tycker dom är supersnygga! Någon som vill ge dom till mej? ;D


Hästarna idag

Idag när jag vaknade red Josse Mowitz i paddocken och sen vid elva kom Lena :)
Vi började med att plocka lite i stallet och tog undan allt från paddocken så att Josse kunde klippa. Så efter det skulle jag longera henne på Mowitz. Men jag fick passa Ingers kattungar :) Så Josse fick longera ;) Sen "lekte" vi lite på Mowitz, satt bakofram, slog ihop fötterna framför och bakom sadeln och Kaptensvändning o lite så ;) Tror att det är nyttigt att ha lite lekar på hästryggen så att man känner sej säker osså. :) kan ju säga att Lena va bättre på det än jag och Josse ;D

Sen red vi ut i skogen, Lena på Mowitz och jag på min cykel ;) Vi travade ganska mycket och det verkade uppskattat! vi åkte till GARK och byggde bana till deras nationella fre-sön. :)

Nu på kvällen gjorde vi lite horsemanship/ledträna i paddocken. Jag hade Mowitz o Lena Houdini. dom börjar bli duktiga på det :) Sen gjorde vi piggsvinsleken! Tog det närmsta vi hade vilket va en vattenmatta x) Men Mowitz är ju hur cool som helst så det gick jättebra ;) brydde sej inte alls. Jag gjorde först på Houdini och kollade så att han inte brydde sej och det gjorde han inte heller ;) Så sen fick Lena görde det med :)

Gick med hästarna två ggr idag oxå ;)


Sötis som nosar på min sko <3


Dagens ridning

Idag har jag ridit Houdini och Mowitz.

Houdini red jag i skogen med Josse o Mowitz. han skötte sej och va lugn och fin. Jobbade mycket på att få han lugn och inte springa som han gör ibland när man rider med andra. Men idag var han som sagt jätteduktig! På slutet blev han dock lite trött och då bliv han lite springig - och bockig! hihi, vi galopperade upp för en liten slänt och då gockade han som skutton! hihi! gullegris. <3

Mowitz red jag i paddocken. Vi tränade lite på neckreining, snaketrail, back och att gå i en bra form. överlag gick det bra men vi har fortfarande lite att jobba på. ;) Men han är iaf jätteduktig på snaketrail på två händer och på en hand går det oxå ;) Neckreining börjar han bli bra på  på en hand nu också! Är ganska kul att variera engelskt med western. Jag måste tänka lite mer på var jag har mej själv när jag neckreinar också!


Terräng med andra hästar är ändå bäst ;D

Young rider EM!

Douglas Lindelöw vann YR EM på sin fina Talina!
Shit va bra! Han vann ju inomhusSM för seniorer med samma häst och nu EMvinnare!! :D Det är ju hur bra som helst.
Enligt SvRF:s hemsida hade han som målsättning att ta medalj och det fick han två gånger, laget kom nämligen tvåa!
Douglas och Talina var felfria på hinder igenom hela EM och såhär säher han om banorna:
- Det har varit svårt men inte omöjligt, säger han om banorna. Mycket bra men tekniska och banbyggarna har ställt krav.

Nästa tävling blir Hörby men först blir det en paus, en andhämtning och litet firande! ;) 
- Men nästa helg är det tävling som vanligt igen, avslutar Europamästaren.

Laget:
-
Douglas Lindelöw, Talina
- Stephanie Holmén, Landkorn
- Malin Lindqvist, Hekla Skovgaard
- Caroline Kamensky, Tiesto

De andra tre främst plac + sveriges övriga resultat:
1) Douglas Lindelöw, Sverige, Talina 0,5+0+0+0+0 0,5
2) Katrin Eckermann, Tyskland, Carlsson 1,72+1+0+1+0 3,72
3) Andreas kreuzer, Tyskland, Jumex Sport Atlantus 3,06 +0+0+4+1 8,06
5) Caroline Kamensky, Sverige, Tiesto 4,37+4+0+4+0 12,37
25) Malin Lindqvist, Sverige, Hekla Skovgaard 5,01+4+8+12+5 34,01
28) Stephanie Holmen, Sverige, Landkorn 6,16+08+4+16+9 43,16

I Junior EM blev det såhär:
1) Olivier Philippaerts, Belgien, Carisma 0+0+0+0+0+0 fel 45,07 sek
2) Camilla Ernst, Danmark, Rivaro 0+0+0+0+0+4 41,01
3) Stefanie van den Brink, Holland, Wapper 0+0+0+0+4
17) Nicole Holmén, Sverige, Himers Iceface 1+5+0+5+4
Oplac) Tiffany Ling Vannerus, Sverige, Selma 0+4+0+5+Ute


GRATTIS DOUGLAS & alla andra duktiga ryttare på EM! :D

Bildkälla sista bilden.


Uppdate..

Bettsidan & Houdinis sida är uppdaterade!

PS! Min header är nu klickbar så det är därför jag inte har någon "till startsidan" knapp i sidmenyn!


På tal om bett...

Så fick vi hem dethär idag:
 
Ett westernbett till Mowitz! Men när vi provade det var det för litet för han! :/ Så vi provade på Houdini och det passade x) Får se vad vi gör med det men det va ju lite kul ;) Oftast finns det bara westernbett i st 12,5 och uppåt - så "alla" som rider western på hävstångsbett har den st fast jag tycker det är lite konstigt :P Borde ju finnas mindre tycker man ju :S Tänk dom som rider western på ponny (kanske inte så många men iaf) om dom vill rida på hävstångsbett måste ju nästan alla vara för stora?! Vi har letat jättelänge och inte förrens nu hittade vi ett litet.

Jag berättade för Melvin att vi hade köpt ett westernbett, men att det var för litet för Mowitz så Houdini kan ha det. Då sa han såhär: "Aha, då kan ju jag ha det på mitt westernträns! Och rida på en hand! Eller ingen hand! Värsta westernkillen!" och så tummen upp. Såååå gulligt!! haha! <3 Gulleplutt!

GeKås *BILDER!*

Tog kort på grejjorna vi köpte på Gekås idag oxå - här kommer dom!


Tror det va allt vi köpte + fluhuva och täcke som dom hade på sej ;)
   
- Flyghuvan verkar jättebra! Det längst ner går att ta bort som på bilden på täcket. (kastade min sko för att han skulle ta fram öronen. ;)
- Superbilligt Hores Saver täcke! Kostade bara lite över 200 har jag för mej (hittar inte kvittot nu!)
 
-Flyweilarna var oxå HorseSaver och kostade 29.90 (tror jag)
-Jättebra schampo från 4ess! Har det nu också men det började ta slut. Billigt och bra! ;)
   
- Fick med oss en kandarstång också! :o Va superbilligt, bara 50kr. Så då tänkte vi prova det! Till Mowitz. (bettsidan uppdate!! ;) )
- Gick att snurra mittdelen och skänklarna, hihi, tyckte det va lite kul. Men fattar inte varför? Nån som vill hjälpa mej?
- Är från Knights så det är ju ett bra bett!

Så det va lite kul vi fick med oss :) Och bara nödvändiga grejjor också! Bettet var ju inte "behövligt" men 50 spänn går ju inte att slå!

Mozart uppdate

Idag har Mozart vilat i en vecka. Så jag sprang med han på asfalten idag och vi kollade om han haltade, han har ju inte varit halt något alls vad vi har sett i hagen men man vet ju aldrig. Men som tur var va han helt ren!  :) Så nu ökar vi till tre 15min + två kylningar/dag denna veckan också och sen sätter vi igång han igen :) Så skönt att det inte verkar som det va något alvarligt! Men han sprang väl runt i nya hagen och så sträckte han sej och fick av skon, sånt kan  ju hända om dom är lite vilda av sej i hagen ;)

För övrigt så har alla hästarna vilat idag, imorron ska vi rida Houdini och Mowitz :)


Hur många fler än jag är det förresten som ger min ponny (Mozart) en full sån här gräs varje dag? x) han måste äta lite mer än dom andra två tjockisarna ;)

Ny kategori?

Funderar på att skapa en ny kategori som i så fall ska heta "min utrustning". Men vet inte riktigt :P Vad tycker ni? Ska såklart skriva mer om min utrustning än bara betten då ;)

Ullared

Idag på morronen åkte jag och mamma till Ge-Kås och köpte lite smått och gott ;) Kommer bilder på det imorron - batterierna till kameran ville inte ladda :P
Sen när vi kom hem hade Lena precis kommit, och hon va här ganska länge. Jag har inte gjort nåt vettigt alls mer än att gå med Mozart och lite så ;) Josse hoppade Mowitz lite nu ikväll också och jag tog kort :) Så här kommer några!

   

Det har varit nåt konstigt med vårat internet så det kommer lite mer kul imorron ;)

Houdini

Houdini är egentligen lillebrors ponny, men vi har ridit in honom.Som sagt är Houdini igentligen Melvins ponny. Men när vi fick han 2008 var han bara 6 år och bara riden i skritt. Så jag och Josse har ridit in honom helt själva! Har varit jättelärorikt men Houdini har jämt varit så snäll så det har inte varit några större problem. :) Det ända var att förra året när vi började lära han skolorna och att fatta galopp för skänkeln osså som det blev lite "problem". han förstod inte riktigt vad vi menade och tyckte att det va jobbigt. Så han började bocka och sparka. Han är ju så liten, B-ponny på lite över 125, så det var ju inga problem för oss att sitta kvar, vi tyckte det va lite kul. ;) Hade ju bara mowitz också som aldrig skulle ens tänka på att bocka. Men vi var ju tvugna att lära han av med det för att Melvin skulle kunna ridan han. Så nu är det helt borta och han är en säker barnponny! :)

När man ska rida Houdini är det jätteviktigt att man slappnar av och inte håller han hårt i munnen eller så. Då blir han trippig, pigg och stum. Tycker att det är ganska bra. Då lär sej ryttaren som sitter på att lita på honom ock inte spänna sej :) Nu rider Melvin honom regelbundet och dom är jättefina tillsammans! <3 När dom har tävlat, bomklasser har dom alltid nollat men jag tror dom är bäst och tycker att det är roligare med western ;)
Han kan i skritt: skänkelvikning, öppna, sluta, fram- och bakdelsvändning. Men det behövs fortfarande slipas lite på ;)

Bekämpa parasiterna med list

• Gör träckprov och avmanska bara vid behov
• Om avmaskning behövs, ge tillräcklig mängd
• Om hagarna är små, mocka 2ggr/vecka
• Byt beteshage innan hästarna äter nära ratorna (träckhögarna)
• Putsa hagarna vid soligt och torrt väder (träckbollarna slås sönder och parasiterna exponeras för solen)
• Byt hage under regniga dagar (parasiterna trivs i fukt och aktiveras då)

[källa: Hästfocus 6/7-JUNI/JULI 2010]


Snaketrail övning

Idag red jag Mowitz <33 Va ju inte så länge sen men det känns som det ;)

Först red vi ut i skogen och hade lite kul ;) Sen gick vi in på banan och gjorde lite snaketrail-övningar :) va jättekul! jag är inte alls bra på det men med hjälp av mamma, Josse och Mowitz så går det ;) Ska försöka göra nån liten fin photoshop bild till er så ni får se hur dom är :)

Nu ska jag snart gå och lägga mej för imorron ska jag och mamma till Ullared och sen tid två tiden kommer Lena och då måste vi vara hemma så vi åker vid typ nio tiden :P


Min lille sötis <3


Mina bett

Tänkte lägga upp mina bett så ni får se vad jag rider på :)

Mozart numera bara Josses häst. ;)
Till Mozart har jag fyra olika betsel jag rider på. Mozart har bettstorlek 11. (men på våra bett (Globus som är lite stora i st) har han 10,5.
Rakt m fasta ringar, rider inte så ofta på det då han ibland lägger tungan över. Har inte vanligtvis inte nosgrimma när jag rider ut så det kan ju vara därför - men vill inte stänga igen truten på dom i onödan! Men det är bra att ha att växla med. ;) Vi har fasta ringar på alla betten för att förhindra att mungipan kommer i kläm.

Tredelat m fasta ringar, det bett jag rider mest på. Både hemma och på tävling. Mozart verkar gilla det bäst. Antar att han inte gillar att ha tryck på tungan, med det raka är det ju mest tryck på tungan. Tredelade bett däremot ligger mer på lanerna.

Tredelat m parerstänger(korta), det bettet vi köpte på Falsterbo. Har inte kunnat rida på det mer än i skritt men tror och hoppas att han kommer gå bra på det. Han hade ett tvådelat m långa parerstänger innan men det har vi sålt :P och han gillar ju tredelade bett så tror han kommer tycka om detta också!

Hackamore,
har det när jag rider ut. Han går faktiskt bra på det, innan jag provade det på han trodde jag att han skulle hänga och grejja men än så länge går det jättebra! Tror jag ska prova att hoppa på det nån gång också. Jag har en liten rem fäst i skänklarna så att det stabiliserar lite.
  

Houdini
Till Houdini har vi två(tre?) betsel som vi rider på. Han har bettstorlek 9. Just nu har vi bara bett med löpande ringar men vi vill ha med fasta, kollar lite på det.
Rakt m löpande ringar,
det bett vi tömkör på och som Melvin rider med. Det ligger stilla i munnen men när man rider blir han lätt lite okänslig. Det är väldigt stora ringar, man han verkar inte bry sej om det är stora eller små.

Tredelat m löpande ringar, det bettet vi vanligtvis rider på. Han går bra på det och gillar det. Tycker om tredelade - och våra ponnys också! Här har vi normalstora ringar. ;)

Rakt hävstångsbett, vet inte riktigt om man kan räkna det dom Houdinis bett. Men vi har det och det passar i st på honom. Vet dock inte om vi kommer rida på det. Uppdaterar om det när vi har provat det! FÖR LITET!


!!OBS!! Alla våra bett är anatomiska - tycker det är ett måste! Dock inte westernbettet tror inte det brukar vara det...?


Kommer uppdatera den här sida när dom får nya bett. Så denna sidan kommer förhoppningsvis alltid stämma med verkligheten!


Det bästa som finns en varm dag...

Idag till lunch åt vi något supergott! Så även fast detta är en hästblogg tänkte jag skriva "reseptet" här :)Du behöver:
- Grekisk yoghurt
-  melon, vilken sort som helts går bra gärna flera olika!
- hallon, eller liknande
- honung

Sen bara blandar du! :) Blir hur gott som helst - ett måste en varm sommardag! :D


Rubrik?

Idag var Lena här igen :)
Hon red Houdini och på kvällen skrittade hon och Melvin ut barbacka på Mowitz och Houdini, jag följde med och gick med Mozart.

Det gick jättebra med Houdini! Han gick jättefint och det såg jättebra ut! Hon slappnar av på han jättebra och låter han hitta sej själv jättebra! Man kan inte tro att hon bara har ridit han en gång innan ;)

Efter det badade Josse och lena Mowitz samtidigt som jag badade Mozarts svans ;) Jag och Lena borstade Mowitz och Mozart jättefina! :) Jag visade hur man knoppade lite också, dom blev väl inte så fina men men ;) vill lära mej att göra flyingeknoppar! Nån som har nåt tips? Mina blir jämt superfula! ;)

Jag skulle ha ridit Mowitz idag men Josse red han på morronen och sen kom Lena så jag kom av mej lite ;) Rider han imorron :) Tror jag provar lite trail med honom, han verkar ju vara jätteduktig på det - det är bara jag som får tänka lite ;)


Mozart var i alla fall inte varm idag! Skönt! men vi kyler det fortfarande två ggr om dagen med vatten och Cold-gel. Sen ska han vila i två veckor nu :( usch vad tråkigt! men nu ska jag ut och gå med han tio min åt gången, typ hur mycket jag vill sa mamma. Så då får jag göra det :)
Hoppas verkligen att det inte är något alvarligt! Om en vecka ska vi kolla om han fortfarande markerar och om han gör det så får vi ta ut vet. men vad vi kan se i hagen så är han ren :)


Detta är superbra att ha i stallet! Det kyler benet så det är bra om dom har sträckt sej eller så, v har även liniment men det kyler ju bara först och sen värmer :P detta är "normalt" först och sen efter typ 1 min blir det superkallt! Har haft lite kvar på händerna efter att jag har haft det på Mozart och det är verkligen jättekallt!

Flugor, broms, knott...

Ja det tar ju aldrig slut! Nu när det är så varmt också är dom ju överallt! Dom är på Mozart jättemycket och Mowitz är jättekänslig, så det är viktigt att man skyddar dom mot allt flyg!

Flugtäcken
Jag har ett flugtäcke på Mowitz. Det är verkligen guld värt när man har en känslig häst! Mowitz blir som en helt annan häst med det på.
Så det rekomenderas! Ända minus är att det ofta är ganska dyrt... ofta kostar det över 500 och är inte så bra slitstyrka på. Men vi lyckades hitta ett Domani-täcke på Granngården förra året när dom reade ut dom för typ mindre än halva priset! superbra. :)
Har hört att folk säger att hästarna får skav av Domanitäckerna, men det har vi inte märkt av på Mowitz. Men kan tänka mej att en häst som rör på sej mycket får skav. Så det får man se upp med!

Mowitz redo för en jobbig flug-dag!

Flyweil
Finns lite olika flyweils, vi har både av läder och nylon (eller vad det är) ;) Det är ett måste nu på sommaren! Annars är det jättelätt hänt att ögonen blir infekterade och rinniga. Mozart hade inte något flugskydd på sej i två-tre dar och hans ögon blev rinniga på en gång! Nu när han har det är ögonen fina och inte infekterade.
Minuset med denna är att man typ måste ha grimma på :P Visst det finns såna som man inte har grimma men dom är ganska mycket dyrare - då är det bättre att köpa en flughuva! Så jag har inte på den på natten i boxen.

Det går jättebra att både rida och hoppa med den också ;)

Flughuva
Ett ännu bättre alternativ än flyweil är en flughuva! Det är omöjligt för flygen att komma åt ögonen och öronen (om man har öron på den). Tänk på att den inte är för liten! Den gröna som Mowitz har på sej (bild ovan) provade vi på Mozart och den såg bra ut, MEN - den va trång i resoren och satt åt lite för hårt. Så glöm inte att kolla det noga! Sen är det ju som alla andra saker att man måste ta av den varje dag och kolla så att det inte har blivit skav eller så. när hästarna står inne tar jag av flughuvan också, dom ser ju lite dåligare med den på och när det ändå är så mörkt så känns det onödigt.
Ett litet tips är att man ser bättre igenom svart/mörkt än vitt!
   [bildkälla]
Tycker inte om dom här!! Vill att det ska vara riktig stretch så att det inte kan komma in något djur + att det måste ju störa lite med olika färger för hästen? Finns andra varijanter från Ge-Kås också och dom ser ännu värre ut x) Det lär ju vara bättre slitstyrka, men tycker ändå bättre om andra som är mörka och "mjuka" ;)

Flugspray/schampo
Sen är det viktigt med ett bra flugmedel oxå! Vi har ett som funkar jättebra, dock inte på broms. Men vad jag har hört så är det inget som hjälper mot dom? Isf är det något som heter "antibroms" eller nåt sånt. Men vissa säger att det inte hjälper alls, vissa säger att det hjälper - men max i fem-sex timmar... Så jag trpor jag håller mej till det jag har ;)


inehåller bara vegetabiliska saker ;)


TÄVLING - rosa pessoaschabrak

Är med och tävlar på Isabellas blogg om ett rosa pessoaschabrak! Va med du också!


klicka för att komma till tävlingen

Önskelista...

Har länge dreglat över lite saker så tänkte visa er dom!
Hittade som tur va inte så mycket jag vill ha till Mozart just nu! haha! Jaja, kommer nog ändå inte få nåt av detta innom den närmsta framtiden ;) Så det är bara att drömma på! ;D
PS! Vill inte ha den färgen på schabraket! Svart med orange kant ska det vara!


Hööks katalog höst/vinter 2010

Hööks katalogen kom till oss igår och den har synats ett par gånger. Tycker dom har lite fina ridkläder men typ inget kul till hästen. :P Jaja, har i alla fall fastnat för två träns.


Produktinfo: Pullartäns med ljusa sömmar och silverfärgade spännen. Svängt pannband med två rader vita stenar. Nosgrimman träs utanpå det fodrade nackstycket. Fårskinnsfodrad nosplatta.
pris 689kr


Tror Mozart skulle passa ganska bra i detta! Speciellt tycker jag om det svängda pannbandet! Gillar när det är lite svängt så, tror det är mamma som har påverkat mej! haha! Men tycker riktigt mycket om det :) Lite med nosremmen är ju att det är lite bredare läder under knäppet - tycker det verkar bra!


Produktinfo: Mjukt Aachenträns med pannband dekorerat med två rader Swarovskistenar med guldfärgad infattning. Mjukt foder på nosgrimma, nakstycke och pannband. Mässingsfärgade spännen.
pris 549kr

Träns nr 2 är också skitsnyggt! Enda minus är att det är mässingsspännen! :( Snyggt ändå!

Bara Houdini

Red bara Houdini idag.

Han gick bra, han är så mycket lugnare när man rider han själv (än med andra hästar). Helt plötsligt tar han förhållningar jättebra och jobbar i en lugn, fin och låg form. Är jättenöjd med han! Tror han kan bli en finfin dressyrponny, om man inte räknar med hans dåliga steg - men jag tror att det blir bättre när han är smalare har bättre kondis och har en mindre ryttare - såklart! Så nu är det bara för mej att få han smal och lydig :)


Lena och Mowitz + Houdini

Lena va här idag också och red och longerade + lite annat hästjobb.

Hon fick longera Houdini, han är ganska lyhörd så det gick bra! Hon fick tömköra i förrgår (eller nåt sånt) så longering var ju värska barnleken!

Sen red vi ut på Mowitz och Houdini, jag på Mowitz, Lena på Houdini, som handhäst och Josse på cykeln. Det gick jättebra och Lena slappnade av nästan på en gång, det är jätteviktigt att man vågar slappna av och lite på honom när man rider,annars blir han springig och stark. Men det gjorde hon jättebra och på vägen hem red hon själv, i både skritt och trav. Så är jättenöjd med dom!

Jag red ju Mowitz och shit va länge sen det va! Han är så annorlunda Mozart men man känner sej ändå helt hemma på han. Blev inte så mycket "ridande" utan mest försöka att ta bort alla bromsar från han :P Han är superkänslig och vanliga flug och insektsmedel funkar ju tydligen inte på broms... Det enda är tydligen något som bara funkar på dom - ska se om jag hittar det!

Sen red Lena Mowitz i paddocken också och hoppade hela 60cm! Jag som sa till både Josse och Lena att dom kunde ju hoppa lite lägre och öva på att styra ordentligt ist, men som vanligt är det ingen som lyssnar på mej x)

Imorron får Lena ledigt och då ska jag rida både Mowitz och Houdini :)


Precis innan avfärd idag

Utvärdering av grejjorna

..från Falsterbo.


Kan ju bara säga en sak - dom ÄLSKAR det! Spec den utan smak men även den gröna, minten verkar inte vara lika populär, men men. Mowitz äter den såklart! Så bara en massa plus för dem! men ett litet tips är att dom luktar ganska mycket så börjam ed en orginal - och förvara dom svalt! Annars blir dom helt klabbiga. Kan ta ett kort på dom hur dom ser ut innuti om ni inte vet det?


Haha! Ganska dålig bok, men men - den va ju gratis så då tar man ju en! Det går i alla fall att fördröja en tråkig eftermiddag med den.


Till Mozart, det va lite stort så mamma ska se om hon kan sy in det lite, annars verkar det vara bra slitstyrka!


Har bara skrittat på det än så länge men verkar bra, inte lika "stort" som den andra sorten med långa parerstänger. Så det är i alla fall plus från mej än så länge.

Mitt lilla spö va bra också, fick ingen bild på bara det men fixar det imorron.

Så grejjorna kan jag inte klaga på! ;)


Skadad...

Skulle ju ha tävlat idag men så blev det inte, skriver en sammansätning av veckan;

Måndag: Skulle rida på kvällen för det hade varit så varmt på dagen att det typ inte gick att rida då, men då hade han ju såklart en tapp!! Prövade om jag kunde rida lite försiktigt i alla fall, men han va halt!

Tisdag: Vi åkte till Stefan och slog på en ny sko, sen åkte vi till Gark och skulle rida lite där men han va fortfarande halt! Ganska rejält också. Usch vad tråkigt, så det var bara att ställa in tävlingen.

Vi tror att han har sträckt sej, hoppas det inte är så farligt! Men nu får han vila och vi kyler bogen på han två ggr per dag, sen ska mamma ringa vet imorron också, han haltade ganska mycket i hagen när han travade också....


Hade ju hoppats på tävling idag, skittråkigt! Men nu får vi hoppas att det inte är något allvarligt!


Har ju fixat ny design också - är nöjd med den!

Lena-inlägg

Lena var ju här innan vi åkte till Falsterbo och då va hon väl här i tre dagar i sträck tror jag? Och så va hon här idag också och jag kan ju bara säga en sak - shit vad hon har utväcklatas! hon är som en helt annan människa på hästryggen nu än vad hon va för bara några veckor sen. Är jättestolt över henne + att Mowitz veckar tycka jättemycket om henne också. Är sååå kul att hon kommer hit och rider och lär sej så mycket, MOwitz är verkligen den helt perfekta hästen för henne.

Hon var ju här nästan hela dagen idag och hon fick rida, longera och ledträna hästarna + lite annat också. Hon longerade och ledtränade med Houdini och det gick bra, såg inte så mycket det är Josse som mest håller i lektionerna - jag är inte så bra på det :P

Men ridningen såg jag och det gick jättebra! såg när hon galopperade och när dom hoppade, jättefint alltihopa. Hon blir lite stel i armarna när hon håller i förbyglen (har förbygel just för att hon ska kunna hålla i sej och ändå inte sitta så konstigt som man gör när man håller i sadeln) så vi sa åt henne att hon kunde ju släppa lite och då kom hon ner mycket bättre! visst att det kan kännas lite osäkert men det såg mycket bättre ut så med lite mera träning kommer det gå galant! Hon fick galoppera utan stigbyglar också när jag inte va där, tror att det är supernyttigt att hon får göra båda så att hon lär sej att lita på sej själv och Mowitz.

Sen hoppade dom och slog nytt rekord! Nu har dom hoppat hela 52cm, 2:an var väldigt viktig ;) Dom va jätteduktiga och mowitz hoppar så fint med henne <3 Ni är så fina tillsammans Lena (om du läser detta) Här kommer några bilder som mamma tog idag när dom hoppade.   

*BILDER!*

Har ju inte blivit så mycket uppdatering här men här kommer iaf (äntligen) lite bilder från Falsterbo!                   

Det var grejjorna vi köpte/fick. + att Josse köpte en repgrimma oxå men den kom inte med på bild :P Tar kort på den imorron.
Här kommer lite bilder på lite andra kul saker som fanns där.


Mammas drömhjälm! Jag tycker att den är ganska cool.


Provade samma sorts hjälm som jag har, men ist för silvrig ventilation hade denna svart - mycket snyggare! Men men, va extrapris och det va ganska nära jag fick med mej den hem - va en st mindre än den jag har nu. Men bestämde mej för att vänta lite till på en Charles Owen AYR8.


Tycker Jacson har kopierat GPA lite? Och lite Leopard också. Ordinarie pris va över 4 tusen! Skulle ni betala så mycket för den? Men nu var den nersatt till typ 1.


Jättegulig liten häst! Fanns jättemånga såna här - är det bara jag som är helt såld?


Nice eller vad? Fast jag vill ju ha ett par i plast men dom här är också väldigt fina! Finns i svart också.


Skitcoolt täcke från schockemöhle! Mozart skulle vara grymt snygg i det!


Är det här en ny trend kanske? fanns massa olika spön med trä inslag. Personligen tycker jag inte at dom va så fina men mamma och Josse verkade gilla dom... Några åsikter?


Ett par andra snygga stigbyglar, dock tycker jag inte om dom i färg...


Nya Tretorn. Tyckte fatiskt dom va riktigt snygga! har aldrig tyckt om Tretorn innan men dom här skulle jag inte tacka nej till! Vad säger ni - hiss eller diss?


Uvex-hjälmen va den poppuläraste hjälmen på hela mässan! Den fanns i nästan alla butiker, tycker dom är lite sisådär... Uvex kanske ska hålla sej tilll krosshjälmarna..?

 

Ja, det va lite kul vi hittade på Falsterbo horse show!

Hemma

Kom hem ganska sent igår så bidde ingen uppdate. Gick upp vid halv 5 och kom hem vid midnatt. Gäsp! ;D Köpte lite saker, lägger upp bilder på det sen eller imorron ;)

Idag har det varit supervarmt! Redan vid tio va det över 25°! :o Så det har blivit en väldigt slapp dag ;) Men nu ikväll red jag iaf Mozart. Red ut och körde ett ganska hårt pass¨. Började med mycket lösgörande och lite flyttningar, han gick fint men det va lite broms på oss så han blev lite ofokuserad efter en liten stund. Sen körde vi ett hårt och intensivt pass, är typ enda gången innan tävlingen jag kommer rida han riktig hårt så det va behövligt. han kommer gå följande tills tävlingen:

Imorron: tömkörning
Måndag: hoppning
Tisdag: trimm
Onsdag: Tävling!

Blir förresten ingen Varberg veckan efter :P Satsar på nästa Ljungby ist, är en cup så det är varranan vecka, första har redan varit och sen är nästa om två veckor igen. Sen blir det förhoppningsvis nån reg innan Josse "måste" tävla han igen ;)

Falsterbo!!

Orkar inte skriva om dagen nu :P Men imorron ska vi iaf till FALSTERBO!!! :D Jippie ;D Ska bli superkul :)

Programet för stora hoppbanan imorron, kanske ses? ;)


Är ju helt klart Nations Cup som är mest interresant!  :D

Vad brukar ni titta på när ni är där?

Lena-dag

idag kommer Lena och ska vara här hela dagen :) Hon kommer nu vid 9 och åker hem nån gång i em.

Glömde ju att skriva att hon va här igår oxå x) Hon red i paddocken och jag och josse hjälptes åt lite med lektionen. Man på schemat idag står det:
- rida i paddocken (longeras?)
- mocka paddocken och gården (måste göras varje dag)
- göra stallet
- putsa
- rida i skogen
- titta när jag rider
- bygga hinder i skogen
- tömma Houdini

Sen va det lite till oxå hihi! :) men bl a detta. Så blir ett inlägg ikväll! Ses! ;D


Lill-Sill & Vovven


Salt

Nu på sommaren är det extra viktigt att hästarna har tillgång till salt.

Vaför ger man salt?
När hästen arbetar och anstränger sej svettas den och förlorar bl a salt. Den förlorar förresten salt bara att den går i hagen och vilar, men då är det inte nödvändigt att ge salt i maten, det räcker med saltsten. På Kraffts salt står det såhär i anvisningen:

Svettförlust (kg)     0              5              10              15             20              25


Förlust av            20-25         43             87             133           177            220
koksalt (g)

Salt i maten
Man ska ge hästen salt i maten året om, hur mycket beror på hur hårt hästen rids, hur mycket den svettas och hur stor den är. Alltid när man ger salt, i maten eller i form av saltsten, är det jätteviktigt att hästen har fri tillgång till friskt vatten! Om du äter salt så vill ju du också ha något att dricka till.


Till vänster; Krafft salt, vill höger vanligt bordssalt.

Varför saltsten?
Saltsten är ett ganska bra sätt för hästen att själv reglera hur mycket salt den vill ha. Vi vet egentligen inte hur mycket salt hästen vill ha. vi vet bara hur mycket den "ska" ha. Men med en saltsten så får hästen själv välja om den vill ha mer, om den inte vill det är det bara att låta bli den.

Salt i hagen
Det är viktigt med salt i hagen också, speciellt nu när det är så varmt. Det man måste tänka på nrä man har saltsten i hagen är att den antingen sitter på en stolpe så att den inte är i kontakt med marken, salt drar åt sej fukt - så det är viktigt med all sorts salt att det förvaras torrt! Och såklart att det är nära vattnet.

     
Två olika sorters           Saltsten vid vattnet      Finns lite olika sorter o
saltstenar, en vanlig                                       storlekar på saltstenar
och en med mineraler.                                    PS! Vet att jag har satt hållaren uppochner ;)


Hoppas jag har fått med det viktigaste nu!

PUMAshortsen

Det var en gång....


Ett par pumashorts. Som levde ett lykligt liv med mej. :)

En dag bestämmde jag mej för att jag och pumashortsen skulle åka gräsklippare med min lillebror.

Vi fick inte plats på gräsklipparen, så vi kopplade på en liten vagn, som jag och pumashortsen satte oss på - och så bar det iväg!

Men denna sagan slutar sorgligt... När vi skulle hoppa av gräsklipparen så kör Melvin (lillebror) iväg! Vi trillar av vagnen och då känner jag att dom är trasiga! :'(

Vad kan man då lära sej av denna saga? Jo! Åk aldrig efter en gräsklippare som har en vagn på sej om det är en ouppmärksam förare som kör!


Ridpassen...

Motivationen till bloggen = NOLL just nu :( Men får se om jag orkar skärpa till mej lite nu ;) Kan ju iaf skriva om ridpassen :)

Måndag skogen och banan. Började i skogen och han gick jättefint då :) fin i munnen, uppmärksam och lyssnade bra :) Annars brukar han bli lite stark och föröka ta bettet, men inte då. Sen skulle jag rida lite på banan oxå men det gick inge bra! Kommer inte ihåg så mycket mer än at det inte gick bra :P

Tisdag skogen. Red ut och glömde allt som hade hänt i måndags x) (är nog därför jag inte kommer ihåg ;)) Han va jättefin och pigg! va jätteskönt att bara rida ut och inte ha några krav alls! :)

Onsdag markarbete. Hoppade han lite idag för att se hur han kändes osså ;) Ibörjan va han jättefjantig och ville inte hoppa detta hindret : [BILD KOMMER!!] Men efter mycket övertalning hoppade han det fin-fint. Han har typ inteen respekt alls för sin ryttare! Är irriterande men håller på att jobba bort det för fullt nu! Men efter det gick det bra. Han hoppade fint, men jag fick jobba ordentligt (han oxå9 för att få han bra till hindrerna och vara lite uppmärksam. Men om man räknar bort början gick det bra tycker jag :) Här kommer en liten bild från idag när vi hoppar vattenmatta med vatten i! Det va jätteläskit förra veckan men nu brydde han sej inte.
Dressyr

igår red jag dressyr barbacka i paddocken på Mozart :)
va ett tag sen jag red igenom han ordentligt men han va ganska fin :) Tycker om att variera med barbacka när man jobbar dom ordentligt, man känner lixom hur dom höjer ryggen extra bra och hur dom jobbar. Tycker det är jättebra!

Först red jag fram han i alla gångarter och han kändes fin, lite seg i galoppen. :/ Ställde han utåt i hörnen, gör alltid det när jag rider fram så att jag hittar ytter på en gång, är svårare att försöka med det mit i ridpasset tycker jag :S Sen gjorde jag lite lösgörande med öppnor och slutor o lite så, böjde han ganska mycket och flyttade undan bak och fram ordentligt så att han fick stretcha musklerna lite ;) Sen gjorde vi skänkelvikning i skrit och trav - har är sååå fin där! det enda som är dåligt är att han blir lite 'stressad' precis i början och drar iväg lite ;)

Nu är josse ute och rider han :)

Kommentar - "Jävla fjant" ???


Fick denna kommentar. 
"Pucko" det är väl jag, antar jag,
Men "Jävla fjant" - är det oxå jag? eller är det trail!?
HAHA! är det nån som vill hjälpa mej och tyda det? ;)


30+!

Idag har det varit +30°!! Skitvarm med andra ord! x) Så nu på em har jag inte gjort ett piss! ;) Men på morronen åkte vi till HC igen :) va jättekul att titta på ranch trailen, skulle passa Mowitz jättebra :) Verkede inte så svårt heller ;) först skulle man kasta lasso på en låtsasko, verkade inte som att det va så viktigt om man träffade, bara att man kastade bra ;) sen skulle man galoppera långsidan, bryta av till skritt, rygga till en grind, öppna grinden in till en fålla med små tjurar, sen skulle dom öppna en till grind och gå över en vattenmatta med vatten. Det va jättemånga hästar som tyckte det va superläskigt xD hehe! Sen skulle man galoppera upp för en backe, ringa i en klocka och sen rida ner igen. Det sista va att man skulle dra en pinne efter sej i slalom. Tyckte att det inte verkade så svårt! Det skulle ju Mowitz klara lätt! Men han är ju lite rädd för kor, men det va en gubbe där inne som passade dom lite ;)

Nu är jag och josse barnvakt åt lillebror :) Så det blev ingen ridning idag, men Mozart skulle änd ta det lugnt nu i helgen hade jag tänkt så det blir tömmkörning imorron kväll ist ;)

Josse, Melvin och Albin grävde ner mej i sandlådan oxå! HAHA! Hela jag va borta :) lägger upp bilder på det imorron, nu tittar vi på Shrek! ;)

Dagens ridpass

Red mozart innan vi åkte iväg till bion. ;) Josse hängde med på Mowitz och shit va pigga dom va! x) haha! Hur busiga som helt - det blev ju såklart inte bättre av att jag hade hacket ;) Men det va jättekul! :D Men dom blev lite svettiga, gullegrisar <3 Imorron blir det tömkörning, han är inte så bra på det så måste öva :)


Bild från förra året. x) Hoppar i alla fall lite högre iår, även fast stilen aldrig har varit så bra ;)

Twilight eclipse

Har varit och tittat på världens bästa film!!! :D Den va hur bra som helt, har tyckt om dom andra filmerna oxå men den här va helt klart bäst! Är det bte bara jag som tycker Taylor är hur snygg som helst!? 8) <3 hihi!


*BILDER* från RHC

Tog lite kort igår och här kommer dom ;) Va btw ganska kul att titta när dom föste kor och grejjor, men vi va inte där så länge igår ;)           

har lite bilder på mässan oxå men dom kommer sen ;)
En sak som jag tyckte va lite lyx var att dom fick irda fram på samma bana som dom tävlade på! :o Tycker de va lite kul ;)

Bilder:jag &Josse

Titthinder för hela slanten

Blev titthindersträning för oss idag oxå :) Ska köra lite hårt på det nu så att han är helt otittig!

Satte upp lite nya hinder idag, eller ja, hinder och hinder - cavalettis är väl bättre ord ;)
- ett med en vaxduk, det blev som en mur
- ett som vi klädde bollen i folie så det blev alderles glittrigt ;)
- ändrade om lite på vattnet
- backar med vatten i


Överlag gick det bra. Men duken och folien va ganska läskiga x) men vi kom över dom små hindrerna iaf ;) Men vi hade väl lite handikap för solen lyste på så han såg den knappt :S Men han hoppade den oxå, tillochmed i galopp på slutet ;)

Men han blev ganska trött, så imorron ska jag ut och träna kondition och sen blir det tömkörning eller nåt sånt på lördag. Här kommer lite bilder från idag :)     
Hehe, på första bilden va jag inte med riktigt med som ni kanske ser. :s Mamma verkarde tycka att vi va hopplösa xD HAHA! och efter det blev det ju bättre ;)

Här är en hoppserie från en film från igår oxå. :)

 Han hoppade ganska högt ;D Klicka för rätt storlek.


Matilda och hennes nya marsvin

Glömde ju skriva om det igår x) Men hon valde i vilket fall som helst Cazzie. Ett av de snällaste och lugnaste marsvinen vi har :) Så det kommer nog inte bli några som helst problem med henne och Spöka (hennes gamla marsvin) :) Såhär såg dom ut igår strax före avfärd ;)


Det finaste som finns...

   

Sveriges fjärde största hästarrangemang


Idag är det Ranch Hores Callange, det är sveriges 4:de största hästarrangemang. Efter Globen, Göteborg och Falsterbo. Och eftersom vi har varit på dom tre så skulle det ju va kul att åka på det här oxå! :) Så vi ska åka dit idag och kolla lite ;) Här är programet för idag.Tycker Cutting och Working Cowhores verkar skitkul! :D Har sett lite filmer på det och hästarna är hur coola som helst :) Om jag nån gång skulle börja rida western skulle det helt klart vara någon 'cow-gren' x) haha!