Veterinären

Idag var vi på ÅB i Vaggeryd.
Han var bra på rakt spår men på böjt var han inte helt ren. Eftersom jag bara har ridit rakt fram i skogen har det inte känts.
Nya upplägget blev att han ska gå i hagen i 5-7 dagar, sedan ska vi tömköra honom i en vecka och efter det ska vi tillbaka till Vaggeryd.
Enar bedövade successivt hela hb utan reaktion. Så han bestämde att vi skulle behandla SI-leden. Man kan bedöva den också, men det är lite krångligt, nålen man ska använda är ca 30cm och det ligger nära en nerv som inte är så bra om man kommer åt.. :/ så han behandlade det och så kommer vi tillbaka om två veckor och ser hur det har blivit. :)
Även om vi inte riktigt fick någon fastställd diagnos är jag lättad. Usch vad nervös jag var när han bedövade gaffelbandet! :( Som tur var var det inte det så jag hoppas att vi har hittat felet nu. :) <3




Dagen

Måste bara börja med att säga att det var hur fint som helst ute nu ikväll! :D Gick ut och nattade hästarna vid halv 11 och det var stjärnklart för första gången på ett bra tag! :) Jättemysigt ju. :)



Fick lite bråttom i stallet så det blev en lite kortare tur i skogen. han var mycket finare idag och sista traven var extremt fin! :D Han var ganska taggad för vi var påväg hemåt igen och ville väldigt gärna ta en liten galopp. ;) Men hade koll på honom och han fick jättefin trav! Riktigt roligt. :)

Sedan gjorde jag iordning Houdini för han skulle iväg till hovslagaren. Spolade av benen och flätade svensen, han var ganska lerig, hehe. Men sedan blev han ganska fin iaf. :)

Innan det var vi förresten på Smålänningen och jag fick med mig en softshelljacka och en reflexväst hem. :) Tyckte att det verkade lite smidigare med en riktig väst med reflex på än en vanlig reflexväst som man endå egentligen inte vill ha. x)
Fick en massa ramar också! :D Så nnu ska jag bara se om jag har några tillräckligt bra bilder jag vill skriva ut. ;)

Efter det drog vi vidare till Granngården. :) Fick med oss en massa billiga (och bra förhopningsvis) saker. :)
Bild: ett täcke som Josse och mamma köpte åt mig/Prego ;) igår är inte med, ett jättefint termotäcke, tror att det var 150-200g så det blir jättebra. :) har ett 300g, lite väl tjockt att börja med kanske..? ;)

• R
eflexvästen
• Softshelljackan
• Marinblå lindor, Hansbo
• Rotborste, ska ha den till leriga ben och hovar när jag inte orkar spola av dom
• Hovkrats, verkar alltid försvinna..?
• Fleecetäcke med kryssgjordar, marinblått och med gulagjordar och kant, jättefint.:) Samma färg som termotäcket. Har dock inte prövat det än så får se om det passar. ;) Annars får Mozart det. :) fr Hansbo
• Tumridhandskar, Graninge - hur mysiga och bra som helst! 8D
• Lite fodrade handskar, bra när det är kallt och regnar

Allt det här + lite till gick för under 300:-! :o Så det var riktigt bra priser. :D


Dagens ridpass

Red ut i skogen med Josse och Mozart.
Jag är inte nöjd med varken mig själv eller Prego. Han ville inte ta stöd och jag fick inte han att jobba ordentligt.
Idag tycker jag dock att han gick helt normalt. Det är ju bra det iaf. ;)


Usch vad det har regnat idag! :o Hur tråkigt som helst men vi hann iaf ut i skogen när det var uppehåll. Lite duggregn bara. :)
Men det verkar tyvärr inte som att det blir bättre... :( Enligt YR ska det regna HELA dagen här imorgon!! :(

det är ju alltid kul att kunna kolla vädert, eller hur?

Dagens HISS!


Helt klart lillebror Melvin!! :D
Han börjar bli så duktig och han känner att han har balans nu oxå. :) Hur kul som helst! Snart kan han följa med själv på Houdini ut i skogen, utan mamma/magnus. :)
Idag travade dom på som tusan bakom mig och Prego och Houdini försökte hela tiden tränga sig förbi. ;) Så Melvin fick kämpa på ordentligt för att han skulle hålla sig på plats. ;)
Och sedan galopperade dom tillbaka till mamma och Magnus. Hur gulligt som helst! Det är bara att hoppas att hästintresset håller i sig nu när han har börjat nollan och allt. ;)
Men dagens HISS går till lillebror. :D<3


Han "fick" ju Houdini när han fyllde tre och då tyckte mamma att han skulle ha tåkappor på stigbyglarna så att inte fötterna ska kunna åka in för långt. Det kan ju vara lite svårt för små barn att komma ihåg att trampa ner hälarna, spec när dom travar och galopperar, så då är det jättebra att sätta på ett par tåkappor. :) Så att man är säker på att fötterna inte åker för långt in och kanske fastnar.


Visst har han en fin sits?! :D Dock ser man inte tåkapporna så bra :P kanske kommer någon bättre bild på tåkapporna någon annan dag. ;)

På banan soligt, i skogen regnigt...

Sitsträningen gick ganska bra. :) Började rida han, Mozart, själv barbacka och värmde upp han. Testade att göra framdelsvändningar i hörnen, det var vi väldigt dåliga på när jag tränade honom... förra vintern? Men idag gick det ganska bra. :) Skritten gick finfint, lite jobbigare i traven. Delvis för att jag inte satt bra. Jag är dålig på att räta upp mig ordentligt spec när jag rider Mozart, jag kännder mig så lång då. ;) Sedan kom jag lite i stolsits också. :P Jaja, galoppen gick mycket bättre, jag har alltid haft lättare för att jobba hästarna i galoppen.
Sedan ville Josse känna på han en liten stund, han tävlade ju trots allt igår. ;)

Efter det la vi på sadeln, men tog bort stigbyglarna och tyglarna och så tog Josse mig på lina - så var det dax för seriös sitsträning. :) Jag spänner mig i axlarna och nacken så Josse fick tjata på mig för att jag skulle lirka loss mig själv. Sedan måste jag tänka på min position i sadeln, alltså att jag har koll på om jag sitter med alla sittbenen i sadeln. Josse "tvingade" mig att träna på att svanka och skjuta fram bäckenet. Gick väl lite sisådär kan jag erkänna. he-he. Men det är/var bara att fortsätta träna. :) Tänkte på att slappna av i nacken, axlarna och knäna. Sedan att ta tillbaka ytteraxel och kopmma ner ordentligt på de yttre sittbenen. Och såklart att jag kunde reglara tempot med sätet. :) I galoppen gick det riktigt bra och traven är jag också nöjd med, men det krävde lite mer jobb. ;) Spänner mig somsagt lätt. :P
Måste fråga Josse om hon och Mozart kan hjälpa mig lite med det imellanåt. :)


Sedan var det Pregos tur att bli motionerad. :) Melvin föjde med ut på Houdini.
När jag sadlade började det ösregna! Så vi fick gå in och hämta regnkläder och jag la på Prego ett ridtäcke och en handduk på sadeln - det är ett jättebra tips! Om/när ni rider i regnet och om ni är räda om era sadlar så är det jättebra att lägga på en handduk! Såg det första gången på Falsterbo iår, det var en Amerikansk tjej som hade det, hur smidigt som helst!
Dock var min handduk lite för kort så den korvade sig lite. :P

Prego var fin, jobbade på bra men försökte fuska lite. Kanske att han var lite stum på VF stundtals.. :/
Melvin och Houdini var däremot hur fina som helst! :D Dom travade och galopperade typ hela tiden och Melvin börjar bli riktigt duktig! :D men man måste nästan tvinga ut han till stallet, men när han väl är där vill han ju inte gå därifrån! Suck! Jaja, duktiga är dom i vilket fall som helst. :)

 
Drogad Mozart hos tandläkaren! xD Han var inte riktgt så lugn idag. ;)
Jag tror att J tog någon mobilbild, men hon har inte laddat in dom än... kommer kanske sedan. :)

Söndag 28/8 sitsträning

Japp. :) Idag ska jag sitsträna på Mozart i paddocken. Josse ska följa med och hjälpa mig lite. Eftersom Prego är så pass ung (4 år) så ska jag inte sitta för mycket på han så jag passade på att fråga Josse om jag fick låna Mozart till det. :) Så vi ska ut snart och göra iording honom.
Sedan ska jag ut och rida Prego i skogen efter det. får se om det är något litet barn som vill följa med. ;)

denhär lilla filuren hoppas ju såklart på att få föjla med. :)


NorrahammarTaberg RK

Idag åkte vi iväg och tävlade med Josse&Mozart. ;) Gick finemang, två dubbelnollor och en fjärde plats i 90cm och vinst i 1m! :D LBn var jättefin, lite fgör lite aktivitet i grunden men sedan i omhopp. gick det hur fint som helst. :) Var bara två av 20(?) starter som var 0:0 så det var tydligen ganska svårt. ;) I LCn tyckte jag att det var lite väl lamt men inget alverligt att klaga på. :)

Nästa helg blir det kanske DM för dom, tror inte riktigt det är bestämt än. ;) Det är ju här hemma på GARK så det beror på hur Josse kännder för det. :)


Jag ska ut och gå med Prego nu snart, han har gått ganska många dagar nu så han kan lika gärna slippa ha mig på ryggen en dag. :)

blev inga bilder idag... :P eller, jo bara dåliga mobilfoton men det kanske kommer upp någon liten bild sedan. :)


Ojojoj

Ja, vad ska man säga. haha! Har inte haft någon lust att uppdatera just nu... :P har dock inte med Prego att göra så ni behöver inte vara oroliga. :)

Ja, Prego går fortfarande lite lugnare än normalt. Skrittade v.33 och i måndags började vi trava igen. :) (på vets rekomendationer. ;)
Han har känts bra, första dagen jag travade han tyckte jag att han var lite stum, men sedan har det inte varit något så det känns hur bra som helst! På onsdag ska vi på ÅB. Det var väl det. Eftersom vi bara skrittar och travar i skogen så finns det inte så mycket att säga... han är fin i munnen, rider på det raka gummibettet uten nosgrimma och han är jättefin. 
Har börjat rida han med långt spö på vänster sida. Vb är han svagare i så jag får hjälp av spöt att få det benet aktivare. :) Han går jättebra och han börjar gå fint nu. Han knäpper av ibland så jag måste fortsätta jobba på det. Bara jag driver han så att han verkligen är framme på bettet innan jag tar i tyglarna.
Längtar till vi får träna och tävla igen! Är faktiskt peppad på att komma ut på lite dressyrtävlingar. :) Men isf vill jag ha en dressyrsadel. ;) men det blir det inget med! Har en massa saker jag vill ha i stället för en dressyrsadel, det är synd att Mozart och Prego inte kan ha samma sadel.. :/ 


Sandra Carlsson!

Vem tror ni vann både 150 kvalet och en 140 klass?! Jo Sandra! :D Hur kul som helst ju. :) Jag håller såklart alla tummar jag har för att dom ska ta hem hela SM imorgon. :D

klicka på bilden för att komma till källan. :)

Här är Sandra på Tom Jones som vann 140 idag. :)
måste bara tillägga att Sandras outfit är grymt snygg! :D idag hade hon dock blått. ;)

Lite bilder fr dagen

Eftermiddagen spenderades i stallet hos Prego. :)<3 Tog lite extra hand om honom och knoppade, lindade och oljade hovarna. :) Sedan ryktade jag ju såklart honom ordentligt också. ;)
Tänkte att Josse kunde fota oss lite, men mobilen hade inga baterier så det blev en skrittrunda i skogen med Melvin och Houdini först, eller ja dom både travade och galopperade. :D
Såg nog lite roligt ut, man brukar kanske inte ha knoppar och vita lindor när man skrittar ut i skogen..? ;) Hehe, så mina fina vita lindor är inte så vita längre.. :( Jaja det går att tvätta. :)

Här är iaf lite bilder, kommer kanske lite fler på Prego senare.


Hemma igen

Nu är vi hemma trån Bratteborg igen. :) J&M hoppade ju bara en klass, LC...
Blev en jättefin runda, men sista bommen ner. Josse fick inte igenom halvhalten så Mozart fick inte riktigt med sig bak. Jaja, sådant som händer. Dom ska ju till GARK imorgon och hoppa, tror dom går in på 1m. Men vi får se. :) Tror inte riktgit det är bestämt än. ;)


Fick inte med oss kameran så blev inga bilder eller film. Gammal bild fr framridningen på BRS från förra tävlingen där.


Tävling idag

Japp idag är det tävling för Josse och Mozart i Bratteborg. :) Är någon lagtävling där så det fanns bara LD, LC och lagklass, så Josse&M hoppar bara LC:n. Sedan är det en CR hemma på GARK imorgon som dom ska på också. Så det blir nog bra, Mozart behöver komma ut lite. :)
Vi ska inte åka förrens 10 och sedan är det bara en klass så det blir en lugn tävlingsdag. :)

JoM när dom hoppar 80cm!! :o på GARK, idag är det hela 90cm som gäller! ;D Håll tummarna allihop. ;)

Skritt och *BILDER*

Har precis varit ute och skrittat Prego. :) Han var fin, och Josse föjlde med och gick med Houdini.
Här kommer lite bilder på H fr igår. 
  
Hehe. Gullig eller hur?! han blev guldlock efter xD Haha!


Töm


ny bild. :) Jag tycker att den blev jättegullig. :)

Gick bort till paddocken och tömmade H idag. Först med tömmarna vanligt uppe i översta ringarna. Gick jättebra i skrittarbetet. gjorde både skänkelvikningar och öppnor. Vi försökte oss på lite sluta också men det gick inte lika bra, så sket i det den här gången.
Vi gick serpentiner, olika stora volter och lite annat för att jag skule träna lite på min styrförmåga. x) Haha! Vi var lite ringrostiga båda två men det gick bra. Började med stora mjuka bågar och sedan kunde vi gå på jättesmå volter, i skritt, utan några som helst problem. :)
Sedan travade och galopperade vi och då kände jag att jag inte riktigt fick han att jobba igenom i vänter, så spände faktiskt ner honom på den sidan och då jobbade han på jättebra. :) Galoppen gick super och han jobbade igenom jättebra. Så jag  är nöjd med honom idag. :)

Nu har jag laddat in bilderna oxå så dom kommer lite senare. :) Vi ska väl äta snart och sedan är det promenad som gäller. Ska se om någon vill följa med idag om jag ska sitta på... Kanske inte så jättesmart att ta med sig H som handhäst när Prego inte har gått ordentligt på en vecka nu. ;) hehe!

Kattungar!!

Har glömt att skriva att Lill-Sill har fått kattungar!! Dom är hur gulliga som helst och idag är dom faktiskt hela 7 dagar. :) Så dom öppnar nog ögonen när som helst nu. Försökte ta lite kort på dom igår men det gick inte så bra så det blev en liten film ist. ;) Jag har lagt upp dom i min säng så mamma-Sill hopade upp och span på som skutton! <3 hihi! Så vill ni ha en kattunge är det bara att säga till. ;)




Svenska Mästerskapen i hoppning

Som de flestya kanske vet är är det SM-helg nu. :)
Sandra Carlsson, Josses tränare, är med med båda sina - egenuppfödda, topphästar. :) Tom Jones och Spike Jones. :) Hon nollade första kvalet med Spike och kom på en 4:de plats! :D Skitkul! Med Tom gick det inte lika bra med, men det tar dom igen i andra kvalet. :D

Sedan är Lina Hellström med i YRSM. Ann Hellström som jag tränar för, Lina är alltså hennes dotter. ;)
Lina har med sig sin Red Midt Light. Dom kom på en 27 plats i första kvalet, av 49 starter. :) det var en tidshoppning det med och hon fick noll i straff men var inte tillräckligt snabb.

Seniorernas första kval vann Nicklas Arvidsson och Cyklon! Den är ju hur fin som helst!! :D Jens Fredricson kom sexa på fina RS Lunatic. :)

Hanna Hendelsson vann första YRkvalet på Tanja och tvåa kom Douglas Linelöw på Balahe. :) Zetterman var inte tillräckligt snabb och slutade på en sjunde plats med Condello.

Av juniorerna var Anna Persson på Cash Man snabbast och vann första kvalet. :) Trea och fyra kom KarlJakob Ingvarsson på Cafino och Wizard V. :)

Idag var sista klassen inställd pga det regnade så mycket.. :/ Hoppas att det klarnar upp till imorgon!
        
Bilder på alla i samma namnordning som i texten. ;) Sista bilden är på KarlJacob och Wizard V.
gjorde lite fel med länkningarna ... men alla är fr equipe.com

Inga bilder... :P

Funkade inte att ladda in bilderna igår, och nu har Magnus åkt iväg till jobbet med mobilen så dom kommer förhoppningsvis i em/kväll. :)

jag kan inte låta bli att Älska den här bilden!! <3 haha, man ser att han har en tapp tillochmed! x)

Dagens DISS!



Går till folk/ungar som har häst men som inte är ute hos den varje dag!
Har man tex en medryttare som är hos hästen dom dagar man inte kan så är det ju såklart helt OK! Men att bara strunta i att åka ut till den för att man "inte hinner", det är ju bara skitsnack! Skaffar man häst får man se till att hinna åka ut till den varje dag! Det tar inte lång tid att bara åka ut till stallet och checka så att hästen mår bra!
och allvarligt, hur mycket kan man ha at göra när man har sommarlov..? Så fullt schema så att man inte har 30min över för att åka ut till hästen..? skulle inte tro det...
Så det får bli dagens, veckans, månadens, årts - DISS!

Torsdagens hästar

Har longerat Houdini och gått med Prego&Houdini. :)

Började med Houdini.
Tog in han och pysslade om honom ordentligt. :) Ryktade honom och hade svansgnals i man och svans och passade faktist på attt se hur han såg ut i knoppar. Hihi! Det var lite det lättaste att knoppa hans långa man. ;) Men det gick. :) Kanske inte så jättesnyggt, han passar bättre i bara en fläta. Men han var lite gullig i alla fall. ;)

Spände in honom med gummibandet i ringarna på tömkörningsgjorden. I första varvet var han jättefin, men åt andra hållet gick han och spände sig och jag fick han inte att slappna av... :P Provade att göra massa på och avsaktningar i skritt-trav men det hjälpte inte så värst mycket. Så jag spände ner honom, satte gummibandet mellan frambenen ist och tog honom på lite kortare lina och var jättenoga med att han skulle gå lite i öppna så att han skulle jobba ordentligt och inte spänna sig och springa runt utåtställd. Då blev han jättefin och jobbade på jättebra. :) När jag var nöjd spännde jag loss gummibandet så att han fick trava av i en friare form. :) Då var han avslappnad och travade jättefint.
Sedan jobbade jag honom lite för hand i skritt och flyttade undan bogen och rumpan på honom och det gick jättefint åt båda hållen.
Passade på att stretcha honom ordentligt oxå. Fram, bak, svensen ryggen och halsen. :) Jättespänstig och fin var han. Men han tycker att det är lite obehagligt när han ska stretcha ut bak ordentligt, men det är nog för att han har haft lite problem med upphakningar innan.


Sedan gick jag 45min med Prego och tog med Houdini. :) Gick lite segt i början men efter fem min kom jag och Prego igång och Houdini fick jogga ikapp oss ibland. ;)

just nu funkar det inte att ladda in bilderna.. :P Magnus får hjälpa mig lite och så kommer det lite bilder på Houdini snart. :)

Pullar VS Achen/engelsk -nosgrimmor

Jag rider aldrig på achen- eller engelskanosgrimmor. Speciellt inte på unga hästar. Achennosgrimman är nämligen ivägen för tänderna. Så dom biter sig lätt och det är såklart inte bra! :/
Nej, det är mycket bättre att rida på pullar och remont. Dock har jag inte remonten på Prego för han tyckte inte alls om den, har visserligen bara provat den en gång men iaf.
Jag växlar mellan att rida med pullarnosgrimman och utan. :) Försöker rida så mycket som möjligt utan, ex när jag rider ut. Då har jag gärna det raka gummibettet också. När jag bara ska trimma lite på banan brukar jag också försöka ha utan. Sedan på träning och tävling vill jag helst ha nosgrimman och tredelat, så att jag får med han lite bättre. :) Det funkar jättebra! Har iof funkat på alla våra hästar, fast Mozart trivs bäst med renomten.

Sedan tycker alla hästtandläkare att man ska rida, helst utan såklart, men sedan remont och pullar. :)

Mozart i sin remont


och här är Prego i sin pullargrimma. Såhär ska det se ut när pullargrimman är anpassad rätt. :)


Schabrak

Blev lite sisådär med min utrustning idag. :P ...
Men tänkte i alla fall skriva om det bästa schabraken jag har använt nämligen - Mia's schabrak!

Det som jag har haft längt köpte vi för tre år sedan måste det vara nu. och det är fortfarande jättefint! :) jag tvättar mina schabrak ganska ofta. Det äldsta, ett vitt som det är broderat "Sabina Zander" på har jag visserligen bara använt på tävling men i alla fall. :) Det har hållt formen och är inte nopprigt ett dugg. :) Så om ni bara ska ha ett schabrak ska ni absolut ha ett från Mia's! :D Dom kostar c:a 450:- men det är ju billigt om man jämför med ex. Equline, dom kostar väl drygt 700:-.  Så Mia's är väldigt prisvärda. :)


Mitt nyaste Mia's schabrak. Det är som ni kanse ser rött med vit och svart kant och med JumpClubs logga på. ;)


Det är tror jag att Josse och jag delar på... Men eftrsom hon inte har schabrak på Mozart (han har ett fårskinnsschabrak) så jag har börjat använda det på tävling. :) Hittade inte någon så värst bra bild på det tyvär. :P så det fick bli denhär när P går bakom lodplan. :/


Mitt gamla fina Mia's. <3 Dock blev det något fel på broderingen så texten är lite ihoptryckt... :/ Men tycker inte det spelar så stor roll. :)

Har även ett hoppschabrak fr Equiline. köpte det begagnat, bara för att se hur dom var. :) Tycker att dom verkar bra. Mitt var dock lite nopprigt när jag köpte det men det funkar super som hemmaschabrak. :)

Det är vanligt svart med guldfläta. :)

Så, vilka schabrak använder ni?

Onsdagens ridpass

Skrittade ut uppsuttet idag. :) Barbacka med raka gummibettet.
Melvin förjde med på Houdini också och dom travade och lite så. - Dom är Jättegulliga!! :D Hihi!
När vi red iväg var det jätefint ridväder, men när vi var precis halvvägs började det regna. Och det regnade mer och mer!! När vi hade typ 15min hem ösregnade det och åskade. :P H&P bryr sig inte ett dugg men jag tänkte vara en duktig unghästryttare och hoppade av och ledde han hem när det oskade som mest. Hade plana lädertyglar så det var lite halt. ;) Men dom brydde sig som sagt inte ett dugg. :)

Prego tycker verkligen inte om att få vatten på sig! Han såg jätteolycklig ut när det regnade som mest. :( Plutten!<3 Houdini å andra sidan brydde sig inte alls utan såg lika glad ut som vanligt. :) hihi! Melvin var lite rädd för åskan... Det var lite roligt;
mamma: Det är ingen fara Melvin, hästarna är inte rädda för åskan.
Melvin: Men jag är rädd!
Hehe! jätteroligt ju. ;)


Josse&Mozart, Melvin&Houdini. :) Gulligt eller hur?! dock dåligt mobilfoto


God morgon

Har varit uppe innan 8 två dagar i rad nu, hehe kanske dax med tanke på att skolan börjar snart och att jag kommer börja 8.00. :/ Jaja, man vänjer väl sig förhoppningsvis. ;)


Våra hästar sover fortfarande ute, om det inte ska bli dåligt väder eller är mycket knott.
Hur gör ni med era hästar? Sover dom (fortfarande) ute eller tar ni in dom?. :)

Våra går som sagt ute om det ska vara bra väder, inatt regnade det lite, typ 0,1mm från 02-04 eller hur det var. Då tycker jag inte att det är några som helst problem att dom sover ute. :) Täcke är väl att rekomendera, spec till klippta hästar, men ex Houdini klarar sig bra utan. :)


Hade tänkt att jag skulle ta lite kort på min och Pregos utrustning idag och skriva lite om den.... har nog inte så mycket annat att göra, mer än att gå 45min med Prego. ;)

Promenadbilder

Lite bilder från lördag.... när vi var ute och gick. :) LIllebror kom och sa hej när vi kom tillbaka. :)<3








Drömoutfit




De niro Millenium
Pikeurkavaj Epsom
Mountain Horse ridbyxor
Racesafeväst
Charles Owen AYR8 lether look

Jag har fixat kavajen lite, gjort den kortare och ändrat texten och knapparna till guldigt. ;)

Hoppträning... för J&M

Det var hoppträning för Ann på GARK idag. Jag skulle ha varit med på Prego men så blev det ju inte. :P
Josse och Mozart var i alla fall med och det gick bra. Det var mycket lydnad, bla skulle dom galopp-hoppa en liten oxer och sedan skulle dom sakta av till skritt och skritta över ett litet räcke, och fortsätta i skrit efteråt. Vet inte hur många meter det var men typ sex galoppsprång.

Nu ska vi ut och gå med Prego och Houdini. :)

Längtar!!

"Här Prego, ta foppa-tofflan istället."

...eller
"min häst är en skofetischist."
xD


Veterinären

Blev en promenad med Prego i fredags, skulle igentligen ha ridit ut en sväng i skogen men när vi skrittade iväg kände jag att han var stum, så jag hoppade av och gick hem. Han har inte känts som vanligt sedan han halkade i hagen. Så jag ringde till vet. som sa att jag skulle gå med honom i helgen och så fick vi komma på måndag morgon, alltså idag.
Så det bar iväg till veterinären för att kolla upp honom, passade på att röntga knä och has också.
Verkade inte vara någon fara men vi tar det lugnt ett par veckor.

Så idag blev det en promenad med mamma och Houdini. Har inte känt för att uppdatera bloggen innan vi visste hur det var med honom, men nu ska det bli lite roligare inlägg får vi hoppas. :)


Älskade plutt! <3


*BILDER*

Gick en liten promenad med Prego idag.

   


90-filmen

Hehe, Emelie vill se filmen så lägger upp den! ;) Hihi! Vi kommer fel på ett par hinder i början som ni kanske ser. :P Till tvåan tex. Han landar i fel galopp och orkar inte byta till rätt, tar ut svängen lite för mycket så vi kommer långt ut på hindret och för nära. Han landar i fel igen, men byter till kors fram till trean.
Bryter av till skritt efter femman, han landar i fel galopp och jag vill inte att han ska slängtrava in i den nya galoppen. Så det blir en avsaktning till skritt. ;) Andra halvan av banan gick bättre så jag är nöjd. :) Spec över Prego som är så pass hinderklok och gör så gott han kan för att ta sig över. :)<3


Haha! Josse och mamma är ju jätteroliga när jag bryter av. xD HAHA!

Tävlingen igår

Var ju som sagt och tävlade igår i Svenljunga. :)
Åkte vid 17 (tar en timme dit) och sedan var det banbyggnad 18 och så började CR 19. Sedan var det typ 40 starter innan mig så det tog en stund. x) Men Prego var duktig och stod så snällt i transporten. :)

80cm - 0fel
Jag var lite missnöjd med honom på framridningen/framhoppningen. Jag fick inte med mig han ordentligt och jag tyckte inte att jag fick bra galopp på han. :P Mamam "skällde" lite på mig och väl inne på banan gick det hur bra som helst. :) Vi kom lite nära på tvåan och sexan. Sexan var ganska läskig, flera som stoppade på det men Prego hoppade så fint. ;)

90cm - DEBUT -0fel
Jag var mindre koncentrarad på det som Prego höll på med utan focuserade på min position och inverkan. :) Nollade och Prego var jätteduktig, ganska trött + att underlaget var ganska djupt men han kämpade på. :) Kom lite nära på ett par hinder, både för underlaget och att han var lite trött.
Var i trean men den låg kvar. ;) Vi var som sagt nolla i 90 debuten och han hade inga som helst problem för det. ;) Frambenen var lite sådär men det kommer. :) Sedan blir dom ju inte bättre av att vi kommer lite nära.

Så hitils har vi nollat alla våra debuter. :D hihi!, vi har ju faktiskt nollat alla våra starter förutom en 70 runda på GARK. ;)

Det var ärevarv för dom som var felfria också, så det blev hans två första ärevarv och han skötte sig exemplariskt. ;D haha!
Jag vet inte om jag ska ladda upp 90 rundan? Vill ni se den, annars struntar vi i den. ;) hehe, här kommer lite bilder iaf. :)


Haha! Tycker om de två första bilderna. xD Travbilden är inte så bra, men men. :P Sedan är det ju två bilder när vi hopapr fram. :)

Dagen

Prego vilade.
Vi åkte iväg till GARK idag igen och var funkionärer på den regionala. :) Jag var vid framhoppningen första och andra klassen och vid in-&utsläpp i tredje och sista klassen. :)
Var jättekul att höra och se att det gick så bra för de flesta jag känner. :) Nästa år får jag se till att jag och Prego är med på våra (GARK's) stora tävlingar! :D
(han blir ju 5 nästa år och då är ju såklart målet att han ska gå 120)


Bla Sandra Carlsson och Caresse nollade 130. :) Dom var jättefina, jag såg dock bara sista klassen. ;)

Hoppning i Svenljunga

Var och tävlade i Svenljnnga ikväll. :) Hoppade 80 och 90. (90debut faktiskt) :) Gick jättebra och nollade båda klasserna. Skriver mer imorgon. Är hur trött som helst nu! ;)


Nöjda men trötta efter att ha varit iväg fr 17-21,30. ;)

Igår...

var datorn avstängd hela dagen så det blev bara tidsinställda inlägg. ;)

Ridningen:
Josse hjälpte mig att tömma han lite innan jag red honom. Han var jätteduktig och vi skrittade och travade.
Själva ridningen gick inte så bra... jag tycker inte att jag kan galoppera han i rätt tempo och samtidigt kunna svänga han. :/ Jag var väldigt missnöjd igår men jag får inte bli sådan på honom! Han tycker ju att det är lika besvärligt som jag så det är ingen idé att jag blir upprörd, för då blir det ju bara ännu värre.
Travade och galopperade iaf över tre bommar och galoppen gick faktiskt bättre än traven så vi måste ju vara på rätt väg?
Melvin var med och red Houdini i paddocken och dom travade runt mest hela tiden. :) Melvin tycker att det är lite svårt med galoppen, så någon måste springa bredvid om det ska gå. DOm gick oxå över bommarna i skritt och trav. och hoppade till och med ett litet kryss. :) Det tyckte han dock var lite väl läskigt men jag sa att han fick rida hem Prego om han hoppade och då gjorde han det! Haha - utpressning? ;)
Så Melvin skrittade hem Prego och jag gick bredvid, blev dock inga bilder från hela dagen.. :P

Sedan åkte vi somsagt till GARK och var där till 21? något sådant iaf. :) Var roligt att se alla unghästarna och Eric som jag skrev om innan nolllade båda sina meterklasser så jag tror at han är kvalad till 4-års nu. :) Riktigt roligt, han är riktgit söt faktiskt! :)


Lokal på GARK

Nu är troligtvis jag och Josse på GARK för att hjälpa till på hemmaklubbens lokala för storhäst. Ska bli kul för det börjar på 90cm så det lär vara ganska många 4-åringar. :) Jag och Prego skulle rent teoretiskt kunna vara med men käns bättre att gå in på 80 och sedan 90 på en CR till att börja med. ;)
Men det ska bli kul att se Eric, en fyraåring som Pernilla Josefsson rider. Såg i vintras när hon hoppade honom för första gången och sedan var dom med på GARK's CR som jag och P var med på innan vilan, då hoppade dom två 90 klasser. Nu har dom tävlat upp till 1,05 så det verkar gå bra för dom! :)
Så det ska som sgt bli kul att se. :)

Erics först språng. :) Söt eller hur?

Liten detalj fr förra veckans tävling

Som ni redan vet så var jag lite sen till CR förra tisdagen, hehe. Så jag hann bara springa och anmäla och springa ett varv nere på banan och kolla vilka hinder vi skulle hoppa. Var väl nte där nere mer än 2min så jag hann inte kolla så noga hur banan såg ut eller så.
Men det gick juu bra, HAHA jag är tydligen bra på att memorera banor verkar det som. ;) 9 hinder och jag gick inte ens hela banan.
Ja, visade han dom flesta hindrerna, tänkte inte alls på att sexan var ett valhinder. Hälsade på båda men sedan när jag red hoppade vi oxern och jag tänkte inte alls på att det var ett valhinder innan Anna hade hoppat båda sina klasser, hon hoppade räcket. Haha! Jag fattade inte alls varför hon hoppade fel hinder. x)


Hehe, jag tittar på ena alternativet till hinder nr6 och hoppar det andra. xD haha! Tänkte inte alls på att det inte var någon flagga på hinderstöden som är inringade. Det är ju en vit flagga på oxern och sedan är ju nummret på höger sida, såklart att jag inte tänkte på det! ;)

Välvårdad häst

Jag tycker illa om ovälvårdade hästar! eller ja, kanske rättare sagt om folk som inte tar hand om sina hästar ordentligt...
Innan när jag hade ponnysarna var jag inte så noga, borstade av dom lite med en rotborste typ, och sedan blev det ordentlig putsnig till tävling och träning. Men nu när jag fick Prego i våras (och hade varit hästlös ett bra tag)  har jag blkivit jättenoga med att borsta och visitera ordentligt. Jag får jättedåligt samvete, även om jag bara skrittar ut en sväng i skogen, när jag rider honom utan att ha ryktat han ordentligt. :(
Förstår mig inte på folk som bara borstar i fem minuter innan och efter ridpasset! :O Nej det tycker jag är extramt oansvarigt och slarvigt! Jag menar, hur ska man hinna kolla igenom hela hästen, borsta överallt ordentligt och sadla och tränsa på fem/tio minuter?!
Nej, har man en häst har man ansvar för att den ska må bra och de kan man omöjligt ha om man bara rider och sedan är hos hästen i 20min/dag.

Jag borstar alltid med minst två borstar innan ridpasset, helst tre. Rotborste, lite mjukare borste och rycktborste. :) Jag känner igenom hästen alla gånger, det är ju lätt att man missar någonting.. ;) Men när jag rider med Josse brukar jag inte hinna rykta så det gör jag efteråt då. ;) Är ju egnetligen bättre, om man inte hinner med både och vill säga. ;)

 
lika blank på tävling som hemma, dock är andra bilden typ första ridpasset efter vilan så manen är lång och ful. :P

Skogen och vattenpölsträning

Red ut i skogen med hela familjen idag! :) Hihi! Jag&P, Josse&M och Melvin&H. :) Sedan följde mamma och Magnus med och gick.
Melvin var hur cool som helst och travade ute i skogen helt själv! :D Jättemodig var han och skänklade på Houdini ordentligt. :) hihi! Jättegulliga var dom.

Jag red en sväng extra och galopparade lite. galopperade hela JV och sedan uppför en ganska jobbig backe. :) bra träning för lill-bebisen.
På vägen till backen var det lite vattenpölar som jag tvingade i honom i. hehe, han är lite fjantig lillhästen men det gick bra. Bara man tar fram skänklarna lite och bräddar händerna så att det blir som en inramning och morrar lite på honom går han i så sällt så. ;) Gullegrisen. <3
Imogron hade jag tänkt att han skulle vila men kanske longerar han lite lätt, vi får se. :)

Josse-kiropraktorn Zander kände igenom både H&P idag. Hon borde verkligen satsa på kiropraktiken! Hon känner exakt vart dom har små spänningar och så masserar hon och sträcker ut lite och sedan är det mycket mindre!! :o Jag är helt inpornerad! Hon, vi, kom iaf fram till att jag verkligen måste focusera på att Prego jobbar igenom hela kroppen! Han knäpper lätt av så jag måste ha mer ben på honom så at bak-kärran aktiveras. Det är delvis därför jag har lite planer på att longera han imorgon så att jag kan spänna in han lite och verkligen se hur han arbetar från marken. :) Jag spänner bara in med vanligt gummiband och med en linda bakom rumpan för att den ska häng med bättre, det är lagom inspänning tycker jag. Gillar inte alls graman och sådant skit. :S Gummibandet är bra. :)


Gick ju på bio idag oxå! Hehe, men den var bra, lite väl komplicerad för så små barn som Melvin och Albin (6 och 4 blev/blir dom iår) men jag tyckte den var bra. xD Dom oxå för den delen men jag tror inte riktigt att dom förstod vad hela filmen handlade om. ;) men men! Så länge dom tycker om den är är ju det bra. :D


bild på oss efter ridturen idag. :)

Tävling inställd! :(

Regnar redan och det ska regna ännu mera.. och eftersom Mozart är lite känslig och så tyckte Josse att det var bättre att inte åka. Han krachade ju förra helgen i Vetlanda, så det är ju bara dumt att åka idag! :/ lite surt såklart, spec med tanke på att det var två st LB med segertäcken och grejor. ;) Men men! Det är nog inte långt kvar till nästa tävling.
Men håll fortfarande tummarna för Annie och Electra! :D

Vi ska ju på bio idag också! hehe! Bilar 2 är det som småbröderna vill se. :) Så dom, jag och någon mer ska och titta på den senare idag. :) hihi!

det var dock 7års gräns på 3D så det blir bara vanligt. ;)


Tävling imorgon

Dock är det inte jag och Prego som ska tävla utan Josse och Mozart som numera står för ponnytävlandet i familjen. ;)
Vi åker till Värnamo och dom ska hoppa två st LB (1m). Det är inte så långt dit så vi behöver inte åka förrens 08,00! Skönt, men jag kommer troligtvis sova i bilen i alla fall. ;)
Annie och Ellectra ska dit också och dom hppar samma klasser som Josse och Mozart. :) Kommer hålla tummarna för dom alla fyra och hoppas att dom sköter sig. ;) hihi!

Jag och Prego har ju faktiskt tävlat på VBRs stora gräsbana! :D Våran andra tävling faktiskt. 70cm debuten. ;)

Bloggtävling

Har länge velat ha en helt svart hoppluva till Prego! Skulle vara jättesnyggt till GG-pannbandet! :D 








*BILDER!*

Andra dagen vila för Prego.
Så jag bestämde mig för att ta med Houdini och Melvin ut på en tur. :) Först var dom i paddocken och sedan red vi ut en sväng i skogen. Dom var jätteduktiga men Houdini är lite lurig av sig och vill helst slippa jobb. ;)

Tog lite bilder på hästarna när jag och Josse hämtade upp P&M från nya hagen.



man ska ha en stor brun, en liten fläckig och en mittemellan. ;) <3


det blev bus när P&M kom tillbaka till H. ;)

Tredagars arbete = två dagars vila

Prego har gått tre dagar i rad nu så nu blir det två dagars vila. :) Rider han aldrig mer än max tre dagar i rad. Har jag ridit han så pass mycket blir det två dagars vila, ev promenad andra viladagen och sedan blir det ett lättare skogspass den tredje dagen. :)
Men oftast rider jag bara två dagar i rad. 4-åringar är ju inte färdiga så man ska inte rida dom för mycket.

Så idag har han fått vila huvudet helt och bara gått i hagen hela dagen. ... i regnet. ;)

Prego har växt till sig ordentligt nu när han har vilat, men är fortfarande lika snäll och gulig med superinställning till arbete! Dock börjar han få mer egen vilja, men det är possitivt!.. än så länge. ;)

Svar på kommantar

Emelie om Pay&Jump i Hylte:
Kan du inte lägga upp framhoppningsfilmen? :D
05 Augusti, 14:55

Josse råkade bara trycka på fel knapp på mobilen så det är bara ett kort klipp över ett hinder. :P Men visst kan jag göra det. :) Tror faktiskt att jag sa be någon filma lite från framridningen på nästa tävling. :D har inte tänkt på det innan, så tack för "tipset". ;)



Pay&Jump i Hylte

Var på en P&J idag. :)
Hade egentligen tänkt hoppa 70 och ev 80. Men eftersom jag är så dålig på att planera kom vi lite väl sent så ändrade och hoppade en 80-klass ist. :)
Vi kommer lite fel och så men han rättar sig så gott han kan. :) Han är inte reglarbar än i galoppen så ibland blir det trav och lite annat. ;)
Framridningen gick bra och han lyssnade fint. :) Tänkte mest på att han skulle föjla ytterhjälperna och inte flyta iväg som han lätt gör i "svängarna". Gick bra och jag är nöjd med framhoppningen också. :)
Fick ganska lång tid på oss inne på banan så vi gick runt och tittade på nästan alla hinderna. Det var bla ett jätteläskigt vågplank som vi hälsade på två gånger. Men han är fortfarande lite tveksam till det när vi kommer på det. ;)
Tänkte in p att femman är svår för honom att bedömma avståndet till. Glest naturfärgat. :P Så det travar han på långt innan. Men men, som sagt gör han det bästa han kommer på och kan av situationen. :) <3 Sådan inställning han har! :D <3
Nollade även om vi var i ett par gånger. ;) Hehe! Nästa "tävling" är nästa onsdag i Svenjunga. :) och på tisdag (om en vecka) är det lokal på hemmaplan. Börjar dock på 1m så jag är bara med som funktionär. Men iaf. :)

Tycker att det är hur kul som helst att tävla och visa upp Prego! :D Hihi! Visst kommer vi lite fel ibland och så men det är ju lit så det är med unghästar. ;)
Var jätteroligt idag för alla var så trevliga och gullliga. :) Speakern var lite trött men hon som stod vid in/utsläppet sa att det såg fint ut och att vi var duktiga. :) Och en gube (funkionär) kom fram och frågade lite om Prego och sa att han var fin och inte rikttigt hade koll p åsina ben (haha) men at han gjorde det för att matte ville. :) Hihi! HUr kul som helst var det iaf. :)

Nåja här kommer filmen och lite bilder. :)
Såg nu att jag slarvar och inte fattar rätt galopp när vi har gått imål. :P Hm!

Josse verkar lite nervös kanske..? Hehe! Vilket jag nyss kom på att jag inte alls är "nuför tiden". ;)


hastar ner till framridningen


flyttar rumpan lite så att bogen inte ska försvinna iväg


finingen <3 var dock tvungen att klippa bort hans rumpa för det var en annan häst bakom :P


avsakning ;)


hoppar fram på lilla


hehe.. han drog innåt så jag kände att jag var tvungen att styra ut han lite innan han skulle landa och försvinna iväg ;)


han börjar få lite koll på sina ben nu iaf :D bild fr framhoppningsfilm


vi kollar in vågplanket en sista gång


jag var ganska varm efteråt ;) jobbigt att rida i vämen!




älskar denna bilden!
kan inte sätta ord på hur mycket du betyder för mig älskade Prego!


han börjar se ut som en riktig häst nu! :D




var ju såklart tvunge att ha en rosett också! :D hihi!

vad tycker ni? Vill ni ha alla bilderna i stort format eller ska jag lägga in dom som miniatyrer? :)

Hoppning!

Åkte till Värnamo och hem till Ann Hellström och hopptränade som planerat kl.10. Så i åkte hemifrån vid 09 och sedan kom vi hem vid 13.


Utrustning:
tredelat, pullarnosgrimma
sadel, magplatta
förbygel-martingal

Vi var tre stycken som tränade, vilket jag tycker är precis lagom antal för att man ska hinna med allt och få bra hjälp och allt sådant. :)
Började med att trava över tre bommar. Gick bra och han gick lugnt och samlat på bommarna. :)
Sedan gick vi över till galopp-jobb och galopperade över ett sockerbitshindet på volten. Var lite svårare, jag måste tänka på att jag inte får bära han på inner. Måste lätta och jobba upp han till ett stöd på ytter ist.
Så vi kom inte riktigt på mitten ibörjan men sedan gick det bättre när jag koncentrerade mig på ytterhjälperna. :)

Hoppade fram på ett litet svart-vitt räcke och sedan räcket och en oxer med safety system regnbågar under. Prego undrade var sjutton det var för något som han skulle hoppa över och han stannade, första stoppet faktiskt. ;) Men Ann tyckte att det var bra och sa till och med Perfekt när han stannade. hehe! LIte kul. Men det var "bra" att han stannade för det visade att han börjar fatta lite vad han håller på med och att han tänker efter lite. :)
Ställde upp han och sedan kom vi igen utan några problem. :)

Sedan hoppade vi bana och i den var våran första kombination! :D Hehe, vi travhoppade in första gången - utan problem, och sedan galopp-hoppade vi det när vi hade hoppat klart banan, samma sak där, dvs inga problem. :) hihi! Skönt att han är så pass cool och har en sådan bra inställning till hoppning och arbete. :)

Film kommer imorgon. :) Ska ladda upp lite bilder iaf. Men sedan ska jag nog gå och lägga mig, har varit uppe sedan 7 idag! :o Så börjar bli lite sliten nu. ;)


Är det bara jag som tycker att han ser hur snäll ut som helst!? <3 Vilket han också är. ;)


Ett försök att få han att se lite vaken ut efter ett hårt hoppass. haha, ena örat kom inte riktigt med. :P


Trött bebis.. <3


Josse skulle hålla Prego lite när jag och mamma pratade med Ann efter träningen...


.. jag vet inte vem av dom som var mest skeptisk till det egentligen. x)


Ändring i planeringen!

Igår var vi på GARK och Josse markarbetade för Ann. Bestämde då att jag och Prego skulle komma till henne idag och hoppträna. :)
Utrustning:
rakt bett utan nosgrimma
sadel

Så vi struntade i löshoppningen och ist red jag ut en sväng, först upp och ner i galoppbacken och sedan några varv i paddocken. Travade lite först för det var några läskiga kor precis bredvid banan, hehe. men se´dan slappnade han av och vi galopperade något varv åt båda hållen. :) Trändade på att få med yttersida och min egen position och då kunde vi vända rätt upp utan större problem. :)
Jag får inte bli för koncentrerad på hur Prego beter sig och gör, utan mer på min egen position och inverkan. då kommer det nog att bli jättebra. :)


förra gången vi var hos Ann och hoppade. :)

*FILM* fr söndag

Här hoppar vi en liten "bana". :)


VILA och hinderbygge

Prego vilade idag och då passade jag och syster på att bygga två hinderfyllnader. :) Riktigt nöjd med dom men vi blev inte riktigt klara för häftstiften tog slut. :P Så vi kunde inte häfta fast sista kortsidan. :/ Magnus får åka och köpa nya imorgon så att dom blir helt klara. :)

Lite bilder från dagens bygge. ;)

ena bygget utan konstgräs på. :)


och såhär blev dom! :D Riktigt nöjd faktiskt! :) Jättelätta och bra. 
Fick idén när vi var i Värnamo och Josse hopptränade för Sandra, då hoppade dom en sådanhär. :)


Jag och syster i våran rätta natur. ;D
bild 1: jag o Josse i bakgrunden, bild 2: vindögda jag, bild 3: Josse