Måndag = vila

Igåg va jag inte hemma så det blev inget bloggande då ;)
Och hästarna fick vila oxå för vi kom hem typ 11 eller nåt ;) Tror inte dom hade vari så pigga på att åka till Gark eller så nitt i natten!

Idag ska vi iaf åka och trimma lite på Gark och jag ska ha vanliga trebelade (äggbett) tror jag,, eller så blir det kimbelwicket om jag ska träna på det imorron? :/ Hmm, får se lite hur det blir ;)

Vi har köpt nytt foder till Mozart oxå! :D Riskli heter det och innehåller fettsyror och E-vitamin o sånt. Vi har kollat runt lite och alla säger att dom bygger muskler jättebra av det! :D Så snart kommer han att se ut som värsta muskelberget! ;)

La in ny header igår oxå! Hann göra det ;) Vad tycker ni? Är nöjd med den själv. Idag ska jag ändra dom klickbara bilderna på Mowitz och Mozart i sidomenyn, dom är lite för vintriga nu ;)


Sötis Mozart på Garks lokala förrförra veckan ;) <3

Dagens ridning

idag red jag bara ut lite lugnt på Mowitz en kort sväng i skogen barbacka. :) Va jättelänge sen jag red han känndes det som! Hade vanligt bett idag oxå, och utan gummiband. Gick väl OK, skrittade mest men han gick okej, va lite stel o så men vad har jag för förväntningar? ;)

Imorron blir det nog ridhuset och på onsdag är det hoppträningsdax igen! :D Och denna gången för Ann, ska bli kul och jag hoppas jag får bra fart på lilleman! ;)

JO! Nu byter vi hästar så jag har Mowizt och josse rider Mozart :)

Ikväll kanske det kommer upp ny design oxå! :)

Tävlingsäsongen fortsätter bra

Blev ingen placering idag men är ganska nöjd iaf.

I LC:n är jag däremot inte nöjd! Tyckte han va tung och loj och jag fick inte ihop han... :/ Blev ett, lite oturligt, pet på fjärde hindret. Vi kom in lite långt och lågt så han fick inte med sej benen ordentligt. Lite tråkigt.

Debuterade LB idag oxå! :) Va kul och jag fick ihop han mer och fick bättre flyt. :) Men på sista hindret tog jag en lite slarvig sväng så vi kom på ett mittimellan avstånd så det blev ett stopp, tror ingan av oss va med på det så det blev lite tidsfel oxå, men är nöjd iaf. Inte supernöjd eller så, men helt OK! ;)

Så tävlingsäsongen fortsätter bra :) Ska bli kul att tävla Mowitz igen om två veckor eller nåt blir det väl! :) Sen är det en till och sen fälttävlans dax! :D Innan fälttävlanen vill jag hinnastarta LB på Mowitz och jag tror att det blir nästa tävling, bara mamma går med på det ;)

Vill säga Grattis till Josefine Forsman och MIss May som blev trea i LC:n idag! :D Och dubbelnolla i LB, vet inte om det räckte till placering, resultatlistan har inte kommit upp än.framhoppning på Gark till LC+5 :) <3

Dagens ridpass 1 o 2

Idag har jag ridit Mozart och Houdini.

Började med Houdini. Va typ en vecka sen nån red han så han va lite lagom pigg och backade lite precis i början ;) men han lugnade sej lite och lyckades hålla sej på marken. Men han va lite stark och springig, med det kan man ju förså efter som han bara har sett hagen typ hela veckan :P Ska rida han lite imorron oxå så att jag kan jobba lite mer lösgörnade oxå. Då blir han lite lugnare oxå.


Nu på kvällen åkte mamma och jag till Gark med Mozart. :) Red dressyr och hade tredelade-äggbettet och engelska nosgrimman. Han va inte riktigt på topp, han kändes hängig och loj så jag red bara ett ganska lungt pass. Det va framme lite bommar så vi gjorde en övning som såg ut såhär:


börjar från vänster: bom, upphöjd bom, travbommar.

En ganska simpel övning. Man börjar med bomen i galopp, lägger en volt gasar lite på långsidan, går in på en volt runt travbommarna, saktar av till trav och går in på en volt på travbommarna, typ två varv, sen fattar man galopp ungefär vid A (/C) och går in på en volt med både bommen och den upphöjda bommen, försök få jämna galoppsprång och lika många på båda sidor. På Mozart räknade jag, tycker att jag får tag på han mer då. Annars blir han lätt lite för lång och hoppar av för långt ifrån - försök komma nära så att den bara galoppearr över. :)

Men han känndes helt OK på slutet iaf! :) men blev lite irriterad på mej själv för jag lägger huvudet på sned!! :o Men Mozart var som sagt helt OK.

Imorron ska vi ta det lite lungt igen som vanligt innan tävling, tror jag rider ut och gör lite skänkelvikningar på nån väg eller så :)


Har lite gjort nån banskiss från Sandraträningen med såg att Ronja hade lagt ut en fin :) Så om ni vill se den så får ni gå in på hennes blogg! :D

Lugn dag

Mozart fick gå lugnt idag! :) Red ut barbacka med josse och Mowitz. Hade det tvådelade bettet, va ganska länge sen, + engelsknosgrimma. Tycker han gick bra på det men skrittade mest. Gjorde lite back och lite övergångar - halt-back-skritt osv. :) Josse red lite kondition på Mowitz och han blev lite trött ;)

Sprang lite med Houdini oxå. :) imorron ska jag rida han lite, han har stått i en vecka nu :( stackarn har inte gjort nåt alls med han knappt... så idag va han lite lagom pigg ;) Bockade som skutton när vi sprang! Man kunde nästan tro att det va en hetsig D-ponny man va ute och sprang med! haha, kul när han tar lite eget initsiativ till arbete ;)

Här kommer en slarvigt redigerad bild på mej oxh Mozart på framhoppningen till LC+5 på Gark :)


Hoppträning - för SM placerad tränare

Japp, Idag var det ju Sandra-träning hos AC. :) Va superkul och Mozart va taggad. Jag oxå för den delen ;)

Hoppade fem ochenhalvan o  tre galoppsprång till ett räcke på ena långsidan. På diagonalen hade vi ett plank, eller vad man ska kalla det :P och på andra långsidan en serie med ett räcke och en oxer med 4 galoppsprång för Mozart, lite långt så jag fick trycka på lite.

På framridningen va han jättefin och lyssnade bra och jag red ganska bra oxå. Sen när vi kom igång lite blev han lite pigg, men jag gjorde inte så mycket halvhalter så det blev lite snabbt och spriningt. Men det gick bra iaf och han hoppade fint. :) Hoppade det som en bana oxå på c:a 1 m och han känndes jättefin! :D Jag skulle tänka på att lätta lite i innertygel, rida mer med ytterskänkel som gör att man automatiskt lättar lite i inner. Skulle oxå tänka på att räta upp mej när jag minskade, gjorde lite ökningar och minskningar som framridning, och när vi ökade att jag lättade lite i handen och inte pusha på han riktigt så mycket med sätet precis i början på ökningen. På femochenhalvna skulle jag ta fram handen lite mer, va bra på dom andra hindrena men det var just där som jag skulle vara lite mer nogrann. :) Sen tycker jag själv (o mamma och josse) att jag höll i han för mycket ist för att ta förhållningar, pratade lite om det när vi åkte hem och nu när jag har funderat lite på det så är det verkligen något jag måste tänka på!! tar inte alls mycket förhållningar och halvhalter nu för tiden, håller mer och driver samtidigt och mjuknar lixom aldri av... :s Jag sitter såklart inte och drar i han hela tiden, men jag måste ta och lätta lite mer ist för att hålla - hoppas ni förstår vad jag menar ;)

Banskissen kommer imorron! :D

Red ju Mowitz innan vi åkte iväg och tränade oxå! Höll nästan på att glömma det ;)
Det va ju ett tag sen sist jag red han och det första jag tänkte på va vilken skön sadel han har! ha! att det är så stor skillnad på deras sadlar! :o Mowitz är superskön men Mozarts är inte alls lika skön och ger inte lika bra stöd. Så jag satt ner typ hela tiden x) jaja, Mowizt skötte sej men jag red inte så hårt, hann inte riktigt det. Man han va lite håst i munnen, och det var inte bara för att han va pigg... hmm :/ Får väl göra mycket tempoväxlingar och sånt så släpper det väl snart :) Han har ju inte blvit riden dressyr på några dagar nu så det kan ju bidra ;)

har fått bilderna från tävlingen oxå! Lägger upp dom imorron nu orkar jag inte ;) Men här är iaf en supersöt bild på Mowitz som Lollo tog. <3
sööötis <333<333 finns jättemånga såna här fina bilder. :DSen måste jag ju lägga upp en bild på Sandra oxå! :D


Ingen bild från SM men tyckte denna va så fin så det fick bli denhäst ist ;) :D Hon rider jättefint! :D Helt i balans på alla bilder :)

Resultat Gark LC+5

Resultatet har kommit upp nu :)


Vet inte om ni ser så bra, men man ser iaf att vi vann! :D  Men det va lite knappt, haha. Jag hade26,29 i omhoppningen och hon som kom tvåa hade 26,70! :o Så det va ganska knappt kan man ju säga ;) Eller 41 tiondelar kanske är mycket x) haha. Jaja, va lite kul att se hur mycket snabbare jag va, såg när tvåan red och jag tror att hon tog en snävare sväng än jag på ett hinder, men men, jag hade snabbaste ponnyn iaf ;)

Bratteborg - here we come!

Japp, anmälde igår till Bratteborg som är nu i helgen. Jag och Mozart ska hoppa LC-LB denna gången! :D Ska bli skitskojj! Men sen blir det lite uppehåll tror jag... Nästa är nog fälttävlanden på Mowitz i Traneom den 2 maj eller nåt ;) hoppas jag har missat nåt som kommer upp ;) men vi hinner nog vara med på en CR på GARK innan fälttävlanen ;)

i söndags orkade jag inte uppdatera! xD Vi åkte till GARK vid 8 tiden och hjälpte till på storhäststävlingarna, vet inte när vi va hemma men runt 5 tiden tror jag. Sen va jag helt slut! Men gick iaf en sväng med Mozart och Mowitz, sen va det godnatt ;)

Idag tänkte jag åka till Gark med Mozart och trimma lite inför hoppträningen för Sandra C imorron! :D men sen kom jag o mamma fram till att det är bättre att jag red ut idag ist, 'trimmade' ju i lördags ;) Så det blev en skogstur och Mozart va ju inte liiite pigg! x) haha, min buspöjk, tycker iaf att det är kul att han tänder till själv nån gång - då vet man att det är liv i han! :D

Imorron är det som sagt träning för Sandra och det ska bli skitkul! är taggad och får inte glömma att säga grattis till placeringen på SM! :)

Lollo glömde att ta med USB minnerna med korten från i lördags men dom kommer förhoppningsvis upp imorron! ;) el om vi har tur och hon kommer ihåg att skicka dom :) Hon tog en massa suupersöta kort på Mowitz huvud! Va lite kul, för det var efter första klassen (gick inet så bra för han o Josse kan jag ju tillägga) och då sa mamma lite på skojj 'Vad ska vi ha dej till igentligen?' och då va han sådär söt som han kan vara ibland och då va ju lollo där och fick en massa bra bilder! (tror jag ;))


Blev lite mycket nu ;) men skriver mer om träningen imorron! :D

Tävlingsdebut med Mozart

Nu är vi hemma och allt är i ordning, har varit på lite kalas nu när vi kom hem så kom nyss in ;)

Tävlade ju Mozart för första gången idag,  och jag måste säga - det gick, helt klart, över förväntan!

LC:n Han va ganska fin på framridningen och fick fram han bra. Inne på banan höll jag inte ihop han tillräckligt så det blev ett pet, på en oxer, kom in fel på första räcke sen var det fyra (tror jag) galoppsprång till en oxer och då kom vi ännu mer fel och jag drev på ist för att hålla ihop, så där blev det ett pet, men Mozart var duktig och gjorde så gått han kunde :) <3

LC+5 Framhoppningen gick superbra! Tog en omhoppningssväng till räcket och han hoppade superbra! :D Mamma sa precis innan jag gick in på banan att jag skulle ta det lungt och hålla ihop han så att han inte blev i två delar. ;) Det gick ju lite sisådär med det kan man ju säga... hehe! Drev som skutton och Mozart sprang på och gjorde precis som jag ville, i omhoppningen gick det inte så bra att svänga men shit the same! Blev lite långa vägar men fort gick det! :D Startade som nr 12, typ i mitten, och när jag gick ut från banan hörde jag att jag ledde!! :D  Shit va glad jag blev, sen tittade jag på resten och låg etta hela tiden och vi VANN!!!!!!! :D <333 Fatta va coolt att vinna sin första tävling med hästen!! Jag tycker iaf att det va skitkul och Mozart var så himla fin och jätteduktig!!  :D Va jättenervös när alla andra red men när jag själv red va jag inte nervös alls, torr jag har slutat med det nu ;) (va inte nervös förra gången heller)

Ojoj! Vilket team vi är! :D Nästa helg är det tävling i Bratteborg och då ska vi tävla igen :) Dock är det bara jag o Mozart som åker, Josse och Mowitz ska va med på CR här hemma, och då ska vi hoppa LC, LB! :D Kulkul! :) Har lite bilder på kameran men vet inte vart mamma har gjort av den... :S Lollo var och tog kort på oss oxå! TACK!!!!! Så det kommer upp lite bilder senare ikväll :)

Utv: Mozart har varit superduktig och jag ska hålla ihop han lite mer men men en 1:a plac på första tävlingen går ju inte att slå :D skulle ha blivit placerad i LC oxå om jag hade ridit lite bättre ;)

Startlistorna för imorron

Morgondagsenstartlistor är uppe på GARKSs hemsida, här är min och mozarts klasser:


LC:n ganska dålig start men men ;)HÄR kan ni kolla på startlistorna för både ponnytävlingarna på lördag och hästtävlingarna på söndag :)

Önska oss lycka till! :)

Vill säga grattis till Ronja plomén som dubbelnollade idag i 120 med Baily och till Sandra Carlsson som kom fyra i 140, på Spike :) Garttis båda två! :D Ska btw träna för Sandra på tisdag - får inte glöma att säga grattis då! :D


Skogen

Började med att när jag kom ut till stallet och skulle göra iordning Mozart för ridpasset hade han ett sår över ena ögat!! :( Det var som tur var inte djupt el så, tror att det är nån av de två monstren som har bitit han eller nåt, tog in dom för att ge dom deras emhö, kom ut c:a 35min senare och vips! ett sår. :/ Mozart är lite löjlig när det gäller om man får röra hans huvud eller inte, så det va lite knivit att göra rent det, men är man envisså går allt x) men det tog sin lilla tid så jag har varit ute i stallet typ hela dagen idag! Jaja, bra att man inte har nån läxa el så tills imorron ;)

Sen red vi iaf ut i skogen idag igen :) Tog det lite lungt, nu är det halt nästan överallt så man får vara försiktig! Man det gick bra, övade på byten och längning och samling. Kan ju säga att längningen gick bäst ;) Han tar inte förhållningar så bra men ute är han ju ganska pigg oxå ;)


_______________________________________________________________________________________________

Snart är det tävlingsdax! Ska bli skojj, kan ju skriv imorron vad jag brukar ha med på tävling och lite så :) Sen får vi se hur det går, hoppas såklart på placeringar! :D

Hoppträning

Hoppträning idag då! :)
Gick bra, fick upp en bra galopp på Mozart, men 'glömde' att hålla ihop han lite men gick bra sen det med ;)Hoppade kombination med ett imellan, och lite titthinder nu inför tävlingen :) Tycker att det gick bra över lag, hade bra galopp typ hela tiden och ibland fick jag upp en superbra galopp! :D Är nöjd med både mej och Mozart så är peppad till tusen till på lördag! :D Hoppar LC, LC+5, nästa helg var det nån tävling som vi kanske ska åka på och debutera LB. men det beror ju på hur det går på lördag ;) Houdini fick vila idag... hann inte riktigt med han + att det är halt typ överallt ute nu, så det går inte så bra att jobba han.. :S Men imorron tror jag att jag rider lite i paddocken om det inte är halt och att jag går lite med han.

Tråkigt inlägg :( har ingen fantasi alls nu, hehe. jaja, hoppas det blir bättre snart ;)

Bockponny

Idag red vi ut. Gick tillochmed att galoppera på slaggvägen idag. :) Första gången på länge som vi kunde göra det och hästarna tyckte att det va kul och va pigga. Red Mozart, gjorde lite byten oxå. Han va ju lite på och gjorde bocksprång varje gång jag tog ny galopp xD haha, va lite kul - sånt vill vi ha mer av!! Spec på hoppträningarna är det ju lite kul om dom kan tända till lite.

Imorron är det som sagt hoppträning och vi skulle få hoppa lite läskiga hinder osånt ;) Men det blir ingen film :( Det är nåt fel på kameran, kommer inte ihåg vad men det går bara att filma i ca 30 sek xD

Mer uppdatering kommer imorron :)


Ääääälskar denna häst!!! <33 den är verkligen jättefin! :D

Vilodag.

Vilodag för hästerna idag :) Imorron åker vi nog till Gark och rider lite markarbete :)

Det börjar dra ihop sej till tävlingsdax igen oxå! :D Vi får se hur det går på hoppningen på onsdag så kanske vi får hoppa LB. :)

Vilka klasser brukar ni tävla i?

Lotteträning

Först och främst vill jag säga GARTTIS tilll SANDRA CARLSSON som kom 8:a i SM idag! :D Jättestort grattis!!!! (såg ritten live ;) och det var en superfin ritt!)

Sen går vi väl över till min dag;)
Melvin red Houdini i förmiddags :) Dom travade och skrittade över en bom. Det såg fint ut men han måste börja rida lite mer så han får bättre balans ;) hehe! vilka krav jag har på min lillebror som är 4 år ;) Men minstingbror (2år) red oxå Houdini och travade utan att mamma höll i han äns!! :D Haha! Duktigt ;) Travade barbacka på Mowitz oxå när josse satt bakom. ;)

Nu på kvällen har vi varit iväg på Lotteträning :)
Hade Mozart och han skötte sej helt OK! Vi har lite svårt för att få till skänkelvikningarna i högervarv, tror jag att det blir. Sen måste jag få fram han mer så att jag kan jobba ihop han mer oxå. Men annars gick det bra! :)

Josse red Mowitz samtidigt och när jag såg gick han FINT! :D Kulkul ;)

Men Lotte ska flytta!! :( Ner till Skåne så vi kommer inte kunna träna för henne mera... Jättetråkigt är det.. :( Vet ni nån bra dressyrtränare som har träningar i Gislaved-värnamo området?? Skulle vara kul att veta vem ni tränade för i dressyr oxå :)

Läsar-fråga:

Har fått en till fråga:

Alice: Vad får du dinna hinder ifrån?:D Glad för svar:D

svar:jag vet inte riktigt vad du menar ;) Hindret på bilden är från en tävling förra året. Våra egna hinder har vi byggt själva men jag tror inte jag har lagt upp nån bild på dom. ;)

Skogen med Mozart

Ser att mitt inlägg inte kom upp igår ;)
Men vi red ut i skogen på morronen innan skolan, hade sovmorron, och red lite i skogen. Det är inte alls kul att rida ute nu, det är bara skare som hästarnaskunker igenom så man kan inte rida på så många ställen, sen är det för hårt för att galoppera på oxå så om det ska bli nån träning måste man rida långt och lungt. *suck!* Men det är iaf inte en massa slask och skit överallt ;) Så bättre än vad är det är nu kan det nog inte vara denhär örstiden. :)


Framhoppning Hylte förra året

Mozart-vecka

Denhär veckan och fram till tävlingen ska jag rida Mozart :) Ska bli skojj och jag hoppas att det kommer gå lika bra med han som med Mowitz :)

Måndag: Alla hästarna vilade....

Tisdag: Va egentligen Sandraträning men det blev inte så.... Åkte till Gark ist och red lite dressyr i låg form så att han skulle höja ryggen.

Onsdag: (hovis) Hopptränings-dax! :D Mozart va fin i början, inte så mycket på hugget men helt OK. Hoppade en bana på slutet och vi typ klättrade över de två första hindren (typ 70 så det va ingen fara eller så ;) ) hindret efter va en kombintion så jag va tvungen att få fram han innan och la spöt på bogen så att han skulle vakna lite (slog han inte eller så, bara påminde han om att vi skulle hoppa) då hoppade han jättefint resten av banan! :) hihi, man måste vara lite bestämd mot han oxå ;)

Idag: Ryttarlös-dag. Började med att gå en sväng med han. Sen löslongerade jag han lite i paddocken. Han va lite förvirrad men duktig ;) Sen gjorde jag lite joinup och det va han duktig på oxå. ;)

Lite kort om veckan ;) På sönda är det Lotteträning och så ska vi rida ut och rida lite markarbete på fredag och lördag :)

Nu är det inte så långt kvar till min och Mozarts debut-tävling! :D Fick bara hoppa LC-LC+5 men om jag ahr lite tur och vi är duktiga på nästa hoppträning kanske mamma går med på att byta till LB ist! :D ;) Vi får vänta och se helt enkelt ;)Häst-fri dag

Ja... idag vilar hästarna och jag har inte gjort nåt vettigt alls x) Men va skönt att slappa lite ;) Trodde att jag hade feber innan men termometern sa att jag bara hade 35,9 xD HAHA!
jaja, skriver mer imorron :)

Städ- och skrittdag

Idag var det skrittdag på Gark och vi va där och städade ridhustet :) Krattade ut underlaget som hade lagt sej upp på väggarna ovch sopade av väggarna o liet så :) Är ju lokal där om två veckor - nån mer än jag som ska dit?

Skrittade hästarna idag barbacka ute i skogen, nu har vi bytt hästar oxå! ;) Travade lite oxå och han va fin.. hade det nya raka bettet med kopparfärg och fasta ringar utan nosgrimma och han gick bra på det. :) Lipade ganska mycket men annars bra ;)


Stor hjälm :(

Min hjälm har blivit för stor!! :'( Skulle ha köpt en mindre storlek nu har den vidgatt sej så att jag knappt ser nåt när jag hoppar!! KLICKA HÄR så fattar ni vad jag menar... finns en massa bilder så det är bara att välja.

Tråkigt!! :( Gillar min hjälm, vad för nån ska jag spara till nu?? Nån som har nåt förslag? :)

Svar:

Fick en till fråga som jag tänkte att alla kanske vill veta. :)

Julia om Bra start på året!:
Va kul! :D Men undrar bara varför ni har det bettet på honom om man inte är stark och inte ens framför skänkeln, då ska man ju ha ett bett som är mildare och framåtbjudande eller hur man nu ska förklara xD, har absolut inget med det att göra men det kanske är för en bra anledning, inte vet jag, vore kul att veta varför ;)

Svar: Till att börja med - tack! :)
Jag har ju kimbelwicket på Mowitz, är ju ett ganska starkt bett och detta för att han har haft problem med spänningar och att vi inte har haft nån sadel. Då tyckte våran dressyrtränare (Lotte) att vi skulle betsla upp han så att vi får tag på han lättare, så att han går i en bra form och för att han ska få bra ryggmuskulatur.
Mowitz är en väldigt bekväm sak som inte jobbar el. anstränger sej i onödan och vi måste driva han mycket för att få framåtbjudning. När han får det blir han oftast lite stark (vilket vi tycker är jättebra då ;) ) Och för att vi ska orka hålla ihop han på ett bra sätt har vi detta bett. :) Nu håller vi på att växla mellan kimbelwicket och hans gamla tredeladeägg bett, för nu är han ju bra osså ;)
Men man får ta det lite lugnt framåt för Mowitz tycker väldigt mycket om att ha lite tryck på nacken. (han har gått på pessoa innan) och går bra på kimbelwick o när han rider med gummiband ;)

Så snart rider vi kanske inte på kimbelwicket så mycket! :) Men ute i skogen är det bra att ha, där blir han skitstark! x) hihi!

Hoppas du fick svar på din fråga! annars är det bara att fråda igen ;)

Bra start på året!

Nu är vi hemma efter en lyckad dag i tranemo. :) Red som sagt Mowitz och hoppade LD-LC.

LD:n
Till att börja med var det ingen bra framridning! Man fick skritta fram bakom ridhuset på en isig liten fläck :( Sen hoppade vi fram på en del av ridhuset som oxå va tävlingsbanan. den va ganska liten den med... men som tur var så va det inte så många starter! Va c:a 10 sartande i varje klass så det va inte så många ;)

Mowitz va iaf jätteduktig och framridningen gick superbra! :) Han blev tillochmed stark vilket är bra ;) Inne på banan va han duktig oxå :) Men Josse tog ett kort på oss med blixt precis innan start!! :o x) + att han va lite löjlig innan oxå, vet inte riktigt varför men det va typ alla hästar :/ jaja, blev iaf en nolla och är nöjd med både mej och Mowitz :)

LC:n
Framridningne va inte lika bra, han va inte fram för skänkeln och jag blev lite otålig på han. Inne påp banan va han fortfarande "rädd" för läktaren men inte så farligt. Jag red slarvigt i grunden och inte alls bra vägar :( Skäms  på mej! I omhoppningen hade jag fortfarande inte fått fram Mowitz så jag tog lite snäva svängar ist ;) hehe, kanske inte det bästa man ska göra när ponnyn inte är framme ordentligt men så bidde det iaf! :) Och det gick bra! :D Jag va nöjd med MOwitz som hoppade jättebra ur en ganska omöjlig sväng, inte så snällt mot han men men, inget att göra åt nu ;)

Så det blev en 4 placering!!! :D Superkul! :)

Så det blev en väldigt lyckad dag kan man ju säga ;) Nu är vi då kvalade tilldebutant fälttävlan så det är bara för mej att fixa kortet så kan vi tävla i tranemo i maj el när det är :)

För Josse och Mozart gick det oxå helt OK! :) Dom hoppade LC-LB.
LCn gick inte så bra... fick två stopp, vet inte riktigt varför (såg inte) men tror att han inte va framme och att han va ofokuserad.

I LBn gick det iaf bättre och det slutade med ett onödigt pet och ett stopp på en lästig mur ;)Min fina rosettplockare! :) <3333<333

Vi har blivit placerade våra tre senaste tävlingar :) Visst är han duktig?? :D

Duktig ponny = peppad ryttare

Har inte orkat uppdatera! haha, men Mowitz har varit jätteduktig både igår och i tisdags:

Tisdag: Vi åkte till Gark o red dressyr/markarbete. Hade vanliga tredelade utan nosgrimma då oxå! :) men började med gummiband så att jag skulle få tag på han lite bättre. Han va suuuperfin!! :D Spec i galoppen - fick verkligen tag på han och han gick superfint! Gick lite så i traven oxå men inte alls på samma sätt, men han va skidiktig ;)

Sen tog vi av gummibandet efter framridningen och red över lite bommar osså. Det gick över förväntan med tanke på att vi har ridigt mycket med kimbelwicket nu. :/ Travhoppade in i en två studs och det gick finfint det med :) Va supernöjd med han!

Onsdag = hoppträning: Japp, hade såklart Mowitz igår oxå. Tog kimbelwicket idag, ska tävla på det i Tranemo så då är det ju bra att ha det på hoppträningen innan ;) Gjorde mycket vägar igår oxå. Jag jobbade på att få Mowitz i en bra galopp och att jag skulle hålla ihop han oxå. Tycker jag lyckades lite sisådär med att hålla ihop han men fick iaf en bra galopp för normal drivnining om man säger ;) Hoppade inte så högt men Mowitz hoppade fint iaf. När jag kommer bra vägar och i bra galopp landar han oftast i rätt galopp oxå! :D Jättebra. Ann sa att det syns skillnad från igår och förra veckan som natt och dag! :D Jättekul! Det ända jag ska tänka på är att hålla ihop han, sen är ju galoppen på Mowitz AochO! :)

Så nu är jag peppat till tusen till på lördag! :D

Kort update

Hej igen! Nu är vi hemma efter en lååång och kul helg i GTB. :) Va jättekul, men jag va ganska trött på kvällen i söndags när vi kom hem ;)

Uppdaterar bara lite kort nu om vad som har hänt:
Köpte lite saker på Mässan, lägger upp bilder sen.
Sen red vi ut i skogen igår. Dom va lite pigga nu hästarna efter att ha vilat i fyra dagar! hihi! Jag ska ha Mowitz i Tranemo i helgen så jag ska rida han veckan ut. Det gick ganska bra att rida, han va lite stel osså men det va inget farligt! Så är nöjd med han.

 Idag ska vi åka till GARK och rida lite ordentligt dressyrarbete tror jag - om vi kommer ut med transporten! är lite isit.

Som sagt är det första tävlingen iår i Tranemo. Jag ska ha Mowitz och vi börjar lite lätt med LD-LC. Josse ska ha Mozart och dom hoppar LC-LB.

Men mer uppdatering komme i kväll/em. :)