Skogen

Red ut i skogen med Josse och Mozart idag. :)

Han var ganska stark och pigg men det gick ganska bra i alla fall. Galopperade ganska mycket och han blev jätesvettig! Man fortfarande lika pigg och tyvärr nästan lika stark. Men gjorde lite skritt-trav övergångar och då gick det han jättebra! :) Så är nöjd med passet överlag. ;) Imorron blir det ett kortare dressyrpass i paddocken. :)


Känns om en evighet sen han kom hem till mig :) <33
(bilden är från när vi hämtade han)

Vila

Prego vilar idag.
Men jag hjälpte Josse lite med Mozart. :) Markarbete i padocken och dom var jätteduktiga. :) Personligen tycker jag at jag var en jättebra tränare också! :D haha! Tror faktiskt att dom håller med för det såg jättebra ut. :)

Imorron får vi se hur jag gör med Prego, ska Josse rida ut ska jag nog med men annars blir det dressyr i padocken. :)

Tävling!

Var och hoppade en CR i Gnosjö idag! :D

Började med 50cm, hihi!
Dom hade ingen paddock, bara ridhus så innan klassen började fick vi galoppera och hoppa fram inne i ridhuset, jag och alla b-ponnysarna. x) Men han var jätteduktig och lugn och galoppearde runt där bland alla små. ;)
Sedan fick vi gå ut igen och vänta på våran tur.
Han va duktig men slängde lite med huvudet så vi travade ganska mycket. Men han skötte sig och hoppade så fint. :) Noll fel och en liten rosett. :) <3

Sedan hoppade vi 60cm. Hoppade inte fram i ridhuset till denna klass utan fick hoppa första hindret innan vi startade. Han hoppade över några solkatter! Haha! Jättegullig var han. men tycker endå att det är bättre att han hoppar över dom än att han nitar och springer iväg. :)

Han var jättefin och vi galopperade runt hela banan. :) Han landade i fel galopp en gång men när jag bröt av fattade han rätt på en gång, annars hade han rätt galopp hela tiden och han va jätteduktig! <33

Nästa måndag ska vi till Värnamo och hoppa en till CR där. :) Får se om vi får hoppa 70 då tillochmed..? ;D

film från 60cm.


och bilder. :) min fina gris! <3

Kameran funkade inte så det blev film med Magnus mobil och kort med Josses mobil. :) magnus tog nåt kort också, kanske lägger upp dom sen. :)

Sumering:
Han var jätteduktig på sin första tävling. :) I början var han lite spänd men det släppte så fort jag började trava. :) Tekniken är väl kanske inte rikgit hundra  ;) men det kommer! :D

Hoppning!

Åkte till Gark och hoppade idag! :) Hur kul som helst!

Började med att travhoppa alla hindren och sedan byggde vi ihop det till en liten bana. Hoppade en bana på slutet på 60 cm och sedan en oxer på 80 i slutet. :) Han va jätteduktig och skötte sig jättebra! Men han var ganska pigg och var på väg att busa några gånger. ;) hihi! Sötis! <3
Imorron ska vi på våran första CR :D vi åker till Gnosjö och hoppar 50 och 60. :) Tror att det kommer att gå jättebra! :D

Hade inte med kameran tyvärr. :(

Longerat

Longerade Prego i paddocken idag. :) Han hade mycket överskottsenergi och han ville mest galoppera hela tiden. hihi! men han lugnade sig lite och gick i ett lugnt tempo i traven.
Gick en sväng med han i regnet också. ;)

ska se om jag kan fixa till en ny header snart. :) men vi får se hur det blir. ;)

Söndagens hoppträning

Åkte till Ann och hopptränade efter CR på Gark i söndags! :D

Red fram i alla gångarter och sedan började vi med att trava över 3 bommar, mitenbommen var lite upphöjd. Tränade på att få han i ett lugnt tempo och bära sig själv. I början var det lite jobb men sedan gick han jättefint några gånger och gick jättelugnt och fint och bärde sig ordentligt.
Att tänka på:
Ställ igenom honom ordentligt före och efter bommarna så att han går kvar i samma lugna takt och inte rätar ut sig och springer iväg.

Sedan jobbade vi över två galoppbommar på volt. Gick ganska bra, men jag hade lite svårt att rama in han ordentligt. Sedan stod det ett hinder lite ivägen så det blev inte så bra väg i ena varvet. Men han skötte det jättebra och löste det även om han kom lite fel två gånger.

Sedan började vi hoppa lite. :) Började med att gå fram och titta på ett litet räcke och sedan travhoppa det två gånger eller något sådant, sedan gick vi fram till oxern, med vattentunnor under och nosade på det. Och sedan travhoppade vi det med. Gick jättebra och han hopar bättre på oxrarna än på räcken. inte så konstigt kanske men iaf. ;)

Sedan hoppade vi i galopp för första gången! :D Han va jätteduktig och hoppade jättefint. :) Överhoppade sig inte alls utan tog det lugnt och fint <3 loverboy!! :D <33


igår blev det promenad

Hann inte riktigt rida igår. :( Men det blev en liten promenad med mamma och Houdini. :) Vi gick och klättrade lite i en backe 3 gånger, både han och jag tyckte att det va jättejobbigt!


onsdag: vila

Prego fick vila igår för vi hade kabaré i skolan. :)
Idag får vi se hur det blir men jag hoppas verkligen att jag hinner rida han! Annars fick jag inte vara med på en CR på söndag som jag har planerat att vara med på. :) Så får skriva klart So:n lite snabbt nu och sedan ut i stallet innan det blir kväll. :)


Dressyr och bus

Red ett ganska kort pass i paddocken idag innan Josse skulle och träna för Ann i Gnosjö.
Han busade faktiskt lite, hihi, inget farligt eller så, han bockade lite bara. ;) Efter det tog jag det lite lugnt för det kom kossor i hagen bredvid paddocken och sedan började de blåsa jättemycket. Men galopperade ganska mycket i vädligt låg form så att han fick jobba igenom hela rygg och halsmuskelaturen ordentligt, tror att han busade för att jag satte han lite fel, jag höl för mycket i inner och släppte på ytter när jag skulle fatta galopp samtidigt som jag uppmuntrade med spöt, så jag tror att han blev lite förvirrad. :( Men sedan gick det jättebra och både jag och han skötte oss. <3

Att tänka på:
Jobba han i väldigt låg form när han/jag blir stressade. Tänka på att ha kontakt på ytter och ha han utåtställd när han ska fatta höger galoppen, spec.

Men tycker endå att han var jätteduktig idag. :) Imorron tror jag att det blir skogen om det blir lite bätre väder, kanske inte det bästa att rida ut i storm på min lillle bebis. ;)


´"jag är bara fyra år, jag kan inte stå ordentligt" hihi <3


Nya skor

Igår var vi med Prego hos hovslagaren och satte på nya skor fram.
Var lite problem när vi skulle lasta dock, och när Stefan skulle ta av skorna dummae han sig lite igen. :/ Men han gick raka vägen in i transporten på vägen hem så vi avslutade med något bra i alla fall. :)

Han fick vila igår, regnade och grejjor, sedan var det ju en ganska krävande hoppträning för han i söndags. Ska skria mer om det nu. :)


två månader...

Hittade en bild från exakt två månader sedan, precis när han kom hem till oss, på hur han såg ut då.

 
och andra bilden är från idag. :) Det har hänt en del, även om jag sjäv tycker att det är mycket kvar!
Men han börjar bli lite snyggare nu i alla fall. :D

Dagen

Han fick vila idag för jag kanske ska hoppträna för Ann imorgon och då vill jag att han ska vara pigg och utvilad. :) Sedan var det lite dålig planering så det blev lite för sent också, men det är inte lika viktig. ;)

Pysslade i alla fall om han ordentligt idag. :) Fixade manen, han ör hur snäll som helst både att klippa och rycka. Ryktade han ordentligt och prövade att fläta svansen och ha lindor på han. Gick finfint och han brydde sig inte ett dugg. Själva lindningen blev dock inte så bra, får skylla på att det var länge sedan jag lindae sist. ;) Hade inga paddar för att det skulle vara lite smidigare om han skulle tycka att det var obehagligt, annars tycker jag att man jämt ska ha paddar när man lindar!

På kvällen longerade jag Houdini lite också. Övede på galoppfattningar så att han ska bli starkare i sina bakben och så måste han träna på att fatta rätt galopp. Han har lite svårt för högergaloppen så det blev mycket jobb med den. Men han gjode det riktig bra och blev till och med lite svettig. :) Gick en sväng med han ute och skrittade av han.

Mamma tog lite bilder på mig och Prego när han var iordning fixad och fin. :) Om jag inte ska träna imorgon ska jag knoppa han, annars får jag styla han lite extra på tisdag i stället.


Sjukling = VILA

Jag har varit hemma och varit sjuk hela veckan så det är därför det inte har varit någon uppdatering här.
Jag har haft feber och varit snorig och sådant shit så Prego har fått vila hela veckan. :(

Red han dock igår på kvällen och det gick ganska bra. :) Glömde martingalen. :/ Så det var lite minder bra, men markarbetade lite och travhoppade några cavalettis. Det gjorde han bra men ibland lät jag han fatta galopp för sent så då kom han jättenära! Men han redde ut det min duktiga lilla häst. :)

Svampade honom efteråt, vilket han tycket är lite obehagligt än så länge, men då kunde jag svampa han själv i stallet och det gick helt okej. :)

Idag har Josse lovat att hon ska fota lite porträttsfoton på mig och Prego, sen hoppas jag att hon kan ta lite kort när jag rider oxå. :)

VILA

Prego fick vila idag.

Träning och tävling

Igår var jag och Prego på våran första hoppträning! :D Åkte hem till Ann Hellström, B-tränare i hoppning. Jag tränade för henne när jag red ponny och Josse tränar för henne nu och hon är jättebra! :)

Gick jättebra, han va lite spänd i början, va lite saker att titta på men sedan slappnade han av och gick jättefint. <3
Började med att trava över fyra bommar på marken och han va jätteduktig, men vi kom in lite fort ibland. ;) Sedan galopperade vi över två vita bommar på volt, et galoppsprång emellan. Gick finfint det med, men jag hittade inte riktigt mittpunkten på bommarna första gången. :/ Men Prego skötte sig som sagt jättebra!

Sedan hoppade vi. :) Hihi! Började med att travhoppa ett litet kryss, första gången ramlade vi över det ;) hehe men sedan fattade han att han var tvungen att lyfta lite mer på fötterna men det tog någon gång innan vi fick galopp efteråt. Sedan hoppade vi ett litet räcke och det var väl ungefär samma som med krysset. ;) Men han brakade inte rätt in i det den här gången i alla fall! x) Haha, Men tog några språng innan vi fick galopp men det var lite mitt fel också, jag var lite för mycket med om man säger ist för att vara med och samtidigt visa att han skulle galoppera.

Hoppade oxer med titthinder när vi hade hoppat räcket. Det var två blå vattentunnor (vattentunnor) men dom låg långt ut mot hinderstöden. Han hoppade det mycket bättre än krysset och räcket. <3 Gullegris!

Hoppade en liten bana på slutet. :) Började med travbommarna, travhoppade räcket, galopperade lite och bytte varv, tog travbommarna åt andra hållet och hoppade oxern och galopperade lite. :) Jätteduktig var han och fattade galopp typ ett språng innan båda hindrerna. :) <3 Kommer kanske en skiss sen. ;)

Josse och Mozart har varit och tävlat oxå!! Gick jättebra i LC och dom kom tvåa men i LB gick det inte så bra :P

Paddocken

Red över lite bommar i paddocken idag. :)
I början var han lite ofokucerad och så så det gick inte så bra. Men efter noga framridning och det bättre och på slutet kändes han jättefin. :) Sökte sig ned i en låg och fin form. :)

Imorron åker vi med Prego till Ann Hellström och tränar. :D Får se hur det går att lasta bara. ;) hehe, går nog bra skulle jag tro. :) <3

Igår...

Igår var det onsdag... och Josse&Houdini fick följa med mej och Prego ut i skogen en sväng. :)
Hade raka gummibettet utan nosgrimma så han va lite o-uppmärksam. Men han va pigg och glad och jobbade på fint, iaf när vi galopperade i backarna. hehe! ;)

Idag har jag varit hemma fr skolan och varit sjuk. :( Så vi får se hur det blir med Prego men han får nog komma ut en liten sväng iaf :) kanske longerar han, vi får se hur pigg jag är. ;) Sen ska vi till Gark och prata med Ann som har träningar för Värnamo-kapperled idag på stora utebanan. Ska bestämma någon dag som jaf och Prego kan komma och hoppa lite hos henne så att han blir ordentligt inhoppad. :)


såhär såg det ut första gången jag red prego :) finingen, dock är han inspänd ganska hårt med gimmibandet men iaf :D <3

Ny header!

Har fixat en ny header. :D lite mera passande kanske ;) men tror att jag ska försöka göra en ny iaf... men det får bli efter helgen tror jag.

Men vad tyx? :)

Hagen/åkern

Red på åkern idag igen och han va jättefin!! <3
Kunde fatta rätt galopp i båda varven från skritt utan några som helst problem! :D Jätteglad och nöjd med passet och han blev trött <3 även fastän klockan va nästan 20.00 innan jag red var det ganska varmt - och ljust!! :D
Men fick avbryta mitt i allt ihopa för jag fick typ ett knott eller nåt i ögat! :o Hade precis fattat galopp och sen fick jag bryta av med stängda ögon på en hand i en hage på min lille bebis x) Sån tur att han är så snäll <33

Va förresten på tävlingsmöte på Gark idag oxå... ;)

VILA!

Det blev vila för Prego idag. Han har gått ganska hårt nu några dagar och eftersom att han va lite trött i huvudet redan igår så tyckte jag att det passade bra med vila idag :)


Dagens ridpass

Red i hagen idag igen. :) Han va finare idag, dock kändes han lite seg i början, mest i huvudet tror jag. Men när jag hade travat fran han kändes han som vanligt och jag fortsatte jobbet från igår. Gick mycket bättre idag och jag är nöjd med passet. :)
Fick fina fattningar från skritt i båda varven jättelugnt och fint.

En sak som jag egentligen borde tänka på hela tiden med tanke på hur Mowitz var att rida. Men det tänker jag såklart inte på så mycket som jag borde. :/ Men Prego är iaf ganska svag i vänstervarvet, dvs höger bakben (yttre bakbenet), han är altså starkare i vänsterbakben. Så då vill jag automatiskt rida mer i högervarv och lossa han i den sidan. Då blir det ju helt fel resultat! Eftersom att jag rider mer i högervarv, som redan är hans starka sida och försöker rida igenom honom så bra som möjligt i höger. Då tränsa ju inte höger bakben så mycket som det borde eftersom att jag inte rider lika mycket på ett sätt som tränar höger bakben. Sedan när jag rider i höger varv, fortsätter jag att rida på samma sätt som i andra varvet, fösöka få han att lossa i sidan ist för att koncentrera mej  på att han ska söka efter ett stöd på vänster tygel och arbeta med höger bakben. Så jag måste tänka på att hela tiden bjuda han att ta stöd och arbeta på med bak.

Japp, det var det. :) Imorron blir det nog skogen, hihi! x) tyckte det passade bättre att jobba klart han dagen efter ist för att vänta en dag och sedan typ börja om.

Jo! Han är jätteduktig på sluta, fram och bakdelsvändningar och skänkelvikning nu. :) Jättefin och lyhörd för båda skänklarna och det är superkul!! :D Han kommer att bli såå fin min lille gris. När han är lika stark dvs. ;)

Dagens ridpass

Red dressyr på åkern idag, det tyckte han va kul! :D Han va lite spänd i början och då blir jag lite hård i handen. Sedan när vi skulle öva lite på galoppfattningar fr skritt i höger varvet gick han emot ytter skänkel och då blev jag stum i handen igen. :/ Men när det blir så måste jag trava lite och få han mjuk i sidorna och då blir även jag mjuk och då går det såklart mycket bättre. :)
Är dock inte helt nöjd, ville träna på galoppfattningar fr skritt men det blev inte så bra och fick göra det i trav ist. Hm, får träna på skritt-galopp någon annan dag. :) Men imorron blir det mog skogen skulle jag tro.

longering

Longerade Prego lite i paddocken och sen gick vi en sväng i skogen med mamma och Houdini. :)

Nu sitter jag och Josse här och pluggar till sista biologipreovet i nian! :D kanske inte så kul men iaf ;)

Hopp i skogen och "lugn" dressyr

Igår var det skogen och hoppning som gälde! :D Skitkul tyckte både jag och Prego och han hoppade faktiskt någon gång . ;) Jättefin och lugn för det mesta, sista gången drog han lite men inte så farligt.

Idag red jag dressyr i paddocken med Josse och Mozart. Tänkte bara ta det lite lugnt och lösgöra han lite men det hade inte han tänkt, hehe. Piggelin till häst jag har. :) Men det gick iaf bra och han jobbade på fin fint. :) Hade martingal på han idag igen (vet inte om jag har skrvit det innan :S) men han går iaf jättefint med den och får en mycket mera självbärig form - superbra! :D


Vila, longering, rida =)

Prego har fått vila i helgen, har varit funktionär på Gark och efter det har jag varit trött och gått och lagt mej. x) Men igår longerade jag han iaf lite i paddocken, övade på avsaktningar, från galopp till trav och från trav till skritt är han jätteduktig! Men till halt är lite besvärligt ;) Så det får vi jobba mera på. :)

Idag red jag han i paddocken, skulle egentligen ha ridit ut men tyckte det kändes lite väl när han inte har blivit riden på typ 3 dagar. ;) hehe, Men han va jätteduktig och jag tror att "vilan" va bra för han. :) Testade att ha martingal på han oxå och han fick en helt annan bärighet. :) Jättefin var han. Red över två bommar i trav och galopp oxå och han tycker att det är jättekul! Hade två bommar på långsidan med ett galoppsprång emellan och i hörnet hoppade han lite med bak och samlade upp sig jättefint! :) Hahaha! men tyckte det var bra, eftersom att han som sagt samlade upp sig själv :)

Imorron blir det hoppning i  skogen med mamma och Houdini! :D Ska bli skitkul!