Ut i skogen

Har varit ute och ridit Mozart :) Gick bra men han ville inte riktigt jobba igenom.. :P
Imororn ska vi åka och hämta hö, och så ska vi nog till gark och hjälpa till lite på Ann-träningarna. ;) Vill se Pernillas nya häst!! Zeta - jepp, det är Kristina Wargs "gamla" häst. (hoppas hon tar henne på träningen!) Läste på KW blogg att hon köpt Pernillas fina Guinness! Och då passade Pernilla på att köpa Kristinas fina Zeta ;) hihi! Tror det kommer bli jättebra, hoppas jag får se henne irv (xD) på onsdag! ;) hihi!

Och på torsda ska vi och provrida ponny och tillbaka till Vaggeryd igen.


*BILD* d-ponny


Hittade en lite gullig bild på ponnyn ;) Han är söt men jag ser ju lite kul ut x)

Sovmorron!

Imorse hade vi sovmorron! Nice. ;D Så jag och Josse passade på att rida på morronen. Jag tog Mozart och josse Mowitz.
Mozart va gansks lugn och gick riktigt fint, i traven blev han lite springig ibland men överlag bra. :)

Skulle till en ponny imorron men så blir det inte.. av skäl jag inte vill ta upp på bloggen, känns onödigt. Men på torsdag ska vi iväg igen :) tycker det är kul stt åka och provrida :) Visst är det lite tråkigt om man inte hittar nån bra eller om man har bestämt sig och den inte gick igenom. tillexempel ;) jaja. Ska bli kul att prova en till :) hihi!

ProvridningVar och provred en ponny igår igen. :) vad tyx?
Han hoppade jättebra och tog inte i alls, hoppade väl inte så jättehögt men men. ;) han går LA, men hoppar lite MSV oxå. Han är inte så riden i dressyren, tråkigt för han känndes helt OK.(men lite jobb) Men han är -97a och då ska han ju vara klar på marken osså.. Sen ville han absolut inte landa i höger galoppen (tror jag det blir)! Och om han gjorde det så bytte han efter hörnet! Fattade ingenting, men han är nog lite sne tror jag... Plus att han såg ganska stor ut... Men han va kul att rida och hoppa i alla fall! :D Får se hur det blir men tror att han oturligtnog kanske går bort. :( Men vi får se som sagt :)


Fin ponny!

Måste bara börja med att säga att det va jättekul igår :) Först hängde jag med Becca hem och vi red ut i skogen, jag hade Delighten :) <3 Hon va pigg och glad och vi hoppade nåt litet terränghinder :) Först tyckte hon att det va lite läskitg och hoppade undan, men på andra försöket gick det superbra! :)
När vi skulle cykla ner till Nush cyklade vi ner för värsta backen och jag typ skrek hela vägen ner! Skitläskigt va det, för Beccas cykle hängde typ inte ihop. :S Sen ramlade vi när det va rakt! HAHA! Trodde att jag skulle slå ihjäl mej först men sen va det ju skitkul! xD Men sen gick det bra och vi tittade på lite gamla videos och spelade kul spel! x)


Skulle ju ha åkt och provridit 2 ponnys.. men så blev det inte. :( Jättetråkigt men har bokat in två andra! :) En imorron och en på tisdag! Kul-kul!

Red ut på mozart idag. Han va jättefin! Gullponny. Jag tänkte jättemycket på att ha tummarna upp (om ni kollar på provridningsfilmen ser ni att jag håller händerna som värsta cykelstyret! :() och det gick bra :) Måste tänka på det typ hela tiden så att det inte faller tillbaka!


Melvin, jag och Josse på fika paus efter en dag i Falsterbo! hihi!

Skogen

Tror inte jag har skrivti om det på bloggen innan så får väl göra det nu ;)

Tycker inte Mozart har kännts riktigt som han brukar på sistonde, så vi åkte till Vaggeryd i måndags och kollade upp han. (är ju bra att göra det lite ibland, va ju ett år sen sist.) Han va helt ren men när dom böjde höger(?) kotled fram haltade han. Han hade blivit överansträngd, men det va inte alls farligt (som tur va!) Så han skulle skrittas i tre dagar (tills igår) i 45min. Sen skulle vi trava och skritta i 1h i en vecka. och så ska vi tillbaka på torsdag nästa vecka. (på min födelesdag!)
Det är därför bloggandet har blivit lite lidande!

Men idag travade vi första gången efter Vaggeryd och han va pigg o glad :) Tyckte han känndes bra, taktfast och så.
Va hemma från skolan idag oxå... hade (har) ont i huvet. Det dunkar när jag går! :( i morse (innan jag sov;)) kändes det typ som att jag skulle spy oxå :/ Usch! Men imororn ska jag till skolan har jag bestämt! ;) är jättetråkigt att vara hemma hela dagarna och sova ju! :( Sen har jag varit förkyld och snorig i en evighet nu känns det som! Pisstråkigt det med, hade ju tänkt börja träna lite nu med ;) haha!

Ska rida på morronen imorron för efter skolan ska jag med Becca och sen ska vi (tjejer i klassen) till Sofi och käka pizza och godis :) Trevligt-trevligt! :)

Och på lördag ska vi och provrida en ponny till :) kanske två om jag har lite tur ;D

Nu blev det ju långt och bra! ;D


Kommer ihåg när denhär lilla söta va hemma hos oss! <33 Sötis Delighten! :) Tror det va nån som skulle komma och provrida henne i början av nästa vecka..? Hoppas hon kommer till nån duktig liten unge som älska att hoppa lika mycket som hon gör! :D


*FILM* från JFK

Lite sent men här kommer den ;)Han räddar mej några gånger ;) och vägarna i LC:n var inte så bra (hann ju inte gå banan).

Provridning


En 5 årig nyimporterad irländare.
Vad tyx?

Tycker han va supermysig! :) Väldigt pigg o jättebra steg! :) Han hoppar jättefint, men måste ge han mycke tygel precis i mitten över hindret, va inte riktigt med på det. ;)

Lägger upp lite punkter som var plus och minus!
plus:
• modig och suger tag i hindret - tycker det är skitkul med hoppning!
• jättefint steg
• pigg, lyhörd, arbetsvillig och känslig
• mjuk språngkurva
• hög ridbarhet för att vara så lite riden (kom fr Irland i augusti)

minus:
• blir stark i galoppen, särskilt på hinder, svår att vända
• känslig, än så länge lite osäker på vad man begär av honom
• inte varit ute på nånting alls

Har ni nåt ni vill tillägga? :)


Ingen tävling imorron

Blir ingen tävling imorron. Mozart har inte kännts riktigt som han brukar och då är det bättre att ta det säkra före det osäkra! Så vi ska till Vaggeryd med han på måndag och kolla igenom honom. Är ju bra att göra det ibland. ;) Men oturligt nog blir det ju ingen tävling. :(

Skrittade i alla fall ut honom idag och han va pigg o glad :) <3 Gullegrisen <3


15/9 - Ett år med Mozart!

Igår hade vi haft Mozart i ett år! <3 Vad tiden har gått fort!Promenad

Gick ut på en liten promenad med Mowizt och Houdini i regnet idag :) josse åkte till Gark och markarbetade Mozart lite, dom ska träna för Ann imorron. Dom har förresten inte kommit hem än ;)

Vet in en kul sak? Ska ju tävla i Vaggeryd på lördag och gissa vem vi ska tävla emot? Mozarts pappa i egen hög person (ponny;))! Visst är det kul! :D Blir lite kul också för både jag och josse ska hoppa Mozart i LCn, tror det blir bra för honom att gå in och hoppa samma bana två gånger, även fast det är ganska lågt för han ;) Är ju i LB det inte funkar än... Men men - kommer bli kul i alla fall! :)


Mozarts fina pappa :) Kommer bli kul att se han i verkligheten :)
(källa)


Igår

Red jag och josse ut på Mowitz och Mozart. :) Red barbacka på Mow för vi har sålt Amerigon!! :'( Sorjligt!
Tycker i alla fall att jag fick tag på han bra och han släppte 'tyngden' i handen och jobbade av sej själv :) Jätteglad!

Idag ska Mozart vila.


Jag och Mowitzgos i gamla sadeln :') Fina minnen <33

Jönköpings fältrittklubb

Var och tävlade på JFK idag med Mozart. Hoppade LC, LB.

I LCn va han jättefin! Fick ihop han samtidigt som han låg på och letade hinder. Eftersom det var ganska många b och c-ponnyer innan mej kom vi inte förrens efter att B hade börjat, men då fick jag inte gå banan!! :O Blev helt paff! Men kollade på några stycken och sen kunde jag den ganska bra ;)

Dock när jag väl red banan fick vi lite vida svängar osså men vi kom in på en etta plac! :) Men slutade tillslut på 7 plac av 31 starter. Jättenöjd med både han och mej :)

I LBn gick det inte alls bra! han va lite trött och jag fick inte ihop han som han behöver... Inne på banan försökte jag sätta galoppen men det gick inte så bra :/ Satte igång han i en aktiv och lite snabb galopp, men när jag skulle ta ihop han igen ville han inte alls! Stog emot bettet och tog inte förhållningarna. Så vi fick inget flyt på hela banan, eller ja... kom bara till sexan... :( Fick två stopp på fyran, en helt vanlig oxer, regnbågsfärgad men i alla fall! Försökte att bara säga till han att det inte va OK och bara komma igen. På sexan var det lite mitt fel att han stannade, vi kom lite fel + att vi fortfarande inte hade nåt bra flyt. Riktigt tråkigt med andra ord!! vi har inte fått till nån LB bra än, känns lite surt... :/ idag var det bed A:1A så det hade varit skitkul att få rida omhoppningen.


Måste passa på att säga grattis till Becca som vann LB med Florran!! :D <3
Och alla andra som jag känner! ;)

har inte laddat in bilder än men dom kommer imorron tror jag ;)

Hoppträning

Kan väl börja med att säga att det inte gick någe bra med Sjuan :( Hon gick altså inte igenom... Jättetråkigt men nu är det bara att skryka ett sträck över det och leta vidare. Men igår var det inte så kul precis... :(

Som tur var va det hoppträning idag! :) Superkul och Mozart va duktig.
Fick igång han mycket bättre idag än förra gången. På framridningen va han mjuk och fin o framåt. På småhindrerna va han också jättefin och hoppade fint. Men när Ann höjde lite och vi skulle hoppa lite högre, kom vi inte igång riktigt. Vi hade väntat lite på att Pernilla skulle hoppa klart (hon är i andra gruppen oxå så hon får hoppa klart innan oss) och då håller jag inte igång Mozart som jag borde. Sen när jag ska hoppa kommer jag inte igång så första linjen kravlade han sej över första gången och sen när vi kom en gång till på men fick vi ett stopp på andra hindret (oxer, fyra galoppsprång imellan) Helt mitt fel! Jag ändrade distansen och försökte få in fem ist för fyra som vi hade haft alla gånger på markarbetet! Sen blev det ett till stopp på samma hinder! Jag red precis likadant med samma fel. Men sen skärpte jag till mej och då hoppar han jättefint! Så irreterande att jag inte kan rida ordentligt från första galoppsprång!! Ohh! Måste skärpa mej! Men Mozart va i alla fall jätteduktig idag :)


Fin min Sabina! ;D


Mozart

Idag red vi markarbete hemma på banan :) Mozart va jättefin och jobbade bra, lite segstartad men sen efter ca 5 min gick det jättebra resten av ridpasset! Är jätteglad! Han hoppade tillochmed alla titthinder på första försöket ;D

Imorron skulle Josse få markarbeta han på Gark. :S hihi! Tror det blir bra ;)

Ska till Vaggeryd imorron oxå och besiktiga Sjuan!!! :D :D Jippie!! Hoppas-hoppas verkligen att hon går igenom!! <33

På lördag blir det tävling för mej och Mozart oxå :) Kulkul! Va jättelängesen jag tävlade så det kommer bli superkul! Ska till JFK och hoppa LC, LB. :)


Dålig blogg! :P

Vet! Men men, bättre sent än aldrig! ;D

Mozart vaccinerades i torsdags, så sen dess har han bara gått lite lugnt, galopperade han lite igår - men han ska inte bli svettig förren fyra dagar efter vacc. Så det finns inte så mycket att säga om det!

Men igår jobbade vi hela dan på Gark och DM, snacka om att jag verkligen vill va med!!! :'( Ska dit idag med, men idag är det ju bara en klass (en ponny, en junior (storhäst) och en senior) så det kommer att bli hälften så kort tid som igår :) Skönt! man blir ju helt trött efter en haldag där ;)