Svar:

Fick en till fråga som jag tänkte att alla kanske vill veta. :)

Julia om Bra start på året!:
Va kul! :D Men undrar bara varför ni har det bettet på honom om man inte är stark och inte ens framför skänkeln, då ska man ju ha ett bett som är mildare och framåtbjudande eller hur man nu ska förklara xD, har absolut inget med det att göra men det kanske är för en bra anledning, inte vet jag, vore kul att veta varför ;)

Svar: Till att börja med - tack! :)
Jag har ju kimbelwicket på Mowitz, är ju ett ganska starkt bett och detta för att han har haft problem med spänningar och att vi inte har haft nån sadel. Då tyckte våran dressyrtränare (Lotte) att vi skulle betsla upp han så att vi får tag på han lättare, så att han går i en bra form och för att han ska få bra ryggmuskulatur.
Mowitz är en väldigt bekväm sak som inte jobbar el. anstränger sej i onödan och vi måste driva han mycket för att få framåtbjudning. När han får det blir han oftast lite stark (vilket vi tycker är jättebra då ;) ) Och för att vi ska orka hålla ihop han på ett bra sätt har vi detta bett. :) Nu håller vi på att växla mellan kimbelwicket och hans gamla tredeladeägg bett, för nu är han ju bra osså ;)
Men man får ta det lite lugnt framåt för Mowitz tycker väldigt mycket om att ha lite tryck på nacken. (han har gått på pessoa innan) och går bra på kimbelwick o när han rider med gummiband ;)

Så snart rider vi kanske inte på kimbelwicket så mycket! :) Men ute i skogen är det bra att ha, där blir han skitstark! x) hihi!

Hoppas du fick svar på din fråga! annars är det bara att fråda igen ;)
bloglovin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback