*bilder* - terrängträningen

Fick USBt med bilder från Alex idag :) Foto: Gunilla (Alex mamma) Tack!! :D


      


     
   

tandläkaren

Idag har jag varit ledig från skolan och åkt till tandläkaren m Mowitz! :) Nu ska vi på hoppträning med Mozart, skriver mer sen

Dressyr

Vid fem åkte vi till en hovslagare - Stefan. Och Mowitz fick nya skor :) Blev jättebra tycker jag.

Sen åkte jag och mamma till Gark och red dressyr. gick inge bra! :( Han va bra i benen osså och inte så stel och stark. Men han sköt ut bogen och lite så. + att jag är för hård i handen! :( Och vill ha han i en kortare form än vad han orkar, så han blir trippig och inte alls bra :( men med lite hjälp från mamma så gick det iaf bättre på slutet! :)Tack Mamma! <3 vet inte hur jag skulle göra utan dej! <33


Söötis!! <3<3


*FILM*

Här kommer filmen från i Lördags :)


dagens

idag har Josse tömkört Mowitz, och sen skulle jag rida lite dressyr på en gång efter, typ bara programmet. Men då markerade han på vänster fram! :o och på samma hov var skon lös :( Så det blev ingen ridning (eller ja, fem minuter)

Så jag red Houdini ist ;) Red hemma i paddocken och han va duktig! Jobbade lite med fattningar och gick över lite bommar osså. Han börjar verkligen bli skitfin nu! Han är inte så tjock nu heller :) Ska ta kort på han nån dag så får ni se ;)

Nä, nu måste jag sova! :)


Svante Jonansson på Caramell KS på Falsterbo! :) Foto:Jag. Vill oxå rida där nån dag! :D *drömmer*

cr o houdini

På morronen åkte vi till Gark, josse skulle hoppa 50 på utebanan på deras CR, bara för att känna på banan innan nästa helg.
Gick bra och han va inte så slarvig som vi trodde att han skulle vara. Men han blev ganska seg, kan man förstå -  jag hade oxå kännt mej lite nervärderad om jag var en hopponny och bara fick hoppa 50!

Sen var det en tjej som trillade av och bröt handleden! Usch! Den stog rätt ut och såg jätteläskigt ut. Hennes häst skyggade för en bänk ( nästan alla hästar gjorde det) dock gjorde denna det lite överdrivet och hon ramlade av. Antar att hon tog emot sej med händerna och då blev den bruten. Läskigt, men ambulansen kom jag hoppas att hon klarade sej bra!

Jag stannade kvar tills det var slut och va inne på banan. När det va slut var vi bara fyra som var kvar och hjälpte till att plocka bort! eller tre och en halv, en kunde inte lyfta bommar osså, hon hade vrickat handleden eller nåt. Så det var lite jobbigt att plocka bort en hel bana. Tycker att det är dålig stil av alla som inte hjälper till! Visst om man inte kan så är det ju skillnad, men jag tror inte att alla som var med va tvungna att åka hem så fort som möjligt eller inte kunde bära eller nåt. Jaja, inte så mycket att göra åt nu.

Mamma och josse åkte efter en stund, Lena skulle komma och rida, Mozart ville ha mat och mamma ahde inte fått kaffe. men jag va kvar o blev ganska hungrig på slutet (hade inte ätigt frukost).


Nu på eftermiddagen har jag tömkört Houdini och han va jätteduktig! han går jättefint och jämt. släppte han när jag var klar så att han fick gå lite själv. Och då hoppade han en liten cavaletti som stog framme! Hoppade fram och tillbaka jättemånga gånger, jag var tvungen att ställa mej framför hindret för att han skulle sluta hoppa! Stretshade han oxå och han va jätteduktig, lite 'ryckig' i bak, men i fram superbra!


Älskar den här bilden!


ny sak...

Fick hem en furminator idag! Jag var ju såklart tvungen att prova den på en gång och den va super! Fick bort hur mycket päls som helst på Houidni på 5 minuter! Den uppfyllde alla mina krav.

Här kommer lite bilder på den och all päls.



  

Den är st. Large och igentligen anpassad för hund, emn den funkar lika bra på häst! Trodde att den var ganska dyr, och det är den, kostar typ 500:- i affär. Men vi köpte denna på tradera (ny) och då kostade den bara knappt 150:-! Jättebra pris. Nu blir det mycket lättare och effektivare att få bort all päls på Mowitz och Houdini.

LYckad dag i Vaggeryd

Är supernöjd med dagen! :)
Började med en liten LD. Det är sååå fnuttigt x) Men men, kan va bra att börja mde :P Men det gick inte så bra,, han gick emot skänkeln hela tiden och jag fick inte fram han för fem öre! Men blev nolla iaf. Men va som sagt inte nöjd.
hade tvådelade bettet och remont. JO! Han gick jättebra på framridningen! :) spec i traven, men framhoppningen gick inge bra :P

LC:n gick mycket bättre! :D Är verkligen jättenöjd! Jag bytte bett oxå, till det tredelade,. vi kom på att han bara hade gått bra på det tvådelade första gången jag red på det, och sen har han gått emot jättemycket :P Så Bytte till tredelade och satte på en martingal. Framhoppningen gick mycket bättre! Fick fram han och han svarade för skänkeln och är jättenöjd ;)
Inne på banan satte jag galoppen på en gång och han svarade perfekt! ;) :D Hade bra galopp hela banan, dock kom vi lite nära på typ två hinder, men men :P Omhoppningen gick hur bra som helst! Han stampade av ordentligt på alla hinder, utom nian. Det var en vanlig oxer fast med en pytteliten planka som va superläskig x) Jag fick skrika till på han för att han skulle hoppa och sen gick det jättebra igen :) Mot sista hindret var det en lite klurig sväng som mamma sa att jag inte skulle ta, men det känndes så bra så jag tog den iaf ;) Och vi kom helt rätt och han stampade av ordentligt och fick ett jättebra språng och sen i mål! :D Är skitnöjd och det lönade sej ;) Kom nämligen på en andra plats!!! :D Ojoj! är skitglad! Sen blev jag ännu gladare när resultaten kom upp och jag bara va 9 hundradelar efter ettan!! :D Shit va kul! om han inte hade tvekat så mycket på nian hade vi vunnit! Shit va coolt det hade varit! mamma säger alltid att vi aldrig kommer vinna med Moiwtz, men nu har vi ju nästan bevis på att vi kommer göra det nån dag ;)

Så dagen har varit väldigt lyckad måste jag säga :)

Såhär ser våra resultat ut för iår:
Tranemo m Mowitz: LD 0 fel, LC 4:de placering
Gark m Mozart: LC ett pet i grunden, LC+5 1:a placering
Bratteborg m Mozart: LC ett pet i grunden, LB (debut) ett stopp på sista i grunden (mitt fel)
Vaggeryd m Mowitz: LD 0 fel, LC 2:a placering

Tycker att det är skitbra! :D Nu hoppas vi på en bra debut på fälttävlanen nästa vecka och sen ska jag och Mowitz debutera LB!! :D Ska bli skitkul och det känns som att vi har kommit iaf en liten bit på snart två år nu x)

Fälttävlanen är förresten på Mowizt födelsedag! :D Då blir han 15 år gammal och vi har haft han i två år. :) Shit vad tiden har gått fort! :o



Mamma har köpt ett nytt minne till kameran så vi kunde både ta blider och filma!! :D Skitkul! Så nu kommer det upp nån bild och så kommer filmerna och fler bilder sen :)


Herregud! Det är ju pinsamt :$ OJ! Va mörkt det blev :o ?? va jättedålig kvalitét


Blir ju lite bättre iaf ;)


Min fina gris! <33 Min fina lilla gris ... Stora jag :'(

NU bär det snart av till...

Vaggeryd! :D Jag ska bara hoppa LD-LC men men ;) Har superbra startnr i LC:n, näst sist. Så jag hoppas jag kan rida riktigt fort och bra! :D Fort är nog lite mycket begärt x) men vi får se! :) Tror tillochmed att jag ska ha hacket i LD. Mamma tyckte att jag skulle prova det, så jag får väl göra det så att hon blir nöjd ;) Mer kommer sen :)

Önska oss lycka till! ;)

houdini

Idag vilade Mowitz så jag red ut på Houdini en sväng i skogen ist! :) Va jättekul men han har blivit tjockare nu på en vecka! :o Har varken haft stallet eller gjort nåt med han så jag har inte haft nån koll men han har verkligen blivit tjockare! Man kan ine dra till samma hål på sadelgjorden som jag gjorde förra veckan :( Så nu blir det hårdträning + lite mindre mat x)

Men han va duktig igad och gick i form i galoppen tillochmed! :) inte hela tiden och inte stagidt men iaf :) Är jättenöjd med han. Men han fäller som bara den och jag lääängtar tills våran furminator kommer! :D Kommer bli så mycket enklare, både Mowizt och houdini fäller som små, ja... som små shettisar! ;) Så imorron blir det hårdjobb med Mowitz ;)

Ska rida ut och lösgöra han ordentligt oxå, så att han inte är stel som en pinne på lördag xD Ska rida ner till AIF och har nog gummibandet på, så att han hittar en form själv och jag kan fokusera på böjningen och ställande osså. Är ju bättre at 'fuska' lite och få det bra ist för att behöva bråka med han, spec dagen innan tävling! ;)


förra sommaren i tranemo :) Min min är ju lite kul ;)

terrängträning

Va på terrängträning idag! :D Va superkul tyckte vi båda två :) fick inte skriva mera nu :P Så mera kommer imorron! + bilder som Alexandras mamma - Gunilla tog med Alex systemkamera!! :D

Svar på kommentar

av: jojjan
Men hallå? DET GÅR INTE ALLTID BRA, DU SOM VET ALLT BORDE VÄL VETA DET?????? :@

mitt svar: Ojoj, verkar som att det är nån som inte har koll på mej här? OM du kännde mej skulle du nog inte skriva så, det finns en jävla massa som jag inte vet + att det inte alltid går bra, så jag fattar inte riktigt vad du menar?? igår gick det inte bra, det skarv jag tillochmed, men du kanske uppfattade det på ett annorlunda sätt?
Jag har aldrig sagt att jag kan och vet allt, varken här på bloggen eller irv. Men du kanske tycker att jag gör det? kul iaf! x) Roligt att en av oss gör det då ;)
Om du menar att det gick bra igår när jag skrev att själva programmet så var det inte en av våra bästa pass! Tykcer du ska tänka lite innan du bara skäller på mej när du inte känner mej! Eller det kanske du gör? är det därför du är anonym... Fegt om man frågar mej, tycker du ska höra av dej igen så kan du ju förklara dej lite?

Herregud! Har folk inget vettigare för sej än att skriva taskiga kommentarer? :o Jaja, är det kanske någon som vet vem 'jojjan' är? :)

programridning på åkern

Red igenom programet idag, här hemma på åkern. Själva programet gick bra med resten är inget att skryta med x| Ush! Jag är verkligen dum! När jag skärper till mej och rider och tänker så går det ju! Men när jag bara sitter och tänker att det inte går och att det inte funkar så är det ju klart att det inte gör det! Blir så jävla trött på mej själv! Om jag bara tänker först och gör sen så går det ju! shit vad jag upprepar mej nu men det finns inte så mycket mer att säga. På slutet är jag iaf nöjd men jag va lite för bekymmrad för att bry mej just då...

Följde med josse och Mozart på hoppträning för Sandra och det gick bra, finns inte så mycket mer att säga om det, ;) Han gör vad han måste men tänder aldrig riktigt till. Men det gick bra och han hoppade fint, spec sista banan, det låg väl på LA höjd tror jag och då blev han lite fokuserad, fast bara på ett hinder x) man får leta lite efter tigern som kanske finss där inne någonstans ;) ?  har kännt den en gång, det var på Gark när vi vann ;)

Imorron är det terrängträning!! :D Skitkul ska det bli! :)


Sista hindret i omhoppningen på Gark ;) (LC+5)


kort inlägg

Idag red jag på kvällen igen :)

Men innan idag åkte jag och mamma till Charlies :) och tittade på hjälmar, måste typ ha en ny, + att jag skulle pröva om Champion fälttävlanshjälmarna och Charles Owen hjälmar som kan vara lite lika deras fälttävlanshjälmar. Champion hjälmen passade bra :) men Charles Owen AYR 8 passade superbra!! :D Synd bara att den är så dyr... :/ men den passade iaf ;) Är ju bra att veta, så nu för ci se hur vi gör med hjälmar. ;)

Tillbaka till ridpasset då ;)
hade kimbelwicket och det gick ganska bra :) men josse galopperade ifrån oss så Mowitz blev lite ofokuserad :( Men jag gjorde lite fattningar från skritt och trav upp till hans svåra galopp och det gick helt OK. Är relativt nöjd, men jag hade inte så höga krav eller ;)

Imorron ska jag rida igenom programet och följa med och titta när josse tränar för Sandra :) Hoppas hon är galdare imorron än idag x) Jaja, nu ska jag väl gå och lägga mej antar jag ;) Jo! På onsdag är det ju terrängträning och på lördag är det hopptävling!! :D Ska bli skitskojj! Men ska bara hoppa LD-LC men tror det blir ganska lagom ;)


Fotad av: Louise Sjögren. Hon ska kanske följa med till tranemo!! :D och kanske till vaggeryd ;) Då kanske vi får lite nya hoppbilder ;) :)

Lång dag

Dagen började med att jag gick upp halv sju, tog en halvtimmes sovmorron ;) och släppte ut hästarna. Sen efter nio, typ tio så gick jag ut och gjorde iordning Mowitz och gick ut och tömkörde han :) Va jättelänge sen!! Men det gick bra, hade tvådelade och gummiband och han gick faktiskt riktigt bra! :) Över förväntan iaf ;) Tog bara ena galoppen med nöjde mej med det efter som han lyssande så bra och gick fint.

Sen kom det en liten tjej som heter Lena, hon rider lektion en ggn på Gark. Hon red Mowitz :) Dom va jätteduktiga båda två, hon red brarbacka, hon hade gjort det innan med aldrig travat så hon verkade vara väldigt nöjd med sej själv ;) Melvin red Houdin samtidigt (josse longerade han innan) Dom red i paddocken och red lite vägar och gick över bommar. Melvin fick trava själv för första gången! :D Shit va glad han blev! :) <3 Sen tyckte Houdini att dom skulle hoppa lite i trav oxå så han travade fram till en liten cavaletti och hoppade, varken jag (sprang lite vid sidan) eller Melvin va berädda på det så det va nära att melvin åkte av x) men han satt kvar och sen travade dom lite till :) Lena hoppade oxå i trav :) Tycke hon va jättediktig men lite osäker. Skrittade ut dom på vägen och Lena blev helt exhalterad! :D Haha, hon tycke det va det roligaste på hela ridpasset tror jag ;)

Nu på kvällen åkte vi till Gark ( jag med Mowitz och josse på Mozart) o red dressyr.
Vi red fram på Gark 'terrängbana', det är typ ända stället man kan rida ute på där, men iaf. ;) Hästarna tyckte att det va kul, men MOwizt va väldigt stum eller vad man ska säga, i vänster sidan. När vi gick in till ridhuset och skulle börja rida gick det inte alls bra... Jag började plocka i tygeln innan han gick fram osv. gick inte alls med andra ord. Men mamma hjälpte mej lite och jag ansträngde mej, började om och sen gcik det bättre - mycket bättre!! :D Red dressyrprogramet, jag ska rida på fälttävlanden, på slutet. Vi har aldrig ridit igenom ett pogram så bra!! :d är hur nöjd som helst! Men just då va jag lite bitter men tyckte att det gick bra då med ;)
Är supernöjd! om han kan gå så fint efter en kass start på ridpasset kan vi ha en ganska bra chans att göra bra ifrån oss på dressyren i Fälttävlan. :)


Hmm, voltige eller dressyr? Svårt val ;)


lördag =vilodag f hästar, jobbdag för mej

lång rubrik x)

Igår va vi på Gark hela dagen och hjälpte till med GarkUS-cup :) va kul men det blev lite kaotiskt ibland ;)

Vi åkte dit lite efter åtta och det va slut vid sex! Jobbig dag med andra ord ;) Hade tänkt att rida när jag kom hem, men det blåste skitmycket! :o Men det var igentligen inte därför men det blåste iaf ;)
Va helt slut när jag kom hem!  ;) Så idag ska jag både tömköra Moiwtz nu på fm och sen rida han på em/kvällen + att jag ska göra nåt med Houidni, kanske rida? Vi får se :)

Men nu regnar det??! Usch va tråkigt! Hade tänkt gå ut till Mowitz nu men vet inte om jag vill det längre x) Bortskämd jag låter som inte vill gå ut i regnet, jaja. ;)


den här banan hoppade dom igår, men med ganska mycket mellanrum mellan bommarna ;)

fredag

Red ut i skogen på Mozart idag. va ganska länge sen jag red han, typ två veckor sen eller nåt. Så det va kul att rida ut han en sväng :)

Jenny red Moiwtz och josse red ´Houdini. Mowitz såg inte bra ut och Jenny sa att han känndes stel och så, spec i vänster. Samma som han var igår. Så imorron blir det hårdkörning med det tvådelade och gimmiband.

NU ikväll har vi varit på Gark och fixat iordning för imorron när det är GarkUS ridskolecup :) Har byggt bana och lite så. Vi ska vara där imorron kl åtta och sen vid nio ska dressyrryttarna komma och sen vid två är det hoppryttarnas tur :) Fast vi kan inte stanna hela dagen. Men det ska bli kul, men just nu vet jag inte vad jag ska göra imorron ;) Men det får vi se :)


Älskar denna bilden!! :D <33


Kvällsdressyr

Red dressyr på Mowitz nu på kvällen. Red på AIF för första gången iår oxå :) Om man harvar lite där så kommer det att bli jättefint!

Med själva ridningen gick det inte alls bra :(
Hade kimbelwicket - korkat av mej :P och han va 'hårt i munnen' och ville inte jobba... jag blev lite frustrerad och det gjorde ju inte saken bättre! Så idag var ingen lyckad dag.

Utv:
- dålig motivation
- fel utrustning
- dåligt tålamod


Det är dom tre största felen jag gjorde idag. :/ Imorron ska jag rida på banan igen, dock på tvådelade och gummiband + att jag ska vara mer motiverad och jobba med hästen iat. Måste vara väldigt noga på att göra rätt imorron och tänka först och göra sen, vill verkligen inte hamna i en svacka nu!! Måste konsentrera mej ordentligt med andra ord.


houdini

Idag hade vi ingen SO i skolan så vi slutade kvart i två! :D Superskönt! Så nu har jag ridit Houdini :) Han va jätteduktig och går i helt stadig form i skritt och trav <3 det är bara galoppen som fattas nu ;) Sen måste vi öva på att länga och korta steget, sen är han fulländad x) Han är duktig min lille sork :) Men han har jättemycket päls och fäller som bara den nu! :o Man får hår överallt när man gör iordning han x)

När hästarna har ätit klart sin eftermiddagsmat ska jag rida Mowitz, tror jag tar kimbelwicket och gör fattningar ur sluta, öppna och framför allt ur skänkelvikning. Ska öva lite på skänkelvikningar i galopp oxå :)

JO! Jag och Mowizt ska på våran första terrängträning för säsongen nästa onsdag!!! :D
Ska bli superkul! :)


sist vi hade fälttävlansträning i tranemo :) Ska bli skitkul! :D


lugnt idag

Idag förljde jag med Josse när hon och Mozart hopptränade :)

Va kul och dom gjorde en väldigt avslöjande övning på om man red med benen eller inte. Ann sa att hon inte behövde säga så mycket, man ser och känner väldigt tydligt vad som händer.
Stog inne på banan och hjälpte till att lägga upp bommar osså. Är kul att stå där nere, då ser man allt på ett annat sätt än om man sitter uppe på läktaren.

Nu när jag kom hem red jag ut på Mowitz ed Houdini som handhäst. Han va lika pigg idag som igår ;) men vi skrittade bara.


Imorron ska jag rida ut på Mowizt och ta det lite lugnt, tror jag ska ha kimbelwicket på oxå, och konsentrera mej lite på sidförande hjälper.
Ska rida Houdini i skogen oxå, tror jag ride på järnvägen och jobbar lite med fattningar från skritt så att han lär sej att vänta och lyssna på mej.


puss! :) <3


houdini

Red Houdini en liten sväng nu ikväll ist för att tömköra. Gick bra men jag tog det väldigt lugnt, har tänkt rida imorron oxå. Jobbade lite lydnad och det gick bra :)
Så! litet källsinlägg :) Imorron ska jag rida Mowitz/ tömköra? och rida Houdini :) Sen ska jag föjla med och titta på Josse när hon hopptränar med Mozart :) Ska bli skojj,, inte att jag inte ska rida då men men ;) kan ju vara kul att titta oxå :)



Bara för det blev det en bild på Mowitzen :)


pigg Mowitz

Har ridit Mowitz en ganska lång runda i skogen. Han va pigg som skutton och ville inte stanna när jag ville ;) Red barbacka och hade hacket så det va inte så lätt heller - så jag tänkte att han fick väl springa av sej lite då och sen stanna. SÅ det blev ganska mycket galopp - kondition! Det skulle ju vara en lugn vecka Mowitz! Jaja, får ta det lugnt resten av dagarna så blir nog det bra ;)

Ska tömköra Houdini sen oxå, men nu är jag hemma och passar lillebror så jag gör det när nån annan kommer hem ;)


gammal bild på Mowitz, tror det  va förta sommaren vi hade han :)

lugn vecka väntar...

För Mowitz. Han ska, som jag nämnt tidigare, ta det lite lugnt och bara på i skogen nu några dagar ;)

Idag skrittade jag ut på Mowitz med Houdini som handhäst. Va ute i lite mindre än en timme och dom skötte sej bra båda två :) Men på vägen hem såg vi fyra rådjur som va jätteläskiga x) Så Mowitz taktade resten av vägen hem, men lugna Houdini lugnade sej fort ;)



Kvällsridpass

Red en sväng nu på kvällen oxå.

Hade samma träns nu + sadel. Han gick ganska bra och han bärde sej bra, spec i traven när jag hade lite längre tyglar. Är sån skillnad på Mozart och Mowitz! Närjag borstade och gjorde iordning Mozart innan idag så mrkte man hur mycket längre ben Mozart har än mowitz x) jättekul! (?) Men det är kul att dom har så olika personligheter, då 'lär man sej' rida två olika sorters hästar, eller tre om man räknar med Houdini ;) Det är ju bra! :)


Snart ser det ut såhär ute! :) Va typ 20 + ute idag! :) (i solen) Det gillar vi! :D

dagen hitills

Än så lägne har jag ridit ut på Mozart :) Red barbakca och hade tredelade med platt mittdel, och engelska nosgrimman. Han va duktig men lite lång och stark, men det var ju trots allt första gången på ganska länge jag red han. Ska rida han med josse och houdini lite senare i kväll oxå. Det blir ganska lungt eftersom josse ska rida Houdini. Ska ha sadel då oxå så att jag kommer åt han ordentligt. :)


Jag och Sally, en gammal ridskoleponny. <3

PS! Bilden som jag la upp igår är inte ritad ;)

Målat i PHS!

Nu har jag målat lite i photo Shop! :9 Tycker det blev riktigt bra för att vara första gången!! :D


Det är jag och Mozart på framhoppningen på GARK :)
Vad tycker ni - blev den bra? :)

longering

Idag vilade Mowitz och Mozart.

Men gick ut och longerade Houdini lite i paddocken. Inte så hårt för det är jätteblött där så det blev bara skritt och trav-övergångar. Men han va duktig och gick helt OK utan inspänningar (bara i grimma). Vi hade lite svårt att byta varv, han blev lite rädd för pisken när jag bytte hand och hade det framför honom. Får jobba lite på det ;)

Har mockat vinterhagen idag oxå, sen gjorde vi iordning på gården så att hästarna kan stå ute och äta på morronen. Nu ska Mozart stå i stora somarhagen och äte sin frukost, Houdini i paddocken och mowitz uppe på gården. Dom får all sin frukost individuellt och Mozart får ganska mycket mat så han måste ha typ en och en halv timme för att hinna äta upp, o nu när det är ganska fint väder så är det ju jättetråkigt att dom måste stå inne hela tiden! Så det blir jättebra nu tror jag, då kan dom stå så när dom får em hö oxå.

Hur får era hästar sin mat? Inne, ute, enskillt eller i grupp? :)



fick önskemål om mera bilder! Så här kommer en bild på Houdini förra (förrförra??) sommaren! :D Nu har ban bara liite mera päls x)

dressyrträning

Sista dressyrträningen för Lotte avklarad... Tycker att det gick helt OK men han gick mycket bättre sist jag red dressyr på han. Vi gjorde lite skänkelvikningar, öppnor och igångsättningar. Skänkelvikningarna gick ganska bra! Är nöjd med det om man tänker att han inte är så bra på det ;)

Öppnorna hade vi lite svårt för, han fick inte med sej sitt bakben och jag är lite sned oxå och det hjälper ju inte precis x)

Han va väldigt lojj och blev trött jättefort! (relativt) så han ska få ta det lite lugnt nu i tio dagar eller så, så får vi hoppas att han blir lite piggare och mer framåt sen! :)

Att tänka/jobba på:
- inte 'släppa iväg' honom - tex. om jag vill att han ska böja igenom i höger ska han göra det och jag ska inte låta han smita undan. Låter lite hemskt kanske ;) Lotte formulerade det mycket bättre! :)

- jobba mycket med att driva han med skänklarna så att han lyssnar, om han inte gör det så ska han få ett litet pet med spöt så att man inte måste sitta och driva hela tiden utan att nåt händer.


Hon sa att jag red bra, själv vet jag att både jag och Mowizt kan mycket bättre men men ;) va kul att hör iaf :) Just det! Sen måste jag vara noga med att jag är rak i höfterna. Jag verkar vara lite sned i höfterna så vänsterhöft åker lite tillbaka - det måste jag tänka på och korrigera.


Är iaf nöjd! Var inget spec pass men det va ju inget som gick dåligt. Mowitz va lite lojj och kom inte fram riktigt, men jag tycker att vi klarade det godkännt iaf ;)


Bättre kondis?

Idag red vi ut på alla tre ponnysarna! :) Våran granne, Jenny, red Mowitz (hon tog hand om Mowitz och Houdini för ett tag sen när vi inte va hemma , typ två år den men men ;) ) Så vi kunde rida allihopa! :)

jag red Houdini och han visade inga tecken på upphakningar eller så, jätteglad för det! Jenny red Mowitz och josse Mozart, men jenny prövade Mozart oxå ;)

Gick bra men Houdini va pigg och när vi travade i början sprang han på som skutton men bockade inte :) Det tyder ju på att han har blivit starkare vilet är jättebra! :) Han blev typ inte flåsig alls heller, men ganska svettig ;) Är ju ioförsej inte så konstigt med all päls som han har! x)

Gick bra för jeny oxå och hon sa att hon tyckte att dom va fina båda två :) Kulkul! :)

Imorron är det dressyrträning och jag ska ha det tvådelade med remont på Mowitz och hoppas att han går fint och att vi får ut så mycket som möjligt av träningen :)

TÄVLING!!!

Är med och tävlar om ett supersnyggt Schockemöhle schabrak hos Mlidahlgren. Va med du oxå! :D



Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Hos Lotte + hoppträning

Nu är vi hemma och allt är i sin vanliga ordning :)

Dagen började kl. 06.30 då jag gick upp och gjorde mej iordning för att åka till Lotte :)
Kl. 07.06 åkte vi iväg.
Vi kom fram vid halv 8 och då hjälpte vi Lotte att ge unghingstarna och dom som går på lösdrift kraftfoder. Sen åkte vi med Madde, som praktiserade där, och gav resten av hästarna hö. Efter det mockade vi och sopade iordning i stallet. Efter det fick vi en liten fika paus. :) Va btw 'kul' att mocka i halm - vill ha HALM!! 

Sen tog vi in en fyra årig hingst som heter Herkules, han va superfin! Jättefint musklad och såg inte alls så ung ut. Vi följde med och tittade när Madde red han och han va jättefin! Han skulle dock kanske kastreras men Lotte var inte säker på om hon ville det. Så vi får se.

Efter det tog vi in lösdrifts-hästarna och borstade dom och gjorde dom fina tills hovslagaren skulle komma. det var två tvåriga ston och sen ett dräktigt sto och en till som oxå var avelssto. Vi borstade dom o sen kom hovslagaren och vi hjälpte till och underhöll tvååringarna så att dom skulle stå stilla och det gick helt OK. :) Efter det tog jag och josse in ett sto som heter Kotten :) en supertrevlig ponny som ska till en dressyrryttare. Vi red henne iaf och hon va jättefin! Josse red henne först och hon såg riktigt trevilg ut! Sen var det min tur och hon va jättefin! Red henne inte lika mycket som josse, hon blev lite trött. Men hon va supertrevlig och tror att hon kommer att bli en jättefin ponny när hon blir stor, hon är 6. Hoppade henne lite oxå och hon hoppade jättefint! Hon har dock inte hoppats så mycket men gjorde så gott hon kunde och verkade ha kapacitet. :)

Sen tog Lotte och dom in unghingstarna och borstade och lyfte fötterna på dom lite. Dom var faktiskt lugnare än stona! :) Jättetrevliga var dom men det blev lite jobbit för dom att stå stilla hela tiden ;)

När dom var ute igen tog jag och Josse in en liten A-ponny och en ungB-ponny och tvättade svansarna på dom och bortsade dom så att dom blev fina :)

Sen tog Madde o Susann in Arak och Liza. Två unga stor hästar som båda är supersnygga! jga och josse skulle nämnligen öva sitsträning på Liza, ett sto på fyra år. Hon är verkligen jättefin!!! Skimmel och jättefin hals. ;) Vi blev longerade och hon hade jättetrevligt steg! Hon va supertrevlig och jag tycker att vi passade jättebra ;) :D Jättekul var det och jag skulle inte tacka nej till henne :) Galoppen va jätterund och det va så mycket hästa att rida även fast hon bara är 157. jättefin häst som kommer gå långt! Fick en jättebra stits oxå ;) Madde som longerade mej sa först att jag skulle släppa ner mina ben lite mer, sen att mina tår var lite för mcyekt ut men efter typ fem minuter sa hon att det inte fanns så mycket att säga! :D Shit va glad jag blev :)


Så alla hästar jag såg idag har jättekapacitet och kommer att gå långt! om lotte ska sälja Herkules el Liza så vill jag ha dom!! Jättefina hästar! :)




Hoppträningen:
Nu på kvällen åkte vi till Gark och hopptränade som vanligt på onsdagar för ann :) Mowitz va jätteduktig! Helt över förväntan! :D

Först fick vi galoppera mycket och få fram dom ordentligt och Mowizt sprang på som skutton! :D Haha! fick den galoppen i början när vi hoppade oxå men sen tog bensinen slut x) Man han hoppade jättefint iaf och på en oxå hoppade han som skutton och va jättefin! Hoppade ett räcke med en jätteläskig 'murmatta' under som han va tvungen att titta lite på när han hoppade den första gången haha, hoppade jättestort! :D

Är iaf jättenöjd och det som gick fel går att ändra med mycket små medel ;) Så är jättenöjd med både han och mej idag! :)


Så idag har jag bara ridit fina och duktiga hästar och ponnys!  :D Superkul och på fredag bär det av till Lotte igen för en sista dressyrlektion :)
Imorron ska jag rida Houdini, josse Mozart och våran granne Jenny ska rida Mowizt  :) Vi ska rida ut i skogen och ta det lite lugnt, både för Houdinis skull och för Mowitz och Mozart som fick gå hårt idag och ska gå dresyr på fredag :)




Love boy! <3333

Det blev skogen ist

Kom på i sista minuten att det kanske inte skulle vara så lämpligt att rida i ridhus idag igen. Skulle ha blivit fyra dagar denna vecka om han hade gått i ridhus idag igen. Igår, idag, imorron och på fredag. så skippade det och red ut ist.

Jobbade igenom han och sen övade vi lite hoppgalopp och det gick bra. Han blev dock lite upp med huvudet men va inget farligt. Imorron är dethoppträning igen! och då ska det gå bättre än förra gången. På fm. ska vi oxå till Lotte! :D Jag och Josse ska hjälpa till i stalet och förhoppningsvis rida lite oxå! :) Men det får vi se, dom kanske bara har bebisar hemma. Sen på fredag ska vi dit igen och träna en sista gång för henne innan hon åker :( (hon åker den 15) Ska bli jättekul att träna för henne men jättetråkigt att hon åker :(

Så vi ska vara där vid halv 8 tiden så jag måste gå och lägga mej i tid idag!


Idag och ikväll

Har ryktat och masserat Mowitz och han känndes bra ;) Gick med Houdini i typ 40min sen och ahn va pigg och visade inga tecken på nån upphakning! :) Nu bär det av till Gark och vi ska rida lite markarbete.... Har inte planderat nån spec övning men vi kommer väl på nåt ;)

uppdate kommer efter ridningen


Next: Rykt och massage

Nu ska jag ut och rykta Mowitz så att han blir blank och fin + få bort all vinterpäls! han fäller jättemycket nu. Sen ska jag massera han ordentligt och känna så att allt känns bra.

Kommer ett inlägg senare som kommer vara lite om hopp-sitsen.

Kvälls uppdate

Nu har vi varit iväg och ridit!
Blev dressyr på Mowitzen och det gick bra, iaf på slutet.

Började med att han känndes jättekonstig och inte bärde sej alls när jag travade o galopperade fram. Det kändes inte alls bra, men vi (jag ;) ) jobbade på och efter mycket jobb gick han mycket bättre! Sista galoppen i högervarv, som är hans svåra varv, är jag riktigt nöjd med!
Innan gjorde jag en övning som jag kom på efter att jag hade jobbat på volt med trav- och galoppövergångar, det gick bra det med men efter en liten stund blev han lite trött på att bara gå runt runt med lite övergångar. Då kom jag på en övning som passade Mowitz jättebra! :D Skirver mer om den imorron och kanske lägger upp en skiss. Men den funkade iaf jättebra och efter det gick han BRA. :)


Skulle ha ridit Houdini oxå men när jag skulle gå ut ur stallet fick han upphakning  :( Så det blev att gå med han ist. Var inget mer med det men ska gå med han i några dagar nu och öka proteinet lite så får vi hoppas att det inte kommer tillbaka! men vi fick en trevlig liten promenad i regnet! haha, trodde att det skulle vara fint väder nu men det fick vi ju såklart inte... Såg på bla Mikaelas, Kristinas och Artrids bloggar att det snöade uppe hoss dom - kul! Då är man ganska glad att det 'bara' regnar här lite längre ner i landet. ;)

Imorron blir det ridhuset igen för Mowitz del och då ska vi rida lite markarbete, med lite åt bom hållet. Sen på onsdag är det hoppträning igen! :D


Söt är han iaf min lille kille.
Bild tagen av Lollo.

Idag...

... har jag och Josse städat stallet! :D Vi är inte riktigt klara än - vi va tvugna att gå in för jag höll på att frysa fingrarna av mej!! Men det kommer att bli jättefint nu, sen är det ju bra om man vet var man har alla grejor ;) Har ni bra ordning i stallet och sadelkammaren?

Ikväll bär det av till Gark med M&M o vi ska rida lite dressyr,,, kanske lite markarbete ;) Ska rida/gå med Houdini oxå innan vi åker iväg. Men nu ska vi titta på Lejonkungen på Youtube! :D hihi, jättebra film. Mer uppdete efter ridningen.. 

Vilodag

Idag red lillebror ut på Houdini med Pelle (kusin) på Mowitz :) DOm va jätteduktiga alla fyra tycker jag! Så idag blev det en 'vilodag' för dom, Mozart fick bara gå i hagen.

*BILDER!*

Här kommer det lite bilder från idag! :) Helt OK tycker jag faktiskt. Har ni några kommentarer?


Vi lugnar oss snabbt o slösar ingen energi i onödan.



Efter lite draghjälp av lill-matte orkade vi gå iväg en liten sväng,,


Vi var inte helt säkar på om vi skulle fortsätta springa eller inte


Efter noga övervägande bestämde vi oss för att vi kunde springa en sväng.


Man kan alltid passa på att öva lite kadrillj


Man har alltid lite tid för bus! Eller ja, iaf Houdini


Det finns mer mat här än i den gamla hagen! :D



Dagen

Idag har vi varit ute och jobbat i det fina vädret! :D Magnus gräver ner rör i vinterhagen så att vattnet ska rinna bort så hästarna var tvungna att gå i sommarhagen idag! Det tyckte dom va kul och jag tog nåt kort men tror inte att dom blev så bra.. /: Går inte så bra att ta fian kort på rörliga saker långt bort med en vanlig digitalkamera, men jag har inte kollat på dom än så nån kanske är fin?! :)

Idag red vi ut i skogen och klättrade. Mowizt va lite stark och stel och känndes inte alls bra... :/ Men tror (/hoppas ;) ) att det bara var för att han va lite 'uppjagad' av hagbyte mm. :) Får se hur han känns imorron :) Då ska nog kusin som är här rida en liten sväng på Mowitzen oxå! :D Kanske blir nån bild om vi har tur ;)

Visst är det jättefint väder nu? :D Skulle kunna gå att ta jättefina kort,, men nu är det ju nåt fel på kameran så det går typ bara att ta  kort!! :o Nån som vill skänka mej en ny kamera kanske? X) HAHA! Man kan ju alltid drömma,,,


En nån här kanse?? vet inte vad det är men men x)


Kanske kommer upp nån bild från idag snart! Ska bara ladda in dom och se om man kan använda dom ;)


Första dagen på påsklovet avklarad

Nu är förstalovdagen avklarad, emn det har regnat och lite så,, Men helt OK och jag slapp regn när jag red ;)

Började med Mowitz idag. :) Red ut i skogen och tränade kondition i trav och galopp. Han skötte sej bra på hacket och jag red med lite längre tyglar utan så mycket kontakt i handen så att han inte skulle hänga sej som han lätt gör.
 Men det funkade bra och han fick fint och bärde sej bra. Red han riktigt trött så det blev ett hårt pass idag :) Kommer träna mycket kondition nu fram till första fälttävlanen.

Nu på kvällen har jag ridit Houdini ute i skogen med josse och Mozart. Körde ltie på samma ridsätt - lite längre tyglar. Men nu var det för att få han att söka sej framåt ordentligt. Han har väldigt lätt att bli för hög och gå ur form än så länge, spec när man rider med andra hästar när man rider själv går det för det mesta bra! :) Så jobabde på att få en låg form och det gick väl helt OK. Men nästa gång jag rider houdini med Mozart ska jag ha gummiband på han, han blir väldigt stissig när man rider han o Mozart samtidigt. ;)


IGÅR
Ser att mitt inlägg igår inte kom upp, så skriver idag vad som hände då ;)

Red ut Mowitz på kimbelwiket barbacka med Houdini som handhäst :) Båda tyckte att det va superkul och dom va pigga och glada. :) Houdini skötte sej över förväntan och höll sej på sin plats. <3 duktiga hästar!

Mozart fick vila,,, mer än det hände inte igår mer än att jag satt inne och pluggade! haha! :D


Så! Nu är allt samlat och jag ska titta på Solsidan på TV - Är det bara jag som tycker det är superkul!? Det går på 4:an btw ;)

Tävling hos Showjumper!

Är med och tävlar om en GPA Speed Air Evolution Tone on Tone!! :D Shit va snygga dom är - tror ni inte att den skulle passa superbra till min bruna kavaj? Kanske inte har sagt det innan men har funderat länge på en ny hjälm och då ska det vara en GPA Speed Air Evolution Tone on Tone eller en Lamicell, men helst en GPA! ;D Så nu är det bara att hoppas att jag vinner! :D


klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Fin häst!

I tisdags åkte vi till ridhuset och red dressyr! :D han var superfin! OJOJ! Trodde knappt att han skulle kunna gå så bra, m,en det gjorde han och jag är supernöjd! :D Hade tvådelat bett på han utan nosgrimma och han trivdes jättebra med det! :D

igår var det hoppträning och den gick inte alls lika bra. :( Var jättebesviken på oss efter åt men han hoppade jättefint när jag väntade på han. Det var bara framridningen som inte gick bra, och det var en ganska lång sådan så det var därför jag tappade humöret - är så himla trött på att jag jämt gör det när det inte går som jag vill! FAN! Jag MÅSTE bli bättre på det nu! Annars kommer det ju aldrig att gå bättre. :/ Dock har jag haft en superbra period nu och det är bara att tänka på det och se det från den ljusa sidan och inte ta så illa upp när det inte går superbra!
ann sa oxå att jag börjar/är förstor för min älskling nu! :'( Det vat jag ju redan men det känns verkligen piss att höra det från tränaren oxå... :( Så nu är det extra viktigt att jag väntar ut språnget så att jag inte sättar han så att han kommer i framvikt.

Så nu är det Skärpning Sabina ;)

idag blir det skogen! :) Ska göra nåt med Houdini oxå så att han inte får stå mer.

Jag och Josse har kommit fram till att han ska vila två dagar, gå utan ryttare två dagar och ridas tre dagar i veckan. Då ska inte alla pass med rytare vara hårda! Tror at jag tar med han som handhäst idag kanske?