Styrka + Kondition

Tänkte skriva lite om olika styrketräningar du kan göra för att få bättre ridmuskler.

Först har vi ju vanliga situps, man kan ju göra på jättemånga olika sätt; vanliga, sneda, benen uppe i luften, mm. Tycker 50st morron och kväll är jättebra att göra! Tränar magen jättebra och det tar inte alls lång tid! Två min c:a. Jag har gjort det nu några veckor och man märker resultat! men kan ju erkänna att jag inte alltid gör dom på Morronen ;)


sneda situps, jättebra att öva på att vara kvar i luften känndes i magen efter typ bara 5sek! ;)

Sen har vi armhävningar. har börjat göra c:a 10/dag, jag är jätteklen i armarna men det är ju mera bålen magen och ryggen som man ska spänna så att rygglinjen är rak, men sen måste man ju oxå ta i med armarna för att man ska komma upp igen.


Jättedålig bild!! :S

sen är det bra att göra den här övningen oxå, vet inte vad den heter men den tränar oxå magen.



Hittade övningen på en sida på nätet, jättebra och jobbig, tränar insidan av låren och men ska upp som jag är på bilden och sen ner igen, Jättebra!

en övning när man är två är denhär. Man lyfter upp varamdra och sen kan man snurra runt och byta så att den som är nere kommer upp! :) Jättekul men oxå jobbig!



Det var lite styrke övningar som förbättrar ridmusklerna!
 Har ni några andra övningar som ni brukar göra?



Kondition
För att ge dej själv så bra förutsättningar som möjligt är det ju inte bara att träna musklerna. man måste ha kondition. Ett jättebra sätt att få bättre kondis på både dej och din häst är att gå ut och gå! Jättebra och man behöver inte gå så länge heller, ½h är bättre än inget men det bästa är att på c:a 1h. Nu när det är snö oxå så är det jättesmidigt att gå ut och gå. Då får man lyfta på fötterna ist för att bara släpa benen efter sej.
Men för att det sak ge bästa effekt så måste man gå i raskt tempo! Det betyder inte att du ska gå så fort att hästen måste trava men rask takt så att den måste anstränga sej lite.

Om hästen...
- går och tittar på andra saker är det ett tecken på att du går för långsamt
- måste trava så går du ntingen för fort eller så börjar den bli trött
- sänker huvudet, jobbar den på bra! Låt den gå där nere med huvudet så vet du att den jobbar bra. Eller om du har en ponny som Houdini som spårar! ;)

Så ut och gå! :) Jättebra för både dej och hästen. Och man kan såklart både rida och gå! :) Spec om du har en lite för tjock häst.


Cyckla
Cyklister har ungefär samma benmuskler som ryttare. Så det är superbra om du har en träningscyckel eller om du går ut och cycklar. Tränar hela benen och om du cycklar intervaller bränner du oxå! jättesmidigt!
bloglovin

Kommentarer
Postat av: Elinore

jätte bra träningar :D

2010-01-05 @ 19:20:28
URL: http://etraningsdagbok.blogg..se
Postat av: Ronda.blogg.se- Just nu kan du vinna en helårsprenumeration på Equipage!

Jättebra att du visar med bilder, blir mycket intressantare :P Kör samma övningar som dig, tycker man märker stor skillnad i ridningen att man är starkare och så :)

2010-01-05 @ 23:47:02
URL: http://ronda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback