VILA

Han fick vila idag. Efter skolan red Josse och jag passade väl bar lite och lite så. Sedan åkte mamma och magnus ner till Falkenberg och betalade sadlar, lämnade tillbaka Josses dressyrsadel och köpte olja och fett fr Equipe till våra nya sadlar. :) Min NYA (!!!!) Linnéa blev jättemörk och fin. :) Får se hur den ser ut imorron när den har sugit åt sig lite.
Då var jag barnvakt igen iaf så det blev ingen ridning.
Imorron ska Josse och Mozart tävla på hemmaplan. :) Är MHPC och en annan LB (förklass) sedan ska dom nog tävla på söndag oxå, en LB isf tror jag. :)

Ska fortsätta lite med lädret osså och se om Josse och mamma vill ha någon hjälp med Mozarts saker. :)
Kommer bilder och lite så imorron på Josse och Mozart :)

Hoppeliskutt!

Hoppade Prego lite i skogen idag! :D
Man ska ju börja med att hoppa in dom ute i skogen på naturhinder med en trygg häst före, och det gjorde vi oxå. ïaf samma princip. ;) hehe, Mamma och Houdini fick springa före så red vi efter. :) Gick jättebra och han skrittade-, travade- och galopperade över så fintflera gånger.  <3 Houdini var däremot lite busig. ;)

Red förbi ett pas läskiga brunnslock på JV idag oxå utan problem. :) han har vairt lite fjantig med det innan. :P Sedan galopperade vi upp för en backe oxå och han va lugn och fin. :)

Får se hur det blir imorron, tror att han kanske får gå ryttarlöst eller lite markarbete på banan.


Två små sötisar i sommras ;)


Igår...

Red jag Mozart. :) Josse har inte mått så bra så jag fick offra mej. x) I utbyte mot att hon fick longera Prego lite.

Gick väl helt okej, han är låst i halsen så våran kiropraktor ska komma ut och titta på han typ så fort han kan. Men på lsutet fick jag nog nästan igenom honom. Men det blev lätt att jag ville bära upp honom och rida han lite för tufft på det viset, men sedan gick det bättre när han fick galoppera lite mera fritt. :) Hinner inte skriva mera nu, försov mej typ 40min. :P Så har lite bråttom nu. ;)

Fin men stark häst

Prövade en dressyrsadel idag en liten stund, men han gick inge bra med den så det var hem och byta. :P Fortsatte i nya hoppsadeln och då gick det bättre. :) Tycker att han var riktigt fin men stark och pigg, så det fick bli mycket övergångar och flytta och lite sådana saker. ;) Då gick det mycket bättre och på slutet fick jag han att gå i en jättefin avslappnad avtravning. :)

Även om jag red ett rät hårt pas, dock mest trav, och han blev svettig - va han inte ett dugg trött när vi skrittade hem! Så nu är det dax med mera galopp-jobb. :)Skitgris!! ;) <3


Tävling VSRK

Josse och Mozart var och tävlade idag och det gick jättebra! :) En liten fuling av Mozart i LCn, och dubbelnolla och en 2:a placering i LBn! :D
Måste ju säga grattis till Becca som vann LB (för c-ponny)! :D <3 Jättefin runda och utklassning. ;) hehe, tvåan hade fyra fel i grunden och Becca var (såklart) dubbelnolla! :D
Grattis till Cornelia oxå som vann LC för b-ponny. :) Såg inte rundan men den va säkert jättefin. ;D
Grattis till Annie oxå! ;) dom kom 11 i LC, för d-ponny. :D

Lägger upp lite bilder från idag. :) Fotograf: jag! :D ;)

               
Den hästen som inte är Mozart(xD hehe) är Electra och Annie, dock inte så värst smickrande bild men iaf. :P  sjätte och sjunde bilderna va lite kul. ;) hehe han står fortfarande kvar med bak i backen på 1 m och andra kom dom jättenära men då fixade han det iaf. Knasponny! ;D

Dagens ridpass

Red som sagt Prego i paddocken med nya sadeln. :) Han va lite stark och springig i början i traven, men efter lite lösgörande jobb i skritt och efter lite galopp blev han jättefin! Jobbade på bra med bakbenen och överlinjen, gjorde lite påbörjan till skänkelvikning idag igen, han börjar bli bra på det nu.

Gjorde inget komplicerat, ;) Men han trivdes i sadeln och jag oxå för den delen :D Har inte så dålig sits som i Josses gamla sadel, som mamma btw passade på att sälja när vi var på sadelprovningen! Haha, så nu har Josse ingen sadel ;) dock har hon två hemma och prövar dom nu över helgen, en dresssyr och en hopp, vet inte vad dom heter såhär "på rak arm". :s Menmen!

Hann inte klippa Mozart ikväll. :P Det var någon som smällde påsksmällare och då blev dom lite uppspelta, mest Mowitz men iaf. Kändes lite onödigt så vi får ta det imororon ist. :/ Så jag får nog gå och lägga mej snart. x) Men vi åker förhoppningsvis inte så tidigt (till tävlingen, VSRK) imorron.


Mowitz och jag i Vaggeryd förra året. :)Älskar den bilden! :D

Sol!!!

har varit superfint väder idag!! :D Kulkul, så jag har varit ute typ hela dagen + letat efter påskägg -såklart! ;D Är en tradition här hemma. :)

Igår fick Prego vila helt, tyckte han kunde få det efter sadelprovnig och allt detdära. ;) Nu ska jag ut och klippa Mozart. Josse ska tävla imorron och hon kom på att han kanske tycker att det är lite varmt. :P Så klipper honom nu och sedan ska jag rida Prego en sväng  i paddocken i nya sadeln. :)


Sötis ett och två! ;) <3

Dukigt häst!

Min lille bebishäst skötte sig jättebra igår på sadelprovningen. :) <3 Men han va ganska pigg och busade nästar två gånger x) HAHA sötis<3

Va lite svårt att känna hur han rörde sig i de olika sadlarna eftersom att han sprang runt lite väl myckt. ;) Men i Linnéan, fr Equipe gick han jättebra! :) Han rörsde sig fritt och jobbade på bra med ryggen, även om det som sagt var lite svårt att känna. ;)
Så den fick fälja med hem! :D Jippie! Ska pröva den över helgen hemma och se om den fortf. känns bra osså och om den gör det är den min!! :D
Supermysig sadel, tycker väldigt mycket om den :)


Bild på underverket ;) Men min har en blank "läderbit" längst ned på kåpan. Ska ta kort på den sen när det är lite bättre ljus. :)

Sadelprovning!

Nu bär det snart av på sadelprovning med Prego. :) Eller ja, snart och snart, men vi ska iaf åka 3 ;) Så jag måste nog börja förbereda lite nu - haha! Är inte så värst snabb när det gäller sådana saker. ;)

Ska bli lite spännande att se hur Prego reagerar, för det lär ju vara några hästar inne i ridhuset och sedan ska jag hoppa upp och av hela tiden. Men tror han sköter sig jättebra!
Mer uppdate kommer väl ikväll ;)

Igår fick han btw vila ( va iväg med Mozart hela dagen) men jag longerade iaf lillponnyn innan vi åkte iväg. :)

Ridhuset!

Åkte till ridhuset med Prego idag! :D Han va jätteduktig och brydde sig typ inte. ;) Va lite spänd osså när jag hoppade upp och travade runt lite men snart var han som vanligt.

Lallade mest runt och lite så men det blev ganska mycket galopp.. ;) Tränade lite på påbörjan av byten. Galopperade på diagonalen förhållning, travsteg och ny galopp :) Jättedukgit va han och fattade galopp på en gång.
Tränade lite förvänd oxå, gick bra det med :) Gjorde likadant som med bytesövningarna men behll galoppen och det gick finfint. :) Duktig liten kille jag har. <3

Imorron blir det sadelprovning för Mozart (och Josse) och jag ska följa med. :) Prego får gå lite lugnare och på torsdag är det sadelprovning för honom. :D

Promenad

Prego blev vaccinerad igår, skulle ha gått en sväng med han innan han fick sprutan men hann inte det :P är inte så snabb - hehe! ;)

Men idag blev det iaf en långpromenad med Josse och Mozart. :) Fick faktiskt rida Mozart lite oxå och shit va liten han känndes!! x) Såg helt Ok ut (josse tog nåt kort) men han kändes verkligen jättelite. hehe Men det va iaf kul att pröva han lite, tror jag får ta och skaffa en egen liten pony i sommar när Prego ska ha sin vila, superkul ju! :D
Han va iaf duktig (Prego) och va helt lugn när Josse galopperade och lite sånt ;) Älskilngshäsetn <3 Tur att jag äntligen fick dig till slut <33

Prego 4 år!

Idag fyllde Pregosen hela 4 år! :) <3 Han skötte sig jätefint när jag red han i paddocken idag men va lite pigg och blev stundtals lite stark.
Red utan nosgrimma idag oxå så kan ju vara lite därför, men tycker ändå han skätte sig riktigt bra! Tränade mycket på att han skulle följa spåret, rider typ aldirg på spåret för jag vill inte att han ska bli en sådan jobbig häst som bara hänger sig på sargen/staketet och tappar yttersidan när man vänder in mot mitten. det kanske ni såg på filmerna att han nästan välter lite inåt, va mycket bättre idag och jag tänker helt rätt nu, väntar på vad jag vill att han ska göra - svänga eller fortsätta rakt fram. :)
Så är jättenöjd med han. Red ganska länge idag faktiskt, han va pigg så han fick ta och springa av sig lite energi. ;) Gjorde förresten mycket övergångar, mest skritt-trav men oxå lite trav-galopp. På slutet prövade jag att trava och galoppera med lösa tygler oxå, efter som att han tog väldigt mycket stöd i handen idag ville jag känna så att han ändå kunde bära sig om jag inte hjälpte till med att stödja upp han. Han skötte sig jättefint. <3 Fattade tillochmed galopp med lösa tyglar och det va inga problem. Jättefin, låg form och välvd rygg och han har sån härlig galopp, man känner hur bakbenen arbetar - galoppen är verkligens hans bästa gångart, även om han har väldigt fina gångarter i övrigt så tycker jag mest om just galoppen. :)

Måste ta lite nya biler, men idag har det ju varit sånt pissväder!! :o men jag somnade typ när jag kom hem från skolan så missade nog det värsta. x)

Tapp - igen!

Prego hade en tapp idag igen!! :o Men red han i paddocken iaf. Han va lite stum i fram men inte så farligt. Jobbade lite med fattningar och flyttade bogen och rumpan. Han är jätteduktig och nu är nästa steg skänkelvikningar. :)
Mamma filmade lite så kommer kanske upp nåt litet klipp sen. :)

Musik:Skogen

Red ut Prego i skogen med mamma&houdini (i tömm såklart) och Josse&mozart. :) Gick bra och han tyckte det va roligt. :)
Mötte en gammal typ likbil som lät som f*n! Men han spände sig bara och gick ut i diket. :) Duktig tkr jag, sen va Albins eller Melvins bil lite läskig men jag tog upp den och skramlade med den sen brydde han sig inte så mykt. ;) <3 Gullegrisen.

Imorron ska Josse och Mozart tävla i Theleborg. :) LC o LB tror båda var stilbed så det blir kul. :) Men jag måste ju gå upp tidigt. :( Usch! Jaja, får väl skriva hur det gå imorron. Så vi får se hur det blir Prego imorron. :)


Longering

Longerade Prego idag. Gick bra men ibland ville han gå in lite mot mej men annars jätteduktig. :)
Efteråt gjorde jag lite ledarövningar och det är han jätteduktig på. :) <3


Piggelin!

Red Prego idag. :) Han va fin men lite stark i höger (tror jag att det blir) men kanske inte så konstigt med tanke på at det blåste skitmycket!! :O Men han va duktig iaf. ;) Jobbade mycket med att trampa bort bogen osså gick bra efter lite lösgörning. ;)

Ska nog jobba han lite hårdare nu en månad eller så och hoppa in man mm. Sedan får han vila. :) och smälta allt det nya. :)

Vet med lillponnyn

Åkte till veterinären med Houdini idag. Han har haft lite upphakningar eller nåt sånt så vi ville kolla upp det. Men när vi hade lastat ur hos vet var det borta! :O Hehe! Konstigt men bra. ;) Han är fortf. lite "knakig" i knät men vi fick Bvitamin som vi ska spruta i muskeln och något annat som jag inte kommer ihåg vad det heter nu. x) Så nu får vi hoppas att det blir bra. :) Ska sätta igång han ordentligt nu efter vilntern oxå. :)

Hovis, igen

Igår när jag skulle ta in Prego hade han en till tappsko. :P Men han va inte halt eller så så jag red han en liten stund i paddocken. Gick bra men gjorde inget så värst avancerat. ;)

Idag longerade jag han och jag tyckte inte att han tog för sig riktigt med det frambenet, han va lite stum i steget så det va bra att vi fick komma så snabbt till hovslagaren. :) dvs idag. ;) Han är jätteduktig när man lastar nu så det är superbra! Gick bra hos hovis oxå, han va inte spänd eller så den här gången.


Skritt och Börjes

Skrittade ut Prego i skogen med hela familjen, typ. xD Jätemysit tyckte både jag och Prego och han va lugn och fin som vanligt. :)
Släppte ihop Prego och Mozart idag oxå. Gick jättebra, Mozart va mer intresserad av gräset i Pregos hage än av själva hästen. ;) sötisar! men det va jättekul att det gick så bra.

Sedan åkte vi till Börjes, behövde köpa bla en sadelgjord till Prego, han är lite för tjock för Mozarts sadelgjordar. Sedan köpte jag ett par mörkblå ridbyxor oxå, har inga mörkare ridbyxor så det va behövligt. ;) Sedan följde även en bok med hem - Utbildning av den unga hästen av Jens Fredricson och Ingrid Andersson. Har skummat igenom den lite och den verkar jättebra! :)

Sedan köpte vi två krubbor, två "ihopfällbara" sadelhängare. och lite annat smått behövligt. ;)
Kanske kommer bilder på det sen!

Det var länge sen!

Har kommit av mej lite i bloggandet här. ;) hehe.

Iförrgår red jag iaf Prego en liten stund i paddocken innan jag följde med Josse o Mozart på hoppträning. Gick bra, gjorde inte så myckt. :P

Igår fick han vila för jag somnade när jag kom hem från skolan. x) Sedan longerade jag Houdini samtidigt som Josse tömmade Mozart. Han skätte sig bra och va pigg. :)

Idag red jag Prego igen. :) Paddocken som vanligt. :/ Måste börja rida ut på han nu tycker jag! Han va fin men lite lojj, och lite stel i högersidan. Så jobbade med att få han fäljsamm och vi gjorde någon slags början till skänkelvikning. :) Fick ett dressyrspö av Josse efter en liten stund och då blev han jätefin. :) <3 ÄLSKAR hans galopp!! :D Hur fin som helst. :) Får filma lite igen i helgen. :)


Dåliga bilder på sötisarna som har fått stå ut med mej de senaste dagarna! ;D <3 <3