Ridpass, persedelvård, longering, pluggat, stallet...

Har gjort en massa grejjor idag. :) Började med att tvätta alla lädergrejjor, lite jobbigt men kul. ;)

Sen gick jag ut och red Mowitz (blev inga bilder) på en åker. Hade rakt bett på han idag och jobbade nästan bara med att han skulle ta stöd i vänsterhanden. Han är ganska oliksidig så det är viktigt att jobba mycket med det. Gick väldigt bra! Hade en stadig vänsterhand och gjorde tydliga förhållningar med höger, red väldigt mycket på bara vänsterhanden ibland. :) Ska träna på det enlitg Jan Brikn. ;) Läste det i ridsport innan jag red. Och det funkade Bra! :D Så man kan säga att jag tränade för Sylve Söderstrand igår, (det var hans övningar och framridning osså. Mamma var påläst från våran Jumpclub bok!) och för Jan Brink idag! - Kan det bli bättre?! :D

Ja, jobbade typ bara med det. Red han i ganska låg form hela ridpasset och flyttade i öppna, sluta, förvänd öppna o sluta, bakdelsvändningar, framdelsvändningar och skänkelvikning. :) Gör iof jämt det efter fram skrittningen-, travningen, och galoppningen. ;) Han är jätteduktig på alltihopa och vill som vanligt göra rätt, vilken han gjorde. :) Tänkte på att sitta fram de inre sittbenen och tänka öppna hela tiden i galoppen, det höjer kvalitén på galoppen. Har man lite svårt för det är det bara att titta lite mot inner öra på hästen och tänka att man vrider sig själv lite innåt, tänk också på att ta tillbaka ytteraxel lite så att inner atomatiskt kommer fram. :) Då kommer innersittbenen att välkommna framdelen innåt medan yttersittbenen säger att den ska fortsätta galoppera framåt med bak. :) Funkar jättebra dock är det lite jobbigt för både häst och ryttare. ;)

En sak som jag nästan aldrig gör är att trava! Travar typ bara fram och travar av, inte så myckt mera. Jo om jag tränar övergångar trav-galopp, men då travar jag inte så myckt. Tycker bäst om att skritta och galoppera! :D Tycker att trav är en väldigt onödig gångart, sliter ju mest på hästen oxå. :P Så det kör vi så lite som möjligt. ;)

Efter ridpasset med Mowitz tog jag in Houdini och klippte han lite. :) Har börjat hålla på med han nu och för att han inte ska bli svettig klippte jag en liten remsa fram på halsen och hela magen. :) Dock syns det inte från sidan efter som att han går utan täcke så skulle det bara varit onödigt att klippa mera. :P Blev bra i alla fall och Houdini är ju lugnet själv! Han är klippt en gång i hela sitt liv och det var bara en remsa på halsen förra året. Idag klippte jag halsen bara sådär, ingen reaktion. Sedan var det dax för EM hö så han fick det när jag klippte megen på han, men fortfarande - ingen reaktion. :) Han är så duktig min lille gris. :) <3

Gjorde iordning för longering när jag hade klippt klart och han hade ätit klart. Hade gummiband fäst i sidan på en tömmkörningsgjord och en fleecelinda bakom rumpan för att han lättare ska komma under sig med bak. Gick hur bra som helst och han gick jättefint och avslappnat. Jobade i trav och han kunde både trava superlångsamt och jättejättefort. ;) Men fortfarande med ett bra steg. :) Longerade i lite drygt 20 min för att han skulle få röra på sig ordentligt. Det var tur att jag klippte han. ;)

Gjorde stallet och gick in för att fortsätta med att fetta in lädret. :) Så nu är alla lädergrejor nytvättade och in fettade o fina! :D

Nu ska jag nog gå och lägga mej, skola imorron. :P


Galliga ben?

Blir era hästar galliga ibland när dom har tränats hårt?
Det blir Mowitz ibland, bak, och en sak som jag tycker funkar är att ha på hästliniment (jag har det från fyraess) som inte bränner då såklart! och sedan ha stallbandage på natten (fleecelindor ska det vara oxå tycker jag!). Har gjort det nu ett par gånger på Mowitz och det funkar hur bra som helst! På morronen är benen alltid torra och fina. :) Så slösa inte pengar på Back on Track stallbandage om era hästar blir lite galliga ibland. ;D

På fyraess linimentet står det tydligt på flaskan att det inte bräner
KÄLLA


Back on Tracks dyra och bra stallbandage
KÄLLA


Själv kör man med vanliga stallpaddar och fleecelindor. :) med liniment under - hur bra som helst!
KÄLLA

Hoppning med Mowitz

Åkte till ridhuset nu ikväll och hoppade lite. :) Ni får skissen på banan vi hoppade så att ni hänger med lite. ;) Grön pil start, röd pil mål.

Började rida barbacka
red fram osså i alla gångarter jobbade ihop han och hoppade fram på räckerna som vi gjorde till kryss och travhoppade och la en volt när vi kom ut mot spåret igen (där det är en volt på bilden).  Gick bra, fick ganska bra flyt men han kunde ha varit lite mer uppmärksam, landade för det mesta i rätt galopp men om inte bytte han när jag tog en ordentlig förhållning, fram byter han själv det är bara bak som är lite efter. ;)

JO! Innan vi började hoppa gjorde vi en jättebra övning som jag ska förklara och visa skiss på nån annan dag. ;) Man är på en stor volt, nästan som ett litet fyrkantsspår. Först trava man och fattar samlad galopp ur samlad trav. Galopperar samlat i 8-10 språng, därefter ökar man succsesivt galoppen till normal galopp igen - OBS! släpp inte iväg hästen utan ta ett språng i taget. När man är uppe i normal galopp igen brytar man av till trav och börjar om. :) Jättebra övning som jag ska göra oftare!

Sadlade och började hoppa. När jag hade lagt på sadeln började vi hoppa linjerna. Först linjerna för sig med volt runt bommen (när vi red på räckerna) och när vi kom på oxrarna la vi oxå en volt runt en bom (fick dock inte med den på skissen). Gick helt OK, men jag var lite för tocuserad på handen och försökte bryta loss Mowitz så att han skulle släppa (SÅ DUMT SAGT!!) man i alla fall, det var det som ställde till det för oss i mitten av ridpasset. :P Sedan pratade mamma lite om hur elitryttarna gör, dom sitter inte och försöker dra loss hästarna innan start eller i någon kurva i banan, dom jagar inte hästen innan start och sitter med händerna uppe i öron-höjd på hästen. DOm fattar samlad galopp och galopperar något språng, gör halt = kollar så broms funkar. Sätter bra galopp igen och när dom har passerat startlinjen höjer dom handen något och förbereder hästen på hindret. :) Precis så ska jag tänka att jag ska göra hel tiden!! Det är bara ponnyfaroner jag håller på med när det låser sig. :P LÖJLIGT ju! Både jag och Mowitz vet precis hur vi ska göra. :)

Efter att vi hade kommit underfund med det gick det jättebra! :) Hoppade banan några gånger på olika sätt och avslutade med en liten bana. Började på oxrarna (utan volter såklart), kom lite nära på båda två men han stod inte emot eller så som han brukade göra. Tog sedan räckerna och dom gick jättebra! Kom jättebra på dom och Mowitz tog för sig och hoppade verkligen hur fint som helst! :) <3 Bestämde mej för at vi på en gång skulle ta oxrarna en gång till, för att visa att vi skulle komma rätt! Och det gjorde vi. :) Han hoppade upp hur bra som helst och var verkligen hur fin som helst! Rätt galopp hela tiden och jättebra flyt! :) Älsklingsplutt! <33
Kan ju nämna att hindrerna var 1m allihopa och att han inte backade av eller stod emot ett dugg! Han hoppade och på ena oxern kom vi lite långt ifrån, han kunde lika gärna ha tagit ett extra men han hoppade och tog i lite extra och hoppade hur fint som helst! <33Jätesynd att vi inte hade kameran! :( Hade den i bilen men mamma hittade den inte. :P Tråkigt! Men det blir fler gånger - det kan jag lova! ;D

Måste ta lite nya fina bilder oxå! Om jag ska rida Mowitz imorron ska jag nog be någon fota lite, om jag rider ute på någon åker vill säga. ;)

Kevin Staut

Jag länge tyckt att Staut rider jättebra, han stör inte hästen eller gör något onödigt, hans ena häst bockar ju ganska mycket, hehe, men han bara fortsätter koncentrera sig på banan! :) Jättebra förebild och profilryttare! Om inte hästen är koncentrerad måste ju ryttaren vara det - eler hur? ;)

Men nu är det faktiskt inte hans ridstil jag vill uppmärksamma. ;) hehe! Utan utrustningen och matchningen han har! :D Hur snyggt som helst!
Helt stilrent men ändå så otroligt snyggt! :D Är det bara jag som vill se exakt likadan ut?! :D


Källa

Dåligt bloggande

Blir bara sämre och sämre på dethär. x)

Torsdag Ledig från skolan för vi skulle åka till GHS! :D Men innan vi hann iväg red jag ut en sväng på Mowitz med Houdini som handhäst. Det gick väl lite sådär.. hehe. När vi hade skrittat fram på vägen ville Mowitz börja springa på en gång, men det ville inte jag eller Houdini. H har inte gjort så mycket nu på ett tag :( Så jag tror inte riktigt han fattade, eller bara struntade i att jag smackade åt hanför helt plötsligt bara stannade han!! :o Jag fick precis stopp på Mowitz som va som värta bulldozern. Men när jag smackade åt H ville ju såklart Mowitz oxå gå. Så Mowitz gick och H stod kvar på samma plats. x) Red såklart barbacka och när Mowitz gick i väg och Houdini stod stilla ramlade jag sakta av! xD Haha! Försökte hålla mej kvar på Mowitz då men det gick inte så bra. ;) Skrattade när jag låg där på marken. Det va väldigt länge sedan jag trillade av sist. ;)

Men det är tur att dom är så snälla hästarn som stod stilla, tappade såklart båda två. :P Det var bara H som var på väg hem igen men väldigt sakta så jag fick tag på han på en gång. Så det kan gå!

Hoppade upp igen men det var jättedålig väg där och H ville gå bakom Mowitz hela tiden så jag fick hoppa av igen och gå en liten bit med dom. :P Sedan blev det dock väligt bra väg så vi galopperade lite och då gick det hur bra som helst! :) <3

Tog och galopperade Mowitz på en åker oxå. Herregud! Han var helt tkig. ;) Ville absolut inte sakta av utan vi fick galoppera rund där ganska länge innan vi bröt av och fortsatte hemåt. Under tiden band jag fast Houdini med en säkerhetsknut i en stolpe. x) Hehe, han hittade faktiskt en lite buske som han stod och knaprade på hela tiden, håll såklart koll på han hela tiden!

Sedan bar det av till Göteborg Horse Show! :D
Hade biljetter till em. showen så vi gick på mässan innan vi gick in och tittade. Behövde inte så myckt. Är ingen idé att köpa mer grejjer innan vi  har hästen nu. ;) ´Men köpte iaf 4-pack vita lindor på Börjes för 50:-! :) Ska ju ha det när jag rider dressyr har jag komit fram till. ;) Hittade inga Mia's ridpaddar men det är inte så bråtton. ;) Seda köpte jag två mössor på Charlies. :) En från Equiline för 130:- och en från Pikeur för 140:- :9 Jättefina båda två! Sedan köpte jag en RaceSafe väst oxå! :D Jippie! Mycket skönare och snyggare än min gamla. :P Hehe! Ska ta kort på allt i em eller imorron så att ni får se. :)

Nu ska jag ut och longera H så att han blir motionderad idag! :)


bild fr GHS hemsida

Uppe!

Vaknade nyss och ligger just nu och tittat på film nere i soffan! x)
Var hemma igår för jag mådde jättekonstigt. :P Sov typ hela förmiddagen och sedan gjorde jag ine ett piss på hela dan. Och idag ska vi till GHS!!! :D Mamma vann biljetter i en tävling hos ASTRID till torsadgen (idag) så vi är lediga från skolan och ska till GHS. :) Kulkul! :D
Tror inte att jag ska köga så myckt, hehe. Men vill iaf ha två par vita lindor. När jag får min häst (börjar bli lite tjatigt nu..? ;) Så ska jag börja rida med vitt schabrak och vita lindor när jag trimmar osså! Kommer ju se jätteprydligt ut! :)

Fint! :)

Källa

Mozart time!

Red Mozart i skogen idag. :) Kulkul! Josse har inte mått så bra så jag erbjöd mej så snällt att ta han. :) Han va fin men väldigt lat! Herregud! Mowitz är ju värsta arbetshästen om man jämför. x) Hehe! Han är jättefin när man kommer underfund med han och får han lite övertaggad, men det var lite svårt att hitta ett mellanläge.

Red mycket öppnor och allmänt att han skulle flytta undan för skänkeln, gick väldigt bra på slutet men i skänkelviningar och bakdelsvändningar måste man hela tiden tänka framåt! Han vill gjärna släppa stödet och krulla ihop sig för att det inte ska bli så jobbigt - lat eller vad?  ;) Men det gick bra det med, efter lite övning såklart. ;)

Länk till Josses blogg (handlar om Mozart då) ;)

Dagens Ridpass


Red Mowitz på Gark idag. :)
Rent dressyrpass men vi hade två bommar på långsidan, var typ 5 galoppsprång för Mowitz.
Han va jätterolig att rida idag! :D Jobbade på jättefint med bak och va hur lätt som helst att variera tempo, takt och form. :) Jättebra! :D Han blir starkare i högergaloppen oxå! Jobbade på jättefint! Men får inte glömma att jag typ måste tänka ställa utåt hela tiden, gör jag det går det hur bra som helst! :)
Lite kort om dagen. ;)

Dålig uppdate :P

Här var det dåligt med uppdatering märker jag! x) Hehe!

Red iaf ut på Moiwtz med Josse o Mozart idag och galopptränade lite i backar. :) I början var han väldigt fin och lyhörd men efter några galopper blev han väldans pigg och stark. Hihi! Busponny. :) Men det gick helt OK! Han pinnade på och jag försökte så gott det gick att få han i en lugn och fin galopp.

Fick pröva Mozart lite oxå. ;) Hihi! Han har verkligen utvecklats nu! Jättelätt och fin i munnen men man måste ha ben på han, spec i vänster galoppen där han är lite svagare och tycker att det är lite jobbigt att samla sig. Men det gick bra det med! Över förväntan. ;) Så det var roligt! :D

Får se hur det blir imorron.. Josse ska till Gark för mamma ska på möte och jag kanske ska ta med Mowitz... Men det är inte säkert, ska prata med Lena först oxå. ;) Annars får lillpojken följa med ist! :D


Artikel fr tidningenridsport.se

 
Resterna av en häst i krisens England. Foto: Lotta Gyllensten

I krisens spår

(Uppdaterad lördag kl 12:40) Ekonomisk kris, överproduktion samt lång och tuff vinter har medfört att många hästägare i Irland och i England har släppt ut hästar som sedan fått klara sig själva.

Även om problemet inte är lika omfattande som i Irland är det också betydande i England. Vintern har gjort att det inte finns bete och kostnaderna för foder har stigit rejält. En del hästägare löser då problemet genom att släppa ut hästen på de så kallade allmänningarna eller i naturområden.

Ett reportageteam från RIDSPORT, på helt annat uppdrag, fick se ett tragiskt bevis utmed vägen till Wales.

- Vi har talat med lantbrukare och andra hästägare som säger att det är väldigt svårt att få tag på foder och när det finns är det väldigt dyrt, berättar Ingrid Andersson och Lotta Gyllensten.

Uppdatering
Dagen efter RIDSPORTs otäcka fynd i England har Sydsvenskan ett stort reportage om många hästars öde i Irland.

[källa]Eye

tycker om att ta kort på ögon. x) hehe! Har ju hästarnas ögon i sidmenyn. Tog kort på mitt eget öga häromdagen oxå. Vad tyx?


Dåliga *BILDER*

Inget bra ljus här hemma så kommer lite bättre bilder imorron. :P

 
Det är:
- lädergrimma - brun m mässingspännen, Lippo fr Eko, 279:- (josse likadan men fr Sharpman)
- billig grimma - vinröd(?), Hansbo fr Eko 10:-
- remontgrimma - brun mässingspännen, Globus fr Sharpman 269:-
- (!!!) pannband - brun mässingspännen, GlenGordon fr Sharpman 299:-
- svansfläta - svart, Hansbo fr Eko 20:- (josse köpte på sharpman för 99! men va ju equline då :P)
- fleecelindor - blåa, Hansbo fr Eko, 40:-
- grimmskaft x2 -blå/grönt &brun/beige, Hansbo fr Sharpman 29:-/st
- sulor, Pedag fr Sharpman ?:-
- massagegrej - kunde inte låta bli att köpa en såndär huvudmassagesak! x) 10:- fr Eko
- sprayflaska, ska ha svansglans i en lite mindre sak, fr Eko 10:-
- tvätt till mina helskodda Pikeur-ridbyxor (har jag visat bild på dom? :s får göra det imorron!) fr Eko 10:- 

Så det blev lite kul grejjer! :D men känndes lite såhär när jag presenterade sakerna för Magnus här hemma x) Ingen häst men massa grejer till den. x)
Va på Ga-Kås här om dagen oxå (igår?) och köpte lite täcken osså till hästen sominte gick igenom besiktningen idag. :( Men är lite förberedd nu i alla fall! ;)

Borta hela dagen

Har varit borta i hästärenden hela dagn, utan framgång.. :( Skittråkigt, allt blir ju bara fel.. :(

Fick trösta oss lite med att åka till Sharpman, Hööks, Charlies och Eko. :) hihi! Fick med mej lite saker hem iaf. :) Ska ta lite kort på det nu hade jag tänkt mej.

Vill ni hjälpa mej med en sak? Ska fortsätta leta häst nu för fullt men om det är någon som vill ha hjälp med att rida och träna sin häst så är jag väldigt intresserad! :D Har ju bara Mowitz att rida nu. Så om ni vet någon som vill ha hjälp eller om ni vill ha hjälp med att motionera era hästar kan ni väl höra av er! :D Skulle vara jättekul! mali:szander@hotmail.se/asta.z@telia.com.


Kan iof vara en ponny oxå såklart. ;D

*BILDER* fr igår

Har varit helt seg nu hela dagen så ni får nöja er med två bilder från hagen igår. :)Hehe, ni har väl inte sett mej innan..? ;) Wanna bee blond? x) hehe!


Ny hjälm?

Jag tror att jag ska köpa en ny hjälm... någon gång. ;) Men vet inte riktigt vilken jag vill ha. Har redan en lamicell och en gammal Eurolite som jag rider med hemma, men den passar inte så bra längre - jag ser typ inget när jag hoppar! x)
Så man kan säga att jag redan har en hemma hjälm och en "luftigare". ;) Så nu skulle jag vilja ha en som är lite varmare och så. :P

Funderar på antingen vanliga Charles Owen Wellington eller Charles Owen ayr8. Vilken tror ni?
 
Vet inte vilken färg jag vill ha heller, det beror på vad hästen passar i för färger. ;)

HV polo på Hööks?

Visste ni at det hade Polo saker på Hööks? Det vbisste inte jag. x) Men visst va denna tröjan skitsnygg? Kanske köpa..? :)
379:- just nu!

Hur jag rider och tänker

Tänkte skriva lite styrkor jag har som ryttare för att få mej på lite bättre humör nu när jag fortfarande inte har någon häst. :P Men snart så. ;D <33

Jag är konsekvent och jag är mycket väl medveten om mina briser inom ridningen. Sedan är jag ambitiös och försöker tänka mycket på att inte göra det svårare än vad det är. Är det något som inte funkar, pausa lite och fundera över varför det inte går som planerat.
- Sitter jag fel?
- Har jag tyngden fel?
- Är hästen bara lite stel?
- Tränade jag håtr igår?
- Hur länge sedan var det jag tränade på detta?
- Har jag låst mig någonstans?
- Har jag bra handställning?
Ja, det är mest de frågorna jag brukar ställa mig själv lite snabbt. Sedan om det fortfarande är lite svårt gör jag en annan övning, ibland pausar jag lite till och sedan prövar vi igen.
Jag är väldigt målinriktad, vilket kan vara både possitivt och negativt. Ibland håller jag på tills jag får det så bra som jag har tänkt mig och om det inte går så bra kan jag ibland bli lite frustrerad och då låser jag mig ofta i axlarna och lägger ned handen. Så jag måste bli ännu mera konsekvent och tänka på att inte alla övnignar måste bli perfekta varje ridpass.
Så för mig är det viktigt att jag ibland bara rider ut lite kravlöst eller åker till ridhuset bara för att köra lite lösgörande. :)


Mamma skäms över mej och Mozart. ;) <3

Amazing stallions!

Några av mina favorit hopp-hingstar!! :D Heeelt i o-ordning! Tror jag tycker aldra bäst om Ramiro Z och Orame!
Vilken är era favvohingstar?

Orame f.-96 -BÄST alla dicipliner!


Hickstead f.-96 - VM hästen -10


Indoctro f.-90 - Sveriges högst blupade hopphingst


Ramiro Z f.-65 -LEGEND!!!


Cardento f.-92 - strax bakom Indoctro 162 i hoppindex

Ny kamera? -Ja tack!

Vill ha en ny kamera!! Gick ut med Houdini innan och tänkte ta lite foton på oss. ;) Men såklart ska den j*vla kameran inte fungera! :( Jobbigt eller vad!? Är verkligen helt less på den gamla kameran nu. Vill verkligen ha en systemkamera! Skulle bli sååå fina bilder! Spec nu när det är så fint väder ute! :)

Jaja får väl stå ut lite till. ;) Men är det någon som har nån komera som är bra? :)


Det går ju att ta fina bilder med  den men bra ljus är ett måste! Går inte alls att ta kort i ridhus eler så.

Matcha..?

Tror ni att dethär passar ihop?
 
Snyggt? :) Vill helst ha det i mörkbrunt men det beror på vilken färg sadeln har. ;) Tråkigt bara att det är vita sömmar på tränset. :P
Tränset kommer från hööks och ja, pannbandet finns väl lite överallt ;) Bl a på Charlies häst&hund tror jag. 

Här heelt insnöad på GGpannbanden x) Kommer nog inte gå ur förren jag skaffat ett. ;) Sen börjar jag gilla remont med reglerbar nosdel (?) är det bara jag som tycker det ser proffsigt ut på nåt vis? ;)


Mycket gjort idag!

Tycker att jag har varit ganska duktig idag. ;) Hehe. Gick och la mej lite efter två igår men kom ändå upp vid nio! Bra jobbat och sen igång på en gång, nästan. ;)
Har städat mitt rum, damugit och sånt, sedan städade jag marsvinsburar, damsög hela nedervåningen och plockade undan och lite så och jag har varit ute och jobbat i stallet och passat småkillarna oxå, det fick inte så bra men i alla fall! ;) Just det! Har bakat kladdkaka med Josse oxå - viktigt! ;D

Funderar på om jag ska ta och gå ut och gå en sväng med Houdini inan det blir mörkt, men har inte bestämt mej än! hehe. DOm fäller förresten redan, är inte det lite tidigt? Båda Mowitz och Houdini har redan börjat fälla, hade för mej att dom fällde lite senare... :/ Där ser man! ;) Men Houdini är lite rolig för han fäller på det vita först och sedan lite efter kommer den bruna pälsen oxå! Kul! :D

Men får väl ta mej i kragen och gå ut lite till. ;)


Lurvig Houdini förra vintern. :) <3

Bloggtävling!

Är med och tälvar om ett par JW benlindor hos Warnmark!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :)

Hoppning - onaturligt?

Hoppning är ju så långt ifrån normalt man kan komma - eller?
Hoppning är faktiskt extremt bra för att stretcha och hölja ryggen. :) Har inte tänkt på det innan jag och mamma hittade denhär sidan. Men det är ju väldigt logiskt för hästar måste ju sätta all tyngd på bakbenen i upphoppet för att komma över hindret. Titta på denna bilden:

Det syns jättetydligt att ryggen är helt rak och halsen är lång så det stretchar hela överlinjen. Hindret behöver inte vara högt heller som ni ser. :)


Transportoutfit fr AmigoDetta är ju bara hur snyggt som helst!! :D Solklar HISS!! :DLiten miss att grimman sitter lite snett :P

Tycker båda är hur snygga som helst! Men vilken tycker ni bäst om?


edit. ska nog köpa iaf transportskydden men vet inte riktigt vilken färg än. ;)

Mina styrkor inom ridningen

Tänkte skriva lite styrkor jag har som ryttare för att få mej på lite bättre humör nu när jag fortfarande inte har någon häst. :P Men snart så. ;D <33

Jag är konsekvent och jag är mycket väl medveten om mina briser inom ridningen. Sedan är jag ambitiös och försöker tänka mycket på att inte göra det svårare än vad det är. Är det något som inte funkar, pausa lite och fundera över varför det inte går som planerat.
- Sitter jag fel?
- Har jag tyngden fel?
- Är hästen bara lite stel?
- Tränade jag håtr igår?
- Hur länge sedan var det jag tränade på detta?
- Har jag låst mig någonstans?
- Har jag bra handställning?
Ja, det är mest de frågorna jag brukar ställa mig själv lite snabbt. Sedan om det fortfarande är lite svårt gör jag en annan övning, ibland pausar jag lite till och sedan prövar vi igen.
Jag är väldigt målinriktad, vilket kan vara både possitivt och negativt. Ibland håller jag på tills jag får det så bra som jag har tänkt mig och om det inte går så bra kan jag ibland bli lite frustrerad och då låser jag mig ofta i axlarna och lägger ned handen. Så jag måste bli ännu mera konsekvent och tänka på att inte alla övnignar måste bli perfekta varje ridpass.
Så för mig är det viktigt att jag ibland bara rider ut lite kravlöst eller åker till ridhuset bara för att köra lite lösgörande.


Mamma skäms över mej och Mozart. ;) <3

Resultat världscupen


Michel Robert 63 år vann! :D Coolt! Men skitkul att Malin - som gick ut först i omhoppn. kom trea! :)

Såhär ser Rolex rankingen ut efter idag. ;) Malin ligger 11! :)


Ridsport - Direktsändning!

Just nu är det världscuphoppningen fr Vigo sänds just nu på SVTplay! :D Väntar på omhoppning nu...
KLICKA HÄR!

Bl a Malin Baryard Johnsson är med till omhoppning med snyggingen Tornesch!

Bild fr Ridsport


Dagens ridpass


Utrustning: kimbelwick (stora ringen), barbacka

Red ut i skogen och han var fin. Lite stark och pigg men gjorde mycket övergånger trav-galopp i hans svaga galopp och då blev han hur fin som helst! Lät han galoppera lite längre och då va han jättenära att knäcka av i nacken. :/ Men drev mycket med sätet och hade helt stilla hand för att driva in bak han trampade under sig hur fint som helst!! :D Jättehärlig känsla, eftersom att han har haft väldigt svårt för sin svaga galopp. :)

Det va btw jättefint väder så det va supermysigt att vara ute i solen! :) <33

Snygg-snygg!

Skitsnygg tröja på Pikeur! Synd bara att det är luva på den. :P Behöver faktiskt ha någon ny långärmad tröja utan luva som jag kan ha under min väst nu när det förhoppningsvis håller på att bli lite varmare? Nu är det 0C här så vi kan ju hoppas på vår. ;) Man vill ju kanske inte rida runt i värsta tjocka vinterjackan hala tiden och bli svettig osså.  :P Så då är det bättre att ha nån tjocktröja på sig och väst. :)
Har ni något tips? ;)


Men visst var den snygg!? :D 1 259:- HÄR. Lite dyr då men snygg var den!


Vet inte om den passar att ligga under utrustning :P men det får bli så i vilket fall som helst :)

Hoppövning

Såg denhär övningen på Pontus blogg och tyckte det såg ut som en väldig bra komma-i-gång och styrkeövning. :)


OJ! Väldans stor bild det blev. ;) Men men!
Som det står är det altså 3studs och sedan är det två galoppsprång imellan. Sedan som det ser ut på den övre delen av skissen är när man byter galopp och  hoppar ena studsserien.  :) Tyckte det verkade som en jättebra övning! :D Sedan hade dom kombination på mitten oxå men den tyckte jag inte var lika vitkiga. ;)

Pilarna ser lite ut som ankfötter men bättre än darriga streck. x)

Snöstorm!!

Är värsta snöstorm här nere nu!! :(
Så det roliga som skulle hända, skulle ha hänt idag, hände inte :( Men vi får väl se, kanse händer någon annan dag? ;)

Hehe! Prov-veckan är slut nu i alla fall! :D SKÖNT!! och nu väntar en veckas soprtlov! :D Nice! ;D


Har köpt bilden av Matilda


Grattis mormor!! <33

Kom precis på att min mormor fyller år idag!! :D Grattis!!! <333  <3 <3 ♥♥♥♥

Dagsens "ridpass"


Ridpass och ridpass, men red i alla fall ut  en sväng och skrittade en sväng med Houdini som handhäst. :D
Är jättehalt på vägarna nu igen + att det typ var smöstorm här när vi red ut. :P

Plugg-dag :(

Pluggar till kemiprov som vi har på fredag. :( Kommer ha prov tis-fre denna vecka :( usch. :( Två SV nationella, ett SO (jag var sjuk när de andra gjorde det) och sen Kemiprov på fredag. :(

Har inte gjort nåt med någon häst idag så blev lite ohästigt idag. ;) Hihi

Några har redan kommenterat på vad det roliga är, men kommer inte godkänna dom än eftersom att det inte är spikat (som min eng. lärare säger ;)) än så får ni vänta lite. ;)

Gissa?

Är det någon som kan gissa vad för kul det förhoppningsvis kommer at hända inom en ganska snar framtid? (hoppas det är så man säger! xD)

Igår...

Åkte till hovis med alla ponnyerna så att dom fick nya skor osså. Det hände inte så mycket mera faktiskt! x)

Mini-shopping

Edit: Dålig uppdate. så här kommer ett lite försenat inlägg. Från söndag.

Vi har ju som sagt och provred häst - hela dagen. Men det va kul och hästen va jättetrevlig. :) I stannade till på Hööks på vägen hem och vi fick med oss lite småsaker. ;)  Har försökt att ta lite bra bilder men det har ju inte gått bra. :P Så det blir lite bilder från Hööks hemsida.

    
  Läderbalsam altid bra att ha, mjuk ansiktsborste - nu har jag alla borstar jag behöver. :)

 
Ryktväska :) Ska ha den på tävlingar osså, uttunningssax :) ponnysarna har ju västa manarna! :o

Så det var lite behövliga saker. :)

Dagens ridpass


Tänkte börja med en bild på hästen jag rider - vad tyx? Hiss/Diss? ;)

Åkte till ridhuset med Mowitz både igår och idag, orkade inte uppdatera igår så skriver om det idag ist. ;)

Söndag
Utrustning: Tredelat eggbett och remontgrimma (barbacka).
Var som sagt i ridhuset och red markarbete. Red fram lite och han va jättefin, lite stark men fick loss han innan vi började hoppa. Värmde upp på bommar med 14m emellan. Fick in som mest 6 språng och som minst 3. :) Hihi! Men fyra var lagom. Sedan övade vi på att byta galopp över bom och det gick helt OK. Bytte för det mesta men ibland kom bak lite efter. ;) Sedan hoppade vi 5½:an. Hoppade knappt mer än knä-högt men tog fram en mur, eller ja, ingen riktig mur utan en "duk" som ser ut som en mur. Jätteläskig tyckte Mowitz och stannade typ 20m innan hindret, sedan ett stopp till framför och sen hopp. :) Tyckte det va skitkul! x) Han hoppade hur fint som helst med jättefina framben och jättemycket rygg! Höll ju nästan på att trilla av -hehe! ;) Han blev trött men han verkade tycka att det var ganska kul i alla fall. :) Stretchade runt om. :)
Skiss!


(grön - galoppbommar, röd - travbom, blå - kryss, orange/gul - räcke/mur)

Måndag
Utrustning: Tredelat eggbett, ingen nosgrimma (barbacka).
Åkte till ridhuset idag igen men tog det lugnt idag. ;) Jobbade mycket på att få han mjuk och rund i kroppen. Gick jättebra i vänstervarvet och han har en sån bra inställning!! :D <33 Han är inte seg längre och man känner att han verkligen vill göra rätt och försöker så gott han kan och det gär jättebra! Spec i höger varv då. ;) I vänster orkar han inte riktigt bära sig men han jobbar på så gott han kan + att idag hade han nog träningsvärk från markarbetet igår. ;) Gjorde mycket fram- och bakdelsvändningar och han va jättefin. :) Jobbade lite med skänkelvikningarna i trav oxå men han har väldigt svårt för att flytta åt vänster, åt höger gick det bra. :) Gjorde lite öppnor och så istället. :) Jobbade med att flytta bakdelen i galopp och det gick superbra! :D Han va jätteduktig men, orkade inte riktigt i vänster varv. Red i öppnor slutor på volt och Mowitz har verkligen sååå bra inställning som jag sa innan! :D Älskar att rida han för han är verkligen så fin nu! :D <333
Stretchade bakbenen.
Ett litet klipp, jättedålig kvalitet men bättre än inget (???)


*FILMEN!*

Här kommer en till film på hästen jag provred igår. :) Vad tyx?


Herregud!

Ingen som reagerade på dettta?


HERREGUD! Det ska stå att dom får mat mellan 6.00-6.30 sedan släpper vi ut dom 7.30 på helgen kan det vara något senare men senast 8.00

Provridning, hoppningen

En ska som jag kom på igår var att igår fick jag hoppa det som man egentligen ska kraäva på alla provridningar. Dvs - räcke, oxer, titthinder och kombination. Har inte hoppat alla de olika hindren på en enda provridnig! Tills igår då. ;) Sedan ska det stå så att man kan hoppa bana. Hoppade i och för sig ingen linje men eftersom att det va två galoppsprång i kombinationen tyckte jag att det var mindre viktigt.

Hur har det varit på era provridningar? Vad har ni hoppat?


Provridning - stooor häst! *Liten film!*

Blir bara större o större hästar jag provrider!
Den förrförra var 161cm, den förra 165cm, den här 169cm (minst) Den här storleken kanske räcker t lilla mig...? ;)
Skriver mera imorron + lägger nog upp lite mera film.

Detta är nog i högsta laget för mej, ;) men hon kändes inte stor att rida när jag väl  Red. I början va det lite åka häst men när mamma sa till mej kom jag på att man måste ju rida även fastän att det är lite övant att vara så högt över marken. x) Men jag tycker riktigt mycket om henne! :) Tror detta kan vare "the one!" :D <3 Han är i igångstäätning nu så jag hoppade bara pluttehinder, men hon ska ha gått 120 i Holland men junior. :) Det låter väl bra?! :) Hon va en enmanshäst och ville inte stå på nåt stort ställe, så on va lite tjurig nu när hon gjorde det. :/ Men det skulle ju bli jättebra när hon kom hem till oss! :) Och sedan när hon liteatde på ryttaren/ägaren va hon jättegullig och gnäggade när man kom och grejjer. Men främlingar var hon lite misstänksam men inte alls nåt farligt eller om mn säger så. xD

Vad tyx? Är detta hästen för mig?
Fick inte riktigt tag i henne i traven men det kändes som att det inte skulle bli så svårt att hitta knapparna. ;)


Vanlig dag

Lite onödigt men kan vara bra att lägga upp något om man inte har något annat att skriva om. ;)
Utgår från att jag har stallet.

• 6.00 - 6.30,
går upp och ger hästarna mat inne
• 7.00 - 7.30, släpper ut hästarna
• 8.10 går till bussen
• 15.45, kommer hem från skolan
• 17.00, går ut och mockar och gör iordning  stallet
• 17.30, tar in hästarna och ger dom eftermiddags mat
• 19.00, om vi ska till ridhuset åker vi oftast denna tid, annars rider jag innan
• 19.30, (ej till ridhuset) kraftfoder
• 22.00, nattas och får natthö

Lite kort, såhär ser det altså ut på vinterhalvåret nu när jag inte har någon egen häst. ;)


Landslagsträning för Hans Horn

Hans Horn tränar landslaget i hoppning. :) När jag hittat drömhästen ska jag oxå bli så duktig! ;)


Spö-oman

HAHA! Vi har hur många spön som helst! x) Blir typ jämt ett spö med hem när man har varit någonstans. ;) Här är dom flesta men det är några till ute ;)


Hehe, någon som är lika hopplös som jag? och sis då ;)

I min ryktlåda

Ganska många bloggare som lagt upp detta så jag kan ju inte vara sämre. ;D


Har inga flaskor eller så nu på vintern när det fryser och så. :P Det blir bara besvbärligt. ;) Så flytande saker förvaras inne eller på något ställe där det plusgrader. ;D

- Rotborste, lite mjukare som används väldigt mycket
- Vaseline, till Mowitz mungipor
- Rotborste (blå) lite hårdare använder inte den så mycket, om dom är leriga eller blöta för att få bukt på lång vinterpäls ;)
- Massageborste, hur bra som helst! Har den och masserar hela hästen och den funkar jättebra om hästen har spänningar eller så
- Hårborste, till svans och man. Det bästa som finns till svans och så
- Fårskinnsvante. Till putsning, blir hur fint som helst om man sprutar svansglans på och sen drar med vanten
- Handduk, till ögon och karleder ren och fin :)
- Hingskedja, fick det när mamma och Josse var på Ge-Kås, har inte packat upp det än ;)
- Hovkrats
- Mankam, ett måste i metall! Man kan ju inte ha en dålig i plast
- Ryktborste och ryktskrapa, mammas gamla som hon köpte när hon va typ 13 eller nåt. BÄSTA BORSTEN EVER! Den har hållt i typ 25 år eller nåt och det är helt klart bästa borsten jag någonsin haft! kommer gråta när den tar slut. :')

Det som jag saknar är en lite mindre mjuk borste till huvud. :P Ska köpa det om jag hittar någon bra, men ryktborsten och den mjuka borsten funkar jättebra till det med. :)


Smakerna hästarna gillar!

Detta visste inte jag innan jag såg det i tidningen Grannliv! men det stod i Ridsport specialen våren -10. Det är baserat på en studie som en veterinär från England har gjort.Hihi! Riktigt kul info! ;) Dock blev ju inte bilden så bra :P Men men!


Helg = provridning

Imorron åker vi uppåt i landet och ska prova ett jättefint sto. :) Hon är efter snyggingen nedanför, mammas älsklingshäst och min också! ;D Har inte känt till den så länge men han är ju hur fin som helst!! 8o <33


Bildprojekt

Jag och josse gjorde en film till bilden förra terminen! :D Har tänkt lägga upp den länge men glömer bort hela tiden! :/ Men nu kommer den i alla fall! :D


Betyg? ;)

Galopp - ute!

Red ut på Mowitz med Houdini som handhäst idag.
Hade vanligt rakeggbett på Mowitz - ångrar! ;) Hehe! Han va jättepigg och Houdini gjorde det inte precis lättare för mej. ;) Men dom tycket det va roligt i alla fall och Mowitz jobbade på fint... ibland. ;D Galopperade lite till och med o fort gick det! x) Houdini sparkade och bockade men Mowitz höll sig som vanligt på mattan. :) <3

Så dom blev i alla fall motionderade ordentligt idag. :) Det märks att det var länge sedan dom fick vara ute och springa i skogen! :D


Va konstig bilden blev! ?:S

Eftermiddagen tillbringades

med hästarna och i stallet. :) Vid halv-fem tiden gick jag ut och gjorde iordning i stallet lite och sen gick jag ca: ½h med Mowitz och Houdini. Båda gick på som skutton och var pigga och glada. :)

Sen vid halv sex åkte vi till Gark och hjälpte till med träningarna. Jag var på banan hela tiden och det va ganska kul. ;) Helt OK att stå och titta på, även fast jag blir hur sugen som helst på att rida och träna på riktigt igen!! :D Denhär terminen är det en ponny-grupp oxå. :) Jättegulligt och dom är duktiga oxå! :)

Kom in från stallet lite efter elva och nu har jag ätit och så. ;) Ska till skolan imorron så är väl dax att gå och lägga sig nu! ;)


Sommarhopp med Mozart! <3

Dyón chapsDom är hur fula som helst! Har sett dom på ett par bloggar nu men fattade inte att dem kom från dyón!? Usch, är det någon som tycker om dom? ;) Persolnigen skulle jag aldrig ha på mej dom!
Sen kostar dom någonstans runt 4.595kr. HIttade det priset på hästbiten. Men jag skulle jättegärna ha vanliga svarta/ev. bruna chaps. Spec nu på vintern tror jag att det skulle vara både varmt och praktiskt! Men inte Dyón då. ;)


Bildkälla

MSM mot mugg?

Jag och mamma kom att tänka på det nu. Mozart har haft mugg nu i höst/vinter och förra ägarna sa att han hade haft problem med det.Men förra vintern fick han ingen mugg, då fick han MSM. Det fick han inte nu när han fick mugg...

MSM eller metylsulfonylmetan är en form av svavel. Det sägs att det är bra för hår/päls, hud, hovar, allergier, ledproblem, blogsirkulationen, migrän, inflammationer, musklelproblem, träningsverk, det är smärtstillande. Det gör att det bildas ett slags protein snabbare. Läste att om man blandade msm med vatten och sprayade på det på huden minskade svullnad och smärta eller om man blandar det med hudkräm. Finns förresten en cream som innehåller MSM som ska vara bra cid leriga förhållanden och för att hjälpa till vid återväxten av hår.

Är det någon som använder MSM mot mugg eller så?
Sen får man ju tänka sig lite för när man använder MSM eftersom att det är smärtstillande!


Billig MSM. ;) Har den till Mozart nu, men förra året hade vi en annan sort. Tror ni att det är någon skillnad på vilken sort man har?

Bildkälla


*BILDER!*

Har köpt lite bilder från Vaggeryd förra året. :) Tycker dom är jättefina. :) Men på nån bild ser jag inget. x)

     
ÄLSKAR den sista bilden!! Mowitz är hur fin som helst. :D <3

Är hemma...

..idag igen. Åt inget igår mer än en semla till kvällsmat (hehe, bra?) så både jag och mamma tyckte jag skulle vara hemma idag med. :/ ;) Ska gå och titta på fiml nu tror jag...

Håller på med dissar nu!! Vad tycker ni om dom hitils? :)


Tror jag tar den sista, passar ju ganska bra till HISSAR bilden jag har nu - men vad tycker ni?

Hur fint som helst


Blev denna! :D Tina hjälpte mej att välja! TACK! :D och ja det gjorde jag. :( Jätteäckligt!

Kan ju lika gärna börja med en gång!


Älskar detta träns från Gold Medal! :D Om min blivande häst passar i det kommer jag absolut köpa det! Vad tycker ni?
Kostar: 649kr på Hööks.


Bildkälla: HÄR!

Hissar!?

Vilken bild ska jag ha när jag hissar saker? ;) Har inte hunnit göra någon dissar med det kommer. :) Kommenterar ni inte får jag försöka välja själv. x) Hihi!

1. Houdini


2. Mowitz


3. Mozart


4. Mozart-vinter


Kommentera på nu så får vi se om ni hinner tycka till innan jag väljer själv! ;D

Sjukling...

Har varit hemma idag. :( Spydde ute hos hästarna imosre, inte så trevligt kanske... :/ Mår lite bättre nu men mår fortfaranade lite illa. :( Usch!
För att komma ifrån det tråkiga lite ;) Så kan jag ju skriva om ridpasset igår! :)

Åkte till ridhuset med Mowitz och körde lite markarbete. Han var fin men ibörjan var han faktiskt väldigt stark. Lite var det imtt fel också för jag började i korta han och ta ihop han med handen innan han gick fram. :( Och dum som man är blev jag lite otålig. Men kom på det och skrittade en stund och sen gick det bättre. Iaf för mej. ;) Mowitz var fortfaande lite jobbig men efter en liten stund till gick han fint och blev mjuk i båda sidorna. :)

Hoppade lite oxå! Hur kul som helst! :D Vi hade cavalettis på volt, fyrstuds och vattenmatta. ;) Hihi! Själva hoppningen gick i alla fall bra. :) Här är en STOR skiss. ;)