Bus idag igen ;)

Vi red ut allihopa idag igen - fast jag och Josse bytta ponnys. ;)

Dom va lite lugnare än igår men fortfarande hoppiga och starka - hehe! Mowitz va jättestark och hoppade fram när vi skulle galoppera! :o HAHA! Det va superkul! x) Men han får nog ta och lugna ner sig lite om Lena ska kunna rida han ordentligt i skogen ;)


Mozart = BUSE!

Red ut med Josse, Mowitz och Lena, Houdini idag. :) Mowitz och Mozart var helt vilda och Mozart bockade typ hela tiden! hehe! va skitskojj! Sen skulle vi galoppera upp för en backe, Lena va först, sen Josse och sist jag. Houdini tog det jättelugnt och va hur duktigt som helst! Men Mowitz fick värsta fnatt! han bokstavligen hoppade fram! Då va Mozart faktiskt ganska lugn (hade hacket btw!) men när Josse galopperade iväg tappade hon reflex-ländtäcket! x) Mozart blev skiträddoch hoppade bort från vägen upp på typ en slänt eller vad man ska kalla det för att undvika täcket. Det va mossa där uppe så jag blev rädd att han skulle typ halka eller nåt men det gjorde han som tur va inte! :)


Jag på Mowitz och Lena på Houdii i sommras! SAKNAR!!!

Sjuk.. :(

Hej hej! ;)
Vet att det är superdålig blogg just nu men men! ;)

Red Mowitz i skogen igår, bara lite lugnt i regnet men han va fin.

Ikväll skulle jag varit på Gark och hjälp till på hästskötarkursen men hade migrän när jag kom hem från skolan :( Så jag har typ sovit till nu ;) Men känns iaf liiiite bättre nu! :)

Träningstips från Sylve

Träningstipset i korthet
1. Det är viktigare vad du gör fram till hindret och mellan hindren än vad som händer i själva avsprånget.

2. För att kunna rida hästen till en bra och bekväm avståndspunkt behöver du träna på att reglera hästens galoppsprång.

3. Planera vilket tempo du ska ha mot hindret – är hindret lågt eller högt?

4. Sätt hästen i en rytmisk galopp där du har en bra bjudning.

5. Låt hindret komma till dig och ta den avståndspunkt som du får.

6. Fatta beslut!Ska börja lägga in lite 'tips' som kan vara bra att ha när man hoppar! Ska försöka lägga upp åtminstånde nän gång i veckan! ;D

Mowitz!

Red Mowitz ute i skogen igår. Galopperade ganska mycker och gjorde lite flyttningar i skritt och han va fin fin! :)

Idag ska Josse träna för Ann här hemma på Gark och om jag hinner ska jag rida Mowitz innan vi åkre, få se hur det blir :P


BAKLÄXA! :(

Mamma tyckte att jag skulle kunna detta och gav mej bakläxa:'( JOBBIGT!! x) Men är ju ganska bra att kunna känns det som! ;)Språngets fem faser:1. Taxera, hästen ökar samlingen på bakbenen och sänker sig för att taxera hindret

2. Elevera, här trampar hästen under sig med frambenen och det uppstår en hävningseffekt (liknande den för stavhopparen)

3. Accelerera, hävningseffekten upphör och hästen sträcker ut sig och skjuter ifrån, svävningsmomentet påbörjas.

4. Basculera, kommer från franskans bascule/välva sig, här välver sig hästen över hindret.

5. Landning, för att slutligen landa, hästen sträcker ut frambenen och landar på det yttre frambenet.

Dålig uppdatering!

Jag vet :P Men har ju ingen häst för tillfölet dvs inget att skriva om, så det har blivit lite som det har. :P

Har fundeerat jättemycket på hästen jag provred senast. Jag tycker väldigt mycket om henne och hon är verkligen jättemysig, men jag tror att jag fortfarande har lite "fobi" för att skaffa storhäst redaan! :$ hehe!

Frågar igen! Vad tycker ni? Är det så stor skillnad på ponny och storhäst eller är det bara jag som är löjlig? ;)


Tre filmklipp på lilla hästen...

...som jag provridit o fortf funderar på...
Film fr 1m hoppning i september 2010

Film fr 120cm hoppning i oktober

Gammalt filmklipp fr hoppträning 2009 hos förra ägaren 
http://www.hestegalleri.dk/vid_vis.aspx?VideoID=18272216/10 Skritt på Mowitz

I förmiddags skrittade jag ut barbacka på Mowitz med Houdini som handhäst. :) mysmys <3 blev väl lite knappt en timme vi va ute.

16/10 Ingen Jensträning idag..

Vet inte om jag har skrivit det men Josse och Mozart skulle skulle i alla fall ha hopptränat för honom idag och imorron, men så blev det inte.
En av Jens ridlärare på Strömsholm dog i veckan så han kommer bara imorron. :( Jättetråkigt alltihopa! Men så är det tyvärr..


15/10 Mozart

Red Mozart ute i skogen! :)
Han va pigg som skutton och ganska svår att jobba med i början. Men när han lugnade ner sig lite gick han riktigt fint! Gjorde lite skänkelvikningar i skritt oxå, det va lite "trögare" åt vänster i början, och han flöt iväg lite för mykt åt höger men efter lite träning gick det superbra åt båda hållen! :D


Provridning nr2
Sätt på musiken oxå! ;)

  
Provat igen

Har varit och provat denna häst igen i veckan. :) Här kommer ngra bilder på henne!                                               

Vad tycker ni
Ska jag ha d-ponny eller storhäst?

Jag är 15 år och 167 (lite drygt tror jag) och har ganska långa ben ;)
Detta sto är ca 160 men nätt, och på henne är jag ju inte spec liten x)
Så om jag ska ha ponny måste den både vara ganska maxad och bära upp en lång ryttare ;)

Om ni vet nån som ni tror passar mej (häst/ponny) så kan ni ju skriva på bloggen eller maila! :D

12/10 Mowitz dressyr

Red dressyr på Mowitz på Gark idag. :) Bara en liten genomkörare men i alla fall!

Först va han lite loj och ville mest gå och smyga, men när jag fick fart på han gick det som tusan i galoppen x) Fort och han va ganska så stark. :P Men När jga gjorde lite volter, avsaktningar, öppnor osånt gick det jättebra! :) Han blev mjuk i munnen och jobbade på bra med ryggen, fortfarande lite stel i vänster men gick att böja han osså på ett bra sätt. Men liiiite för mycket motstånd. ;) I höger är han lite svag, märks tydligast i galoppen men gick bra det med när han tog stöd på ytter :)

Sen klippte jag Mozart oxå. :) Men ena sidan blev en liten speed-klippning för jag hade typ bara en halvtimme på mej innan vi skulle åka! x) hehe! Lite för lite tid med en helklippning på ena sidan, men får fixa till detaljerna imorron eller på torsdag ;)

Provridning *FILM*


Hon är bara sex o bägge hennes föräldrar går/har gått msv hoppning :D
Vad tycker ni???

9/10 Provridning

Va och provred en häst idag. :) Jättemysig va hon och kändes inte alls stor! x) Hon är runt 161 men jättenätt.
Tyckte jättemycket om henne! Tror det är en sån häst jag vill ha :) Men känns lite konsigt att köpa storhäst... :S Vet inte riktigt varför men det känns så... Hoppas vi åker och rider henne igen för hon va jättemysig att rida :) Pigg och känslig och tyckte det va skitkul att hoppa! :D + värsta hoppstammen!! ;D


Visst är hon söt? :) [kommer film sen!]


8/10 Cykling

Gick ut och cyklade i typ 3h igår... :P Först runt en sjö ute i skogen, sen en liten sväng i skongen (kallar den lilla rundan, typ 1km) sen till Klo, Gark, Henja och sen hem motorbana-vägen.

Sen skrittqade jag och Josse ut på M&M en liten sväng i mörkret.


Ingen ny ponny.

Han gick inte igenom besiktingen. :P Va kanske inte så förvånande... men i alla fall... :(

så det blir att leta vidare! :)

 

6/10 Promenad

Mozart vilade idag men jag gick en sväng med Houdini på 40min nånting. :) Verkar inte vara så uppskattat! Haha! Houdini segade sig hela vägen, tror vi får gå lite mera ;)

Va och byggde bana på Gark oxå, nästa vecka ska Josse va med och jag får väl titta på :P

5/10 Mozart och skoning

Jobbade mycket med att han skulle bli känslig och lyssna på små hjälper. Framåt gick jättebra (haha) men förhållningarna va det ganska mycket jobb med! ;) Liten pigg sak idag!
 Sen jobbade jag upp han lite i galoppen och det gick bra det med, lite svårt att få han till en riktig hopp-galopp eftersom han itne tog förhållningarna så bra :P men helt OK!

Sen åkte vi med Houdini och Mozart till hovslagaren så att dom fick nya fina skor :) (inte Houdini som bara verkas då då)


4/10 Mozart

Red Mozart i skogen. Tog det undermedvetet lite lugnt med mycket skritt, men trav och galopp också. Han va fin och pigg. Han hittade tillochmed en egen liten stig som tydligen va jättespännande! :)

Imorron ska vi till hovslagaren med Mozart och Houdini och sko o verka dom.


Provridning


Här är en liten film på honom! :) Vad tyx? 

Tyckte jättemycket om honom och han ska besiktigas nån gång i veckan. :D Hoppade han inte för han är inte igång... så vi köper honom inte först utan har honom på foder i en månad eller så. Då kan jag känna hur han ska kännas och så :) ska bli jättekul! Men först ska han ju gå igenom besiktingen.

Men vad tycker ni? :)

Update?

Haha! Dåligt uppdatering var det här! ;D
Har blivit 15 :) I torsdags den 30 om ni ville veta ;) Fick lite pengar osså, mina presenter från mormor fick jag i sommras och sen har jag fått lite saker från mamma och pappa innan oxå och snart en ponny med lite tur! :D <33

Sen har vi varit i Vaggeryd med Mozart oxå! Han va helt ren och hur ren som helst på böjprovet - tror aldrig jag har sett nån så ren häst :) Så nu rider vi lite lugnt men galopp i skogen i tio dagar och sen som vanligt igen :) Skönt att det inte va nåt farligt!!

Ponnyn vi skulle till i torsdags åkte vi aldrig till. Såg film på den och den såg inte så trevlig ut :P
Men vi åkte i lördags (igår va det visst!) och provade en fin en :) Skriver mer om han i ett eget inlägg. ;) 

Mozart har varit jättefin och jobbar på bra! Idag jobbade jag han i en låg och lång form och han tyckte det va lite jobbitg i galoppen :) Men han jobbade fint och bar sej själv jättebra! Övade mycket på att släppa han helt och sen tillbaka till ett lätt stöd och han jobbade jättefint :) Bytte helt OK oxå, va ett tag sen jag bytte på han ;)hehe! lite kul bild på mej och ponnyn ;) visst är han fin?