Markarbete

igår red jag lite markarbete hemma på Mozart och han skötte sej bra, men va lite slö i början. Men jag gjorde lite övergångar osså och då blev det lite bättre ;)

På söndag ska jag tävla! :D Blir Gemlaortens reg LB, LB MHPC :) Är typ inga starter men men ;) Det blir min reg debut oxå :)

Imorron är det hoppträning för Sandra oxå :) Ska bli skitkul :)

Mozart med Hackamore

Idag red vi ut med alla hästarna :) Jag på Mozart med Hack, Josse på Mowitz med sidepull och Houdini som handhäst.

Alla hästarna va jättefina och lyssnade jättebra :) Vet att jag har sagt det innan och säger det igen - måste pröva att hoppa Mozart på hacket nån dag! I speciellt galoppen bär han sej superbra! Och får bra bakbensaktivitet på en gång och jobbar på hur bra som helst :) Så det måste jag pröva nån gång ;D

Här kommer en bild från igår, imorron ska jag ta ett kort så ni får se hur Mowitz ser ut i sidepullet och hur Mozart ser ut i hacket :)


HAHA! Jag är alltid superseriös på bilder x) Mamma höll på att så spunk på mej igår ute i regnet <3 Josse har lagt upp en jättefin bild på oss igår oxå på sin blogg ;)

Hemma efter liten barbackarunda i regnet


Skritt-dag

Idag skrittade jag och Josse ut på M&M med Houdini som handhäst. Dom skrittade på bra, finns inte så mycket mer att såga ;) Imorron ska nog Josse och Jenny rida ut en svång på Mozart och Mowitz, jag tror jag tar ut Houdini en svång :) Tog nåt kort men batterierna är slut så det blir ingen bild idag :P Är det fint väder imorron ska jag göra fint Mozart och Houdini, kanske Mowitz om jag hinner och ta lite kort på dom :)

Mozart markarbete

Idag red jag lite markarbete hemma i paddocken. Jag var inte så bra på att reglera honom igår när det var lågt igår, så jag satte upp två cavaletties med 17,5m imellan och då kom vi jättebra på både fyra och fem galoppsprång :) Övade lite på att hoppa en cavaleti och sen gjorde jag halt och sen kom vi fram i galopp igen. Gick jättebra det med! :) Sen hoppade jag ett litet hinder snett från lite olika håll och det gick jättebra det med :)

Resten av helgen tror jag att jag bara ska skritta han om han ska tävla på lördag. Vi får se ;)


Foto:Josefin

hoppträning med Mozart

Igår var det hoppträning för Ann :) Jag hade Mozart och vi övade lite på att hoppa bana och trav hoppa lite. Första travhoppet kom vi in helt okonsentrerat och typ trillade över/igenom det lilla hindret. Men alla andra gånger gick det bra. :) Trevhoppade oxer några gånger oxå och jag tyckte att Mozart hoppade bättre på det än på vanligt räcke.

Vi hade en linje oxå med 17,5 meter imellan, altså 4 galoppsprång. Men eftersom att vi började lite lågt (väldigt lågt! ;)) så fick vi kolla lite om vi ville ha fyra eller fem, jag red på fem och en halv första gången x) men sen gick det bra och när hon höjde dom lite blev det skitbra :) Banan gick oxå bra, vi hade först travhopp, sen snettigenom till en oxer med sockerbitar och en blå hink under. Sen linjen (två räcken) och sist en oxer på snettigenom igen, med våran vattenmatta under ;D Allt gick bra förutom sista hindret, jag hittade inte rätt väg och vi kom typ fel hela tiden, jag red nämnligen samma väg hela tiden - pucko! xD Men när Ann påminde mej om att jag kanske skulle ändra vägen lite så blev det bra :) hehe, måste kanske bli lite mer flexibel? ;)

Så hoppträningen gick överlag skitbra och det va jättekul att hoppa Mozart igen :D Josse glömde ju såklart kameran hemma så det blev inga bilder eller filmer :/ Hm! Typiskt när det gick så bra, jaja!

Tävling VBR

Igår var det ju tävling för mej och Mowitz LC, LB. Det gick skitdåligt! Vårat sämsta resultat ever!!! Han gick inte fram på hela dagen och jag red inge bra heller :(

I LC kom vi till omhoppning, men till näst sista hindret tog jag en allderles för snäv sväng. Mowitz hade inte en chans att klara det, så det blev ett ner där, sen stannade han på sista. Tror att det var för att jag hade satt honom i skiten på hindret innan och blev lite osäker, han svarade inte här heller. Tråkigt! 8 fel i omhoppn. här då :/

LB debuten gick så dåligt det kan gå! Han svarade inte fram, skulle ju ha utgått, men det tänkte jag inte på då :( Stannade ut oss på kombinationen, men sista gången hoppade han dock första och sen smet han på sidan. Usch säger jag bara! Både till mej och hästen då.

Blev skylldig Becca en chokladboll oxå. hm! Ska se om jag kan få det till kvitt eller dubbelt till MHPC ;) Då har jag en ponny som inte är fullt så seg och feg som Mowitz ;)

tömkörning

Idag tömmade Josse Mowitz, så att han är mjuk och fin imorron. :) Jag va lite hästskötare åt henne. Hon skulle arbeta båda på töm och vi var tvungna att vara lite effektiva för det såg ut att bli regn. Och det blev det! :(

Jag red Houdini lite i paddocken gick bra men vi gjorde inget avanserat ;)


Josse o Mowitz idag, han var mjuk o fin! Tack Svante! :D

tävling i brämhult

Idag har vi varit i Brämhult och josse har tävlat Mozart LC, LB. Gick helt OK. I LCn lyssnade han inte på ytterskänkeln och han drog sej till utgången ist, så det blev en olydnad, i grunden.

I LBn såg det jättebra ut! Men när hon skulle svänga upp mot först hindret i omhoppn. stog det två gubbar mitt ivägen!! :O Josse skrek på dom men det tog en stund innan det kopplade. Tror att både Josse och Mozart blev lite ofokuserade och fick ett stopp på hindret efter. Skittråkigt!
Men hon fick hoppa omhoppningen igen (dom gick och pratade med domaren) men dom var lite, ja vad ska man säga, inte förberädda riktigt så det blev ett stopp där med, men men. Så det var skittråkigt! Hade dom inte stått ivägen från första början hade dom säkert blivit placerade! :( Jaja, Josse fick hederspris iaf x) en liten rosa-lila pappegojja xD Jättesöt ;)

Bild kommer sen om jag fick någon bra ;) det var förresten en fotograf där som tog skitfina bilder på Josse! Vi håller på att bestäma oss för vilken vi vill ha bara ;)

Kiropraktorn kom hem till oss och behandlade Mowitz. Men det var som tur var inga stora grejer, så det blir tävling på tisdag :) Imorron får Josse tömma han ;)

22/5

Åkte till Gark på fm och hoppade lite med Mowitz. Vi skulle bara cheka av så att han 'kunde' hoppa kombination ordentligt.
Och det kunde han väl hyfsat ;) Sista gången gick det iaf superbra (kommer ett litet filmklipp på det när det har laddat upp på yuotube.)! Men han fegar ur när det är oxer in och räcke ut, men på räcke oxer hoppar han jättefint. Men vi får väl hoppas att det är räcke-oxer i Värnamo på tisdag ;D Jag är inte riktigt säker på om han inte vågar eller om han bara skiter i det för att det är jobbigt, med kombinationerna menar jag då :P När han hoppar hoppar han ju hur fint som helst! På filmen är det 90 (maxat) och han hoppar ju lätt som ingenting. Han är lite svår att förstå sej på, men jag tror att det är en liten blandning ;)


Sen kom Lena och red sin vanliga lektion, men den här veckan blev det på lördagen ist (Josse ska tävla imorron så vi är inte hemma) så det blev idag ist. Det gick jättebra och hon hoppade tillochmed i galopp idag :) Melvin föjlde inte med, han sa att det var för varmt xP så josse red houdini med oss :) Lena var jätteduktig och travade och galopperade jättemycket :) Vi tjatade lite om sitsen som behöver slipas lite med. Så Josse började med att longerade henne i paddocken barbakc och fick göra lite balansövningar och då satt hon fint :)

Nu har filmen laddat upp. Så här kommer den! :)


Är välgigt kort liten film men han är fin iaf! :D <3 Vad tycker ni om min sits? Ska ju snart tävla MHPC (stilhoppning) och då måste jag rida snyggt! :D

Imorron em kommer förresten kiropraktorn och ska kolla lite på Mowitz, så vi får se vad han säger om tisdag... kanske inte blir nån tävling om vi har otur.. :/ Men vi hoppas såklart på det bästa! :D

finfin ponny!

Igår red jag Mozart i skogen och han va superfin!! :D Han gick verkligen jättebra och lyssnade jättefint! Hade nytt bett på han oxå. Ett rakt eggbett och han gick verkligen super! Jobbade mest i galopp. brukar emst galoppera eftersom det är den gångarten vi tävlar i ;) Men det var inget hårt pass, mera lite cheka av, Josse ville att jag gjorde det och det gick jättefint :) Vi skrittade ganska mycket och han var fin även där.

Idag ska jag rida Houdini igen och Josse ska tömköra mowitz och Mozart.

 Sötis ponny! <33 våran första placering ;) 6:a i LC

Terrängträning och 'fånga-träning'

Josse och Mowitz tränade terräng i tranemo idag och det gick bra:) Fick lite kort, kan lägga upp nån idag ;)

När vi kom hem skulle Josse longera Mozart och jag skulle göra nåt med Houdini. Men mozart ville inte bli hämtad i hagen!! Han bara sprang runt runt, ahn har börjat dumma sej jättemycket när man ska hämta han, men idag gick han helt klart över gränsen! Men det blev ju inte bättre av att josse tappade greppet helt, så då ryckte jag in ;) Han galoppearde omkring lite men efter en stund sprang han till grinden och där stannade han och jag gick till han, lite lugnt så att han inte skulle springa iväg igen. Jag hade grimma och godis med mej och han fick nosa lite på godisen och sen satte jag på grimman och efter det godis. Efter det gick jag runt lite i sommarhagen och sen gick jag in till paddocken och gjorde lite horsemanship. Men då hade Josse tagit houdini och skulle tömköra han ist så jag gick tillbaka till sommarhagen och fortsatte lite där. jag släppte han, lät han gå efter mej. Sen lämnade jag han och gick sen tillbaka och hämtade han, flyttade han lite, backade han (med och utan grimma) och efter en liten stund var jag nöjd och han lyssnade bra på mej, så jag skrittade ut en sväng barbacka, han sprang ganska mycket innan vi fick tag på han så det blev ganska lagom ;)


Bild från idag, foto; jag


en till tävling m Mowitz!

Jippie :D Jag ska ha Mowitz på VBR:s lokla på tisdag nästa vecka ! :) Då ska jag debutera LB med han ;) men då måste han såklart våga hoppa kombination ordentligt, han fegar ur om det är lite långt och lägger till ett extra ist. Ska bli skitkul :D

Men den här veckan känner jag mej lite nedtreyckt x) josse har hopptränat för Sandra, ska terrängträna idag och på söndag ska hon hopptävla. Så jag tyckte att det va lite mer 'rättvist' ;) om jag oxå fixk hoppa Mowitz en gång till :D


Ooo - Hopp! ;D


Ny väg

idag red vi en ny väg som josse, lena, Melvin och mamma hittade i söndags. Det är en backe där som är jättebra att galoppera i, så det gjorde vi och Mozart tog i som skutton! :D Hade hacket idag oxå och han går riktigt bra på det, tror att jag ska pröva att hoppa på det nån gång. ;)

igår hoppade jag houdini x) hihi! Det va jättekul och han hoppade vattenmattan utan att blinka :) Sen satte jag koner på vattenmattan, men han brydde sej fortfarande inte! :) Duktig pojke :) <3

Imorron blir det terrängträning för Josse och mowitz och jag vet inte riktigt vad jag ska göra :P Trovigtvis plugga ;)


hihi, som ni kanske märker så har jag lite brits på hoppbilder ;)

Sävsjö *FILMEN*

Så här såg det ut i lördags!
- över två sekunder snabbare än tvåan! ;)


Horsemanship

i hästväg idag har jag bara gjort stallet och lite horsemanship med Mozart :)

Josse och småbrorsorna hade byggt upp en hoppbana till hunden och inte plockat undan efter sej, så jag byggde om den lite och gick och hämtade Mozart. han va jätteduktig och uppmärksam, man blev väldigt trött i huvudet!
I banan ingick:

- slalom
- vattenmatta
- små hinder (lite tittiga)
- infångare

Så det såg lite kul ut ;)

vattanmattan ville han först inte ens gå i närheten av, men efter en liten stund travade han över den lätt som ingenting! Fjanthäst! <3 han brydde sej inte om nåt annat och skötte sej som sagt jättebra ;) Hade träns och ett grimskaft och travade och skrittade och han följde mej som en liten hund ;) Så på slutet tog jag av grimskaftet och han föjlde fortfarande efter mej jättefint :) travade tillochmed slalomen lös! :D

Gjorde lite flytta osså oxå och han flyttade undan fint och backade jättefint! :) han lyfter jättemycket på bakbenen ;)
Moiwtz och Houdini såg lite intresserade ut oxå ;) Dom stog och tittade på oss en ganska lång stund faktiskt och undrade vad vi höll på med - haha! x)

Sandraträningen på tisdag blev inställd :( men josse skrev på VBR:s hemsida att hon gärna ville träna och då var det en tjej som ringde. Så dom ska träna imorron för Sandra på VBR, troligtvis på deras gräsbana (framhoppningen) som jag ska rida på när det är MH! :D

Filmen vill inte ladda upp så den kommer väl imorron ist :P


ingen rast ingen ro..

hehe.  ;) Red ut Mozart i skogen idag oxå. Han va fin men lite pigg och ofokuserad i början (han brukar vara det när Houdini är med). Blev lite hårdare än planerat, hehe, så nu får han ta det lite lungt tills tävlingen med Josse om en vecka, om man bortser från Sandra träningen på tisdag x)

Tack för alla Grattis oxå! :D Film kommer, fast tror det blir imorron ;)
Mamma stog lite dåligt i LC:n så man ser inte så mycket, man han har korsgalopp typ hela tiden i vänstervarv - är för att det va jättedåligt underlag (!!!) och att han är lite svagare i ena varvet, men i omhoppningen hade han rätt galopp hela tiden. Jaja, svänger man tillräckligt mycket så måste han ju nästan ha rätt galopp ;) Och sen filmade mamma bara till fyran i LC+5, sen gav hon upp! hehe! men det blev två bilder ist :)

   
Varsin 1:a plac iår med pållarna :) Men man ser inte Mowitz rosett :/ Hmm. Nästa gång är det Mozarts tur igen x) hehe ;)

Imorron kommer Lena igen och ska rida Mowitz :) Då rider Melvin Houdini oxå, kanske kan filma lite ?

Glöm inte världscupshoppningen som är nu!! ;)

Sävsjö RK

Var på tävling idag och det gick skitbra!! :D :D Hoppade LC o LC+5.

LC: Jättebra! han va lite seg osså men han lyssnade bra på mej och gjorde som jag ville ;) Men det gick som sagt lite långsamt i grunden, men men. Omhoppningen passade oss jättebra! Inga låga vägar eller så, bara svängar ;) Och vi svänger jättebra nu och det räckte till en 1:a plac!!  :D Jippie!! han va superduktig men tyckte att det va konstigt att han va tvungen att springa först på ärevarvet :P Mycket bättre att springa tvåa eller så ;)

LC+5: Är nöjd här oxå. Men precis när vi fick startsignal stannade han! jag trodde att han kanske skulle bajsa eller nåt men han bara stog :o Men jag fick fram han och shit va fin han va!! :D  Han såg ut som värsta hingsten med böjd nacke och jättefin galopp! ojoj säger jag bara ;) Men vi fick ett stopp på 3:an, som va en oxer med ett vågplank i, jätteläskigt ;) men andra gången hoppade han jättefint, men jag fick skrika lite på han ;)

Här kommer lite bilder:


hehe, stor rumpa x)


Fina priser ;) fick godis till mej oxå men det tog slut fort ;) Nästa gång vill jag ha ett täcke ;D

Nu är det Josses tur att tävla Mowitz och jag ska tävla Mozart :) Ska bli skojj  ;) Men josse ska tävla i Brämhult nästa helg först, sen är det byte hihi!


Ridsport på TV!

Nu på lördag är det ridsport på Eurosport! De kommer att visa Global Champions Tour klockan 20.00 och det pågår i lite mer än en timme, får komma ihåg det så att jag inte missar det som vanligt ;)Lite

här är några ryttare som jag tycker rider snyggt!


Luciana Diniz på Winningmood, i Göteborg. Tycker dom är superfina tillsammand! :) Hon rider så mjukt och fint. Skulle gärna vilja rida som hon :)
Foto:Jag! :D


Pius schwizer, lika cool i alla lägen :S ;) men han rider oxå skitmjukt och fint :)

Sen rider ju Rolf-Göran fint oxå, men jag tycker han rider mer effectivt än snyggt om ni fattar vad jag menar ;)


min lilla elev

Idag har Lena varit här, vi red ute i skogen för det är så klabbigt i paddocken. Dom galopperade och va jätteduktiga ;)

På kvällen red vi ut i skogen och jag skulle jobba igenom Moiwtz lite hade jag tänkt mej, men det gick inte så bra. Han va inte så arbetsvillig och tog bettet lite, hm,. ska nog åka till Gark imorron så att jag får känna lite mer på han och hoppas att det inte sitter kvar tills lördag! Visst, det är inte dressyr eller så,men jag vill ha en fin ponny
iaf ;)


Snöig mule, Mozart. :)

terräningträning inställd!

Det regnade så mycket igår så alla (utom vi hade ringt och avbeställt) så då blev det ingen träning, i o försej så var det liteka bra för Mowitz del men iaf :S Jaja, josse får träna nästa vecka ist :) 

Så ist skrittade vi ut en sväng på hästarna barbacka. och på morronen red jag Houdini lite i skogen, hade det raka bettetpå han men han gick inte så bra på det så jag ska kolla lite så att det verkligen är bra för han, annars blir det tredelat ;)

tisdag - mozart, mowitz & houdini

Mozart
Red ut i skogen och övade mycket byten på rakt spår och länga o korta sprången. Bytena satt perfekt! Gjorde flytande byten med två galoppsprång imellan typ fem-sex gånger :D Jättedukgit var han!! :) Sen drog jag fram en liten björk och la den som en bom. Kom i både kort galopp för att få han att komma nära, första gången stampade han av allderles för långt ifrån men resten av gångerna kom han jättebra :) Sen kom jag i lång galopp, lite för lång egentligen. Men då ville han stoppa in ett extra hela tiden men efter två anridningar stampade han av där jag ville.

Mowitz
Gick en sväng med han först (ca 30min) och sen tömkörde jag han i paddocken. Han va jätteduktig o jag är nöjd. Masserade han efteråt oxå och han tycket det va jätteskönt :)

Houdini
Josse hade gjort lite horsemanship innan. Men ingen riktig mortion så jag longerade han oxå. Han va duktig och sökte sej framåt neråt i bara grimman :) Travade över lite bommar oxå och han lyfter så fint på benen :)

Imorron
Ska jag rida Houdini på morronen, om det är fint väder, annars rider jag han på em innan vi åker till Tranemo med Josse och Mowitz.
Mozart får vila.

Blev lite punkter idag ;) hehe! Har gjort fint i foderkammaren idag oxå :)


Typ två år sen ;) Han ser inte så gald ut :P


markarbetesdax!

Idag åkte vi som planerat till Gark och red markarbete. Vi började att rida fram ute på deras lilla terrängbana och hoppade dom små 'hindrena'  och mowitz kändes helt OK, men lite låg och lång.

Sen gick vi in på utebanan och red fam lite igen och gjorde lite bomövningar, kan lägga upp skiss imorron. På slutet hoppade vi en kombination oxå och jag tänktepå min sits och tyckte att det kändes bra, på torsdag ska jag få med mej kameran! Men han fick tag bra i hindret och hoppade upp fint och lätt. Först hade vi det lite längre för vi kom in i kombinationen på en lite bredare oxer, men då fegar han ut och lägger till ett pyttelitet extra. Så det är bara att öva mer på det och få han att lite på mej och verkligen känna att jag litar på han!

Det blev lite hårdare än vad som var meningen så imorron ska jag bara på med han massera och stretcha han ordentligt.

Förra sommaren! hihi! Ja, det är ju bra att man har en lugn ponny iaf!

mozart goes wild!

Idag var Lena här och red Mowitz :) Sammtidigt red Melvin Houdini och det hade gått bra. Jag va inne så jag vet inte ;)

Dom hade ridit både i skogen och i paddocken och dom hade galopperat båda två! är jättestolt över dom. :'D :) Nästa vecka ska Lena komma både torsdag och söndag och rida :) kommer passa Mowitz planering oxå.

Till ridpasset då. jag red Mozart ute i skogen idag med josse och Mowitz. Han va pigg och glad, som vanligt ;D men han va lite bockigare och så än vanligt men det tycker jag är skitkul så det är lungt på det viset ;) Han va mjuk och fin på bettet och i sidorna men vill inte riktigt följa med högerhanden - när man gör ledande dp. Men det är lite mitt fel oxå, jag kommer inte riktigt ner med ena sittbenet och gör det svårare för han att följa med då. så det är mest jag som får jobba på det!

Här är Mowitz & min vecka:

måndag: markarbete på Gark

tisdag: skogen med Josse, jag Mozart skogen (lungnare pass?)

onsdag: terrängträning i tranemo med josse

torsdag: Lena rider, jag hoppar Mozart på Gark

fredag: lösgörande pass hemma - Lungt!!

lördag: Tävling i Sävsjö

söndag: Lena rida


Hm! får väl låta sis ha han på terrängen då :P Men jag får ju hoppa Mozart ist :) är ett ganska OK byte antar jag ;)


Anky van Grunsven-sson

hehe ;)
Hon har ju varit i sverige och tävlat reining, så då passade ju rubriken lite bra ;)
Ni som säger att dressyr-ryttare inte kan rida western - titta på DETTA videoklipp! Är den finaste hästen + rundan jag har sett inom western :) Hästen hade ingen stapplig galopp och spinnarna va superfina! :D

När hon var i Bökeberg och tävlade för ett tag sen och då fick hon 70! Det är tydligen väldigt bra ;) Hon och en till tjej (svensk) fick samma poäng och då fick dom rida som typ omhoppnign om segern! :D Då vann den svenska tjejenfast bara med ett poäng (71-70) men hon kom tvåa! :D  och om man rider på minst 70 på alla tävlingar eller nåt sånt, så blev man kvalad till VM :) Så jag tror att hon är det nu :) Skitcoolt! :D Så nu håller vi (iaf jag ;) ) tummarna för att hon ska vara med i VM i både dressyr och reining! :)

lugn dag

Idag har det vairt en väldigt lugn dag! Jätteskönt ;D
Gick bara en liten sväng med Houdini, josse och Mowitz. Annars har jag inte gjort ett skit idag ;) Imorron ska Lena komm ahit och rida Mowitz och jag tror att jag ska rida Mozart lite galopparbete och lösgörande. Så ska jag rida Houdini oxå.

Sen på lördag är det tävling igen! :D Blir min och Mowitz sista tävling innan och Josse bytre hästar. Det blir LC, LC+5, hade tänkt LB men det fanns inte på den tävlingen så jag får nöja mej med +5 :P
Helgen efter det ska josse till Brämhult med Mozart och efter det byter vi ponnys :) Och en helg efter det är det MHPC!!! :D som jag och Mozart ska vara med på! Ska bli skitskojj + att det är typ på hemmaplan, VBR, tycker att det är en jättetrevlig anläggning och dom brukar ha bra koll ;)
Så nu blir det finslipning på stilen ;) ska se om jag kan få mamma(/josse) filma och ta lite extra kort så att jag ser vad som måste bli bättre oxå, tycker att det är sååå mycket bättre att kunna titta på sej själv än att man bara ska gå på känsla och på vad andra folk säger ;) Vad tycker ni?


gillar den här bilden jättemycket!! <3 btw har jag en ny header på gång ;)

mowitzbilder - nu och då

Nu börjar Mowitz bli tjock igen! :o Det går jättesnabbt nu när det kommer en massa gräs. :/ så nu blir det många långa distansritter och skritt för att hålla han i form ;)

Här är lite bilder på Mowitz som josse har redigerat ihop, har tänkt ta en bild på han idag oxå, men då får vi hoppas att det slutar regne först! Det bara öser ner nu! Hm!

   
När vi fick han               Efter fyra månader (hemma) o nu för några mån. sen

Ja, det är lite skillnad iaf :/ Ska ut och ta ett till kort på han i em.


storm!

Idag red jag och Jenny ut på Mowitz och Mozart :) (jag på mowitz och jenny på Mozart) Och det var värsta stormen!! Vi red samma väg framochtillbaka en liten bit och när vi kom hem hade en trätopp gått av! :o och den va 'hel' när vi red iväg... :S

Red runt Klo och det blev lite jobb för dom ;) Red barbacka med kimbelwicket och det gick finfint :) Men i galoppen blev han lite springig ibland med huvet lite upp, och ibland lång och på bogarna. men imellanåt gick han fint :)
Mozart gick oxå fint :) Såg inte så mycket men det jag såg såg bra ut ;)


blir så arg!

när man hittar sina saker på andras bloggar :@ Visst är det kul om nån tycker om dom, men då kan man ju fråga först?! Eller är det bara jag som ser likheten ?

 
klicka på bilderna för rätt storlek

Skittråkigt att man ska behöva hitta sina saker på andras bloggar! Eller är det bara jag ?

svar på kommentar

Hejsan :) Jag heter kajsa och har en pony. Jag är väldigt intresserad av fälttävlan och min pony har vunnit många cupper på irland. Så min fråga är: Hur startade du med fälttävlan? Har du några bra tips? Var tränar du?

Tack på förhand <3
// Kajsa o Toggie

Svar: Hej!
Jag har bara startat fälttävlan en gång. Men det ända du måste tänka på är att du har stor nr.lappshållare, medical card (finns på svenska ridsportsförbundets hemsida, tror dom kostar 16:-) och att du har fälttävlanskortet. Nu är det bara att en fälttävnanstränare ser att du klarar av att rida terrängmomentet på ett säkert sätt, och sen får du en signatur i din ryttarbok.
Mitt tips är väl igentligen att du är förberedd och har nån med dej som har koll på allt ;) tex mamma, ;) <3

Jag tränar för Tehrese i tranemo, just nu står det stilla vad hon heter i efternamn x) men hon är iaf bra ;)

Om du vill ha mer svar så rekomenderar jag dej att gå in på Rosannas blogg hon har tävlar lite mer än jag och har skrivit ett inlägg om det oxå tror jag ;)

gårdagens ridpass

Idår red vi ut igen :) Jag hade Mozart, tror vi ska köra lite nästan varranan dag nu när vi snart ska byta, så att vi känner in oss lite först ;)

Då va han inte alls lite hård! Jag hade ett annat bett idag oxå som jag tror hjälpte mycket,  ett vanligt tredelat muffbett. Förra ridpasset hade jag det tvådelade med fastaringar. Det verkar som att han inte gillar det då ;) Visst har jag haft hästen i ett halvår, men nu var det ett tag sen jag red han så jag kommer inte ihåg ;)

men nu vet jag iaf det, han gillar inte tvådelat, så nu är det bara att pröva lite olika bett som vi har hemma och se vilka vi eventuellt kan byta mellan :) Har ju det tredelade när vi tränar, för det mesta så det skulle vara bra om man hade nåt till som han tyckte om.

Har ni några tips? :)


Vet att det står att det är josses bloggs bild, men det är jag som har fotat så jag tar den iaf ;) Är från helgen på framhoppningen på söndagen :) Gillar bilden, lite tråkigt att det va i motljus bara :/ (det är josse (sis) som rider så att ingen missförstår ;))

hoppträning

Idag var det hoppträning! :) Va var på stora utebanan och hoppade bank och vattengrav. + lite hinder då men det va vattnet och banken som det var fokus på.

Bank har vi ju hoppat jättemycket så det va inga problem, men grav har vi aldrig hoppat :o Så det gick inte så bra i början hehe. Mowitz är ju lite så att när han har bestämt sej för en sak, som till exempel idag att han inet ville hoppa graven så gjorde han inte det. men efter lite rop och några försök gick det och då hoppade han ju utan några problem alls! :/ Hm! Jaja, är ju bra att han hoppar x)

Banken gick finfint och resten av banan oxå. Hade hacket idag, han har ju varit så konstig så jag red på det idag. Han gick lite på bogarna och jag fick inte upp han, sen kunde jag inte reglera han så bra heller :P men men! Tror att det funkar ;)

Här kommer lite bilder!


hoppade inte högt men han hoppar fint :)


hehe, fin bakbensteknik! ;D


Efter lite övertalning så gick det ju, men han va lite noga med sina bakben här med ;) Jag ser ju lite crasy ut oxå x)

Imorron ska vi rida ut i skogen + att det kommer en liten tjej som ska rida Houdini :D Tror att det kommer funka jättebra! Såg henne på en CR och hon verkade tuff så det ska nog inte bli några problem :)

Longerade Houdini när vi kom hem oxå och han har blivit tjock! Men han är jättefin iaf! Han har blivit jättesnygg och börjar få fint steg! :) Ska se om jag får lite kort imorron och kanske en liten film ?


Fick en fråga idag oxå men jag orkar inte svara på den nu ;) Tar den imorron! :D

mozart idag

I dag red jag Mozart ute i skogen! :) Va ett tag sen nu ;) Det gick bra men han va lite stark, spec när man ska sakta av blir han hängande i munnen och drar ner huvudet lite. Måste öva på det sen när jag ska ha han ;)

*filmen!* från tranemo

Har klippt ihop en liten film med lite från de olika momenten från fälttävlan i tranemo! :DFick godkännt resultat :) Så om man hade varit tvungen att kvala till P80 så hade vi haft ett kval avklarat nu! :D

Svar på kommentar

av: M
hur stor är ponnyn?
Vad lång du såg ut på honom, jätte bra blogg :D:D (på
detta inlägg)

Svar: Mowitz är 1,40. Och jag är c:a 167cm så visst är jag för lång för han! Men inte för tung så på det viset är det ingen fara ;)

Men sen fick jag danna kommentaren från samma:

förlåt det var fel av mej att skriva så, kollat på bilden och du är inte alls för lång du passar perfekt :)

Svar: hihi! Blev lite ställd faktiskt ;) Jag är ju för lång och det syns extra tydligt framifrån, titta tillexempel på bilden från vaggeryd, där ser jag grotesk ut x) men tack iaf! :) Kanske berodde det på denna kommentaren som du ändrade dej?

Haha härlig bild! Jag tycker inte alls du ser lång ut som "m" kommenterade.

Jaja, jag vet att jag är för lång för Mowitz, men jag vet inte hur jag ska göra! Han tycker ju inte att det är roligt att tävla heller - som jag gör ;) Så det är ett litet dilemma!
Vad tycker ni att jag ska göra? och vad gjorde ni när ni blev för stora för era ponnyer? Eller blev för gammla eller så ? Det är absolut inte så att vi funderar på att sälja han nu eller så. Men vad gör man?  


*tävling* - jin sporrar!

Är med och tävlar om ett par superlätta JINsporrar hos kristina warg!! Va med du oxå!


(klicka på bilden för att komma till tävlingen!)

Fälttävlansdebuten - bilder!
Här är en bild efter vattnet oxå!


*tävling* gg schabrak!

är med och tävlar om ett skitsnyggt GG schabrak hos tävlingsryttaren!! :D[klicka på bilden för att komma till tävlingen] :D

bild från tranemo..

såhär nervösa var vi  ;)


hehe. fler bilder och filmklipp kommer senare

tävling - tranemo

Idag har jag och Mowitz varit på våran första fälttävlan! :D En P70. Kan ju börja med att säga att dressyren gick piss!! Han var helt konstig och tog varken förhållningar eller framåtdrivande :( Så det va skittråkigt. På banhoppningen gick vi nolla och jag drev som skutton, tyhp lite avreagerig från dressyren ;) Sen var det fem timmar till terrängmomentet :o så vi hade gott om tid på oss ;) Kollade på * för ponny och alla hästar va jättefina! :D

Sen när det var min tur galopperade jag fram och hoppade lite ;) Fick en bra grundgalopp och fick fram han bra på en gång i startfållan. Men han tittade typ på allt så det gjorde ju att vi fick straff för att vi va för långsamma :/ Hmm, hade han inte varit så fjantig så hade vi inte fått fel, det är jag helt säker på! men det finns ju inget att göra åt nu.

Så dagen blev inte så lyckad kan man ju inte påstå. Men det var iaf kul att rida terrängen! Även fast jag var helt slut efteråt x) han skrittade tillochmed igenom vattnet!! :o Och där var det en massa som tog kort. Så jag försökte se lite glad ut samtidigt som jag drev som värsta shettis-ryttaren x) Mowitz va säkert jättegullig som gick och tittade på vattnet! Säger bara en sak - sopprot!!!! ;)

Kommer lite bilder sen tror jag ;)