28/6 Tisdag...

Har städat mitt rum idag! ;D Haha, största händelsen idag. x)
Har passat småbröderna också och kört undan en massa träd som lillebror sågade ner. :P Så nu ser våran syren lite misshandlad ut. :/ Har börjat tvätta schabrak idag oxå. :) Lika bra att få allt fint och iordning nu när Prego vilar och jag ändå inte har något bättre för mig. ;) Sedan är det ju snart Falsterbo också och då är det bäst att man har gjort något vettigt innan. ;) hihi!

Ska putsa och tvätta Pregos lädergrejor imorgon och fixa klart resten av schabraken. :) Sedan får vi hoppas att det är ganska lugnt, hade tänkt att jag skulle börja träna lite nu när Prego vilar, skulle nog behövas. x)


bild fr Värnamo. Älskade häst! ♥ Längtar tills sommarvilan är slut!!

Städ-dag

Idag har jag och syster städat i stallet. :) Sorterat täcken mm och tvättat alla benskydd - för hand!! :o Ska ta en bild på dom imorgon så ni får se dom allihopa, det tog ett tag kan jag säga. :P Tror att vi kanske tar och tvättar några av dom i maskin imorgon också så att dom blir extra fina. :) Om det tillåts förstås. ;D Haha!

Flugmedlade dom idag igen ochså och dom var jätteiriterade. :( Sedan hjälper ju inte flugmedel på bromsar så jag slog ihjäl 5-10 bromsar på Prego efter att han hade fått på sig flugmedel. :( Finns ju någon "anti-broms" medel men är det någon som vet om det hjälper? Eller har något annat som ni vet hjälper mot bromsar så får ni gärna säga till! :)




Min fina-fina lille bäbis!! <33 att du bara har varit här sedan 15/3 är inte klokt! Känns som att jag har haft dig hela livet. <33

Sommarvila

Nu har Prego sommarvila men jag ska se om jag kan hålla bloggen lite uppdaterad i alla fall. :) Skriva lite tips, om utrusting och Falsterbo som vi ska till iår igen! :D

Flugmedlade i alla fall Prego och de andra hästarna idag igen... Måste verkligen ta och skärpa till mig med det!! + att Prego behöver välja sig vid att man sprutar på honom. ;)


Grimmor

Det är många som tycker att det är skitkul att shoppa grimmor och jag fattar inte det. :s Visst det kan väl vara snyggt med matchande grimma, täcke och lindor när man åker iväg och tävar eller så, men vem vill igentigen ha nylongrimma när man åker?
Jag har bara två grimmor till Prego (hade tre men han tog av sig den i hagen för ett tag sedan och jag hittar den inte. :()  En billig nylongrimma som jag aldrig har använt och en lädergrimma. Två grimmor är kanske i minsta laget. :P Så jag är på jakt efter en ny grimma som han kan ha hemma, läder såklart! Så kan han ha den jag har ju när vi åker iväg. :)
Har inte kollat så noga vad det finns för några billiga lädergrimmor än, men det får jag ta och kolla upp. :)

Vad tycker ni? Nylongrimma eller lädergrimma?

Slappdag

Har varit en väldigt händelselös dag idag. ;) Gick upp vid 1 och sedan gjorde jag typ ingenting fram till lite över 5. Då gick jag ut och skrittade en sväng barbacka i skogen med Melvin&Houdini och mamma. :) Mysigt och Melvin tyckte att det var jätteroligt. :)
Prego var ganska pigg men jättefin. Imorgon skrittar vi kanske ut igen, beroende på om det är fint väder eller inte. ;) annars får han börja sin sommarvila.. :/

Väldigt passande sång. ;D haha! Älskar den, hur kul och bra som helst ju. :)


Lung runda i skogen

Red ganska tidigt idag för en gång skull. ;)

Blev en lugn runda i skogen med Jose&Mozart. Vi skrittade mest men travade lite. Prego varvar ju ned nu inför sommarvilan så han ska gå väldigt lätt. :P Imorgon blir det promenad och sedan skritt tror jag..


Vilka ska till Falsterbo iår? :D

Duktiga Mozart! <3

Vi har bara tre hästar hemma nu så alla våra går tillsammans, Houdini, Mozart och Prego och det går hur bra som helst!! :D Är jätteglad för det för i början var Houdini en riktig liten mops! :o Var hingstig och sånt och betädde sig som att Prego var hans sto, altså han var helt vrickad! :S Mozart försökte gå imellan men det gick inte så bra. :/ Men nu har Houdini funnit sig i att det är Mozart som bestämmer och flocken är hur bra som helst!! Det är supertydligt att det är Mozart som bestämmer, sedan kommer Prego so inte längre vill vara H:s sto så han sätter Houdini på plats ibland, lite väl tufft. :P som tex imorse när jag släppte ut dom. H fick komma ut först, sedan M och då vallar han ut H i hagen så när jag kommer ut med P är dom redan nere i hagen.

Jag släpper P och då komer H och möter upp honom. dom nosar lite på varandra, och då skrikerH till som ett bruntsigt sto, som vanligt. ;) och viftar med ena frambenet. Då tar P tag runt H:s manke, han biter inte bara håller man i alla fall! :o jag skriker på P men han bryr sig såklart inte, men det gör Mozart! Han lyfter på huvudet på en gång och galopperar fram till H och P och då slutar P! Jag blev helt chockad! Kan man ha någon bättre ledarhäst?! :D Är såååå glad att jag har honom och han håller verkligen koll på dom andra. <33 Så duktig du är Mozart. :D

Bullbak, jpg och promenad

Japp! Idag har jag faktiskt gjort lite saker. :) i alla fall mer än vad jag har gjort i sommar hittils. X)
Först städade vi lite i huset och sedan bakade vi massa bullar som vi ska ha till midsommarfirandet imorgon. ;)
Putsade lite av mina grejor också och efter det åkte vi till Jönköping. :) Närmare bestämt till Charlies, Hööks och Eko.

På Charlies provade jag ett par Pioneer. Dock hade dom inte helt rätt storlek men vi kom fram till at jag skulle ha st40, vidd S och långa!. :o Blev helt förvånad, att jag skulle ha långa och smala ben för att ha 40 i sko-st.?! :o Men men dom var jättesköna och jag vill absolut ha ett par sådana! :D Får vara snäll och hjälpsam så kanske jag får ett par. ;)

När vi hade varit runt överallt fick vi med oss det här hem:

- betesbegränsare t Houdini, Charlies
- bettplattor t Prego, Charlies
- fleecetäcke t Prego, Hööks, verkar mykt Prisvärd
- ridbyxor t Albin (lillebror) Hööks
- flyveil t Mozart, Hööks
- hantel t mig, Eko, Josse tycker at jag är klen och behöver träna. :P
- massagesak, Eko, jättemysig!
- 8st gräsbroddar t Mozart mest, Eko
- hake t Pregos vattenhink, Eko
- skarvbläck till eltråd, Eko

Så fick med oss lite smått hem. :) Provade täcket på Prego och det satt jättebra och han var jättefin i det. :) Var halva priset på det så det kostade inte så mycket över 100:- så jag tror absolut att det är prisvärt! :)

Har tyckte inte att det var roligt att bli fotad när det var matdax. <3 men täcket är fint i alla fall! ;D hihi!

Här är en bild på våran supergoda tårta som vi åt här om dagen, en väldigt sen skolavslutningstårta kan vi kalla det. ;)

MUMS! :D Som tur är blir det mera tårta imorron. ;)

Nu när vi kom hem gick jag och Josse ut med alla hästarna på en liten promenad. :) dom var pigg och Josse hade lite problem med att hålla koll på Mozart och Houdini när vi gick förbi grann-hästarna som galopperade förbi oss. Hihi! Prego skötte sig men var pigg han med. :)

Alla bilder är dåliga mobilfoton för våran kamera funkar fortfarande inte. :'(
Får btw fortfarande kommentarer ibland om att jag kan gå till en skomakare med mina stölvar, jag vet det. ;) Men jag hoppas fortfarande på ett par nya då dom jag har nu inte passar så bra. :/

Stövlar!!

Behöver ett pas stövlar. :( Mina gick ju sönder för ett bra tag sedan, men jag har haft gaiters, det funkar men jag vill verkligen ha ett par nya.
Jag har alltig varit svag för Pioneer och jag hoppas på att jag kanske får ett par snart. :D Det är nämligen rea på dom på någon webshop, kommer inte ihåg vilken just nu men någon engelsk tror jag.. :P Isf är det ett par "vanliga" bruna jag vill ha. :)
Hoppas-hoppas-hoppas att jag kan få dom. :D Har dreglat efter dom ett bra tag nu. ;)


Hittade ingen bild på ett par vanliga bruna så det får bli en som jag har gjort lite brunare. :P Blev dock inte så bra. :(

Svar

Emelie om Lite ändringar:
Hej! jag var också med och hoppade på gark i söndags och försöker få tag i hanna johansson på facebook men eftersom det är ett väldigt vanligt namn så finns det väldigt många att gå igenom... Vad har hon för profilbild? kanske blir lättare att hitta henne då :P

Svar: hehe. Ja kan jag förstå. ;) Hädet är en bild på henne, brunt hår, blå-grön aktig bakgrun och någon vit topp eller något sådant. ;) Hoppas du hittar det. :)

Vinna eller förlora på tävling

Haha, i tidningen Häst&Ryttare har dom ett uppslsg för ridlära. Jag tycker att det oftast är bra övningar men i det nya nummret (nr4-5 2011) var det en sak som jag tyckte var väldigt roligt!

Övningen och det var bra, men eleven som utför övnigen hade sagt en väldigt kul sak, citerar den meningen:
'Hennes bästa tips för att bli en bra ryttare är att ha kul, och inte ta så hårt på om man viner eller förlorar'
Haha! Tyckte att det var grymt kul! Man kan ju inte fölora när man tävlar inom ridsporten. ;) tex.
"Hur gick det igår på den lokala i Tranemo?"
"Vi vann fösta klassen men förlorade i andra..."
"Jaha, vad hände i andra klassen då?"
"Nä, vi fick ett pet i omhoppningen, så vi kom precis utanför placering."
Hahahaha! xD Så säger man ju inte!
Och även om man blir utesluten "förlorar" man ju inte. Man blir utesluten och kan inte säga att man förlorade. Sedan är det ju inte säkert att eleven sa exakt så, dfet kan ju vara journalisten som drog en egen slutsats men det var endå grymt kul. x)


Josse&Mozart förlorade LBn i helgen för dom kom bara trea. ;D Haha

Lite ändringar

Har gjort lite ändrignar i headern. :) Tycker att det blev mycket bättre nu faktiskt - vad tycker ni?

NYA


GAMMAL


Sedan gjorde jag några andra som ni kanske hann se innan jag bytte, men det här är i alla fall den första jag hade. ;)

Skogen

Red ut i skogen idag med Jose&Mozart. :)
Tänkte såklart inte på att det var ett par dagar sedan vi red ut i skogen så jag tog inte nosgrimma. :P Jaja, gick ganska bra i alla fall. :)

Han var lite stark och jag fick jobba lite med att få igenom halvhalterna och förhållningarna, men det gick bra efter lite lösgörande jobb i skritt. :)
Tog ett ganska lugnt pass eftersom Prego snart ska få sin sommarvila. :'( Men galopperade lite iaf och Josse&Mozart tycker att man antingen ska galoppera jättekort som inte Prego orkar riktigt än, eller snabbt så att han blir stark. :P Så jag fick jobba lite med det. :/ Jaja, ingen skada skedd men kommer inte bli roligt om han blir stark i galoppen ute. x) Haha! Vi får väl hoppas att dom sköter sig nästa gång vi rider ut tillsammans. ;)

Imorgon blir det skogen igen, tror dock att jag rider ut en sväng själv, hade inte tänkt att galoppera alls då, bara mycket skritt och lite tvarövergångar och lite lösgörande.


Blev inspirerad av nya Häst och Ryttare som kom till oss idag. ;) hihi! imorgon ska jag ta upp en lite kul sak som stod i den, ska bara läsa lite mer sedan och hitta lite inspiration. :D

Bildlänk!

Har fixat en ny länkbild om det är någon som vill länka till mig?. :)


200px bred                                 170px bred                         150px bred


Här är HTML koden:
<a href=http://szander.blogg.se target="_blank"><img src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1615984/images/2011/lnkbild_153829834.jpg" border="0"></a>

70cm rundan fr Värnamo den 6/6

Kom på att jag har glömt att lägga upp filmerna från VBR! Här är 70cm rundan och han har redan utvecklats jättemycket! :D Jättekul att se, tråkigt dock att det inte blev någon film i söndags. :(


Promenad

Gick en sväng i skogen med Josse&Mozart idag. :)
Nu ska han vila men jag ska rida honom lite lugnt i skogen några dagar så att han får varva ner lite. :)
Sedan blir det vila i fyra veckor.. :(

Smickrande bild från promenaden. ;D


Banan fr igår

Hade nästan glömt bort att jag skulle lägga upp banan! :o
Men här kommer iaf en slarvig liten skiss. ;)


det blå/gröna som är mellan 8an och 9an ska föreställa vattengraven. ;)

Svar på kommentar


Svar: Japp det gjorde hon. :) Söker du på Hanna Johansson på facebook kommer hon upp och då kan du klicka dig vidare till alla bilder. :)

Några bilder fr igår

Hittade några bilder på FB som Hanna Johansson hade tagit. :D Jättefina!! Har frågat om hon har några fler så det kanske kommer upp någon mer någon annan dag..? Får hoppas! :)







Tycker nog mest om den på trippeln. :) Hela jag är inte med men skitsamma! Prego är iaf jättefin! :D <3




Klubbhoppning på hemmaplan

Idag har vi varit och hoppat 70-80 på GARK. :) Prego skötte sig hela dagen och var duktig. Det var jätteroligt för det var många som sa att han var fin! :D Blir lika glad varje gång och det är jättekul att det är så många som tycker att han är fin. :) Tack alla ni som säger att han är fin om ni tycker det! :D Blir som sagt jätteglad och det värmer verkligen!
70cm - 4fel
Framhoppningen gick jättebra och han hoppade jättefint. Var lite spänd på framridningen men det var många hästar och läskiga vattenpölar överallt. ;) haha + att bebis inte är så stor än så det är förståligt. <3 När vi gick in på banan blev han lite spänd igen och gick runt och tittade lite.
Vi hälsade på ett vågplank och en liten låda.
Första hindret var en vanlig oxer med GARK-infångarna och det var tydligen jätteläskigt! Han stannade nästan framför det men han bestämde sig för att klättra över det. Lille plutten! Blev plockepinn av alltsammans så där kom våran rivning. Resten av banan gick jättebra men han kollade lite på vågplanket, det var bredvid vattengraven och det var som en vattenpöl där vi brukar ha vattenmattan så det var lite läskigt, man han hoppade det och var jätteduktig. :) Så är nöjd med rundan. Han tyckte att GARK-infångarna var jätteläskiga men han hoppade det i alla fall! :D Jätteduktigt av honom tycker jag!

80cm - 0fel
Red inte fram så mycket till denna klassen. Travade fram honom och tog någon galopp, men skrittade mest. ;)
Hoppade fram på cavalettin och sedan tog jag et språng på räcket när det var litet och sedan på 80cm. Hoppade oxern en gång på 80 och vi tyckte nog båda två att det var väldigt lågt. x) Haha! Jag trodde typ att det var 60 eller nåt. ;) Jaja, vi kommer upp mera efter vilan. ;)
Han var fortfarande lite spänd och tvekade lite mot första igen men jag drev på han lite och då hoppade han jättefint. :) Resten av rundan gick jättebra, han var i 7an ganska ordentligt men den låg kvar. ;)
Så han har varit jätteduktig idag! Var en ganska klurig bana och det var bara 17 av 64 starter som nollade! Men sedan var det ju Jens Fredricson som hade byggt den oxå. ;) JO! Vi har hoppat trippelbarr för första gången idag också :) utan problem såklart ;)

Fick inte med oss någonting att filma eller ta kort med :( men lägger upp en fin liten banskiss på banan. ;)

blir en gammal bild medan jag fikar och tills skissen kommer upp. ;)

BRS *BILDER!*

                           
Fina Mozart och Josse som var så duktiga idag! :D

Just det! Jag fick ju trava av Mozart åt Josse och jag ände mig jättestor på han. x) Men jag ser väl ut ungefär som vilken ponnyryttare som helst? ;) Bara jag som är van vid min "stora" Prego. <3


hihi! Jag ser ut som Josse när jag har hennes hjälm. ;D

Bratteborg-resultat =)

Var en riktig bra dag idag för oss. :)
ska inte skriva så mycket det får Josse göra själv men lägger upp lite resultat och bilder som jag tog idag. :)
LC: kat. B 3:a Cornelia Eliasson - Matcho! :D Grattis!! såg inte rundan...
      kat. C 2:a Rebecca Eliasson - Anemone Nemorosa! :D Grattis!! såg inte rundan...
      kat. D 2:a Josefin Zander - Mozart! :D Grattis sis! klockren runda! :D
      kat. D 4:a Linda Stålklint - Lucky Luke! :D Grattis! jättefin runda! :D

LB: kat.B 1:a Cornelia Eliasson - Matcho!! :D 0+0fel Grattis igen!! Fösta nollan i LB för dom och dom vinner! :D
      kat. C
1:a Rebecca Eliasson - Anemone Nemorosa! 0+0fel Grattis igen!! Fösta LB:n för dom (andra tävlingen)
      kat. D 2:a Linda Stålklint - Lucky Luke! 0+4fel Grattis igen! :D först ut i omhopp. fin ritt :)
      kat. D 3:a Josefin Zander - Mozart! 0+4fel Grattis klant-sis! ;) kom snett in i kombinationen så det blev ett onödigt stopp på b-hindert. :P

Visst var dom duktiga idag?! :D Grattis igen till er och om det var någon jag glömde. ;)

Kommer bilder snart! Ska bara ut och släcka i stallet. ;)

Mot Bratteborg! - tidsinställt

Ja nu är vi på väg till Bratteborg om inlägget kommer in rätt. ;)
Jag sitter troligtvis och halvsover eftersom jag hade hästarna i morse + att jag brukar sova i bilen. ;) Josse ska hoppa LC(90cm) och LB(100cm) vilket är de två sista klasserna så  hon startar nog inte förren någonstans runt 11 om lappen som ligger här bredvid datan stämmer. ;)

Prego ska jag som sagt gå med idag och pröva att linda han med transportpaddar och se hur han beter sig med dom. :) När jag lindade han med bara lindor för ett tag sedan brydde han sig inte ett dugg så vi får se om han gör det idag. :)

Lite bilder från förra gången vi var där iår. :) Dom kom tvåa i en klass, kommer dock inte ihåg vilken... :P
     
Så nu får ni hålla tummarna för dom! :D

På önskelistan!

Såg det här tränset från Schockemöhle när vi var nere på HorseFram och provade ut sadel till Mozart (så det ver ett tag sen) och jag blev helt såld! Hur snyggt som helst! Ett sådant måste jag ha till Prego! :o Dock är det engelsk nosgrimma så det är lite synd. :P Men har inte ridit han på det så jag vet ju inte hur han går, men personligen tycker jag inte om den engelska.
Sedan är det ganska dyrt oxå.. Så vi får väl se hur det blir med det. Men jag behöver ett nytt träns till han snart. Jag har bara ett svart (min sadel är ju brun) och det är inte så värst bra. Mamma köpte det begagnat och då var det hur torrt som helst! :( Så jag har oljat in den hur mycket som helst men det var tydligen för sent. :'(

Så det här är ganska behövligt! ;)

en till bild
Xtreme Horse makeover i Lerum erbjuder makeover för hästar samt säljer hästprodukter och hästvårdsprodukter
klicka på bilderna för att komma till bildkällorna

VILA

Prego vilade idag. Men imorgon ska jag gå en promenad och linda benen på han med transportpaddar och se hur han reagerar på det. :) Har varit slarvig med att göra nya saker med han så nu får jag skärpa till mig de här dagarna som är kvar innan han ska vila och helt inte göras någonting med. :(


Imorgon följer jag med Josse när hon ska tävla i Bratteborg. :) Bilden är från förra gången vi var där ;D fotograf: jag! :D  

Hoppning!!

Hoppade på Gark idag! :D I början var han spänd och lite väl på. ;) Men efter lite framridnig och framhoppning gick det jättebra och han hoppade jättefint! :) Tror tekniken har blivit lite bättre bara nu efter att vi löshoppade så det r ju possitivt. :) Red på lite bommar i trav och galopp, bom, cavaletti, bom och det gick bra, gjorde mest det i början och då var han lite spänd så han landade i fel galopp iblan men det var inte så farligt. Tyckte mer att det var jobbigt att han var både stark-på och pigg-på. ;) haha Men det gick som sagt över. :)

Hoppade studs för första gången också! Gick jättebra och han fattade på en gång. <3 Sedan hoppade vi bana, först på lite knappt 80 och sedan en gång till på nästan 90! :D Hur kul som helst att få hoppa lite mer ordentligt! :) Han tyckte det också för den delen. ;)

Sumering
ska rida på lite längre tyglar än jag egentligen först tror att jag vill ha och sedan tänka på att räta upp mig innan hindret och balancera upp oss lite. ;) låter han gå i den takt och fart han vill än så länge och då måste jag tänka på att räta upp mig och vara lugn och vänta ut hindret. :)
 Prego var duktig och jag ser verkligen fram mot söndag! :) Då är det klubbhoppning hemma på Gark och jag har bestämt mig för att hoppa 70-80 :) får se om mamma går med på det bara. ;) haha nej men jag ska nog prata lite med Ann, så att mamma blir nöjd. ;) <3

löshoppningsinlägget kommer nog imorron ... har inte skrivit det än. ;)


bästa bilden fr idag. ;) haha mammas mobli är inte den bästa. + att han kom lite nära. :P

Houdini-dag

Gick en promenad med Houdini idag. :) Josse och Mozart följde med och lilla Prego fick stanna hemma i hagen.
Lite senare på kvällen longerade jag Houdini och han var duktig. :) Men han trodde typ att han var en liten, nej stor, hingst och sprang runt och drog hela nosen i backen! :/ Hm, han är helt knepig nu när han går med Mozart och Prego. x) Han går runt och vaktar Prego hela tiden. Ja vad ska man säga. :P Får hoppas att Mozart sätter han på plats så att Prego får lite lugn och ro. ;)

Imorgon är det öppen bana på Gark!! :D Ska markarbeta/hoppa så det blir skitkul!


Lillkillen har fått på sig sin munkorg oxå. Haha! Gullig är han... eller inte. ;)

Tycker ni om nya desigen föressten? :) Personligen tycker jag jättemycket om den!! :D

Löshoppning *film*

Här kommer en liten film från igår. :) kameran har damp så det blev film med mammas mobil. ;)  hindret ligger på 120.


stilstudie, tror att han kommer bli hur fin som helst! :D Han har inte hoppat så mycket än så tekniken kommer. :) även om den inte är dålig nu så är den inte helt optimal ;)

Löshoppning

Åkte till Gark och löshoppade Prego nu ikväll och han var jätteduktig! :D
I början var han lite tveksam och hoppade lite kantigt osså men sedan var han jätteduktig och hoppade jättefint enligt mig. ;D Han öppnar inte upp 100 med bak men är påväg, och har inte frambenen framför sig men tappar dom inte så jag tror att det kommer bli hur bra som helst! :D <3 Eftersom det var första gången vi löshoppade honom hoppade vi bara 120cm och han var jättefin. :D Han skulle kunna ha hoppat högre (såklart;D) men vi tog det lite lugnt med han. :) Han tyckte det va skitkul och drog en extra gång runt alltihopa! x) Älskilngshästen <33

Imorgon blir det som sagt vila, men tror att jag skriver ihop något lite om hur man ska löshoppa. :)


[bildkälla]

Markarbete

Markarbetade på åkern idag. :)

Hehe, tänkte att det var lite roligare med en skiss. ;)

i början gick det inte så bra. :P Han var ouppmärksam och jag fick det inte at funka.
Sket i det efter ett tag och började hoppa fram på den vita plankan i trav. Sedan kom vi direkt i galopp och sedan samma sak i andra varvet. Gick jättebra och han hoppade jättefint. :)

Sedan hoppade jag linjen, travhoppade in första gången och började i högervarv och landade i vänster utan några som helst problem. :) Det var lite mer problem att landa i höger men tog den två gånger åt det hållet och då gick det bra. :) Hoppade en cavaletti med vattenmatta under med två backar på, så att mattan inte skulle flyga iväg. ;) En planka och en cavaletti med basckar under och han är så duktig och tittar inte på nåt. :D Älsklingshäst, bara jag som inte skötte mig idag. :P Men hoppa kan vi iaf båda två... he he. Han flöt på jättebra och hoppade fint även om han kom lite långt ifrån någon gång, tror inte at han kom nära utan hara tog "hinderna" i farten. :) Jätteduktig var han! Dock var det lite svårt att svänga åt höger, han flöt ut lite och jag fick inte tag på han riktigt, men kom rakt på och han vinglade inte mellan hinderna. :) 

Imorgon åker vi till Gark och löshoppar honom! :D Blir ganska mycket "hoppning" den här veckan. Kan skriva planeringen.

- Prego V.24 -
Måndag
markarbete åkern
Tisdag löshoppning ridhus
Onsdag VILA
Torsdag markarbete utebanan Gark
Fredag Longering/VILA
Lördag Promenad
Söndag CR utebanan Gark

Boots Techno Shield

Tycker dom verkar vara jättebra! Bra passform och dom snurrar ju inte. :) Ett par sådana skulle inte sitta fel. ;) Tyvärr kostar dom runt 899:- :P


Produktinfo
"Revolutionerande boots utformade för att ge ett komplett och säkert skydd för kotled och ballar. Användbart inom alla grenar och kan användas på alla underlag (gräs, sand, lera). Den särskilda anatomiska formen och det skyddande materialet garanterar en perfekt passform på hästen och ger ett komplett skydd.

Det anatomiskt utformade skyddet är i ett elastiskt material som sluter sig om hästens hov vilket gör att dom inte snurar. 

 Tekno Shield har två spännen för att säkerställa att skyddet sitter perfekt.Det första är en elastisk rem med snabbknäppning placerad runt hovväggen. Det andra är ett neoprenband med kardborre som sitter runt kotleden. Neoprenet garanterar komfort och gör att skav undviks. 

Änden på spännet är i FLEXTAN, ett icke-deformerbart material, som spänns fast på hakar i rostfritt stål för snabbast möjliga knäppning och uppknäppning, även med bara en hand. Hålen är utformade på ett sätt som garanterar högsta säkerhet och förhindrar risken för oavsiktlig uppknäppning under ridning.

Skydden passar inte lika bra för hovar med särskilt låga trakter. 

              
                 Jag kommer ihåg när dom kom till Charlies och jag såg som första gången. Jag blev kär på en gång kan jag ju säga. ;) Men än så länge klarar jag mig bra med mina vanliga Eskadron boots. :) Dock skulle jag ju inte tacka nej till ett par sådana här... ;D

Vila, Klättra, Vila...

Ska köra stenhårt varannan dag med Prego de här två veckorna som är kvar innan han ska vila.

Igår klättrade vi med Josse&Mozart. Galopperade upp och ned för backen två gånger och det tyckte han var jobbigt! Han blev inte så svettig men jag kände att han var trött i sina bakben så dt var ett väldigt bra uppbyggande pass. :)
Idag gick vi en sväng med Prego och Houdini. :) Han är så gullig min lille häst! <3 När man kommer och hälsar på honom i hagen tar han helst ner huvudet och nosar o nafsar på skorna. x) hihi! Tycker att det är lite charmigt men inte lika kul om han får tag i skon. ;)

Dressyr

Blev ett dressyrpass i paddocken idag. :)
Ibörjan var jag lite omotiverad, det gick bra, men inget extra eller så. :P Men i galopparbetet gick det bättre. :) Övade på fattningar från skritt och i högervarvet går det jättebra och han är jättefin. :) I vänstervarvet gick det lite sådär och sedan gick det faktigskt ganska dåligt. :/ Så blev väldigt myckt jobb och han blev jättesvettig och lite trött i kroppen också faktiskt. Men sedan gick det bra och då avslutade vi. :)

Imorgon är det öppen bana på Gark och då ska vi dit med både Prego och Mozart och hoppa. :) På måndag är det klubbhoppning på VSRK, eftersom vi inte kan köra båda hästarna tror jag tyvärr att det blir Mozart som får åka. :( Men på söndag (V.24) är det klubbhoppning här hemma på Gark och då ska vi vara med! :D Blir sista innan vilan.. :/

Lite mer om tävlingen...

på framhoppningen var han lite ofokucerad och så men när vi kom in på banan var han jättefin! :D Helt stabil och hoppade lugnt och fint. :) Travhoppade in och travade mot sexan som var ett vanligt räcke, men han gick emot lite så jag tyckte att det var bättre att ta en förhållning och trava mot det och få ett lugnt och fint språng och det gick jättebra. Så noll fel och vi bestämde oss för att hoppa 70cm, men bara grundomgången. Han var jättefin även denna runda och det blev en till felfri runda. :)



Pratade med Ann oxå och bestämde oss för att varva ner typ en vecka och sedan 3-4veckor hagvila och sedan börja bygga upp kondis igen med lite kravlösa skogsritter. :) Så jag kommer inte att vara helt hästlös i sommar. :D Men säg till om ni har någon häst som behöver ridas. ;) hihi.

Funderade på at låta han vila nästan nu på en gång. Men VSRK har en klubbhoppning den 13/6, alltså om en vecka. Så vi åker på den och sedan får han nog ta det lite lugnare. :) Är sååå kul att äntligen vara igång igen, så jag tyckte att det skulle vara lite tråkigt att bara "tävla" två ggr och sedan inte rida alls på en hel sommar. :( Men så kommer det som tur var inte att bli!! :D Så det blir en till klubhoppning i alla fall. :) Skitkul!

Har inte hunnit lada in filmerna än men dom kommer kanske senare om min snälla mamma vill ladda in dom. ;) <3 Annasr kommer dom imorron eller onsdag, är inte hemma imorron så vi får se hur det blir. Men Prego får vila. Ska lägga upp en veckoplanering nu oxå så att jag får med allt jag vill. På torsdag tex är det öppen bana på Gark så då ska vi dit och hoppa lite. :)


Tävling =D

Var i Värnamo och hoppade 60-70cm. Gick jättebra och nollade båda klasserna. <3 Mera kommer ikväll.

Fin häst i 70. Min stil är dock inte den bästa tyvärr :P

Lång dag

Tömde Houdinis bädd idag och den var hur fin som helst!! :D Själv tycker jag att det är tråkigast att sopa och så när allt spån och så är borta. :P
När vi skulle spola ur den med högtryckstvätten var det däremot fler som var intreserade. ;) Sedan på med vircon och sedan klart. :)

Spelade bandy med Josse, Melvin och Magnus också! Var hur kul som helst, även om jag och Melvbin sög. x)

Nu på kvällen red jag och Josse ut i skogen. Han var väldigt fjantig idag och skyggade lite och lite så. Men galopperade lite i några backar och då var han ganska fin. :) Sedan ringde mamma och sa att dom hade åkt till padocken med lite hindermaterial så då red vi dit. :) Där var han jätteduktig! Jobbade på jättefint, men det var lite svårt i slutan i högervarvet. Men det släppte lite och då gick han ganska bra. :)
Hoppade vattenmatta och han trampade på den en gång. :o Slarvhäst. <3 hoppade lite långa linjer och red över fyra travbommar på volt och sedan galoppbommar och det gick jättebra. :)

Imorron åker vi till Värnamo och hoppar en klubbhoppning där. :D Vet inte vilken höjd jag ska hoppa riktigt än men 60cm blir det i alla fall. Hade hoppats på 70 denna gången också, men på Sörsjö är det två faser så då kanske det är bättre att ta det nästa gång. :)


Första hoppbilden på oss, typ. ;) och typ ända hittils. ;) hehe


Promenad

Gick en sväng och klättrade med Prego nu ikväll. Vi går förbi två hagar med hästar i som tycker att det är väldigt intressant när vi kommer och går förbi! ;) Prego funderade lite på om han skulle följa med och busa med dom men jag tyckte inte att det var en så värst bra idé så vi struntade i det. ;)

Imorgon står det hoppning på shemat! :D Skitkul! men vet inte om vi ska åka till Gark eller som vi hoppar lite hemma, hoppas på Gark för dom har ju lite mer hinder än vad vi har. ;)


Josse var och tävlade idag oxå, mer om dt kommer väl på hennes blogg.