- Duktiga hästen <3

Red Prego i paddocken idag. :) Jättefin va han och han slängde inte alls med huvudet idag. :) Galopperade lite tidigare idag och lite mera så han va inte så trött när jag började. :) Jättefin är han och tycker sååå mycket om han! :D <33 Jobbar fortfarande mycke med att flytta undan bogen och han börjar bli bra på det nu. :)

Sedan åkte vi till Hoslagaren, gick lite sisådär i början men sedan gick han in så fint! :D Bara för att han va helt hopplös igår. x) Hehe! Gullunge! Väl hos hovis va han lite spänd och Stefran fick inte lyfta fötterna på han. Han stod helt bredbent och med huvudet typ vid marken. ;) Men sen gick det hur bra som helst och han va verkligen jätteduktig.
När vi skulle lasta och åka hem började han krongla lite men sen gick han injättefint. :D Tycker sååå mycket om min lille gris!! :D <3


Haha! Han är sååå söt min lille gris!! xD <33


Jobbiga hästen

Har lasttränat Prego och ridit Mandus idag. :) Jättekul men båda va sjuktjobbiga!! :O Tror dom ingått en pakt eller nåt. ;D Hehe!
Prego ville inte gå in i transporten, men tillslut gick det. Stängde dock inte om han idag. :/ Så får väl se hur det går imorron, ska till hovslagaren då!

Red som sagt Mandus idag (grannens c/liten d ponny) Till en början gick det riktigt bra. men sen kom han på att det va jobbigt och började stanna! :O Så vi försökte få fram han ett bra tag, sedan longarade vi han och sedan va det bara full fokus på att få fram han och när han gick fram ordentligt och efter det va han helt slut. Gullegris. <3 Ska rida han på onsdag eller söndag, kanske båda. :) Beror på om Josse ska träna på onsdag eller inte. ;)


Älskar denna lille gris över allt annat! <3 <3 :D

*Film* - fr. igår

Travarbete igår. :) Jobbade på att få han i en låg och avslappnad form. :) han har blivit riden i lite för kort form men tycker han sköter sig jättebra. :D <3

Helt lastad! ;D

Nu har Prego blivit helt lastad. :D Innan har vi bara gått in och ut utan att stänga bakom han. Men idag "fullföljde" vi det. ;) Han va jätteduktig. Första gången trampade han lite och när vi backade ur tittade han runt omkring sig och frustade lite. <3 Sen kom han på att han va lite trött i huvudet så han sänkte huvudet och stod och vilade lite. <33
Andra gången va det inga som helst problem, han backar ur lite snett men inte så farligt.
Han fastnade lite i hönätet innan vi lastade ur. Shit va gullig han va! Jag bara: Han fastnade i hönätet! Hahaha! Mamma blev lite orolig och skulle komma och hjälpa mej och då stod jag där inne i transporten och skrattade. x) Haha!

Gick en liten promenad med han, blev ju ett ganska jobbigt pass igår. ;)


Photo Shoot - MELVIN

Fotade Melvin och ponnysarna i hagen idag innan vi gick in. :) Blev jättegulliga bilder och det va sååå fint ljus! :D
Enjoy! :D

         
Söta eller vad?! :D <3  

Galopp

Galoppade Prego idag! :D (han är inte påverkad ett dugg av att han inte har några skor fram, som ur är!) Så det blev ett pass i paddocken idag. :) Han va jättefin, jobbade med att få han i en lägre form än vad han helst vill vara i och det gick finfint! Fortsatte att träna på att trampa undan bogen och det gick myckt bättre idag. :) Han lär sig snabbt vilket alltid är bra! :D Älskar min lille gris. <3 <3 Galoppade första gången hemma idag oxå. :) Han är verkligen sååå fin! Dock va han lite trött och slängde lite med huvudet men han jobbade bra med ryggen och var under sig hela tiden i en lägre form. :) Supernöjd med lilleman! :D <3

Mamma filmade lite på slutet oxå - Vill ni se? :)


Fick låna en sadel att pröva på Prego men den passade bättre på Mozart. :P


Photo shoot




Lite bilder. :) Typiskt att jag är  med och förstör! x)

Typisk!

När jag tog in Prego och hade gjort iorgning han, bara fötterna kvar. Hade han såklart trampat av sig inte bara en - utan BÅDA framskorna!! :O (barfota bak. ;) ) Verkligen jättekul. :P Så det blev en liten promenad till paddocken och lite fotografering. :) Men erkänn surt!! :(

Lasttränade lite oxå och han går rätt in nu. :) Skönt! Dock har vi inte stängt rampen efter han men ska göra det imorron. :) Kommer lite biler alderles strax! ;)

*Film*

Alex ville se film ;) så här kommer nåra små filmsnuttar från igår :)
Orkade inte klippa ihop nån film...
Lite music:

Visst är han fin min lille bebis!? :D <3 Jag rider inte så bra men ni får ha lite överseende med det. ;) Sen kan jag väl skylla på att det Josses sadel, har aldrig kunnat rida i den! Får hemsk sits i den! :(
Sedan är han inspänd lite dumt oxå. :( Men det vet vi till nästa pass! :D

Bilder fr idag


  


Nån som vill se liten film oxå? (hlr på o laddar upp)

Älskar min häst <33

Red Prego idag! :D <3

Är jättenöjd även fastän vi bara lallade runt lite. ;) Hade gummiband på han, först mellan frambenen  men det va inte så bra. :/ Han gick bakom tygeln, så vi bytte till att ha den så sidan. Gick bättre men i fortsättnigen ska jag rida utan, men kanske martingal. Skrittade såklart av han utan och då gick han jättefint. :)
Galopperade inte. :S Mamma tyckte att både för ridbanans skull och efter som att han inte har blivit riden på 10 dagar eller nåt så räckte det med skritt och trav. :) lognarade han btw innan och då galoppade jag en gång åt båda hållen.

Trampade undan bogen lite på han och det gick finfint. :) Så lyhörd och fin han är min lille häst. <33 :D
Ska jobba med det, är bra att ha när han blir lite pigg eller så, då trampar han under sig och blir lite mera sansad. ;D


Hehe. Ny fin bild från idag. :) Så söt han är min lille häst! :D <3

Vackra Prego <3


Nytt foder till Prego?

Jag och mamma höll på och kollade runt lite på foder osså och hittade Krafft MUSKEL. Innehåller mycket proteiner och sådana saker som är bra för att dom ska bygga muskler. Så det borde passa jättebra till Prego. :) Är det någon som har det?

Även fastän vi har bra hö ger vi extra protein, nu i form av Lucern. ;)


Bildkälla

Longering

Longarade Prego m gummiband i paddocken idag. :) Han va jätteduktig, dock va han lite pigg i början. ;) Men efter en stund blev han trött och då började det även bli mörkt. Så det var ju ganska lagom, men jag hade hoppats/förbetett mej på att jag skulle rida han lite efteråt oxå, men det sket sig. hehe, ;)

Blev inga bra bilder men här får ni iaf två så att ni får se hur han ser ut! :D


Inte så värst smickrande blid på mej. ;) eller han men va den bästa som blev idag... :P Men erkänn att han passar i bling-pannband?! :D

Haha! Han ser lite missbildad ut men tycker om den på nåt sätt iaf! x) HAHA!

Tävlingsoutfit

Såhär hade jag tänkt att jag och Prego ska se ut på tävlingsbanorna framöver. :) Snyggt?! :D


Vet dock inte om jag ska ha de stövlarna eller den kavajen, men vill iaf ha något liknande. ;) Kavajen är inte så noga med, hehe. Ska ju ha väst över. Men den ska vara mörkbrun och i softshell! Annars blir det så fult. :P Har en "vanlig" som är lite stor och jag ser inte klok ut i den. x) Hehe!
Men vad tycker ni? HISS/DISS?! :D

Prego <3

Dålig uppdate,,, :P Men har inte haft någon ork till bloggen. Hehe.

Men har iaf bekantat mej med Prego ordentligt nu! :D <33 Han är verkligen hur go som helst <33 Tycker jättemycket om han, dock har jag fortfarande inte kunnat rida han. :'( Jätteledsen för det... Tänkte rida i torsdags, tror jag att det var, då kom det ju såklart hur mycket snö som helst!! :O Och han har inga sulor fram och är barfota bak så att rida i den fina nya kramsnön blev helt uteslutet. :( Så det är ju j*vligt trist. :/ Han är iaf världens snällaste att vara ute och gå med, hehe. ;)
Enda problemet är lastningen, har lasttränat två dagar nu och det går framåt så det ska såsmåningom inte vara några problem. :) När han kom tyckte han det va lite obehagligt med täcken och att lyfta hovarna men nu är det inga problem så det ska väl ine lastningen heller vara får vi väl hoppas. ;)

Jag har varit såååå dålig på att ta kort på han. :( Får ta mej i kragen och göra det imorron. :)

Red faktiskt en ponny idag! :D Grannens 8 åring, är väl stor C eller liten D, nåt sånt. Mandus heter han och va jättemysig. :) Prövade han bara lite i alla gångarter ossså och han va jättefin. :) Men jag känner att jag verkligen behöver börja träna lite. x) ingen kondis alls, hehe. Ska troligtvis hjälpa till att träna han lite och förhoppningsvis komma ut på nån liten tävling. :) Kommer bli skitkul och jag hoppas verkligen att vi kommer komma igång med det! :D Skulle vara jätteroligt att få rida lite ponny oxå. ;) hihi!

NY HÄST!!! =D

Som vissa av er gissade var det såklart en ny häst som har kommit hem till oss!! :D
Hämtade hem han i förrgår och han är hur snäll som helst! <33 Imorse när jag gick ut för att ge dom mat låg han ner - slappis! ;)
Gick bara en sväng med han igår och han skötte sig jättebra! han är bara fyra år så han får vara lite valpig osså, men inte så farligt. Och han verkar stabil i huvet, möte tre hästar och det va inte några problem. ;) Gick förbi några hästar i hagar oxå. :) Idag hoppas jag att jag kan rida han, men får pröva så att han kan ha Mozarts sadel först. ;) Isf rider jag nog i en paddock här hemma. o longerar först. Han va lite skeptisk till detdär med lastning men han va helt cool hela tiden så det är nog inte heller några problem. :) Kommer en lite mer ingående pres om honom! :D


Synd att jag försör bilden. :( Men Prego är söt i alla fall! :D <33

Gissa vad jag har gjort idag?!


Oh nej!! :(

Mina stövlar har gått sönder. :'(
Det är såklart dragkejan som har pajjat. ;( Jag har typ dragit sönder den så de va lite uttöjda, eller vad man ska kalla det, ett tag men när jag provred gick den upp! Sedan när vi kom hem hade hela dragkedjan hoppat ur. :( Jättetråkigt, även om jag inte har tyckt så myckt om dom är det ju bättre att ha ett par "dåliga" än inga alls. :( Så vi frå väl se vad det blir för nya. Tycker att Pioneer och Mountain Horses stövlar är snygga, men vi får se. :) Vil iaf ha ett par stilrena, kanske mörkbruna, men vi får som sagt se. :)


Man ser väl inte så tydligt, men nu kanske ni förstår vad jag menar?

Provridning *FILM*

Här kommer filmen på hästen jag provred i fredags! :D Visst är han fin!?! <3


Slänger in en liten bild på hästen jag provred förra helgen oxå - så att jag inte glömmer bort han. :)

Jag ser lite skeptiskt ut, men men!

Inomhus SM 2011

Grattis Vivecka Lundbäck på Canthara som vann inomhus SM! :D De fick ett ner i omhoppningen. Douglas Lindelöw kom tvåa, men två ner i omhoppningen. Synd!



edit.
Missade ju att skriva att Kristina Warg kom 2:a i JSM!! :D med Quidam de Revel!! - Grattis!! :)


Josse tävling

Igår va Josse och tävlade i Tranemo med Mozart.  Va lokal LC & LB va det som gällde. :)

Gick väldigt bra! I LCn skulle hon inte satsa eller så, va ju första tävlingen för dom så det va bara att komma ut för att få lite "rutin" igen. ;) Tranemo är väldigt bra första tävling faktiskt, även fastän framridningen och framhoppningen suger så är det lätt bana utan några titthinder eller så, jo ett vågplank.. hehe. Men en bom över och en under. ;) Men det gick väldigt bra. Hon satte ingen galopp på han de första tre-fyra hinderna så han va lite slarvig med bak, men bommarna låg kvar. ;) Sedan kom hon på sig och satte jättefin galopp och omhoppningen va jättefin. :) Han tog innanför ett hinder som jag sa till ehnne när vi gick banan. ;) Hehe, tror bara det va hon som gjorde det faktiskt..? :s Vi har ju övat lite på at rida in i väggen (hehe) och sedan svänga som det var inga problem. :) Så eftersom Mozart har så bra galopp och Josse tog innanför det hindert så kom dom 3:a! :D Superkul! Rebecca Spetz satte oxå en jättefin dubbelnolla men kom precis utanför plac. :( Lite synd men jätteroligt med en nolla! :) Becca fick ett pet i omhoppningen. :/

I LBn gick det jättebra i grunden! De hade jättebra galopp och Mozart va verkligen jättefin! :) Men i omhoppningen blev dom lite för övertaggade så när de kom in i kombinationen (två räcken, två imellan) red han med bak in i kombinationen sedan rullade bakbommen av oxå. :P Dom va typ inte i men den rullade av iaf. Lite synd men det va bara dom som kom till omhoppning så det blev Vinst! :D Skitkul! lite lustigt att det bara va 1 som kom till omhoppningen men det va ju bra för Josse. ;) Hade hon dock inte blivit så taggad och ridit likadant i omhoppn. som i grunden hade det varit en jättefin dubbelnolla!

Kommer bilder sen. ;)

Provridning!

Va och provred en 4-åring i fredags! :) Hur fin som helst va han!! Dock kunde jag inte hoppa nåt för de som har han har inget ridhus. :P Men han hade väldigt lätt för sig och väldigt fint steg. :) Den hade hög ridbarhet för att vara så pass lite riden. Bara man tog tyglarna fick man ett superfint stöd och han tuffade på hur fint som helst. :) Red på en åker typ, och han va jättefin! Fattade fel nån gång i höger men det är ju inte så konstigt. ;) Hehe! Men samtidigt stresade han inte upp sej eller nåt sånt, men han va inte lat eller så!

Det jag tyckte bäst om var att man behövde yp bara tänka galopp så började han galoppera hur fint som helst!! :D Från bra trav till en vägvinnande och väldigt fin galopp. :) Han satte under sig av sig självt och hade tyngden bak hela tiden. :) Ska ladda upp nåt litet ored. klipp så ni får se han sen. ;)

 
Två bilder från filmerna. - Ganska fin för att vara 4? ;)
Hade gummiband på han för killen som brukar rida han hade det på unghästarna ibland.

Helgen

Bestod till mesta del av att vara på Gark och titta, lyssna, hjälpa till på Jensträningarna och clinicen! :) Jättelärorikt och otroligt peppande!! VILL RIDA!! :( Men men! Fick nöja mej med att vara nere på banan och hjälpa till och höja hinder osså på träningen dagen efter ist. :P Josse va inte med för det var bara tre storhästgrupper. Men det va roligt och lärorikt det med! :) Kommer mera om det i ett annat inlägg.

I fredags åkte vi btw och provred en häst. :) Väldigt grön 5 åring. han va jätetrevlig men lite väl grön och va lite för rak i haserna. :P Så det va lite synd... :( Kommer väl kanske inte så myckt mer om han eftersom at det inte blir nåt. :(

Tröstade mej med att ta och komma igång med Houdini lite. :) Har longerat han nån dag i veckan i typ 2 V nu men det räknas väl knappt? ;) Men tog mej i kragen och gick ut och gick en långpromenad på lördag fm på 1h o 15min. :) Uppskattades av oss båda i det fina vädret. :) <3
I söndags (igår) hängde vi med Josse och Mozart till Gark och då blev det ganska hårt jobb på tömm. Han ve väldigt fin även fastän jag var lite ringrostig. ;) hehe, han oxå men han skötte sig väldigt bra i alla fall! :D Jobbade lite över bommar och lite galoppjobb. Galoppade över tre upphöjda bommar på volt och det skätte han relativt fint för att inte ha galoppjobbat på ett tag nu. :P Så va väldigt nöjd med oss båda igår! :D <3

Idag bar det av till Gark igen men tog det lugnare för att vi inte ska gå för fort fram. Jobbade lite i trav, gick bakom han ganska myckt för att träna lite på det med. :) Duktig som vanligt! Sedan gjorde jag lite fattningar i båda varven och skrittade o travade av. Sedan gick jag lite bakom han o vi gick övr lite bommar som Josse hade framme. Kulkul!
 Sedan blev det lite frisering i ridhuset. ;) han har aldrig tyckt om att bli klippt (m sax) i öronen så jag passade på att göra det i ridhuset för att underlätta lite + at han nyss va jobbad så det blir ju lättare då med. ;D Gick bra, fick ha saxen på öronen till att börja med och sedan var det inga problem! :) Fixade skägget lite till och han blev hur söt som helst! :D <3 Nästa gång ska jag nog ta benen lite för att häret inte ska vara i vägen hela tiden. :P Har benskydd osså på han nu för tiden! x) Så söt är han! <33